Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

4 mecze do końca, 3pkt straty Islanders czy Red Wings do playoffs, to już może być za dużo niestety. Chociaż dojdzie jeszcze do bezpośrednich starć z ekipami też walczącymi o playoffs, bo Red Wings zagrają z Flyers, a Islanders z Senators. Mecze ostatniej szansy, do or die, jak to mawiają Amerykanie.

Niesamowite, jak Detroit oddaje punkty ostatnio. Wyspiarzom też czkawką teraz wychodzą niektóre porażki, m.in. z Ottawą kilka tygodni temu w ostatnich sekundach w zasadzie.

Btw, na zachodzie dzika karta (Utah) może mieć więcej punktów niż zwycięzca pacific division, lol.

W dniu 8.04.2026 o 12:31, Braveheart22 napisał(a):

Btw, na zachodzie dzika karta (Utah) może mieć więcej punktów niż zwycięzca pacific division, lol.

Właśnie sposób rozstawienia przed PO jest dla mnie po prostu zły. Zdajemy sobie sprawę, że Pacyfik w tym roku jest dramatycznie słaby (znaczne obniżenie lotów przed Oilers i Golden Knights), ale tak na prawdę największymi poszkodowanymi są zespoły z dywizji Centralnej, gdzie zdecydowanie dwa z trzech najlepszych zespołów konferencji będą musialy ze sobą grać już w pierwszej rundzie. Chodzi mi oczywiście o pojedynek Stars z Wild.

3 minuty temu, antek napisał(a):

Właśnie sposób rozstawienia przed PO jest dla mnie po prostu zły. Zdajemy sobie sprawę, że Pacyfik w tym roku jest dramatycznie słaby (znaczne obniżenie lotów przed Oilers i Golden Knights), ale tak na prawdę największymi poszkodowanymi są zespoły z dywizji Centralnej, gdzie zdecydowanie dwa z trzech najlepszych zespołów konferencji będą musialy ze sobą grać już w pierwszej rundzie. Chodzi mi oczywiście o pojedynek Stars z Wild.

Tak, ten system jest patologiczny. To ze nhl się tego trzyma to absurd

Na zmianę raczej się na razie nie zanosi. Bettman się wypowiadał, że taki format daje spektakularną pierwszą rundę playoffs. W pierwszej rundzie mamy dalej aż 16 zespołów w grze i największe zainteresowanie kibiców. Pewnie tak chcą budować ten produkt.

Edytowane przez Braveheart22

Red Wings na pewno bez playoffs. Islanders i Capitals iluzoryczne szanse. Blue Jackets tracą 2pkt do Flyers i na ten moment tie-breaker po ich stronie. Zostały dwa mecze.

Ciekawe też, jak ostatecznie rozłożą się miejsca w pacific. Po wczorajszej wygranej Kings nad Oilers, wszystko możliwe na miejscach 1-3 i drugiej dzikiej karcie. Jeszcze w sumie Predators nie powiedzieli ostatniego słowa, ale oni mają troszkę gorszą sytuację.

Preds mają gorszy kalendarz niż Kings i chyba to ci drudzy wejdą, nie wiem dlaczego jak patrzę na tabelę na stronie NHL to Sharks jeszcze mają szanse. Nie kumam tego liczenia do końca. Detroit bez playoffs 10 sezon, nadłużej aktualnie z wszystkich ekip. Mieli dwa takie momenty w sezonie, że cisneli i niewyobrażałem sobie, że zabraknie ich w fazie pucharowej, a jednak. Niesamowity sezon. Jeśli Isles faktycznie nie mają szans (a szkoda bo podobne odczucia mam do nich jak w przypadku DRW) to niech wejdą Flyers.

Edytowane przez Wujek Wójcik

Ja tam z Metro Filadelfii zycze awansu. 

Godzinę temu, Wujek Wójcik napisał(a):

Preds mają gorszy kalendarz niż Kings i chyba to ci drudzy wejdą, nie wiem dlaczego jak patrzę na tabelę na stronie NHL to Sharks jeszcze mają szanse. Nie kumam tego liczenia do końca. 

SJS mają 6 pkt do zdobycia, co przy takim układzie dałoby im 88 pkt. Kings, trzymający na razie 2gą dziką kartę, mają 87 pkt wiec przy ich porazkach i reszty kandydatow dałoby awans Rekinom. A szkoda, chciałbym ich zobaczyć w PO, ale ich szanse są iluzoryczne.

11 godzin temu, Szabla napisał(a):

Ja tam z Metro Filadelfii zycze awansu. 

Na Columbus tez sie nie obraze. Byleby nie Waszyngton. 

A' propos Waszyngtonu. Ciekawa najciezsza linia w NHL. Dwoch braci Protas i Wilson.

W ogóle wysyp mamy utalentowanych braci w NHL. Tkaczuk, Hughes, Hutson i teraz Protas. A jest jeszcze przeciez więcej mniej utalentowanych par braci w lidze.

Znana 16 w play offach. Tylko detale jeszcze w przypadku niektórych, z jakiej pozycji wystartują.

Buffalo zwycięzcą Atlantic. A w pierwszej połowie grudnia szorowali po dnie Wschodu, będac przedostatnią lub 30 drużyną ligi. 

Edytowane przez Szabla

23 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Ale wiecie co oznacza awans Capitals? Serię z Penguins, a to zawsze były mocne serie.

Z Filadelfia nie mniej. Nawet chyba bardziej. Bitwa o Pensylwanie. 

Z kolei gdyby Pens grali z Caps, ciekawym bylyby pojedynki starej gwardii z Pittsburgha: Sida, Malkina i Letanga z Ovim i Wilsonem. 

Ale wiemy, ze do nich nie dojdzie.

16 minut temu, Szabla napisał(a):

Z Filadelfia nie mniej. Nawet chyba bardziej. Bitwa o Pensylwanie. 

Jak się prześledzi to jednak serie Penguins-Capitals były zdecydowanie lepsze. I chyba bym nawet upatrywał większych szans na ten moment u Capitals niż Flyers na powalczenie w takiej serii, ale może Phila mnie swoją fantazją pozytywnie zaskoczy. Mają powrót do playoffs po kilku latach nieobecności (ostatnia ich seria to przegrany półfinał konferencji z Islanders Trotza), więc też spoko.

Ogólnie 6 nowych zespołów w playoffs względem zeszłego roku. Buffalo, Montreal, Boston, Phila, Utah, Anaheim. 

Btw, zachowanie Owieczkina po zakończeniu meczu z Penguins pozwala się zastanawiać, czy on czasem jeszcze nie zostanie w Capitals na kolejny sezon.

1 godzinę temu, Szabla napisał(a):

Buffalo zwycięzcą Atlantic. A w pierwszej połowie grudnia szorowali po dnie Wschodu, będac przedostatnią lub 30 drużyną ligi

Pamiętam już taki zespół co szorował po dnie do pewnego momentu sezonu, a co się stało potem... St. Louis Blues się chłopaki nazywali ;)

Tak było. Brzydkie kaczątko w 2018, a w 2019...

Buffalo brzydkim kaczątkiem przez 14 lat było. Skoro tamta bajka St. Louis w roli głownej okazala sie rzeczywistoscia, to kto wie, moze i terazniejsza też sie okaże? 

Niby niewiarygodne, ale tak samo z Blues było. 

To co wszystko mamy już jasne. Jak widzicie te playoffs? Czy puchar w końcu wróci do domu do Kanady? Kto będzie czarnym koniem? Dlaczego zadziwi nas Tampa i czy to będą ostatnie playoffs McJesusa w Oilers? 

Kto odpala osobny temat? Jakieś fantasy robimy?

Zaczne od zachodu myślę, że Colorado będzie w półfinale walczyć z Wild o wejście do finału zachodu, a zarazem do finału w ogóle. Vegas Utah Edmonton ani Ana nie dadzą rady Avs w pełni sił. Wniosek na zachodzie Avs albo Wild

Wschód. Tu jest rzeźnia. Coś mi mówi, że Tampa może namieszać, ale czarnym koniem będa Bruins albo Senators. Ja trzymam kciuki za Bruins, Swayman w formie może nas zdziwić. Jeśli jednak nie uda się Bruins przejść Szabli to niech wygrają Szable albo Habs na wschodzie. Tyle, że ciągle mi ta Tampa siedzi, że pocisną. 

wychodzi z tego u mnie, ze w finale beda ktores z tych 4 druzyn Avs, Wild, Habs (tampa), Bruins 😜  wiem zakręcona kalkulacja, ale jestem ciekawy waszych. Jaram się na te playoffs. To był niesamowity sezon.