nba2midnight Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Bold prediction: Wolves bardzo go przepłacą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttr Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 20 minut temu, BMF napisał: Bold prediction: Wolves bardzo go przepłacą. I co DLO poleci w drugą stronę? W sumie on fajnie fituje do Embiida i po tej kontuzji w końcówce sezonu wyglądał fajnie nawiązując swoją dobrą grą do okresu z Nets. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 1 minutę temu, ttr napisał: I co DLO poleci w drugą stronę? W sumie on fajnie fituje do Embiida i po tej kontuzji w końcówce sezonu wyglądał fajnie nawiązując swoją dobrą grą do okresu z Nets. Russell + prospekt/prospekci. Ocena talentu przez GM-ów mocno różni się od oceny talentu przez kibiców: dla tych drugich long term liczy się walka o tytuł, ci pierwsi często zadowalają się progresem/byciem dobrym. Simmons może być słaby w playoffach, ale jest gwiazdą w regularze. Dlatego zgodnie z tym co pisze Charania, Simmons będzie miał świetne value w lidze. A zarazem kiepskie u kibiców, bo playoffy, więc te forumowe dyskusje o tym, co/gdzie/za co mogą bardzo się różnić od tych prawdziwych. Przerabiane wielokrotnie, rok temu Hornets dali Haywardowi 120/4 za to, by powalczyć o playoffy, kibice mieli z tego bekę, a potem dopóki był zdrowy realizowali w sumie swój plan. I nie wiem czy ten plan był dobry, ale to jest diametralnie inna logika. Jeżeli jest team, który ma presję na zrobienie playoffów i będzie mega szczęśliwe z trzech 1st round exitów z rzędu przy 51 wygranych w regularze - to jest to właśnie Sota. Ale to tylko strzał, nie mam żadnej wiedzy na temat preferencji Wolves. Simmons na kontrakcie do 2025 i Towns na kontrakcie do 2024 to lepsze perspektywy niż cokolwiek co mieli od 2004 roku. No, był Butler, ale średnio wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 13 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 6 minut temu, BMF napisał: Simmons na kontrakcie do 2025 i Towns na kontrakcie do 2024 to lepsze perspektywy niż cokolwiek co mieli od 2004 roku. a jest jeszcze Edwards który świetnie się zapowiada . . (mcDaniels też spoko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 19 godzin temu, BMF napisał: Bold prediction: Wolves bardzo go przepłacą. Tak marudził Krawczyński z Leroux, ale to jest raczej opcja awaryjna Moreya, bo Finch nie chce DLO w tę paczkę pakować, a Rubio z Beasleyem + Culver, Juancho i być może Layman (oraz jakieś picki) to nie będzie priorytet Sixers i gdzieś czytałem , że nawet deal mógłby się zrealizować (gdyby odpadła opcja Dame/Lowry), gdyby nie to, że Morey chce McDanielsa (chyba Reeda dorzucali Sixers wtedy), którego nie chce Rosas i Finch pakować... Generalnie to wcale nie musiałby być zły deal dla obu stron, a że Panowie się lubią, to i powinni dogadać się. Rubio to dobry mentor dla Maxeya, może wrócić do formy grając z Embiidem w post no i ma roczny kontrakt, Beasley dam im brakujący scoring, zapewne z ławki jako 6th, a Culver pomoże jako secondary ballhandler i obrońca z ławki (Thybulle zapewne wskoczy do S5), jeśli Greena by stracili. Do tego Hernanogomez może z KATem jest kiepskim fitem, ale z Embiidem mógłby sie odnaleźć jako zmiennik pozycji Harrisa. Zapewne S5 by trochę straciło na "mocy", ale overall ekipa byłaby dużo lepiej zbilansowana i z potencjałem do dalszych dealów (typu Rubio + Hill + ... za innego all-stara) lub od razu 3 team trade. Z kolei w Socie Finch chciałby grać DLO, Edwards, McDaniels, Simmons, KAT co już wygląda bdb i perspektywicznie, a z ławki zostaliby potencjalnie McLaughlin (RFA), Nowell, Okogie, Vanderbilt (RFA) i Reid, a do tego chyba zastanawiają się nad Bolamro. Wtedy dorzucają kilku vetsów na pozycje PG, F i C (mają early birds do Davisa, MLE i jakieś vet min wtedy). Niemniej wg mnie Morey tego typu ruch wykona tylko wtedy, gdy opcje top odpadną, a tu najlepiej jak pojawi sie dodatkowo jakiś 3 zespół, który odda all-stara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 1 minutę temu, dannygd napisał: Rubio z Beasleyem + Culver, Juancho i być może Layman (oraz jakieś picki) (...) Generalnie to wcale nie musiałby być zły deal dla obu stron To jest trash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 7 minut temu, BMF napisał: To jest trash. To nie mój pomysł, ja tylko wskazuję że w ostateczności przy określonych warunkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 A ja wskazuję, że to jest trash i Morey nigdy nie wykona takiego ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Ja na początku w tę opcje z Wolves tez nie wierzyłem... Wszystko jest kwestią tego, na jakim etapie inne rozmowy będą, bo jak opcje typu Lilliard, Lowry odpadną, to pakowanie sie w CJa czy Kembę (nie mówiąc juz o Wigginsie z pickiem i Wisemanem) bez większych dodatków to będzie równie słabe, a jak Embiid postawi stanowcze veto, to Morey będzie musiał go sprzedać na wyprzedaży... Pamiętajmy też, że dla niego tacy Wolves to nie jest potencjalny rywal w PO na dziś, więc ten element też ma znaczenie - po co ma wzmacniać Blazers, GSW czy nawet Indianę (patrz plotka za Brogdona i pick)? Z kolei Presti zapewne nie będzie zainteresowany dokładaniem młodzieży do Kemby, a zawodników na tu i teraz dla Sixers to nie ma kogo dołożyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 10 minut temu, dannygd napisał: Ja na początku w tę opcje z Wolves tez nie wierzyłem... ale jakie tez? BMF wierzy w opcje z wolves, tylko ze pakiet by wygladal zupelnie inaczej, bo to co zaproponowales ze strony wolves nie ma zadnej wartosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Godzinę temu, mac napisał: ale jakie tez? BMF wierzy w opcje z wolves, tylko ze pakiet by wygladal zupelnie inaczej, bo to co zaproponowales ze strony wolves nie ma zadnej wartosci Ja nic nie proponowałem... 1 godzinę temu, dannygd napisał: Tak marudził Krawczyński z Leroux na łamach The Athletic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Czytałęm plotki ,że Ben Simmons się nie kontaktuje z 76ers. Nie odbiera telefonów. Nie ma z nim kontaktu i nawet nie mozna ustalić planu rozwojowego na lato . Rozumiem ,że może nie pdoobać mu się chęć wymiany ale jednak wciaż jest zatrudniony przez Filadelfię i takie zachowanie trąci dziedzinadą..... JAkby nie było to Bena w przyszłym sezonie nie ujrzymy w 76ers. Pytanie tylko czy cokolwiek za niego otrzymają? I kto zaryzykuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Spurs maja chęć ale assety chyba za cienkie. cap space DDR w snt choć tu raczej do lakers Poelt lonnie Walker ktos z dwójki White Dejounte #12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nba2midnight Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 1 minutę temu, ignazz napisał: DDR w snt choć tu raczej do lakers DDR gdzie nie pojdzie, to moze byc tak ze Spurs nic nie dostana, bo jest UFA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 1 minutę temu, nba2midnight napisał: DDR gdzie nie pojdzie, to moze byc tak ze Spurs nic nie dostana, bo jest UFA. Ale jeżeli gracz chce kontrakt wysoki a chce i klub mocny bez cap space to jednak innej opcji nie widzę. Lakers np. Przecież nie pójdzie za MLE jak jego starszy brat chce 3x30 O zwrot z gracza jestem spokojny. Kuzma plus pick jest już ok Cap na niego ma chyba 6 ekip. Nie kazda mocna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nba2midnight Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 10 minut temu, ignazz napisał: Ale jeżeli gracz chce kontrakt wysoki a chce i klub mocny bez cap space to jednak innej opcji nie widzę. Lakers np. Przecież nie pójdzie za MLE jak jego starszy brat chce 3x30 O zwrot z gracza jestem spokojny. Kuzma plus pick jest już ok Cap na niego ma chyba 6 ekip. Nie kazda mocna. Nie wiem ile chce DDR, ale full MLE w wypadku Lakers by mnie ńie zdziwil. Sa jednak ekipy, ktore moga dac wiecej i wtedy Spurs nic nie dostana, bo sie zawinie i pojdzie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Godzinę temu, nba2midnight napisał: Nie wiem ile chce DDR, ale full MLE w wypadku Lakers by mnie ńie zdziwil. Sa jednak ekipy, ktore moga dac wiecej i wtedy Spurs nic nie dostana, bo sie zawinie i pojdzie, Charlotte 20 mln NIE Knicks Randle do podpisania Miami raczej zainteresowani innymi pozycjami niż SG OKC 40-55 mln raczej niezainteresowani 30 latkami chyba że widzą potencjał zarobku Spurs 85 mln wyczyszczone kontraktami LMA Mills Gay DDR Lyles przy szczęściu i ruchach klubu może dołączyć Dallas Bulls może Cavs no i doszli Pels teraz koniec listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nba2midnight Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 19 godzin temu, ignazz napisał: Charlotte 20 mln NIE Knicks Randle do podpisania Miami raczej zainteresowani innymi pozycjami niż SG OKC 40-55 mln raczej niezainteresowani 30 latkami chyba że widzą potencjał zarobku Spurs 85 mln wyczyszczone kontraktami LMA Mills Gay DDR Lyles przy szczęściu i ruchach klubu może dołączyć Dallas Bulls może Cavs no i doszli Pels teraz koniec listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi