Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

Jakim cudem liczysz Allena i Danielsa razem w składzie?

A Davis jest fajny (w ataku, bo w obronie to dziura) i wszystko spoko, ale po ile oni minut będą grać? KG 30-35 (raczej bliżej tej drugiej granicy), Perk ok 30, Davis ok 15-20 i dla Sheeda 20 zostanie? tu jest problem, bo mieć na ławce 5 niezłych centrów jest łatwiej niż dać im wszystkim satysfakcjonujący czas gry. O tym nie pomyśleliście.

A KG, Sheed i Perk to maszyny ? W tym wieku zwłaszcza tej pierwszej dwójki ? Poza tym obojętnie jaki wiek. Nigdy nie gra 48 min. Czterech solidnych podkoszowców jest normalną opcją drużyny walczącej o tytuł.

aha, czyli Lakers nie walczą o tytuł? :lol:

a przy okazji to ja też chętnie posłucham jakbyś podzielił minuty dla KG, Perkinsa, Sheeda, Davisa i Williamsa.

P przeciez w C's gra dwóch Allenów i dlatego liczę jednego jako S5, drugiego jako backup dla Pierce'a, którym juz w kilku poprzednich latach był, a co by nie mówic jako defensor jest co najmniej dobry

Daniels- owszem jakoś super sie w defensywienie spisuje, ale troche lapami pomacha, do tegfo zauważmy, ze C's mają naprawde wielu graczy o wysokim defensywnym IQ, co tylko może bardzo ułatwić schowanie M.Danielsa, wiele razy sie tak robiło, nawet w dłuższym czasie gry niz będzie go miał MD

A propos minut PF/C. Owszem będzie to jakiś kłopot, ale zauważ Pietrek, ze Sheed ma tam pełnic rolę uzupełnienia składu, zawodnika, który swoim doświadczeniem do wspomóc ten zespół. Nie twierdze, ze da mu sie 20-25mpg i Wallace będzie skakał z radości, jednak nie myślę, ze jakoś przesadnie będzie wymagał duzego kawałka tortu. Zresztą zobaczymy, bo Rasheed to zawsze była bomba, która nie wiadomo kiedy wypali, ale "kłopot' posiadania 4 uzupełniających sie wysokich to problem jaki każdy zespół w NBA chciałby mieć.

Tym bardziej, ze rola Perkinsa znaczaco wg mnie zmaleje, podobnie będzie z Davisem, który w poprzednim RS i PO z uwagi na sztucznie podbity czas gry robił dobre wrazenie, teraz wróci do swojego optymalnego czasu gry, a tym samym otworzy trochę gry dla Sheeda

Joe nie zakumales

Ostatnio o tym trabili

Gra 2 allenow ale z Danielsem bedzie najwyzej snt i tu boston zaproponowal Tonnego Allena w silu czyli w majlepszym wypadku Marquis wyladuje za Allena ( tego slabszego) ;-)

Choc podobno Indiana neguje zdrowotnosc Tonego i od trade'u jest coraz dalej ale zgoda jeżeli Daniels to nie 2 Allenow

;-)

ale "kłopot' posiadania 4 uzupełniających sie wysokich to problem jaki każdy zespół w NBA chciałby mieć.

wydaje mi sie Joseph ze cały czas zapominasz o Sheldenie Williamsie, bo jak ja licze to mam 5 'fajnych' wysokich, a dodajac rudzielca Scalabrine, który gral średnio 13 minut w zeszłym sezonie, to nawet 6.

No a jak Leon Powe wroci z kontuzji a bedzie bez kontraktu to mamy 7 ;-)

Liczba wysokich fajna ale chodzi o to że gra się tymi ktorych się ma i przy np. Kontuzji KG ktorys wysoki moze pokazac swoja przydatnosc co nie zmienia faktu że ktos jest lepszy lub gorszy od kogos

Trener szongluje jak moze czasem ale to nie znaczy że mamy mocna ekipe gdy 5-6 podkoszowych jest przydatnych

Ktos w normalnej (zdrowy KG) po prostu wylatuje i tu przy podpisaniu Davisa branie Sheldena zamiast PG mnie dziwi

No widzę joseph, że Cię już naprostowali:)

tak, Allen jest byćmoże lepszy niż Daniels, ale zdrowy Allen. A z tego co mi wiadomo to z tym jego zdrowiem to ostatnio było dosyć kiepskawo. Także tu chyba właśnie o to chodzi.

Nie zmienia to jednak faktu, że Allen/Daniels będzie jedynym solidnym zmiennikiem na SG i SF. Wiem, każdy powie, że minut po RayRayu i Piercie wiele nie zostanie, ale to wygląda tak, że Daniels mógłby nawet wychodzić jako rezerowoway PG, a dla jeszcze jednego swingmana by się miejsce znalazło.

Co innego pod koszem, gdzie ze zdrowymi KG-Sheedem-Perkinsem dla 4tego zostają ochłapy (ale to i tak pod warunkiem oszczędzania KG lub foul trouble Perkinsa), którymi zadowoliłby się Williams, ale raczej nie Big Baby.

Biorąc do kupy oba fakty można stwierdzieć jednoznacznie, że odpuszczenie Poseya w zeszłym roku było bardzo złą decyzją. Pomijam że niekonsekwentną (odpuszczenie kontraktu ~MLE ze względów oszczędnościowych, zostawienie Davisa) i że Davis jest młodszy czy to że dostanie krótszy kontrakt, ale dużo bardziej potrzebny jest tu Posey, który i pobroni silniejszych SFów czy też zagra na PF w szybszej, defensywnej piątce z KG na C. Więc widać, że wszystkie problemy zostają załatwione. Daniels jest dodatkową alternatywą dla Housa na PG i skłąd jest kompletny. A teraz? Moim zdaniem przesyt pod koszem, ubogo na obwodzie.

Ktos w normalnej (zdrowy KG) po prostu wylatuje i tu przy podpisaniu Davisa branie Sheldena zamiast PG mnie dziwi

A mnie ignazz dziwi branie Davisa, bo Shelden nie będzie marudził na minuty, a zarabia minimum, więc straty nie ma.

Davis będzie chciał minut (więc jak reszta zdrowa to robi się ciasno), a do tego kosztuje właściciela 6 baniek rocznie.

Ja bym prędzej zrobił s'n't za jakiegoś stopera w stylu Poseya właśnie, albo chociaż tego PG.

no ale własnie P przecież nikt nie wyklucza takiego obortu sprawy. Sytuacja wyklaruje sie do grudnia na tyle, ze wiadomo będzie kto sie sprawdza, kto nie i za kogo ew mozna i czy wogule potrzeba jakiś tradów. Przesyt pod koszem to tak czy inaczej plus zwazywszy, ze na wysokich zawsze znajdzie się chętny, który odda jakiegoś swingmana

A jeśli Davis zacznie płakać o minuty to mu KG da faktyczny powód do prawdziwych łez :cool:

To ty Pietras za twardych i nieustępliwych uznajesz tylko tych zawodników, którzy biorą udział w rozróbach? Gratuluję. Macie teraz najmocniejszego gracza w lidze. Jak zmajstruje dobrą ustawkę, to wam połowę składu zawieszą. Tak, jak w Indianie. Ale grunt, żeby nie dostać wpierdol, reszta nieważna :D

Kozakiem Odom czy Gasol tak jak J ONeal raczej nie jest wiec mozliwe że Ron bedzie pykalustawke samotnie.....

Ciekawe na kogo trafi?

Pistons?

A tak powaznie to mimo wmocnienie (Ron vs Ariza) zastanawiam się czy Lakers berdziej nie przydal się jednak spokojny pracus niż lowca fleszy poklaskow i skupienia na sobie....

Ekipa moze rzeczywiscie miec problem z ta medialnoscia choc to w sumie w LA normalka...

Mieliscie kiedys taka niesamowicie medialna ekipe z Karlem Malone i Paytonem czyli S5 byla duzo lepsza bo na PG i PF( wiem wiem kontuzja) i C byla pozycja lepiej obsadzona niż obecnie a wyszlo bez tytulu

Pragne tylko przypomnic że pare ekip Pieter moga podskoczyc Lakers i to w miare wysoko....

Z tym Ronem to nigdy nic nie wiadomo.....

Mnie się ruch z Artestem podoba. Świat należy od odważnych, trza śmiałym być :) "Konstelacje" gwiazd wcale nie oznaczają pewnika, faktycznie tu i tam bardziej by się przydał pracuś... ale z gwiazdorami jest ciekawiej. I zawsze jest to poczucie, że może nawet jeśli nie grają tak, jak się spodziewano, to jest ten zapas. Mniejsza o to, że ten zapas może nie wypalić, ale zawsze jest ta opcja, niepewność, że jak tryby zaskoczą, to będzie miazga. Ja takie coś lubię.

odom kozakiem moze nie jest ale stac go bylo na cos takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=zCD1k_LZ_XA

:)

c's sie dozbroili. z danielsem czy z allenem drugim sklad wyglada niezle. zatrzymanie big baby'ego bylo fobrym ruchem. teraz majabardzo szeroki sklad, i chyba bardziej doswiadczony. moga wrocic na szczyt w tym zestawieniu.

chociaz dla mnie kluczowy w kontekscie spotkania z lakers jest tu brak poseya.

ani daniels ani allen nie sa w stanie dac tego co byl w stanie dac posey.

celtics najlepsza defensywe przeciwko lakers grali ustawieniem 4 niskich i 1 wysoki. pozyskujac sheeda ida w kiernku defensywy 3-2. wiecej centymentorw ale mniejsza mobilnosc i kobe duzo lepiej bedzie sobie z tym ustawieniem radzil.

reasumujac

po roku lakers maja obronce na pierce'a, ktorego zabraklo w 08

maja zdrowego bynuma

celtics stracili poseya.

ozyskali jednak sheeda.

jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to w czerwcu'10 zobaczymy rewanz za finaly z 08. z hca dla lakers

nie bądź taki dowcipny Szak, bo ja mogę odbić piłeczkę i powiedzieć, że przykro mi że Ciebie fascynują takie zachowania jak KG czy Melo, żeby płakać w tv, być mocnym w gębie póki się po tej gębie nie dostanie czy walić cheap shoty zza kumpli a potem uciekać w bezpieczne miejsce :roll: przykre...

a akurat Odoma ani Gasola w takie roli jak KG nie widziałem w tv. Nie widziałem też, żeby dali sobie obić twarz itp. Za to Odom nie odpuszczał ani w finale z Celtics ani w serii z Rox np. Gasol miał przypiętą łatkę soft, ale 2 ostatnie POs pokazały, że taki soft jednak nie jest i nawet Dwightem walczy jak równy z równym.

Po prostu śmiesznie brzmi jak ktoś pisze, że KG może kogoś doprowadzić do łez :roll: chyba, że ze śmiechu :lol:

Cavs podpisali Powe, może się okazać niezłym nabytkiem jeśli zdąży wrócić do formy na czas PO. Za to w Clippers pojawił się Rasual Butler (wymiana za future second round pick), NOH zaoszczędzili prawie 8 baniek a Clippers mają kolejnego dobrego swingmana na ławce.

Cavs podpisali Powe, może się okazać niezłym nabytkiem jeśli zdąży wrócić do formy na czas PO. Za to w Clippers pojawił się Rasual Butler (wymiana za future second round pick), NOH zaoszczędzili prawie 8 baniek a Clippers mają kolejnego dobrego swingmana na ławce.

LA Clippers oddają też warunkowy wybór w drugiej rundzie draftu 2016. ;p szczerze powiem nie wiem co ma takie cos na celu ;p dobrze, ze nie w pierwszej rundzie draftu 2050 ;p

Mike Dunleavy sądzi , że mając takiego strzelca LA znowu mogą się liczyć w lidze.... chyba, że liczenie w lidze to chodzi o nie ostatni bilans ;p

Podczas gdy zachod sie dalej zbroi kosztem salary (mavs spurs la jazz ptb) NOH skutecznie czyszcza sie ale I delikatnie oslabiaja

Oszczednosci tax robi podwojne liczenie oszczednosci I fajnie ale Rasual to przydatny grajek I w Clips gdzie SG/SF ubogo dostanie niezla ilosc minut

Troche crazy shooter ale majac fajna podkoszowa pake z gryffem wyglada to lepiej

Dodam ze mozliwe bylo to dzieki trade exp z zacha

Quentin kolejny raz zmieni klub bo nie wpadl w gust rambisowi

Q-Rich do Miami za Marka Blounta. Po raz piąty został strejdowany podczas tego lata :D Blount pewnie znowu cały sezon przesiedziałby na ławie a tak dostajemy swingmana w contract year z przyzwoitą trójką. Nie jest to mega wzmocnienie pod względem sportowym ale kolejny kumpel Wade'a (trenują razem w Chicago) dołącza do Heat. Czas na kolejne trejdy, nie wierzę, że Riles będzie chciał trzymać JJ, Q-Richa i Dorella. Myślę, że poleci Jones - z jego nadgarstkiem może już nigdy nie być za dobrze, na dodatek ma 'prawie' spadający kontrakt. No i chyba najważniejsza kwestia - Wright to ziomek Wade'a a Pat będzie starał się go nie denerwować w tym sezonie :D

quentin-masakra.

w sumie mu nie wspolczuje. jezeli za kazdym razem dostal jersey z wlasnym nazwiskiem i numerem to bedzie mial fajna kolekcje:)

czy kibice heat pisza o spuszczeniu tego jamesa jonesa o ktorym ja mysle? naprawde chcecie sie go pozbyc?

moze mi ktos wiecej napisac na temat jego gry w heat w tym sezonie i na temat kontraktu?

o ile dobrze wiem, to dostal podobny kontrakt do sashy the machine vujacica. statystycznie wypadl prawie jak sasha. zaliczyli niemal taki sam regres.:) a pamietam jak niektorzy fani la sie wqrwiali na to, ze wzielismy sashe zamiast np. jonesa za te same pieniadze. a tutaj wychodzi na to, ze albo kontuzja jj'a popsula mu granie albo w nba dziala magia contract year i dotyczy niemal wszystkich....

clippers pozyskujac butlera pozyskali fajnego zmiennika dla griffina. chyba, ze ten bedzie pf. niemniej clipps nam sie zbroja i nie zdziwie sie jak bedziemy mieli derby la w playoffs.