ely3 Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 Zakładałem ,że ten sezon będzie rozczarowujący w wykonaniu Celtics ale na razie wygląda to nawet gorzej. Boston ma sporo talentu ale brak pomysłu jak na razie i brak jakości w ich grze. Raptors skakało dziś po głowach graczy z Bostonu.. Mieli 21 zb ofensywnych a Boston 31 defensywnych. Proste ścięcie często sprawiało ,że gracz Raptors był sam pod koszem. Często nie było żadnej reakcji na wjazd gracza. Za to w ataku większość akcji Bostonu to były izolacje.Do tego potrafili zrobić kontrę 3 na 1 gdzie Brown podał w ręce FVV 25 strat. Obrona kontr nie istnieje Nie spodziewałem się takiej zapaści po stronie Bostonu, Jakbym miał poszukać jakieś mikro pozytywy to chyba postawa TimeLorda ale tak naprawdę Boston w ogóle nie poradził sobie z atletycznymi graczami z Kanady PS - no i nie wiem czy są bardziej stronniczy komentatorzy niż panowie Kamon.... Każdy faul graczy Bostonu nie istniał a jeśli już istniał to najpierw faulował gracz Raptors przez co potem faulował gracz Celtów. Ich się nie da słuchąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 2 godziny temu, ely3 napisał: PS - no i nie wiem czy są bardziej stronniczy komentatorzy niż panowie Kamon.... Każdy faul graczy Bostonu nie istniał a jeśli już istniał to najpierw faulował gracz Raptors przez co potem faulował gracz Celtów. Ich się nie da słuchąc To te pacany od 'kaboom'?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 23 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2021 (edytowane) Dlatego cieszy mnie czasami, że nie znam angielskiego bo jak polscy fani Celtics uważają, że kolesie pieprzą głupoty to coś musi być na rzeczy. Już w zeszłym sezonie był ten sam problem. Mała ilość rzutów i straszne przeciąganie akcji. A jeśli masz tyle strat co Boston to trudno odnieść sukces. Będzie dobrze, bo gorzej być nie może. PO są pewne, ale tu chodzi o coś więcej niż tylko PO. Szreder jak na tę chwilę to totalna porażka. Edytowane 23 Października 2021 przez ptak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 6 godzin temu, kcp78 napisał: To te pacany od 'kaboom'?... Ci są od Clippers o ile pamiętam.. Ci z Bostonu mają takie wstawki jak na ruchomej zasłonie ,że w sumie zgodnie z przepisami to faul ale w sumie to nie powinien być faul bo przecież gracz Bostonu nie faulował. Albo Tatum wbija się w kogoś z Raptors na zasłonie i go przewraca a ci ,że sędziowie nie powinni gwizdać tego faulu bo przecież najpierw ktoś inny popchnął Tatuma w kierunku tej drugiej zasłony. Idzie powtórka i nic nie widać by ktoś popychał Tatuma a ci nadal nie można gwizdać faulu naszemu skoro wcześniej był faul gracza Toronto. I tak przez cały mecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Kaboom to Cavs chyba, albo Miami, tragedia w każdym razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 18 minut temu, Reikai napisał: Kaboom to Cavs chyba, albo Miami, tragedia w każdym razie. Miami chyba!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 25 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 W dniu 19.10.2021 o 17:08, mac napisał: https://www.nbcsports.com/boston/celtics/aaron-nesmith-breaks-jayson-tatums-3-point-record-dazzling-practice-performance Ładny wyczyn, oby koleś dostał w tym sezonie więcej regularnych minut. Na razie jest 0/10 i ogólnie słabo wygląda nawet na tle dość słabej ławki Bostonu Ale przynajmniej wiemy ,że Boston jest lepsze od ewidentnych tankerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 Dobry mecz Tatuma pora na 2 albo 3 c***owe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 26 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 On to ma raczej 2,3 świetne a potem 1 że oczy krwawią. Będzie dobrze. Mnie Szreder i Parker zaskoczyli. Szreder mógłby grać tak do maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Książe Giannis Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Niby na świeżo po obejrzeniu meczu z Wizards, ale jednak zbiorczy komentarz po pierwszych 5 meczach sezonu. Na razie słabo to wygląda. Oczywiście indywidualne osiągnięcia ze strony Tatuma i Browna niby się zgadzają, ale jednak brakuje tutaj typowej 3-trzeciej opcji (zwłaszcza pod koszem). To może być bardzo frustrujący sezon dla kibiców tego zespołu. Sam stawiałem, że powalczą o miejsce 5-6, ale na ten moment wygląda to raczej na 9-10. Zakładałem dużo lepszą grę „braci” Williams. Liczyłem zwłaszcza na Roberta. Warunki ma idealne. Dostał większe minuty. Nikt nie blokuje mu już miejsca pod koszem. Przydałby się tu poważny krok do przodu, ale dla mnie to on się zwija – ta obrona, a nie rozwija. Ze strony Granta brakuje zwłaszcza punktów. Poza Smartem brakuje dobrej, twardej obrony. Sorry, ale Horford już się do poważnej gry nie nadaje, skaczą mu po głowie, nie jest w stanie ustać młodszym i silniejszym podkoszowym. Właściwe to poza Horfordem i R. Williamsem, to tutaj nie ma kto grać pod koszem. Kanter to już chyba sam czuje się bardziej politycznym aktywistą niż koszykarzem. Schröder ma oczywiście przyjemny kontrakt, ale nie zbawi tego zespołu. Gra podobnie do tego co pokazywał w poprzednim sezonie w LA. Mimo wszystko sądziłem, że będzie chciał pokazać lepszą grę. W swoim mniemaniu walczy przecież o duży i długi kontrakt w lecie. Niby Tatum notuje więcej asyst i widać, że więcej zauważa partnerów na boisku. Lepiej rozumie co się dzieje na boisku. Tyle tylko, że nie bardzo jest z kim grać tutaj zespołowo. Zwłaszcza jak jeden z pary Tatum-Brown schodzi z parkietu. Sam hero ball dwójki liderów nie wystarczy, zwłaszcza, iż inne zespoły na Wschodzie poczyniły spory postęp. To już nie tyko Bucks, Nets czy 76’ers. Na ten moment mocne są też Hawks, Knicks, Bulls, Hornets czy Heat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Spokojnie, będą PO. I to w 6, bez baraży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Ciężko oglądało się Celtics. 2/26 zza łuku, Tatum sabotujacy 4q ( bez ostatnich 2 minut ). Taktyka? ISO Tatum/Brown ewentualnie jakieś dwójkowe akcje z Horfordem na postup. Według mnie ostatnia akcja 4q powinna być rozpisana pod Tatuma nie pod Browna. Z plusów na pewno Horford który w obronie dawał radę. W takiej formie to jak będą w play in to już będzie sukces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Najśmieszniejsze (nie dla fanów Celtics) jest to, że mecz przegrali nam sędziowie. Nie wiem, czy akcja powinna być pod Tatuma, miejsce rzutu dla Browna idealne. Trochę trzeba ogarnąć Tatuma no i pod koszem jest dziura. Kanter to pachołek a Horford nigdy nie nadawał się na przepychanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Chyba sezon w plecy. Nie wiem kto wymyślił Udokę ale trener z niego słaby. A zespół też nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepItDirty Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Czyli tankowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Są jacyś ciekawi podkoszowi w najbliższym drafcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 No właśnie na tej pozycji dziura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 11 godzin temu, Baptizia napisał: Coś takiego śmierdzi transferami Szkoda Celtów, bo mieli naprawdę bardzo mocny team, który oglądało mi się z przyjemnością. Teraz to niestety kicha I nie mam tu na myśli tylko meczu z Bulls. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 To jest średni sezon Tatuma i takie statystyki to potwierdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi