Tecu Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a): c***owa z Cb wróżka tak jak i c***owe są twoje ruchy Potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu dawaj @Regis i zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu @Tecu 2 minuty temu, Tecu napisał(a): With the 60th pick in the 2025 NBA draft, Phoenix Suns select Kobe Sanders from University of Nevada Koniec! Jeszcze podebranie najlepszego gracza z listy. Wstyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 13 minut temu, ignazz napisał(a): @Tecu Jeszcze podebranie najlepszego gracza z listy. Wstyd 0,01% szans, że będzie grał w NBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Czeluści piekła przescoutowane, brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Moja lista, moim skromnym zdaniem, picków, które mi się podobają. Niewymienieni też się mogą cieszyć, bo mylę się bardzo często Collin Murray boyles Nique Clifford Walter Clayton Maxime Reynaud Noah Penda Ryan Kalkbrenner Javon Small Moje mi się też częściowo podobają i nie wróży to dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
24kobe8 Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu @Tecu daj tez te które Ci sie nie podobają, wrocimy do tego w kwietniu nast roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 30 minut temu, 24kobe8 napisał(a): @Tecu daj tez te które Ci sie nie podobają, wrocimy do tego w kwietniu nast roku Jeszcze ktoś się obrazi i co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Ja opiszę moją perspektywę draftu. Ogólnie pozycja startowa to była dosyć dobra #14+#19 gdzie w sezonie przeoczyłem totalnie że BOS da mi pick loteryjny a szczerze mówiąc to nawet zapomniałem o tym picku zupełnie wiec go nie wyceniałem Plan prosty. Mimo wszystko w górę draftu aby zwiększać szanse na element brakujący. Gwiazdę zespolu. A parę nazwisk taki potencjał ma. Niestety nie uważałem że % znajduje się przy #14. W wyjątkowym przypadku rozważałem oddanie SPURS unprotected 2026 z jeszcze ciekawszego draftu gdzie mając w planach spokojne rozwijanie spurs wiedziałem że to będzie wysoki wybór. Owszem kontrahenci mogli mieć obawy że gdzieś jakis dostępny AllStar wjedzie w wymianie za assety ale dla mnie takiego scenariusza nie było. Najwięcej energii poświęciłem na niemożliwe do zrealizowania cel przez fakt kto ten pick posiada czyli próbę pozyskania #2 - Harpera za moją realną do oddania paczkę marzeń. To że w RL Harper wyląduje w RL spurs akurat może być kłopotem dla gracza bo zacznie z ławki. A wtedy tego ogrania może brakować i ryzyko braku kariery gwiazdorskiej ( szukam do spurs kotwicy) uważam za wysokie. Ten fakt z jednej strony był jakimś elementem negocjacyjnym gdzie GM mógłby też to ryzyko oszacować ale z drugiej przez to samo ryzyko nie dałem atomowej oferty z zapakowaniem wszystkiego co wartościowe bo trudno tak dać picki i poprzednie bardzo wysokie wybory w drafcie. Harper to potencjalna #1 wielu draftów ale też w spurs go będą wyhamowywać. Dla mnie naturalnym partnerem do rozmów było lakers bo doskonale wiedziałem że GM ma swoją odmienną listę celów ale że rozmieni wysoki pick na dwa. I w sumie skokowo zrealizowaliśmy obaj swój cel lepiej moim zdaniem niż myśleliśmy. Gm lakers poprzez dwutakt ( z WAS) Pozyskał jeszcze więcej assetow a ja z (CHAR) wzmocniłem pozycje negocjacyjną. Co ważne mocno rozważałem w moim przypadku ryzyko pozyskania jednak Ace’a coś czego drużyna z liderem nigdy nie powinna robić. Tylko że ja takowego nie posiadam. I tu miałem zagwostke. To że dostępny był bardziej bezpieczny wybór sprawiło że ostatecznie do ryzyka nie dopłacałem i wybrałem z pozyskanego #5 ciesząc się że zrobiłem to z #14/19 nie oddając picku 2026. Taki ruch miał jednak pewne konsekwencje bo odebrałem sobie ruchem 2 za 1 szansę na pozyskanie gracza w stylu brakującego rozgrywającego Kas Nolan Egor. Lub twardego Sorbera. Co ciekawe gdybym realizował plan B i zachował pick #19 zadowalając się pozyskanym #9 cele byłyby nieosiągalne i to wszystkie 3. A ze CMB to nie był mój cel to chyba byłem jedynym któremu taka wymiana się opłaciła. Lub precyzyjniej nie robiąc jej bym nie zrealizował ciekawej alternatywy typu Maluach plus Noa lub Traore. Więc widząc że dla lakers ta wymiana była korzystniejsza sam nie za bardzo bym zyskał zostając z moimi wyborami. Co fajne sporo GM pozostawało aktywnych w negocjacjach a szczególnie @24kobe8 co naszej grze podkręciło i dodało kolorytu. Jak w starych dobrych czasach czuć było że praca w tle idzie a telefony Na linii gorące. Brak błędów w wyborach i wysokie ceny zakupu picków sprawiły że drugą rundę zaczynałem od #55 a w drafcie miałem około 38 nazwisk wartych uwagi. I każdy gracz którego osobiście nie lubiłem ale wyczytany do tablicy cieszył. Więc podjąłem ryzyko skokowego przebijania się w okolice graczy „europejskich” bo takich chciałem z poziomu 31-35 pozyskać. Niestety tu spotkałem się z bardzo wysokimi cenami za te wybory i stopniowo szukałem tańszych i ryzykownych rozwiązań. Co gorsza konkurencja nie spała i czułem że wysyłała coraz to lepsze oferty co nie skłaniało mnie do mocnego sięgania do kieszeni. A że miałem bardzo niewielkie środki którymi dysponowałem to waluty zabrakło. Tu słowem dodatkowym należą się przeprosiny jeżeli któryś z GM kto dostał mocno niską i daleka od oczekiwanej ofertę od spurs czuł ukłucie. Po prostu assety cienkie w moim przypadku nie mogły mnie zawieźć za daleko mimo że próbowałem z każdej strony podpytać. Dlatego część druga draftu uważam za nieudaną bo brakło mi amunicji a „Eurosy” byłyby w zasięgu gdybym walutę posiadał. Niestety tylko szekle w kieszeni więc przegrałem z dolarami. A #32 czy #33 to nie są tanie rzeczy. Ostatecznie na plus bo sezon upłynął pod dyskomfortowym uczuciem swap z lakers a ostatecznie okazało się że miałem niezły wybór w drafcie i trafiłem gracza którego niezwykle cenię. I jak to zwykle bywa każdy GM napisze że jest zadowolony. Ja poza oczywistymi wygranymi Lotto wyróżnię: ATL HOU LAKERS WAS !!! DAL Co nie znaczy że nie doceniam punktowo wyborów innych. Po prostu część GM mocno popracowała i jeszcze lepiej wybrała. A część po prostu zrobiła swoje bez hałasu i ceregieli. @Regis na urlopie takie wybory pogratulować. Edytowane 3 godziny temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi