the_secret Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 darkonza polecisz jakieś dobre gazety pokroju The Daily Worker? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zupełnie nie rozeznaje się w zachodniej prasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StaryFan Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 2 godziny temu, darkonza napisał: Im nie wolno ufać, sprzedadza nas przy pierwszej lepszej okazji jeśli to będzie dla nich korzystne. Pozostaje mieć nadzieję, że nie opchną nas w komunistyczne ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) 4 godziny temu, darkonza napisał: Im nie wolno ufać, sprzedadza nas przy pierwszej lepszej okazji jeśli to będzie dla nich korzystne. brawo, poznałeś sekret polityki międzynarodowej i ogólnie stosunków międzyludzkich jako takich Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Ciekawostka, historia kraju nieskażonego komunizmem: https://www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/makroekonomia/trendy-gospodarcze/mechanizm-nedzy-studium-przypadku-rajskiej-wyspy/ Dla zrozumienia skali biedy porównanie z pobliska Kubą: https://countryeconomy.com/countries/compare/haiti/cuba?sc=XE34 15 godzin temu, rw30 napisał: brawo, poznałeś sekret polityki międzynarodowej i ogólnie stosunków międzyludzkich jako takich No mi się udało, ale innym nie sądząc po tym jakie podejście ma większosc Polaków do naszych relacji z USA Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 3 minuty temu, darkonza napisał: Ciekawostka, historia kraju nieskażonego komunizmem: https://www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/makroekonomia/trendy-gospodarcze/mechanizm-nedzy-studium-przypadku-rajskiej-wyspy/ Dla zrozumienia skali biedy porównanie z pobliska Kubą: https://countryeconomy.com/countries/compare/haiti/cuba?sc=XE34 Powtarzasz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) 2 minuty temu, RappaR napisał: Powtarzasz się Zgadza się, ale artykuł świezy i ładnie opisane niektóre szczegóły, tego mi brakowało w dyskusji wczesniej Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 3 minuty temu, darkonza napisał: Zgadza się, ale artykuł świezy i ładnie opisane niektóre szczegóły, tego mi brakowało w dyskusji wczesniej Silni eksploatują słabszych. Nie wiem tylko dlaczego tak uparcie chcesz dołączyć do koszyka słabszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Teraz, RappaR napisał: Silni eksploatują słabszych. Nie wiem tylko dlaczego tak uparcie chcesz dołączyć do koszyka słabszych A skąd ten pomysł ze chcę do słabszych? Chciałbym nie dac się eksploataować silnym i dzieki temu samemu silnym zostac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 50 minut temu, darkonza napisał: A skąd ten pomysł ze chcę do słabszych? Chciałbym nie dac się eksploataować silnym i dzieki temu samemu silnym zostac I najlepiej należeć do klubu silnych. Kumanie się ze słabymi to bezsens. A Ty tutaj jakąś rusofilie uprawiasz, gdy nie mają nic do zaoferowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Godzinę temu, darkonza napisał: A skąd ten pomysł ze chcę do słabszych? Chciałbym nie dac się eksploataować silnym i dzieki temu samemu silnym zostac trzymaj z bogatymi to nie będziesz musiał się dokładać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) 27 minut temu, RappaR napisał: I najlepiej należeć do klubu silnych. Kumanie się ze słabymi to bezsens. A Ty tutaj jakąś rusofilie uprawiasz, gdy nie mają nic do zaoferowania Ta "rusofilia" to moim zdaniem obiektywność, a rusofilią wydaje się z punktu widzenia średniej obowiązującej w Polsce, ta srednia jest wychylona prawicowo i zachodnio.Celem "rusofilii" nie jest chęć dołaczenia do ruskich tylko potrzeba bardziej obiektywnego spojrzenia na zachód. Jeśli wciąz uważamy ze zachód jest super a ze ruskie i komuna to zawsze był tylko syf to nie ma mowy by rózowe okulary opadły. 18 minut temu, Koelner napisał: trzymaj z bogatymi to nie będziesz musiał się dokładać Dokładamy do nich cały czas, dokładalismy do Europy, teraz będziemy dokładac coraz wiecej do USA. Mimo to ten układ się nam opłaca bo być poza wszelkimi "blokami" jest gorzej. Lepiej jednak byśmy sie nie dokładali, albo choć znaleźli sposoby by odebrac w jakiś inny sposób to co dokładamy. Pytanie czy gdyby chcielibyśmy by do nas dokładali się biedniejsi? Bo taka mozliwośc też istnieje Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) 20 minut temu, darkonza napisał: Dokładamy do nich cały czas, dokładalismy do Europy, teraz będziemy dokładac coraz wiecej do USA. Mimo to ten układ się nam opłaca bo być poza wszelkimi "blokami" jest gorzej. Lepiej jednak byśmy sie nie dokładali, albo choć znaleźli sposoby by odebrac w jakiś inny sposób PKB w 2030 roku ma nam się podwoić , jeżdżę regularnie do Serbii i Bośni , na wschód też czasami i akceptuje ten haracz . a czy lepiej żebyśmy się nie dokładali ? nie bądź egoista Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Koelner napisał: PKN w 2030 roku ma nam się podwoić , jeżdżę regularnie do Serbii i Bośni , na wschód też czasami i akceptuje ten haracz . a czy lepiej żebyśmy się nie dokładali ? nie bądź egoista Nie chodzi mi o brak płacenia składek do UE, to jest konieczne i tak ma być. Chodzi o inne formy transferu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 21 minut temu, darkonza napisał: Nie chodzi mi o brak płacenia składek do UE, to jest konieczne i tak ma być. Chodzi o inne formy transferu. Dowiedziałeś się w końcu ile Polska zarabia na Jamale? Bo te twoje 3 mld dolarów to pewne jak info ze sputnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 W dniu 12.08.2020 o 11:42, darkonza napisał: Nie mam pojęcia, jednak w latach 90tych była to spora kasa (podobno blisko 3mld zielonych) Dostajemy około 20 milionów złotych rocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 41 minut temu, darkonza napisał: Ta "rusofilia" to moim zdaniem obiektywność, a rusofilią wydaje się z punktu widzenia średniej obowiązującej w Polsce, ta srednia jest wychylona prawicowo i zachodnio.Celem "rusofilii" nie jest chęć dołaczenia do ruskich tylko potrzeba bardziej obiektywnego spojrzenia na zachód. Jeśli wciąz uważamy ze zachód jest super a ze ruskie i komuna to zawsze był tylko syf to nie ma mowy by rózowe okulary opadły. Zachód nie jest super. Jest pazerny, bezwzględny, a w ostatnim czasie doszedł u niego fanatyzm ideologiczny. Ale jest za silny by móc być przeciw niemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 6 minut temu, fluber napisał: Dostajemy około 20 milionów złotych rocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) 50 minut temu, DeltaCenter napisał: Dowiedziałeś się w końcu ile Polska zarabia na Jamale? Bo te twoje 3 mld dolarów to pewne jak info ze sputnika. Nie dowiedziałem i nie rozumiem czemu ciągle mnie o to pytasz zamiast samemu poszukać? 45 minut temu, fluber napisał: Dostajemy około 20 milionów złotych rocznie Kiedyś na pewno było więcej 39 minut temu, RappaR napisał: Ale jest za silny by móc być przeciw niemu Ogranie zachodnich banków to nie będzie do końca bycie przeciwko niemu. Albo np. oferowanie Ukrainie bezodsetkowych kredytów w złotówkach. Chodzi po prostu o grę na zasadach na które oni pozwalają. Na poczatek jednak chodzi o to by wszyscy ogarnęli to co napisałeś, to spowoduje ostrożnośc w kontaktach i patrzenia na ręce, a mam wrażenie ze wciaz większosc społeczeństwa i również rządzących ma ich za "dobrego wujka" który wciaz mysli jak polepszyc nasz byt. 45 minut temu, fluber napisał: Dostajemy około 20 milionów złotych rocznie Tutaj nawet "zero" https://biznesalert.pl/naimski-gaz-przesyl-rosja-polska/ A tu ze niedługo bedzie duzo, a Ukraina bierze 2mld https://www.polska2041.pl/energia/news-naimski-rosjanie-zaplaca-polsce-rynkowe-stawki-za-tranzyt,nId,2917826 Podejrzewam z w tym temacie DeltaCenter, Koelner i inni mają zupełnie rózne zdania ale na pewno wszyscy w kontrze do mnie Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 39 minut temu, darkonza napisał: Nie dowiedziałem i nie rozumiem czemu ciągle mnie o to pytasz zamiast samemu poszukać? Czyli to co ogólnie dostępne a dla twoich UBrusoCCCP-filskich upodobań niewygodne to ciężko ci znaleźć. Ale, za przeproszeniem, jakieś z dupy 3 mld dolarów to już przytaczasz na poważnie. 45 minut temu, darkonza napisał: Kiedyś na pewno było więcej Czyli kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi