Koelner Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego chłopaki nie płaczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Z takich ciekawostek odnośnie Jordana. W 1995 zagrał 17 meczy, zrobił w nich PER 22, 27 ppg na 41% i 49% TS. Wystarczyło mu to, by znaleźć się na 11 miejscu w głosowaniu na MVP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 26 minut temu, RappaR napisał(a): Z takich ciekawostek odnośnie Jordana. W 1995 zagrał 17 meczy, zrobił w nich PER 22, 27 ppg na 41% i 49% TS. Wystarczyło mu to, by znaleźć się na 11 miejscu w głosowaniu na MVP może dlatego że z nim zrobili 13-4 (76% W ) a przed nim 34-31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Znalazłem ostatnio na x ciekawy top 50 RAPM z lat 85/96. Z jednej strony widać dominacje MJ (i totalne przereklamowanie jego obrony) z drugiej strony w top25 4 graczy z Chicago (Kukoc jako rezerwowy) i dodatkowo wysoko dwóch graczy którzy do Chicago dołączyli po 95 czyli Ron Harper, Rodman . Jakoś nie dziwi mnie 6 mistrzostw mając taką przewagę nad konkurencja i brak realnej konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu fajnie widzieć w topce takich zawodników jak Horace, Rodman, Mahorn czy Laimbeer. to IMO dodaje wiarygodności temu statowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu ciekawe że Parish lepiej w off niż def Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mameluk Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 16 minut temu, lorak napisał(a): fajnie widzieć w topce takich zawodników jak Horace, Rodman, Mahorn czy Laimbeer. to IMO dodaje wiarygodności temu statowi. No nie wiem Tu Sam Perkins czy Dany freakin' Shayes mają wyższy RAPM od Pippena i Barkleya. Horace strasznie wysoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 20 minut temu, Mameluk napisał(a): No nie wiem Tu Sam Perkins czy Dany freakin' Shayes mają wyższy RAPM od Pippena i Barkleya. Horace strasznie wysoko To chyba jest RAPM na małej dawce +-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 3 godziny temu, lorak napisał(a): fajnie widzieć w topce takich zawodników jak Horace, Rodman, Mahorn czy Laimbeer. to IMO dodaje wiarygodności temu statowi. przez chwilę zastanawiałem się czy nie piszesz ironicznie. Ale właśnie Ci zawodnicy mimo że są nieoczywiści w takich zestawieniach u mnie też budują zaufanie do rankingu (oczywiście przy założeniach że bezpośrednio porównujemy zawodników o podobnej roli czy liczbie minut) 3 godziny temu, Mameluk napisał(a): Tu Sam Perkins czy Dany freakin' Shayes mają wyższy RAPM od Pippena i Barkleya. Horace strasznie wysoko Pamiętajmy za jakie lata porównujemy zawodników. Akurtat Perkins trafił na swoje dobre lata gdzie był dobrym obrońcom i jego rzut czynił go dosyć unikalnym podkoszowym. Barkley (mimo że to top3 zawodników których lubiłem) to aboslutnie topowy zawodnik ofensywny ale z ułomną obrona i jak się zastanowić to wygląda to ok. Dodatkowo cześć zawodników tak jak BMeF napisał jest na małej próbce jak np. Shayes. Wiadomo że przy ocenie zawodnika nie można kierować się jednym rankingiem i ten również jest tylko wstępem do jakiejś dyskusji . Chyba jednym przypadkiem którego nie do końca rozumiem jest właśnie Pippen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 9 minut temu, Gregorius napisał(a): Barkley (mimo że to top3 zawodników których lubiłem) to aboslutnie topowy zawodnik ofensywny ale z ułomną obrona i jak się zastanowić to wygląda to ok. Dodatkowo cześć zawodników tak jak BMeF napisał jest na małej próbce jak np. Shayes. Barkley jak Barkley, ale że Larry Bird tak kulawo w obronie, a Magic Johnson na plus, gdzie zdarzyło mi się przejebać ATF'a przez tę łątkę słabego obrońcy, mając Magica w składzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu tu są tylko te ostanie sezonu Birda (tzn. tak zakładam po liczbie games), więc po kontuzji, gdy już faktycznie był słaby w D. ale @Gregorius możesz dać link do źródła? bo coś mi się possesions nie zgadzają, bo jest ich zdecydowanie za dużo gdy się doda O+D, więc zastanawiam się przy jakich założeniach było to liczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Godzinę temu, lorak napisał(a): tu są tylko te ostanie sezonu Birda (tzn. tak zakładam po liczbie games), więc po kontuzji, gdy już faktycznie był słaby w D. ale @Gregorius możesz dać link do źródła? bo coś mi się possesions nie zgadzają, bo jest ich zdecydowanie za dużo gdy się doda O+D, więc zastanawiam się przy jakich założeniach było to liczone? https://x.com/Squared2020/status/2040863640597794830?s=20 Myślę że masz racje i nie wszystkie mecze są liczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu WOW https://squared2020.com/about/ to zasługuje na oddzielny temat. nie wiem czy mecz oglądać, czy te dane przeglądać ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 5 minut temu, lorak napisał(a): WOW https://squared2020.com/about/ to zasługuje na oddzielny temat. nie wiem czy mecz oglądać, czy te dane przeglądać ; ] Przeglądaj se dane My się pojaramy koszykówką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 51 minut temu, lorak napisał(a): WOW https://squared2020.com/about/ to zasługuje na oddzielny temat. nie wiem czy mecz oglądać, czy te dane przeglądać ; ] Chyba nawet największe koszykarskie nerdy nie kojarzą Rona Andersona a ten koleżka w rankingu RAPM za 1989 rok jest tuż za Jordanem i Magicem. ;] Tak, wiem, nie można porównywać superstarów z rolesami, but still... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi