Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Szabla napisał(a):

No i inna zmiana. Persona non grata w NHL okazuje sie jednak grata...

DeAngelo z KHL idzie do Islanders. Kilka lat temu grał m. in. w Rangersach i Flayers.  

non grata to on byl w khl. zreszta, mieszanie sie polityki do sportu jest chore...

Wkurza mnie jak dobrze punktują w Atlandic Div. Wiadomo, żal dupe ściska, że Sabres kolejny sezon w pałę. 

Zsumowalem punkty w każdej dywizji, żeby potwierdzić swoją tezę, że Atlantic najlepiej punktuje, a tu niespodzianka.

Najwięcej pkt maja w Metro, ale trzeba zaznaczyć, że Caps mocno zawyżają punktację. 

Wschód Zachód 

945.     906

Dywizje

M 479

A 466

C 459

P 447

Tak czy siak. Wschod punktuje dużo lepiej, więc i o dziką kartę jest trudniej niż na Zachodzie. 

Jakieś Detroity 6 zwycięstw z rzędu, Ottawa 4 (nawet nie wiem kiedy wskoczyli na 3 msce). 

W Metro nic sobie nie zrobili z tragiczną stratą Johnny'ego Hockey'a (nic sportowo oczywiście). Waszyngton w ogóle odpaliło jakieś turbo. Jeszcze Ovi rekord pobije, wszystko wskazuje na to, że w tym sezonie. 

Jakoś ta kumulacja na Wschodzie działa mi na nerwy. Ciężko się przebić, jak wszyscy wokół punktują. 

Islanders w ostatnich dwóch tygodniach wygrali 7 z 8 meczów, a dalej są 1-2 mecze za playoffs. 

Cała kolejka chętnych na playoffs, nikt nie chce odpuścić. Wiele ekip będzie bardzo niezadowolonych na koniec sezonu regularnego. 

Co do Rantanena, bo jeszcze nie komentowałem. Dla mnie szok. Myślałem, że Mikko też nietykalny, ale jak widać, nie było szans dogadać się, co do nowej umowy. Bardzo głośna wymiana. Pytanie, gdzie latem Rantanen się zadomowi na dłużej. 

Edytowane przez Braveheart22

• 2 tygodnie później...
10 minut temu, Szabla napisał(a):

Na YT jest cały mecz Kanada - Szwecja. 

Chyba USA - Finlandia będzie streamowany na YT. W piątunio po pracy się oglądnie 😀

Dzisiaj tylko skrót za mną, ale właśnie widziałem, że na kanale NHL jest cały mecz. Fajnie. 

Szwedzi na pierwszą tercję chyba nie wyszli z szatni, ale później się obudzili. Szkoda, że ostatecznie w dogrywce nie utarli nosa Kanadzie :)

Tkaczuki z 4 golami (2 i 2), Finlandia rozbita. 1 i 2 gwiazda meczu... braciszkowie Tkaczukowie. Starszy 3 pkt, więc on został 1. gwiazda, a Brady za 2 bramki 2. gwiazda meczu (3. młodzian Boldy, strzelec 1 z goli)

Fajny mecz, sporo walki na bandach, Finowie jakby, przespali, gwiazdy niewidoczne. Szkoda ich, ale Amerykanie więcej chęci do gry mieli.

Matthews niesamowicie buczany był zwłaszcza w I tercji, potem chyba montrealscy kibice się zmęczyli, bo jieco mniej buczeli. 

Dobrze, że na yt można oglądać. 

W sobotę o 19 na żywo Szwecja Finlandia, a w nocy wisienka na jeszcze niedokończonym torcie Kanada USA. 

I love this game!!! Co za meczycho USA Canada! A pierwsze 9 sekund?

All star game (weekend) to dla przedszkolaków z hrabstwa Shitcounty w Alabamie. A tu, to był Hokej przez duże "H".  To byla prawdziwa reklama hokeja.

Jak u Hitchcocka. Trzęsienie ziemi na początku a potem napięcie wzrastało. Spora walki, bodiczkow, nie odpuszczał nikt. 

Oby w finale też się spotkali. USA ma już chyba zgwarantowany finał, ale zby Kanada awansowała do finały, bo bedzie sie działo w tym ewentualnym finale. 

Świetne widowisko, to prawda. Tymi bójkami na początku zaskoczyli Kanadyjczyków. Wiadomo było, że będzie iskrzyło przy obecnych okolicznościach politycznych, ale tak jak Amerykanom zależało, tak u Kanadyjczyków, poza paroma wyjątkami, słabo to było widać. Na pewno ta przegrana zabolała, bo grali przecież u siebie.

Oj chyba cały świat chciałby żeby się spotkali jeszcze raz w czwartek w Bostonie i żeby tym razem Kanadyjczycy pokazali, że mają jaja. Może jakby amerykanie wybuczeli hymn Kanady to się ockną 😉

Aż żal, że za rok na Olimpiadzie nie będą grali wg reguł NHL, bo jesli teraz znowu przegrają z USA to będą spore zmiany w składzie Kanady. 

Dzisiaj do oglądnięcia finał 4 Nations, który odbył się w nocy. 

Kanada awansowała ledwo, ledwo, Stany poobijane wcześniejszymi bataliami.

Wracam z pracy i od razy YT odpalam :)

All Star Weekend? Co to k... jest?

• 3 tygodnie później...