Skocz do zawarto艣ci

Washington Wizards 21/22

ttr

Rekomendowane odpowiedzi

No i jak ich ocenia膰? Traktowa膰 jako tier Bulls, kt贸rzy powinni wmiesza膰 si臋 mi臋dzy Celtics, Hawks, Knicks i聽walczy膰 o seedy 5-8? Chyba niee. To raczej jest sytuacja, w kt贸rej sko艅czyli poprzedni sezon czyli tier Pacers, Hornets i walka o play-in.

Na papierze ta wymiana polepsza troch臋 ich fataln膮 obron臋 bo du偶o daje Ci KCP, Kuzma swoje te偶 pobroni bo akurat to jedyny element, kt贸ry by艂 u niego sta艂y i regularny w zesz艂ym sezonie. Jest Aaron Holiday i Hachimura, kt贸rzy maj膮 du偶y potencja艂 po tej stronie parkietu, ale masz te偶 takich go艣ci jak Harrell, Thomas Bryant czy Bertans..

Wywalili betona Brooksa i wzi臋li asystenta z Nuggets, kt贸ry nigdy nie by艂 HCO. Nie wiadomo jakim trenerem jest Wes Unseld, ale feedback od fan贸w Denver ma dobry.

S5 to pewnie b臋dzie Dinwiddie, Beal, KCP, Rui/Kuzma, Gafford/Bryant.聽

Dla mnie osobi艣cie to jest najtrudniejsza do ocenienia ekipa w lidze bo nie wiadomo jak b臋dzie wygl膮da膰 Spencer po kontuzji, ile cierpliwo艣ci ma w sobie Beal, czy Kuzma wreszcie zagra dobry r贸wny sezon, jak rozwinie si臋 Rui, czy Neto jest wstanie gra膰 tak jak ko艅c贸wk臋 20/21聽i 15 innych "je艣li".

btw jest tu jaki艣 fan Wizards :D ? Jakby nie by艂o to by艂y klub naszej聽legendy - polskiego g艂upa m艂ota.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Dinwiddie Kuzma聽馃憖

Fajnie wygl膮daj膮 Wizards, du偶o daje Neto co jest dla mnie zaskoczeniem. Harrell tradycyjnie jebany na pnr i dziwne, 偶e tyle nim gra艂 w ko艅c贸wce. Bez tego pewnie by艂by win bez OT. Nadal du偶o problem贸w w obronie, ale jak wr贸c膮 kontuzjowani b臋dzie z czego lepi膰.

Beal powinien by膰 zadowolony. Bertans si臋 ogarn膮艂, nowi wygl膮daj膮 dobrze, wreszcie trener wyci膮gaj膮cy wnioski i potrafi膮cy w adj. Oni b臋d膮 fun2watch w tym roku i trza ich traktowa膰 jako PO ekip臋.

2-0. Wizards won the trade.

Odno艣nik do komentarza

2 godziny temu, ttr napisa艂:

Fajnie wygl膮daj膮 Wizards, du偶o daje Neto co jest dla mnie zaskoczeniem

Neto to dobry rozgrywaj膮cy. Dobrze broni i ma dobry rzut za 3.. Tu nie b臋dzie szale艅stw po 15-20 pkt raczej po 5-6 ale prawie zawsze jest na plusie bo du偶o widzi, dobrze broni.. Od czas贸w Jazz go lubi臋

Odno艣nik do komentarza

Najpierw humorystyczny Benny Hill w wykonaniu Wizards

Potem troch臋 mniej weso艂o bo kontuzja Gafforda wygl膮da艂a powa偶nie. Nie m贸g艂 za bardzo chodzi膰.. A on od zesz艂ego sezonu wygl膮da bardzo dobrze. Co艣 Wizards maj膮 pecha do tych m艂odych centr贸w. Oby wr贸ci艂 jak najszybciej

Wiadomo ,偶e Unseld ma 艂atwiej bo praktycznie wymieniono mu sk艂ad i to na lepszych graczy. Wizards wymian臋 z Lakers wygrali i to jak na razie o kilka d艂ugo艣ci. Harell sw贸j najlepszy kosz od nie pami臋tam kiedy. Spencer wchodzi w buty lidera. Dzi艣 wygrali w Bostonie cho膰 Beal gra艂 s艂abo. Spencer mia艂 kilka takich tr贸jek na koniec 3 kwaryy i pod koniec meczu ,偶e a偶 by艂o to nierealne. Aaron czy Neto dobrze prowadze gr臋 艂awki. Troch臋 ma艂o wnosi Avdija i troch臋 wi臋cej oczekiwa艂em po Kispercie ,ze to b臋d膮 tacy zadaniowcy z dobr膮 tr贸jk膮. Troch臋 tu jest pracy przed trenerami

Og贸lnie to pewnie magia walki o nowy kontrakt ale Harell wyrasta na jednego z faworyt贸w do nagrody rezerwowego roku i nawet si臋 w obronie stara

Odno艣nik do komentarza

4-1

B2b z Hawks, kt贸rzy te偶 byli b2b i spokojny W聽bez Dinwiddiego, Gafforda. Beal 27pts i najlepszy mecz w sezonie. Harrell 25pts, znowu szala艂 w pomalowanym, po 21 od Kuzmy i KCP. Dobrze si臋 ich ogl膮da bo jest i dzielenie si臋 pi艂k膮, s膮 i momenty dobrej obrony. Fani Wizards zachwyceni prac膮 Unselda no i potwierdzaj膮 si臋 doniesienia ligowe, 偶e facet ogarnia.

Nie spodziewa艂em si臋, 偶e a偶 tak dobrze zaczn膮 sezon, my艣la艂em, 偶e kliknie to z czasem. Tylu go艣ci w jednym miejscu, kt贸rzy maj膮 co艣 do udowodnienia w sumie na czele z trenerem bo to jego pierwsza samodzielna robota, 艣wietne chemistry i jest przepis na niespodziank臋(?). S膮 dobrzy, a mog膮 by膰 lepsi bo motywacji im nie zabraknie.

艢mia艂o, zapraszam do wskoczenia na bandwagon Wizards w tym sezonie :)

Odno艣nik do komentarza

Tym razem Wizards nie zas艂u偶yli na zwyci臋stwo. To nie by艂 dobry mecz w wykonaniu Bostonu. Pud艂owali za 3 niesamowicie . Oni chyba pod koniec 4 kwarty mieli 8% skuteczno艣ci. Do tego s臋dziowie zmienili decyzje z faulu na blok dla Wizards ( to chyba by艂 Avdija) a to by艂a taka decyzja 50/50... Jak ju偶 Tatum im pom贸g艂 gubi膮c pi艂k臋 na 17 sekund do ko艅ca to oni nie potrafili wyprowadzi膰 pi艂ki i podarowali Bostonowi jeszcze jedna szans臋..

Wizards wygra艂o ale w tym meczu pope艂niali mn贸stwo b艂臋d贸w

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, ely3 napisa艂:

Tym razem Wizards nie zas艂u偶yli na zwyci臋stwo. To nie by艂 dobry mecz w wykonaniu Bostonu. Pud艂owali za 3 niesamowicie . Oni chyba pod koniec 4 kwarty mieli 8% skuteczno艣ci. Do tego s臋dziowie zmienili decyzje z faulu na blok dla Wizards ( to chyba by艂 Avdija) a to by艂a taka decyzja 50/50... Jak ju偶 Tatum im pom贸g艂 gubi膮c pi艂k臋 na 17 sekund do ko艅ca to oni nie potrafili wyprowadzi膰 pi艂ki i podarowali Bostonowi jeszcze jedna szans臋..

Wizards wygra艂o ale w tym meczu pope艂niali mn贸stwo b艂臋d贸w

Bo聽Beal i Dinwiddie za bardzo poszli w ISO w ostatnich minutach 4Q i wypu艣cili praktycznie wygrany mecz. W OT te偶 praktycznie 0 dzielenia si臋 pi艂k膮 i hero posiadania tej dw贸jki + Kuzmy.

Og贸lnie to te 2 dogrywki si臋 strasznie ogl膮da艂o. B艂膮d za b艂臋dem z obu stron.

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Wizards run the east.聽

Dzi艣 zaskoczyli robi膮c comeback z upierdliwymi Cavs. Off night Beal'a i Spencera, ale Harrell i szczeg贸lnie Kuzma zrobili robot臋. 4 tr贸jki w ostatnich 4 minutach, 2 w samej ko艅c贸wce daj膮ce prowadzenie + do tego dobra obrona. Ach ta Lebronowa presja ;]聽

Fajnie si臋 ich ogl膮da bo wida膰, 偶e chemia jest na wysokim poziomie i kto tam nie dostanie minut to co艣 wnosi do gry.聽

Edytowane przez ttr
Odno艣nik do komentarza

• 4 tygodnie p贸藕niej...

W sumie to jednak ten Kuzma w tym sezonie zaskakuje ... Dzi艣 z Detroit w 4 kwarcie a zw艂aszcza dogrywce by艂 najlepszym graczem Wizards i trafi艂 rzut na wygran膮. Ale Wizards og贸lnie jest w lekkim kryzysie. W ko艅c贸wce meczu grali jakby im odcie艂o pr膮d i pozwolili by Pistons odrobi艂o chyba 15 pkt w ostatnie 6 minut gry. Og贸lnie Wizards ostatnio graj膮 艣redniawo albo ja nie trafiam na dobre ich mecze.. Og贸lnie ani Kuzma ani Beal ani Dinwidlle nie graj膮 efektywnie. Wizards je艣li chc膮 si臋 utrzyma膰 w TOP 6 to zdecydowanie musza dostawa膰 wi臋cej od Beala a nie tak膮 pasywn膮 gr臋 jak dzi艣. On dzi艣 nawet jak mia艂 pozycj臋 to nie rzuca艂 za 3

Odno艣nik do komentarza

JAk ogl膮da艂em w nocy to my艣la艂em ,偶e mi si臋 to przewidzia艂o ale na powt贸rkach okaza艂o si臋,偶e oczy mnie nie zawiod艂y

Jest stan 68-65. Mecz na styk. KCP 艣cina z boku .......i efekt sami zobaczcie. Od tego momentu Jazz odjecha艂o.. Og贸lnie w meczu by艂 widoczny brak Kuzmy bo Jazz na pocz膮tku gra艂o na ci臋偶kich nogach a Wizards nie umieli odskoczy膰. W pierwszej po艂owie poza Gobertem i Mitchellem to reszta mia艂a ogromny problem z ruszaniem si臋.

Ale Wizards og贸lnie ma kryzys. Beal by艂 dobrze broniony ale KCP w tej chwili nie trafi sam na sam z koszem. Dinwidlle wygl膮da jakby go dopad艂a zm臋czenie po kontuzji ACL bo rusza si臋 gorzej ni偶 na pocz膮tku sezonu i jego efektywno艣膰 jest 偶adna. W pierwszej po艂owie Wizards w og贸le byli w grze bo 艣wietny mecz z 艂awki da艂 Neto. I standardowo Gafford.

W drugiej po艂owie jednak Jazz zmieni艂o krycie na Neto i przesta艂 trafia膰 i od razu mecz sie urwa艂. Wizards ostatnio wygl膮da tak jak zak艂adano przed sezonem. Mo偶e z wyj膮tkiem Kuzmy kt贸ry akurat wygl膮da bardzo dobrze w tym sezonie. Wydaje mi si臋 ,偶e jesli Beal wr贸ci do swojej normalnej efektywno艣ci to Wizards nie spadn膮 poni偶ej play-in ale na dzie艅 dzisiejszy nie widz臋 by si臋 utrzymali w TOP6 na Wschodzie

Odno艣nik do komentarza

@ttr@Braveheart22 i nie wiem kto tam jeszcze jest fanem Wizards

Obejrza艂em sobie po meczu z Jazz jeszcze 3 mecze z Wizards i troch臋 wcze艣niej ogl膮da艂em i tak nasz艂o mnie kilka konkluzji

1 - ACL to jednak nie przelewki. Dinwidlle realnie wygl膮da teraz jak wrak. My艣la艂em ,ze to obrona Jazz ale on na pocz膮tku sezonu jeszcze jako艣 wygl膮da艂 teraz praktycznie nie wnosi nic a wr臋cz jest kul膮 u nogi聽 gorsz膮 ni偶 najgorsza wersja Westbrooka.

2 - Beal gra fatalny sezon. Nie chce przed艂u偶y膰 z Wizards .Czeka na lato... Nie wiem czy nie wymienia艂bym Beala p贸ki ma jeszcze jak膮艣 warto艣膰 .. Wiadomo Beal to jest gwiazda ale ma chyba najwi臋ksz膮 obsuw臋 formy w ca艂ej NBA nie licz膮c Lillarda.

3 - Avdija rozwija sie na bardzo dobrego obro艅c臋. Podoba mi si臋 jak broni 1 na 1. Jak si臋 przesuwa w obronie. Jak rotuje i zamyka koz艂uj膮cego.

4 - Szkoda tej kontuzji Bryanta. Z nim w s5 i Gaffordem z 艂awki Wizards mieli by bardzo dobra obron臋. Z KCP, Avdij膮. Dobrze radz膮cym sobie Kuzm膮

Nie s膮 艂atwe decyzje bo Wizards zacz臋艂o sezon bardzo dobrze. Teraz schodz膮 na ziemie ale tak naprawd臋 poza Harellem to g艂贸wn膮 obsuw臋 zaliczaj膮 ich liderzy Spencer i Bradley. Nie wiem czy bym handlowa艂 Bealem ale z drugiej strony Wizards b臋d膮 zak艂adnikami bo Beal za偶膮da supermaxa albo odejdzie gdzies za darmo.

Odno艣nik do komentarza

55 minut temu, ely3 napisa艂:

Obejrza艂em sobie po meczu z Jazz jeszcze 3 mecze z Wizards i troch臋 wcze艣niej ogl膮da艂em i tak nasz艂o mnie kilka konkluzji

1 - ACL to jednak nie przelewki. Dinwidlle realnie wygl膮da teraz jak wrak. My艣la艂em ,ze to obrona Jazz ale on na pocz膮tku sezonu jeszcze jako艣 wygl膮da艂 teraz praktycznie nie wnosi nic a wr臋cz jest kul膮 u nogi聽 gorsz膮 ni偶 najgorsza wersja Westbrooka.

2 - Beal gra fatalny sezon. Nie chce przed艂u偶y膰 z Wizards .Czeka na lato... Nie wiem czy nie wymienia艂bym Beala p贸ki ma jeszcze jak膮艣 warto艣膰 .. Wiadomo Beal to jest gwiazda ale ma chyba najwi臋ksz膮 obsuw臋 formy w ca艂ej NBA nie licz膮c Lillarda.

3 - Avdija rozwija sie na bardzo dobrego obro艅c臋. Podoba mi si臋 jak broni 1 na 1. Jak si臋 przesuwa w obronie. Jak rotuje i zamyka koz艂uj膮cego.

4 - Szkoda tej kontuzji Bryanta. Z nim w s5 i Gaffordem z 艂awki Wizards mieli by bardzo dobra obron臋. Z KCP, Avdij膮. Dobrze radz膮cym sobie Kuzm膮

Nie s膮 艂atwe decyzje bo Wizards zacz臋艂o sezon bardzo dobrze. Teraz schodz膮 na ziemie ale tak naprawd臋 poza Harellem to g艂贸wn膮 obsuw臋 zaliczaj膮 ich liderzy Spencer i Bradley. Nie wiem czy bym handlowa艂 Bealem ale z drugiej strony Wizards b臋d膮 zak艂adnikami bo Beal za偶膮da supermaxa albo odejdzie gdzies za darmo.

Ja nie kibicuje Wizz ale avdiji wi臋c chc膮c nie chc膮c ich ogl膮dam. Co mnie martwi w avdiji to pasywno艣膰 w ataku i s艂aby rozw贸j je艣li chodzi o rzut. Inna rzecz 偶e ch艂opak powinien mie膰 pi艂k臋 w r臋ce a p贸ki co to pr贸buj膮 s niego 3&d zrobi膰聽

Odno艣nik do komentarza

8 godzin temu, ely3 napisa艂:

W ataku si臋 nie rozwija ale te偶 w Wizards dostaje ma艂o pi艂ek by co艣 kreowa膰. Nawet Neto nie podaje mu pi艂ek.

No w艂a艣nie o tym pisa艂em - kole艣 ma potencja艂 w ataku a oddaje cz臋sto po 4 rzuty przez 25 min. Nie wiem o co Wizz chodzi, zamiast go rozwija膰 to gr臋 prowadz膮 jakie艣 kasztany bez przysz艂osci w lidze聽

Odno艣nik do komentarza

22 godziny temu, ely3 napisa艂:

Fanem nie jestem, ale lubi臋 ich.

No s艂usznie prawisz. Zjazd Wizards jest spowodowany mi臋dzy innymi ISO graniem Beala i Spencera gdzie na pocz膮tku w ataku wi臋cej dzielili si臋 pi艂k膮, bylo egzekwowanie zagrywek聽i fajnie to wygl膮da艂o. Reszta sk艂adu z grubsza gra swoje, to liderzy zawodz膮. Posypa艂a si臋 te偶聽ich obrona. Beal og贸lnie jest irytuj膮cy bo szkodzi dru偶ynie swoim forsowaniem i podej艣ciem "this is my team". Ze Spurs bodaj偶e tak to wygl膮da艂o czym przegra艂 mecz.

Tej fajnej聽chemii z pocz膮tku te偶 ju偶 nie wida膰.

Kuzma "wygra艂" mecz z Pistons i wypad艂 z powodu covid protocols. Teraz maj膮 og贸lnie ci臋偶ki terminarz do ko艅ca roku wi臋c takie 3-7 to b臋dzie chyba sukces.

I tak jeszcze co do Avdijy to imo ludzie przesadzaj膮 z hajpowaniem go. Materia艂 na bardzo dobrego obro艅c臋 tak, ale bez przesady. Jeszcze nie jest na tej p贸艂ce.

Te偶 czekam na powr贸t Bryanta i Hachimury co wzmocni rotacje i obron臋. Z Gaffordem jest ten problem, 偶e gra dobrze, ale szybko wpada w foule trouble..

https://www.nbcsports.com/washington/wizards/hughes-wizards-could-use-rui-hachimura-and-thomas-bryant-sooner-later

Wg tego na pocz膮tku nowego roku mo偶na si臋 ich spodziewa膰 na parkiecie.

Edytowane przez ttr
Odno艣nik do komentarza

• 2 miesi膮ce temu...

Jednoro偶ec w Wizards i nikt nawet nie skomentuje. Chyba, sami w Waszyngtonie s膮 tym faktem zaskoczeni. Wygl膮da艂o na to, 偶e Dallas napisa艂o emaila do wszystkich dru偶yn z zapytaniem co nam dacie za Porzingis + 2rundowy pick. Cz臋艣膰 dru偶yn nie odpisa艂a, ale w Washyngtonie s膮 dobrze wychowani, w ko艅cu nie 艂adnie nie odpisywa膰. No i napisali im kogo聽nie potrzebuj膮:聽Dinwiddie (kt贸rego niedawno podpisali, ale jakie艣 kwasy, sprzeczki, chyba si臋 nie dokona zaaklimatyzowa艂 w dru偶ynie) + Bertans (kt贸ry chyba musi i艣膰 do okulisty po soczewki. Je艣li nie p贸jdzie, to jego d艂ugi,聽t艂usty kontrakt b臋dzie mocno doskwiera艂). No i wys艂ali tego emaila, nawet finansowo si臋 to zgra艂o i.... nawet nie pomy艣leli, po co im ten Porzingis? No bo po co, czy on wog贸le jest zdrowy? Napisali tylko kto im nie potrzebny,聽 a Ci z Dallas im odes艂ali po 30 sekundach "Mamy deal". Do tej pory jeszcze nie wyszli聽z fazy "Co tu si臋 w艂a艣nie odje***o聽

Edytowane przez DamianOItalianO
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.