Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

4 mecze do końca, 3pkt straty Islanders czy Red Wings do playoffs, to już może być za dużo niestety. Chociaż dojdzie jeszcze do bezpośrednich starć z ekipami też walczącymi o playoffs, bo Red Wings zagrają z Flyers, a Islanders z Senators. Mecze ostatniej szansy, do or die, jak to mawiają Amerykanie.

Niesamowite, jak Detroit oddaje punkty ostatnio. Wyspiarzom też czkawką teraz wychodzą niektóre porażki, m.in. z Ottawą kilka tygodni temu w ostatnich sekundach w zasadzie.

Btw, na zachodzie dzika karta (Utah) może mieć więcej punktów niż zwycięzca pacific division, lol.

W dniu 8.04.2026 o 12:31, Braveheart22 napisał(a):

Btw, na zachodzie dzika karta (Utah) może mieć więcej punktów niż zwycięzca pacific division, lol.

Właśnie sposób rozstawienia przed PO jest dla mnie po prostu zły. Zdajemy sobie sprawę, że Pacyfik w tym roku jest dramatycznie słaby (znaczne obniżenie lotów przed Oilers i Golden Knights), ale tak na prawdę największymi poszkodowanymi są zespoły z dywizji Centralnej, gdzie zdecydowanie dwa z trzech najlepszych zespołów konferencji będą musialy ze sobą grać już w pierwszej rundzie. Chodzi mi oczywiście o pojedynek Stars z Wild.

3 minuty temu, antek napisał(a):

Właśnie sposób rozstawienia przed PO jest dla mnie po prostu zły. Zdajemy sobie sprawę, że Pacyfik w tym roku jest dramatycznie słaby (znaczne obniżenie lotów przed Oilers i Golden Knights), ale tak na prawdę największymi poszkodowanymi są zespoły z dywizji Centralnej, gdzie zdecydowanie dwa z trzech najlepszych zespołów konferencji będą musialy ze sobą grać już w pierwszej rundzie. Chodzi mi oczywiście o pojedynek Stars z Wild.

Tak, ten system jest patologiczny. To ze nhl się tego trzyma to absurd

Na zmianę raczej się na razie nie zanosi. Bettman się wypowiadał, że taki format daje spektakularną pierwszą rundę playoffs. W pierwszej rundzie mamy dalej aż 16 zespołów w grze i największe zainteresowanie kibiców. Pewnie tak chcą budować ten produkt.

Edytowane przez Braveheart22