Skocz do zawartości

Draft 2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby Jazz dostali 1 to by bankowo Wes poszedł, byłoby zabawnie taka ujma na honorze dla Walla

Nic podobnego. Nawet jeśli Jazz nie chcieliby Walla dla siebie (w co nie chce mi się wierzyć), to po co mieliby od razu brać Johnsona, skoro mogliby wymienić się pickami i dostać coś jeszcze?

Nic podobnego. Nawet jeśli Jazz nie chcieliby Walla dla siebie (w co nie chce mi się wierzyć), to po co mieliby od razu brać Johnsona, skoro mogliby wymienić się pickami i dostać coś jeszcze?

A to prawda ten tekst juz po losowaniu dałem więc nie jest do końca na poważnie, bo fakt na stronie cały czas gadaliśmy jaki to fart byłby dostać #1 bo wtedy można tym pohandlować i dostać Wesa

ps. co do Cusinsa i to co ja napisałem, rozumiem ze ai3 potwierdza, bo to było w obu postach pytanie retoryczne, jak koleś wiadomo ze jest matołem to wiadomo że nic z tego nie będzie, jeśli jego porównują do DC, to ok skala talentu jest na top pick ale za sezon dwa zacznie się gadanie jakie to problemy z nimy i że z takim gosciem nic się nie da osiągnąć. Ja nie wiem czy ludzie nić się na historii nie uczą :?

I dlatego mam wlasnie nadzieje ze T'Wolves nie odwalą maniany biorąc Cousinsa tylko wezmą Wesa Johnsona, który jak narazie tak jak się spodziewałem wygląda zajebiście na workoutach.

Wesley Johnson is a super impressive guy to watch in a workout setting. So smooth, polished, athletic. Great size, footwork, elevation on J.

I dlatego mam wlasnie nadzieje ze T'Wolves nie odwalą maniany biorąc Cousinsa tylko wezmą Wesa Johnsona, który jak narazie tak jak się spodziewałem wygląda zajebiście na workoutach.

:evil:

Nie i po x100 nie, Wes Johnson zostanie podebrany przez Utah 8)

No fajnie by było, ale żeby móc go komus podebrać to trzeba mieć od danej druzyny wyzszy pick...nie sądze żeby Wes dotrwał do #8.

ESPN Insider has the athletic measurements listed.

Player - No-Step Vert - Max Vert - Bench - Agility - 3/4 Sprint

Solomon Alabi 22.5 26.0 10 13.2 3.68

Cole Aldrich 23.0 28.0 10 11.48 3.35

Aminu, Al-Farouq 27.0 33.5 13 11.29 3.3

James Anderson 30.0 35.5 14 11.86 3.19

Luke Babbitt 29.5 37.5 15 10.98 3.4

Eric Bledsoe -N-a -N-a 9 -N-a -N-a

Trevor Booker 31.0 36.0 22 11.15 3.1

Craig Brackins 26.0 35.0 6 11.65 3.39

Avery Bradley 31.5 37.5 2 11.47 3.14

Derrick Caracter 25.0 30.5 22 12.78 3.61

Sherron Collins 27.5 33.0 -N-a 12.31 3.24

DeMarcus Cousins 23.5 27.5 -N-a 11.4 3.55

Jordan Crawford 31.5 34.5 7 11.03 3.37

Ed Davis 31.0 36.0 -N-a 11.7 3.21

Devin Ebanks 23.5 32.0 6 11.69 3.44

Derrick Favors 31.5 35.5 14 11.74 3.25

Keith Gallon 23.5 28.5 14 13.44 3.7

Charles Garcia 24.5 30.5 2 11.65 3.23

Paul George -N-a -N-a 4 -N-a -N-a

Luke Harangody 24.0 28.5 23 11.83 3.41

Manny Harris -N-a -N-a 11 -N-a -N-a

Lazar Hayward 31.0 36.0 15 10.87 3.31

Gordon Hayward 30.5 34.5 10 11.73 3.22

Xavier Henry 28.5 36.5 8 11.1 3.18

Darington Hobson 29.0 34.0 -N-a 11.68 3.25

James, Damion 29.0 33.0 13 10.89 3.2

Armon Johnson 31.5 38.5 18 11.25 3.19

Wesley Johnson 32.0 37.0 16 11.43 3.14

Dominique Jones 26.0 32.5 19 10.88 3.31

Jerome Jordan -N-a -N-a -N-a -N-a -N-a

Sylven Landesberg 28.0 32.0 8 11.59 3.36

Gani Lawal 27.0 31.5 20 11.61 3.24

Greg Monroe 25.0 29.0 15 12.1 3.35

Daniel Orton 24.0 30.5 13 12.32 3.39

Artsiom Parakhouski 25.5 26.5 16 12.07 3.33

Patrick Patterson 28.5 33.5 17 11.14 3.25

Dexter Pittman -N-a -N-a -N-a -N-a -N-a

Andy Rautins 23.5 30.5 8 11.27 3.49

Ryan Richards 25.0 28.5 4 11.33 3.37

Stanley Robinson -N-a 37.5 6 11.65 3.23

Larry Sanders 25.5 28.0 7 12.49 3.27

Jon Scheyer -N-a -N-a -N-a -N-a -N-a

Lance Stephenson 27.0 33.0 10 11.39 3.38

Mikhail Torrance 23.0 32.0 8 11.43 3.17

Evan Turner 27.5 34.5 9 11.06 3.27

Ekpe Udoh 31.0 33.5 10 11.15 3.29

Jarvis Varnado 29.5 32.5 3 11.61 3.37

Greivis Vasquez -N-a -N-a -N-a -N-a -N-a

John Wall 30.0 39.0 -N-a 10.84 3.14

Willie Warren 23.0 31.5 10 11.21 3.5

Terrico White 31.0 40.0 10 11.38 3.15

Hassan Whiteside 27.0 31.5 12 11.83 3.54

Jeśli to jest prawda te measurments to te ich wyskoki chyba będą najgorsze w historii mimo że wydawalo sie ze wielu jest atletycznych...Albo skakali w klapkach bo to jest kabaret jakiś...zresztą Whiteside mial mierzony reach wlasnie w klapkach i ma nizszy 3 cm niz powinien więc kto wie...

Damion James rok temu mial 37.5 max vert a teraz 33?to jakis kabaret.

Podejrzewam ze zawodnicy nie za bardzo przykladali sie do tych testów. Szczegolnie Willie Warren...

Armon Johnson widać atletycznie miażdży...PG o wzroscie 6'3'' wyskoku 38,5 i dużej sile.

Hassan ma zajebiste warunki, ale Olowokandi tez wygladal fizycznie znakomicie a kazdy wie jak skonczyl. Z drugiej strony podobno Whiteside ma jakis tam rzut. No i wiadomo calkiem inne oczekiwania, Hassan raczej nie bedzie w Top10, gral na jakiejs zadupiastej uczelni, w kosza zaczal grac stosunkowo nie dawno. A Olowokandi wiadomo 1 pick i te sprawy.

Monroe w mockach wypada dziwnie. Na DX 9 miejsce za Aldrichem i Udochem a na nbadraft 5 pozycja, przed Cousinsem :shock: Chlopak na filmikach wyglada fajnie, taki troche Gasol, moze ktos powiedziec cos wiecej o nim?

Hassan ma zajebiste warunki, ale Olowokandi tez wygladal fizycznie znakomicie a kazdy wie jak skonczyl. Z drugiej strony podobno Whiteside ma jakis tam rzut. No i wiadomo calkiem inne oczekiwania, Hassan raczej nie bedzie w Top10, gral na jakiejs zadupiastej uczelni, w kosza zaczal grac stosunkowo nie dawno. A Olowokandi wiadomo 1 pick i te sprawy.

Monroe w mockach wypada dziwnie. Na DX 9 miejsce za Aldrichem i Udochem a na nbadraft 5 pozycja, przed Cousinsem :shock: Chlopak na filmikach wyglada fajnie, taki troche Gasol, moze ktos powiedziec cos wiecej o nim?

Monroe to taki All-Around player...i poda i zbierze i rzuci i pokozłuje. Jednak braki atletyczne w jego przypadku mogą byc sporą przeszkodą. W duzej mierze przez to w obronie nie jest za mocny. Na post upie nie bedzie dawal rady innym PF.

A Cousins spadl nisko bo jedynymi ktorzy go chcą są Pistons i może Kings. Obawa o głowe i syndrom Benoit Benjamina.

Monroe to taki All-Around player...i poda i zbierze i rzuci i pokozłuje. Jednak braki atletyczne w jego przypadku mogą byc sporą przeszkodą. W duzej mierze przez to w obronie nie jest za mocny. Na post upie nie bedzie dawal rady innym PF.

A Cousins spadl nisko bo jedynymi ktorzy go chcą są Pistons i może Kings. Obawa o głowe i syndrom Benoit Benjamina.

To samo mówili o Kevinie Lovie

Własnie tak patrzyłem kogo Kings mogliby wziac. Myslalem nad tym Cousinem, bo widzialem w MM gral niezle, ale jak mowicie ze u niego z glowa nie tak to sam nie wiem. Pozostałych wysokich nie widziałem. Wogole jakby Wes Johnson ostał by sie do piątki to trzeba go brac.

To samo mówili o Kevinie Lovie

Totalnie nie pamiętam żeby o Love mówili ze może mieć nasrane we łbie i dlatego może być nie wypałem :?

Ale tak z innej beczki, dalej jako przegladający wszelakie mocki i szukający dobrego kandydata dla Jazz, patrzyłem na Davisa i Udoha, i pomimo że wiem że to jest strasznie zakłamane, to czy ktos mi moze mniej więcej powiedzieć czy ci kolesie mogą iść na centra ? jak patrze na Aldricha to za pierona nie wydaje mi się żeby on miał to 6'11 nawet na 6'10 nie wyglada, oni tak cholernie kłamią w tych miarach że można zgłupieć. Na zasadzie włąsnego oglądu na poszczególnych graczy dorzuciłem dwóch gości o których zadałem pytanie do przyszłych obrońców pomalowanego w Utah :) Udoch wyrobiony, na oko całkiem solidny center po warunkach, swoje pograł na uniwerku to wazne słychać po wypowiedziach również że nie głupi chłopak, ten Davis mnie ciekawi o tyle że teoretycznie może zrobić spory progres, albo i być mocno przeciętnym, ciężko wyrokować. Whiteside chyba jedyny co faktycznie z te okolice 7'0 zahacza, tak po wywiadach ciężko mi coś powiedzieć, trochę może i dziecinny ale tez nie jakiś matoł.

Może ktoś da swoje przemyślenia na temat tej trójki, Aldricha eliminuje bo w sumie każdy z tych kolesi blokować potrafi i wydaje się być bardziej perspektywiczny, tak więc szybka piłka :) Whiteside, Davis, Udoh który i dlaczego.

o lovie mówili nie że ma nasrane we łbie, tylko że nie wiadomo jak sobie da rade ze swoim mało atletycznym ciałem, czy skillami będzie w stanie nadrobić swój brak atletyzmu i czy będzie na tyle fizyczny żeby sobie poradzić w walce z wysokimi pod koszem. jak widać daje rade.

Dobra wiem że jestem tootalnie monotematyczny, ale kilka ostatnich godzin czytania o drafcie dało mi chyba finalnie wszystkie, no moze prawie wszystkie :) odpowiedzi.

nr 1 wiadomo, Wes jak się uda pohandlować i będzie szczęście to niczego innego Jazz nie potrzeba oprócz tego typa.

A dalej tak bym widział kolejność, jakich powinni brać 1-Henry-dlatego że koleś ma naprawdę duży potencjał i myśle że warto zaryzykować, to że miał w drugiej części sezonu zniżkę formy nie jest tutaj jakąś mocną wykładnią bo to świeżynka do cholery :) 2 UdoH=Whiteside stawiam ich na równie, bo pierwszy jest hardy i wiadomo że będzie solidnym grajkiem, a drugi może wymiatać jak się sprawy korzystnie dla niego potoczą, z tym że Udoh w jazz z marszu by dostał więcej minut na boisku znając Jerrego on lubi takich grajków.

Tak to sobie obmyśliłem, Alabi i Bledsoe to mogą być niezłe picki, znając odpowiednio różnicę bo 1 to niezły center, myśle że te staty z uniwerku kiedyś przełoży na ligę czyli 13/7, a drugi jak dobrze się w NBA pokaże to ciężko powiedzieć jak to się mówi sky is the limit, z takim dynamitem w nogach nie trzeba mieć wielkiej wyobraźni żeby wiedzieć że na samej penetracji pod kosz może sobie niezłą markę wyrobić. George, James ciekawe opcje się wydają na sf, Haywarda też bym nie skreślał, jak luknąłem z nim wywiad to nawet się wystraszyłem że go może Utah przygarnąć :) Patterson zrobił na mnie dobre wrażenie, zresztą jak na wszystkich chyba, myślę że jak ma się takie warunki i dobrze poukładane w głowie to jego przyszłość w NBA można być spokojnym, szkoda że koleś nie ma lepszego dryblingu i że jest tak ustawiony stricte pod pf bo nawet na 3 mógłby iść z taką motoryką.

Aminu mi trochę przypomina Griffina śp. ogólnie powinien przestać udzielać wywiadów jeśli jest wartościowym faktycznie graczem, no chyba że ma tylko potencjał a kariera w NBA za tym nie pójdzie, w każdym razie przestałem jakoś marzyć o pozyskaniu go przez Jazz, ba wątpię nawet czy ci by się na niego zdecydowali, wiedząc o tym że KoC strasznie poważnie podchodzi do bezpośredniego odbioru zawodnika a nie o zasłyszanych opiniach.

Tutaj czytelniej wyniki testów atletycznych - http://www.nbadraft.net/nba-draft-combi ... st-results

Udoh na chwilę obecną nie nadaję się na centra i na uczelnie też grał jako PF.

I przestańcie już rozgłaszać jakie to Cousins ma problemy z głową, bo nie jest tak źle jak tu niektórzy głoszą i na pewno przez to poza Top5 nie wyleci.

elwariato - pomny Twojej uwagi odn Monroe przyjrzałem mu sie bardziej i sam nie wiem, czemu go tak skreślasz?

Koleś ma rzut, kozioł, dużo widzi, kawał chłopa. a najważniejsze w jego grze widać, że myśli. najważniejsze, by robił to podczas gry na parkiecie.niedostatki fizyczne z nim nadrobią, to normalne, że wielu graczy przychodzi średnio przygotowanych motorycznie.

jedyne co mi się w nim nie podoba w kontekście Utah - których poprzez sentyment lubie - to trochę by się mógł dublowac w zespole np z AK47.no ciężko by mu było znaleśc miejsce na parkiecie chyba

dodam, że ncaa oglądam sporadycznie, raczej skróty i newsy, bardziej lookam przed loterią

co do Cousinsa - pewnie wszyscy wiemy, że nie wyleci poza top5, bo jest wielki, a takich zawsze mało -tak twierdzi wielu. A że może skończyć jak Olo czy paru innych?

Who cares? :wink:

choć w Sacramento by się rzeczywiście mógł sprawdzić i przydać

pozwolę sobie ponowić pytanie - kogo widzicie z 14 w Houston?