andy13 Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 (edytowane) Niedawne og艂oszenie przez Nets贸w wykorzystania klasycznych koszulek z czas贸w New Jersey sk艂ania mnie do refleksji. Organizacja przesz艂a d艂ug膮 drog膮, zdecydowanie d艂u偶sz膮 ni偶 z Newark na Brooklyn. W艂a艣ciwie to troch臋 tak jak u Tolkiena, przy czym nie m贸wi臋 tu o Hobbicie, czyli tam i z powrotem (chocia偶 pasuje, bo miotaj膮 si臋 mi臋dzy New Jersey i Nowym Jorkiem od samego pocz膮tku osiedlaj膮c si臋 kolejno w NJ, NY, NJ i w ko艅cu na nowojorskim Brooklynie). Tytu艂y tom贸w W艂adcy Pier艣cieni wygl膮daj膮 zdecydowanie lepiej. Mamy dla przyk艂adu... Dru偶yn臋 Pier艣cienia. 呕arty na bok. Taki jest cel. Zawsze taki by艂. Wraz z przenosinami do Barclays Center pojawi艂y si臋 ambicje si臋gaj膮ce mistrzostwa i historia niefartownego dealu z Bostonem jest tych ambicji dowodem. Nie czas i miejsce by o tym pisa膰. Wiele rzeczy posz艂o nie tak, ale nie zmieniam zdania, 偶e to si臋 mog艂o uda膰. Gdyby chocia偶 D-Will by艂 tym, kim mia艂 by膰... Niewa偶ne. Rok 2020 jest ostatnim, w kt贸rym ten facet dosta艂 przelew z Brooklynu w ramach starego kontraktu. To nawet lepszy symbol nowego startu ni偶 podpisanie pewnych ziomali, o kt贸rych za moment. Przez lata na dnie dru偶yna da艂a si臋 pozna膰 specjali艣ci od dawania drugiej/ostatniej szansy, z kt贸rej niekt贸rzy skorzystali i teraz zarabiaj膮 powa偶ne pieni膮dze (lub za chwil臋 pewnie zaczn膮), a niekt贸rzy nie (pami臋tacie, 偶e by艂 tam np. Anthony Bennett?). Waleczno艣膰, ambicja w beznadziejnej sytuacji bez w艂asnych pick贸w w loterii dobrze pasowa艂a do hasztag贸w typu #BrooklynGrit i #WeGoHard. Klimat wok贸艂 ekipy pomimo nieweso艂ej sytuacji wydawa艂 si臋 艣wietny, a Sean Marks przywr贸ci艂 im sens i nadziej臋. Dotarcie do PlayOff贸w dru偶yny prowadzonej przez D'Angelo Russella by艂o czym艣 fantastycznym do ogl膮dania. Jak si臋 okaza艂o postaw臋 dru偶yny i panuj膮cy w niej klimat ("kultura organizacji" to chyba najcz臋艣ciej u偶ywany przez Marksa termin w pewnym czasie) naprawd臋 doceniali inni zawodnicy z ligi. Jak si臋 okaza艂o offseason rok temu przyni贸s艂 newsy o do艂膮czeniu koszykarzy z absolutnego topu, kt贸rzy mieli by膰 u s膮siad贸w z Knicks, a ostatecznie Kyrie Irving i Kevin Durant przywdziali bia艂o-czarne stroje Brooklynu. Czyli co, skaczemy ze szcz臋艣cia? Niew膮tpliwie ci臋偶ko si臋 nie cieszy膰 i je偶eli kto艣 tego nie robi ma co艣 z czap膮 Przyj艣cie takich koszykarzy jako wolnych agent贸w to jak wygrana w Lotto. Jasne, 偶e gwiazdy maj膮 kaprysy, w NBA (lidze zawodnik贸w) maj膮 swoje oczekiwania i cz臋sto wp艂ywaj膮 na decyzje, na kt贸re teoretycznie zawodnicy nie wp艂ywa膰 nie powinni. Kenny Atkinson - ode mnie na zawsze szacunek - mo偶e co艣 o tym powiedzie膰. DeAndre Jordana te偶 pewnie by nie by艂o w sk艂adzie, gdyby nie by艂 ziomkiem wspomnianej dw贸jki. To wszystko jest wkalkulowane. Czy jednak Nets naprawd臋 mog膮 si臋gn膮膰 po tytu艂? Tego nie wiem, ale wydaje mi si臋, 偶e w tej chwili s膮 dwie mo偶liwo艣ci. B臋d膮 albo ekip膮, z kt贸r膮 trzeba si臋 liczy膰 i zalicz膮 solidny run na wschodzie, mo偶e nawet wygraj膮 lig臋, albo... b臋d膮 dru偶yn膮 - memem Nie widz臋 trzeciej opcji. Kompania jest naprawd臋 doborowa. W艣r贸d kluczowych graczy s膮: Kevin Durant Kyrie Irving Bez w膮tpienia liderzy. Do tego jak stwierdzi艂 niedawno Kyrie, mog膮 pe艂ni膰 rol臋 coacha na zmian臋. Oczywi艣cie w zmianach uwzgl臋dni膮 zapewne Steve'a Nasha... Wszystko zale偶y od ich zdrowia. Je偶eli Durant b臋dzie chocia偶 w 90% sob膮, a Kyriego b臋d膮 omija膰 powa偶niejsze urazy to wszystko mo偶liwe. Do nietykalnych nale偶y doda膰 jedn膮 posta膰: DeAndre Jordan Przecie偶 ziomka Kevinowi i Kyriemu nie oddadz膮. Ale m贸wi膮c szczerze facet potrafi by膰 przydatny. Interesuj膮cy s膮 zawodnicy, kt贸rych los nie jest jasny. Spencer Dinwiddie Caris LeVert Joe Harris Jarrett Allen Taurean Waller-Prince聽聽 聽 Harris mo偶e i艣膰 dok膮d ma ochot臋 (przyzna艂, 偶e chcia艂by zosta膰, ale wie, 偶e to biznes), a pozosta艂膮 tr贸jka to znakomity materia艂 na wymian臋.聽 Ka偶dy z tej pi膮tki jest warto艣ciowym zawodnikiem, z kt贸rymi s膮 fajne wspomnienia z ostatnich lat. Dinwiddie i Harris przychodzili jako kolesie, kt贸rzy nic nie znacz膮, a b臋d膮c wygrali konkursy indywidualne podczas ASG i rozwin臋li si臋 w solidnych koszykarzy, kt贸rzy mog膮 si臋 przyda膰 w ka偶dej ekipie. Z kolei Caris i Afro wci膮偶 si臋 rozwijaj膮 i kto wie, gdzie maj膮 sufit. Szczeg贸lnie Caris wydaje si臋 mie膰 jeszcze spory potencja艂, bo Allen jakby spu艣ci艂 z tonu. Najmniej z nich znaczy Prince, ale facet jest OK. Warto odnotowa膰, 偶e jemu i Carisowi wchodz膮 nowe kontrakty. Jako ostatni膮 wymieni臋 grup臋 zawodnik贸w, kt贸rzy r贸wnie偶 mog膮 znikn膮膰, ale nie maj膮 jeszcze wyrobionego nazwiska. Dzanan Musa聽聽 聽 Rodions Kurucs聽聽 聽 Nicolas Claxton聽聽 聽 Timothe Luwawu-Cabarrot聽聽聽 S膮dz臋 nawet, 偶e panowie Musa i Kurucs ju偶 tych nazwisk nie wyrobi膮. Wiem, 偶e czasami zagraj膮 fajne zawody, ale og贸lnie ci臋偶ko si臋 na ich gr臋 patrzy. Claxton natomiast to mo偶e by膰 kto艣, a Luwawu-Cabarrot to walczak. Dwie wie偶e, Jarrett Allen i DeAndre Jordan. M艂ody talent i stary grzyb, kt贸ry s艂yn膮艂 z widowiskowych wsad贸w, ale zdrowie ju偶 nie takie. Mam wra偶enie, 偶e jednym z pierwszych test贸w dla Nasha b臋dzie pouk艂adanie relacji w dru偶ynie. Kto startuje? Kolega gwiazd, czy m艂ody (o ile zostanie), kt贸ry ma przed sob膮 przysz艂o艣膰? Kenny Atkinson nie da艂 na siebie wp艂yn膮膰 i... Kenny'ego ju偶 nie ma聽 Og贸lnie to jednak uwa偶am, 偶e Nash to w艂a艣ciwy facet. Inteligentny koszykarsko kole艣 z charyzm膮, nazwiskiem. Z ca艂ym szacunkiem dla Jacque'a Vaughna - w "ba艅ce" wykona艂 艣wietn膮 prac臋 - kim on jest dla Kyrie i Duranta? Nie od dzisiaj wiadomo, 偶e gwiazdy chc膮 mie膰 trener贸w z nazwiskiem. Vaughn zreszt膮 jest na miejscu i jak s膮dz臋 b臋dzie mia艂 swoje do powiedzenia. Powr贸t Kr贸la? Heh. Moim zdaniem to od Kyriego, jego zdrowia, koncentracji, pasji, zaanga偶owania i kaprys贸w b臋dzie najwi臋cej zale偶a艂o. Dlaczego? Durant jest specyficzny, ale nie tak chimeryczny. Jak mu zdrowie pozwoli by膰 sob膮, to b臋dzie znakomity. Kyrie za to mo偶e mu w tym pom贸c, og贸lnie mo偶e by膰 niesamowicie wa偶ny. Problem w tym, 偶e mo偶e te偶 rzuca膰 k艂ody pod nogi. Nie chc臋 by膰 藕le zrozumiany - ode mnie pe艂en szacunek. Wiem, 偶e nazywanie go艣cia p艂askoziemn膮 jest nie na miejscu. To 艂ebski kole艣, oczytany, ironiczny. To ludzie maj膮 problem, 偶e tej ironii nie 艂api膮. Nie chc臋 te偶 powiela膰 bzdur, jakoby szkodzi艂 szatni. P贸ki co 偶adnego potwierdzenia. W dodatku on wcale nie uchodzi za buca - inaczej nie pieni艂by takiej funkcji w zwi膮zku zawodnik贸w. Kyrie potrafi, mo偶e naprawd臋 wiele, ale te偶 jest facetem, kt贸ry - to niestety pewnik - ma spore ego i nie ma charakteru jak np. LeBron. Dla niego pogo艅 za sukcesem sportowym nie jest na pierwszym miejscu. Szacuj臋 tak膮 postaw臋, rozumiem, ale jako sympatyk Nets贸w oczekuj臋 przede wszystkim dobrej gry, a nie cwanych ripost. Co jeszcze przyniesie nowy sezon? Zapewne now膮 reklam臋 na koszulkach, bo umowa z Infor wygas艂a. I na to p贸ki co wol臋 si臋 nastawi膰 - na to, 偶e kolejna naszywka b臋dzie jeszcze lepiej pasowa艂a do ich trykot贸w, kt贸re bardzo mi si臋 podobaj膮. Na ca艂膮 reszt臋 wol臋 po prostu poczeka膰, bo mo偶e to by膰 wielka dru偶yna (tak!), ale mo偶e by膰 tak偶e wielkim, legendarnym... memem. 聽 Edytowane 22 Pa藕dziernika 2020 przez Eld Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
nba2midnight Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 Dobrze opisane. Druzyna zagadka dla mnie. Z jednej strony niby mocny duet superstarow, ale z drugiej pare dziur do zalatania jest. Niby Durant to zawsze pewny poziom, ale po takiej kontuzji who knows? Kyrie wiadomo - tyle umiejetnosci co ego i problemow z glowa (niekoniecznie w pozytywnym sensie). Zgadzam sie ze to wlasnie od niego bedzie zalezalo. Choc sadze, ze to sie moze udac, bo on potrzebuje drugiego superstara, ale takiego bardziej z charakteru ... nie wiem, nie mam dobrego slowa - soft? W miare uleglego, ale w takim sensie ze nie bedzie na sile w swoja strone ciagnal, tylko lekko odpusci, zeby miec spokoj? Cos w ten desen. I wg mnie Durant taki jak najbardziej moze byc. I jenak aura ( nie mowie nawet o skillsecie ) jak u Lebrona, wiec nie powinna przykrywac ego Irvinga. W koncu z Lebronem zawsze jest to Lebron team, niezalnie czy w jednym teamie ylby jeszcze AD, Kawhi, Steph itd. O Durancie tak powiedziec jednak nie mozna, bo takiej otoczki wokol siebie nie ma.聽 聽 Na Harrisa ma byc paru chetnych w tym inni faworyci, ale chyba zostanie, bo ponoc mu tu dobrze. 聽Ciekawe jak to Nash pouklada i czy bedzie mial posluch. Cos tam sie przebakuje, ze Phil Handy mialby do coaching staffu dolaczyc, a nawet ... D鈥橝ntoni. 聽 Na papierze 聽moze byc nawet final, zwlaszcza na wschodzie. Nie zdziwi mnie tez jak to wszystko z hukiem poleci, czy to przez kwasy czy (takze) komtuzje. Dam im jednak szanse i poki co postawie na przynajmniej final komferencji - do odwaznych swiat nalezy! 聽 聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Ko艂czu33 Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 P贸藕no ju偶 i rooted in Brooklyn przeczyta艂em jako rotten, co by si臋 zgadza艂o. Posiadanie w sk艂adzie Irvinga kompletnie odpycha mnie od 艣ledzenia BRK, i m贸wi臋 to jako osoba, kt贸ra pi臋膰 lat temu zarywa艂a nocki, 偶eby zobaczy膰 jak pod koszem spisuje si臋 Chris Mccullough. Pewne miejsce w PO a reszta zale偶y od tego w jakiej formie wr贸ci Durant. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
josephnba Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 16 Pa藕dziernika 2020 39 minut temu, Deuce napisa艂: Opcja numer 2 i dru偶yna mem jak najbardziej. Heat, Bucks, Celtics, Pacers, Sixers, Raptors, Magic, Wizards. Brak miejsca w PO dla szatniowego raka i twitterowego multikonciarza. Serio uwa偶asz 偶e takie magic czy rozpadaj膮ce si臋 pacers a tym bardziej Wizards maj膮 lepsze papiery na po ni偶 Nets? Otwieram piwo, bior臋 popcorn i poprosz臋 o szczegoly Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
vonBaron Opublikowano 17 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 17 Pa藕dziernika 2020 10 godzin temu, josephnba napisa艂: Serio uwa偶asz 偶e takie magic czy rozpadaj膮ce si臋 pacers a tym bardziej Wizards maj膮 lepsze papiery na po ni偶 Nets? Otwieram piwo, bior臋 popcorn i poprosz臋 o szczegoly Przecie偶 to zwyk艂y troll. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
josephnba Opublikowano 17 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 17 Pa藕dziernika 2020 16 minut temu, vonBaron napisa艂: Przecie偶 to zwyk艂y troll. Ka偶demu trzeba da膰 szans臋 na obron臋 swoich tez Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Oakman Opublikowano 17 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 17 Pa藕dziernika 2020 (edytowane) Ten projekt to na razie niewiadoma, ale papiery na play-offy maj膮 na pewno. Uwa偶am, 偶e mog膮 rozbi膰 si臋 na聽Bostonie, Milwaukee, Raptors albo Heat, mo偶e nawet Sixers, ale ostatni zesp贸艂 zmieni艂 ostatnio trenera i nie chc臋 si臋 jeszcze o nim wypowiada膰. 呕eby nie by艂o, jak przy dyskusji o Lakers, zaznaczam, 偶e 'mog膮' - nie 'na pewno', nie na 'sto procent, ale MOG膭. Wsch贸d b臋dzie bardzo ciekawy w tym sezonie. Edytowane 17 Pa藕dziernika 2020 przez Oakman Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
andy13 Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Autor Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 25 minut temu, vonBaron napisa艂: Pono膰 za Allena i Spencera ma przyj艣膰 P.George Jakie 藕r贸d艂o? Jako艣 nie bardzo wierz臋. Clippers maj膮 spr贸bowa膰 zdoby膰 tytu艂, duo KL i PG stawia ich w gronie faworyt贸w. Siri i Afro to fajni zawodnicy, ale Clippers wypadn膮 ze 艣cis艂ego grona pretendent贸w. Mo偶e s膮 tam a偶 takie kwasy w szatni? Je偶eli si臋 to potwierdzi, to Nets mog膮 zaraz wpa艣膰 w to samo co po dealu z Bostonem, b臋d膮 uznane nazwiska, ale wszyscy po przej艣ciach. Ale te偶 nikt mi nie powie, 偶e to nie jest interesuj膮ca ekipa 聽 Teraz mo偶na sobie m贸wi膰, 偶e jedna pi艂ka to dla nich b臋dzie za ma艂o i takie tam, ale takie rzeczy docieraj膮 si臋 podczas gry, nie mo偶na z g贸ry powiedzie膰, 偶e to b臋dzie pora偶ka. Zawsze te偶 krystalizuje si臋 jaka艣 hierarchia. W og贸le ka偶dy deal po trzeci膮 gwiazd臋, kt贸ry pozwoli zatrzyma膰 LeVerta b臋dzie dobry. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
vonBaron Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 @andy13 na tel mi wyskoczy艂o z wpsport Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
andy13 Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Autor Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Ju偶 wiem, The Athletic. Podkre艣li膰 warto, 偶e to ich przemy艣lenia, nie doniesienia. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
vonBaron Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Jak by co ja jestem na nie, George potrzebuje pi艂ki 偶eby by膰 efektywny a przy Durexie i Irvingu jej raczej nie pow膮cha. Taki Beal by艂by du偶o lepszy. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
andy13 Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Autor Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Sprowadzenie Beala - te偶 bym go wola艂 - b臋dzie wymaga艂o pewnie oddania LeVerta, a jak sobie pomy艣lisz, 偶e w sk艂adzie jest CLV, Durant, Irving i PG to g艂owa ma艂a jakie akcje b臋d膮 si臋 dzia艂y. Mo偶e nawet par臋 akcji b臋dzie na parkiecie, a nie wszystkie poza nim Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Konto usuni臋te (BullsFaN) Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 (edytowane) To Netsi maj膮 paczk臋 po Beala ? Edytowane 21 Pa藕dziernika 2020 przez BullsFaN Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
andy13 Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Autor Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 A nie? Du偶o zale偶y od ich oczekiwa艅 i samego Beala. Gdybanie to wszystko przecie偶. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Konto usuni臋te (BullsFaN) Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Zero wysokich pick贸w聽 i LeVert plus nie wiem Allen to paczka za Beala? Serio? Bo nic innego Nets nie ma. Tak tylko pytam. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ely3 Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 21 Pa藕dziernika 2020 Takie pytanie do fan贸w. Je艣li potwierdz膮 si臋 plotki ,偶e Joe Harris mo偶e otrzyma膰 propozycje zaczynaj膮ce si臋 od 14-15 mln na sezon to czy Nets powinni go zatrzyma膰.? 聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
andy13 Opublikowano 22 Pa藕dziernika 2020 Autor Udost臋pnij Opublikowano 22 Pa藕dziernika 2020 11 godzin temu, ely3 napisa艂: Takie pytanie do fan贸w. Je艣li potwierdz膮 si臋 plotki ,偶e Joe Harris mo偶e otrzyma膰 propozycje zaczynaj膮ce si臋 od 14-15 mln na sezon to czy Nets powinni go zatrzyma膰.? Taka kwota na moje jest OK, ale ju偶 wi臋cej to rozb贸j.Trzeba wzi膮膰 pod uwag臋, 偶e przez pandemi臋 mo偶e by膰 og贸lnie mniej hajsu w banku wi臋c b臋dzie te偶 mniej przep艂acania. Chcia艂bym, 偶eby Harris zosta艂. Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
andy13 Opublikowano 22 Pa藕dziernika 2020 Autor Udost臋pnij Opublikowano 22 Pa藕dziernika 2020 Durex robi form臋聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Behemot Opublikowano 23 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 23 Pa藕dziernika 2020 Ja tu w kilku w膮tkach handluj臋 z Blazers CJ'em, wi臋c co mi tam, pohandluj臋 i tutaj.聽 Do Blazers: Caris Levert, Joe Harris, 1st round pick. Do Nets: CJ McCollum. Nets maj膮 trzeciego do bryd偶a, o kt贸rego tak wo艂aj膮, a Blazers lepszy balans sk艂adu i asset do dalszego handlu. 聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ely3 Opublikowano 23 Pa藕dziernika 2020 Udost臋pnij Opublikowano 23 Pa藕dziernika 2020 16 minut temu, Behemot napisa艂: o Blazers: Caris Levert, Joe Harris, 1st round pick. Do Nets: CJ McCollum Joe Harris ma warto艣膰 zero w tym momencie wi臋c musisz poszuka innej wymiany Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj si臋Zaloguj si臋
Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.
Zaloguj si臋