Skocz do zawartości

[2032-2033] Draft i Free Agency - Komentarze

julekstep

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Dobra julek bierz się za ocenę szans przed RS. Chcę poczytać o wielkich Hornets :)

to wieczorem - teraz zona sobie ubzdurala ze typy tez maja miec jakies obowiazki (wtf :( )

ale Hornets to raczej pewniaczek do PO (ale pewnie 2ga runda to max w obecnym ksztalcie)

Edytowane przez julekstep

7 godzin temu, Sylvinho. napisał:

@Krzemo poprosiłbym o tabelkę z campów dla Suns i Raptors :)

image.thumb.png.1edd74bfa80c11ea5b16c28b2008c182.png

image.thumb.png.003d4163f9d8d179cad5677c73e055f6.png

8 godzin temu, Pablo81 napisał:

Zajebiscie by było jakbyś zrobił aktualne rankingi top10 na każdej pozycji w punktacji Krzema :)

Może wieczorem :)

29 minut temu, matiwrona napisał:

@Krzemo mogę prosić o Rockets i Nets bo jestem  a wyjeździe...

image.thumb.png.a5c88ab8897fd8290edac4d4788a3ba5.png

image.thumb.png.d21fd9d04ec6978ea9e63be642ae5aec.png

17 minut temu, julekstep napisał:

tak jak wcisniecie Gilla za Jeffersona to raczej nie :)

Ojoj, po campach każdy mądry ;) Sam nazywałeś Ala problematycznym, przepłaconym PFem.

Btw.

W zeszlym sezonie wrzuciles taki fajny plik "po campach", gdzie zawodnicy byli uszergowani wg ovr, i byla tez kolumna z przyrostem/strata ovr.

Edytowane przez Pablo81

Teraz, Pablo81 napisał:

Ojoj, po campach każdy mądry ;) Sam nazywałeś Ala problematycznym, przepłaconym PFem.

no tak bo sytuacja w ktorej wzglednie mlody grajek z potencjalem 60+ zyskuje duzo wzgledem starego grajka z potencjalem 30+ to bylo w momencie trejdu kompletne science-fiction xD

a akurat dla Pistons kwestia kontrakru Ala nie bylo takim problemem jak dla innych ekip

smieszy po prostu ze @SlaKB po zrobieniu dealu w stylu 'qcin spotyka wariata' teraz robi sie na obronce fair trejdow (bo ma z grubsza interes w tym zeby Magic sie nie wzmocnili 'na teraz')

Widac begmowy sznyt! :P

8 minut temu, julekstep napisał:

no tak bo sytuacja w ktorej wzglednie mlody grajek z potencjalem 60+ zyskuje duzo wzgledem starego grajka z potencjalem 30+ to bylo w momencie trejdu kompletne science-fiction xD

a akurat dla Pistons kwestia kontrakru Ala nie bylo takim problemem jak dla innych ekip

smieszy po prostu ze @SlaKB po zrobieniu dealu w stylu 'qcin spotyka wariata' teraz robi sie na obronce fair trejdow (bo ma z grubsza interes w tym zeby Magic sie nie wzmocnili 'na teraz')

Widac begmowy sznyt! :P

Ok :)

a tą tabelkę da radę zrobić ?

6 minut temu, Pablo81 napisał:

Ok :)

a tą tabelkę da radę zrobić ?

jak mi znajdziesz post Krzema gdzie pisał które staty bierze pod uwagę pryz której pozycji to da się :P 

6 minut temu, january napisał:

Update z Bostonu:

2033
1st: Celtics, Mavericks, Hornets, Spurs/Kings - better
2nd: Celtics
2034
1st: Celtics, Kings, Nuggets, Suns, Pistons/Spurs - better
2035
1st: Celtics, Nuggets, Kings, Timberwolves
2036
1st: Celtics, Heat
2037
1st: Celtics, Pacers
2038
1st: Celtics, Spurs

nie dopisujcie nic w tym temacie pls, bo to tylko dubluje posty komiszów a zwiększa poziom burdelu tam

a jak ktoś zna jakieś narzędzia webowe (może do beGM używacie?) to może warto byłoby postawić jakąś tabelkę z pickami?

Edytowane przez julekstep

@julekstep

Ale jakbys ogarnal tez z rankinguem Krzema to wielki szacun :)

1 minutę temu, julekstep napisał:

no przecież już dwa razy pisałem że wrzuciłem do pobrania plik CAMPY_zmiany gdzie to jest (zakładka PO)

Jasne, korzystam z niego, ale nie ma w żadnym pliku info o calkowitym overall.

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Jasne, korzystam z niego, ale nie ma w żadnym pliku info o calkowitym overall.

przecież jest

w zakładce PO

a co do rankingu to w takiej formie jak robił Krzemo to szkoda mi czasu

wieczorem może się pobawię z wagami (typu dla SG jumpshot i 3pt = x1, la PG x0,9 a już dla C x0,3 itp) i z tego powinno wyjść coś ciekawego

34 minuty temu, january napisał:

Zawsze oddanie zeszłorocznego topowego prospecta to ciężka decyzja, ale nie podoba mi się to jak się rozwija, liczyłem na coś zupełnie innego po wielu próbnych simkach przed rookie-draftem. W gierce ma najgorszy rozwój w porównaniu do 25 próbnych simek, więc niestety jest źle. A poza overallami to nie podoba mi się jak to wygląda jak chodzi o rozwój w pewnych atrybutach. Dodatkowo akurat  z Westbrookiem bardzo słabo fituje (przynajmniej tak mi się wydaje).

Trochę przeróbek będę robił w składzie :) 

Szkoda, bo liczyłem na długoletnią walkę między Odenen i Gasolem na wschodzie :D Generalnie podczas draftu w zeszłym sezonie mocno zastanawiałem się nad Gasolem, ale wybrałem pewniejszego według mnie Odena, który w sumie po pierwszych słabych campach w kolejnym roku zanotował już mocny progres.