BMF Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Simmons to być może top NBA pod wzglęedm proporcji: klasa sportowa (~allstar) vs opinie i komentarze na jego temat (powszechne wyśmiewanie za brak rzutu, jego signature move to u wielu brak rzutu), nic dziwnego, że mu zależy na jakimś mocnym recognition, zawodnicy Utah robią dokładnie to samo, vide publiczne narzekania na to, że są niedoceniani, bo są, więc jakoś mnie to nie dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 2 godziny temu, ely3 napisał: Nie wiem za bardzo o co mu tak biega z tymi nagrodami... Mam wrażenie ,że ma obsesje na tym punkcie No ludzie mają różne charaktery. Zresztą widać to też w MVP Race, gdzie Jokic zdecydowanie inaczej się wypowiadał niż Harden czy LeBron parę tygodni temu. Najważniejsze to boiskowa udowadniać, a to co dany gracz mówi lub czego nie mówi wtedy w sumie nie ma znaczenia. Ben to All-D Team w tym sezonie prawdopodobnie, ale IMO jedynym DPOTY jest Gobert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Akurat Ben szybko zrozumiał znaczenie nagród. Po otrzymaniu nominacji do 3rd AllNBa dostał z marszu 28% podwyżkę w maxie. Raczej pamięta o tym wydarzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 A to Simmonsowi nie starczy jak dostanie ROTY? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Eld napisał: A to Simmonsowi nie starczy jak dostanie ROTY? Dokładnie o tym pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 1 minutę temu, BMF napisał: Dokładnie o tym pisałem. Wiem, dlatego innym pragnąłem też przypomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Ben to bardzo dobry gracz. Poziom all nba albo blisko tego. Więc już bez przesady w drugą stronę. Mi bardziej chodziło o jego argumenty. Że bronił Irvinga , który rzucił 37 pkt . Na co Ben stwierdził ,że przecież i tak wygrali . Ogólnei to jest bardzo dobry obrońca. Ma możliwości obrony wielu zawodników. Ale czasem ponosi go fantazja i trochę zaczyna gadać głupoty.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nba2midnight Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie wiem co dokladnie jest ze stopa Kawhi i jak to powazne, ale nawet bez niego i z Philly start 3-20 to troche wstyd ... chyba nie szykuje sie powtorka z Mavs? Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez nba2midnight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dapunk20 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Z tym DPOY to mogliby zrobić jakiś porządek, bo znów wygra Gobert za to że Cavs zrobia przeciwko niemu 10/50 w pomalowanym a w PO znów zamiast DPOY to będzie w obronie impact na poziomie 35 letniego Gortata Generalnie wiadomo, nagrody za RS to nagrody za RS ale z obroną jest tak że o ile w RS tacy Goberty faktycznie są lepsi to już w PO dużo bardziej liczy się co innego no i to po prostu słabo wygląda jak ktoś wygrywa 3x z rzędu DPOY a później się nad nim w maju znęcają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, dapunk20 napisał: Generalnie wiadomo, nagrody za RS to nagrody za RS i chyba najlepiej przy tym zostańmy. Giannis to co, ma zwrócić teraz te statuetki które dostał czy jak? a tak naprawdę, gdyby nie to że dostał już dwie wcześniej, to pewnie z Jokicem by szli łeb w łeb w tych głosowaniach, predykcjach, surveysach etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 A kiedy niby ten Gobert jest maltretowany? Rok temu Jazz przegrało serię kiedy Goberta nie było na parkiecie i grał dobrą w obronie serię. Rok wcześniej z Houston Jazz grało bardzo dobrą obronę. Harden miał najniższe TS i efG w pojedynczej serii PO odkąd trafił do Rockets a Gobert aż 10% wszystkich rzutów blokował. Tylko ,że Jazz sie wtedy okichało w ataku i za 3 z wolnych pozycji trafiali z 27% skutecznością. Jazz ostatnie 2 lata przegrywa nie dlatego ,że Gobert gra źle bo gra bardzo dobrze w obronie ale dlatego ,że nie radzą sobie z obciążeniem i w kluczowych momentach pudlują na potęgę Więc jak ktoś piszę ,że Gobert daje ciala w obronie to wiem ,że ostatni raz Jazz oglądał w 2015 . Gobert poprawił obronę na obwodzie. Szybiciej przesuwa sie na nogach więc nawet Lillard ma problem by objechać go pod koszem co przez lata robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Btw: Pts/100 posiadań TS względem średniej ligowej Wilt 38,0 5,7 Shaq 40,1 6 Kareem 33,9 9,9 Hakeem 35,8 2 Embiid 44,6 7,1 I 30-8 z Embiidem. Szkoda tej kontuzji. Najlepsze sezony pod względem scoringu. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez BMF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 19 minut temu, BMF napisał: I 30-8 z Embiidem. Szkoda tej kontuzji. To akurat prawda. Joel gra niesamowicie w tym sezonie. Gdyby nie kontzuja to i byłby pewnie MVP i pewnie 76ers miałoby najlepszy bilans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dapunk20 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 22 godziny temu, ely3 napisał: A kiedy niby ten Gobert jest maltretowany? Rok temu Jazz przegrało serię kiedy Goberta nie było na parkiecie i grał dobrą w obronie serię. Rok wcześniej z Houston Jazz grało bardzo dobrą obronę. Harden miał najniższe TS i efG w pojedynczej serii PO odkąd trafił do Rockets a Gobert aż 10% wszystkich rzutów blokował. Tylko ,że Jazz sie wtedy okichało w ataku i za 3 z wolnych pozycji trafiali z 27% skutecznością. Jazz ostatnie 2 lata przegrywa nie dlatego ,że Gobert gra źle bo gra bardzo dobrze w obronie ale dlatego ,że nie radzą sobie z obciążeniem i w kluczowych momentach pudlują na potęgę Więc jak ktoś piszę ,że Gobert daje ciala w obronie to wiem ,że ostatni raz Jazz oglądał w 2015 . Gobert poprawił obronę na obwodzie. Szybiciej przesuwa sie na nogach więc nawet Lillard ma problem by objechać go pod koszem co przez lata robił Taką wybitną obrone z tymi Nuggets grał że z nim na boisku mieli 121 ORTG ;] jeszcze wcześniej z Rockets ta bardzo dobra obrona Jazz to odpowiednio 116 DRTG z Gobertem i 95 bez niego Jeśli wg ciebie to jest super obrona i Gobert daje w PO podobny impact w obronie to ja nie mam nic więcej do dodania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Czemu to nie wpadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dapunk20 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Jeszcze kilka takich spotkań i serio zacznę wierzyć że Simmons jest lepszy w obronie od Embiida. Niby on/offy mówią że gdzie tam, ale jak weźmiemy pod uwagę całe mecze w których któryś nie gra to już z grubsza inna historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polishllama1488 v2.0 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 ^może działać też redystrybucja zadań obronnych na innych świetnych obrońców (Thybulle, Green), która czyni bezwzględną wartość zawodnika niższą niż jest ona w rzeczywistości przez postawienie układu odniesienia poza punktem wyznaczającym "średnią", komptetencje też mają znaczenie, ale dobrze, że włączyłeś mecz, bo to już więcej niż sprawdzenie wowy na pbp i wyciąganie daleko idących wniosków z buńczuczną manią wyższości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Wychodzi na to że wygralismy wschod. Miło to zawsze. W PO wyjdzie brak elitarnego ballhandlera/scorera bo ani Harris, a ni Simmons takimi ludzmi nie som, może coś Hill pociągnie. Fajny rozwój Thybulla w tym roku, ale troche boje się jego nonfactorowatosci w ataku. no i Maxey - ponoc koleś ma kozacką etykę pracy. Jeśli Morey go latem nie przetrejduje to widzę w nim duzy upside tego zespołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Dobrze się to ułożyło dla Sixers: pierwszy raz od '01 pierwszy seed, a w playoffach zapowiada się na drabinkę Pacers/Wizards/Celtics --> Knicks/Hawks --> porażka z Nets, a finał konferencji to też coś, co nie było widziane od '01 (i dwa razy od '83, swoją drogą też niezły przypał). Niby się zgadzam, że w playoffach może być średnio, bo Simmons zrobił regres w ataku, a Harris może nie utrzymać ~borderline'owoallstarowej dyspozycji, ale z drugiej strony: 39-12 z Embiidem +12.7 net z Embiidem +16.1 net z duetem Embiid/Simmons świetny defensywnie zespół To są cyfry dla bardzo mocnego contendera, dobrze fitującego na playoffy. Zobaczymy czy George Hill zacznie wyglądać jak koszykarz, bo to dla mnie potencjalny x-factor jeśli cokolwiek ma się urodzić dla Sixers w playoffach, bo wtedy może uda się ułożyć sensowną 8/9-osobową rotację. Nie lubię pisać oczywistych podsumowaniach w stylu: ojej, super Embiid, wow, więc tylko napiszę, że mocno in plus Danny Green, który był dużo lepszy niż w poprzednim sezonie, jak zwykel gdy jest w contract year. No i Doc z Moreyem, dzięki peakującemu Embiidowi, trochę ugasili pożar, bo jest realna szansa na ECF z dosyć perspektywicznym corem w prime (jedynie Green z istotnych vetów w contract year) i jakimś flexibility pod kolejne ruchy. Szkoda, że nie udało się pozyskać Hardena, bo gdyby nie on w Nets, to można byłoby patrzeć z dużym optymizmem na playoffy. Rok temu szczerze myślałem, że jeszcze jeden sezon marazmu i będzie trzeba zacząć kolejną przebudowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 3 minuty temu, BMF napisał: Szkoda, że nie udało się pozyskać Lowry'ego Poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi