ely3 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 3 minuty temu, lorak napisał: być może dlatego, że czytasz zachodnie media, w interesie których nie jest przedstawianie rosjan jako odnoszących sukcesy. EDIT nevermind, koledzy już na to samo zwrócili uwagę ; ] https://twitter.com/JulianRoepcke Tu masz w miarę dokładne dane. Widać ,że na południu Ukraińcy się złożyli i Rosjanie prą bez przeszkód większych na Odesse jeśli oczywiście to prawda ,że Cherson omineli. Za to w Sumac wciągneli Rosjan w pułapke i niby się wycofali a jak zapadł zmrok to rozpoczęli ciężkie walki uliczne i wygląda tam średnio ciekawie. Ciekawie czy na południu też nie jest czasem jakaś próba wciągnięcia Rosjan w pułapkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 (edytowane) ,,1. Lotnisko Hostomel nie wiadomo czy do końca odbite, słychać wybuchy 2. Most w Chersoniu - odbicie według wiceminister Hanny Maljar i ustawinie się na lewym brzegu rzeki jest chyba niemożliwe, bo na filmach widać, że most jest wysadzony" Edytowane 24 Lutego 2022 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: co Ty pierdolisz trollu. normalnie sprawdzają ,trzeba wypełnić wniosek i wszystkie procedury. Mam członka rodziny w SG który dziś tak wpuszczał ukraińców, bez dokumentów z weryfikacją polegającą tylko na ustaleniu że członek rodziny jest w Polsce, tak ze spadaj frajerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 1 minutę temu, darkonza napisał: Mam członka rodziny w SG który dziś tak wpuszczał ukraińców, bez dokumentów z weryfikacją polegającą tylko na ustaleniu że członek rodziny jest w Polsce, tak ze spadaj frajerze. To spełnił obywatelski obowiązek i go zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Teraz, Koelner napisał: To spełnił obywatelski obowiązek i go zgłoś "Każdy Obywatel Ukrainy, który będzie chciał przekroczyć polską granicę zostanie wpuszczony. I niezależnie od tego czy okres pobytu w strefie Schengen czy Rzeczpospolitej będzie upływał, taka osoba będzie mogła pozostać. Podobnie jak osoba, której skończyła się wiza. Jeśli natomiast wjazd nastąpił na podstawie paszportu biometrycznego, czyli na 90 dni, taka osoba będzie mogła również pozostać na terytorium naszego kraju - poinformował Jarosław Szajner. Stwierdził, że cześć osób może nie posiadać żadnych dokumentów - wówczas będą wpuszczani zgodnie z art. 32 ustawy o cudzoziemcach, czyli za zgodą komendanta placówki Straży Granicznej, po uzyskaniu zgody Komendanta Głównego Straży Granicznej, na okres do 15 dni. Potem takie osoby będą mogły zadecydować, czy zostają w Polsce, czy chcą jechać dalej czy wrócić na Ukrainie, gdy sytuacja się unormuje. https://www.prawo.pl/samorzad/uproszczenia-graniczne-dla-uchodzcow-z-ukrainy,513674.html Przyznaj się do błedu choc raz jak ja gdy się pomyliłem co do Putina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 17 minut temu, karpik napisał: Polsce (na razie) nic nie grozi. Nawet jak Ruskie zajmą Ukrainę, to nie będzie oznaczało, że są zdolni się przegrupować i iść na zachód, zwłaszcza, że mogą nie mieć nawet takich planów. Ich priorytet to pewnie teraz całkowita kontrola Morza Czarnego, obalenie rządu Ukrainy i zastąpienie go nowym Kuczmą. A my będziemy spać spokojnie granicząc z Rosją na 1163 km.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 14 minut temu, darkonza napisał: Nasza SG wpuszcza Ukraińców nawet bez żadnych papierów 6 minut temu, darkonza napisał: Mam członka rodziny w SG który dziś tak wpuszczał ukraińców, bez dokumentów z weryfikacją polegającą tylko na ustaleniu że członek rodziny jest w Polsce, tak ze spadaj frajerze. A sorry - dopisałeś „z weryfikacja” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 (edytowane) 4 minuty temu, Koelner napisał: A sorry - dopisałeś „z weryfikacja” W cytowanym fragmencie nie potrzeba zadnej weryfikacji. weryfikowano bo była taka mozliwość zanim sie z komendantem dogadano. Widze ze zaczynasz to co zawsze to co prawie wszyscy. Nie było miesa w PRL-u, daje wykres ze było, nie było mieszkań w PRL-u, daje wykres ze były, no to "nie potrzeba było miesa i mieszkań, no to sfałszowane statystyki, no to jesteś głupi" itp. Nie mówie o nikim konkretnym ale nikt nigdy sie do błedu nie przyznał, coś w stylu "no faktycznie, uległem stereotypom", nie zawsze wykrety i ściemnianie. To ja jednak głupi jestem ze biorę na klate, bo na rewanż nie mozna liczyć, powinienem tak jak wszyscy razem z dzisiejszymi chińczykami Edytowane 24 Lutego 2022 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepler Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 (edytowane) Dobry wywiad sprzed dwóch miesięcy, teraz mocno na czasie, oczywiście pomijając naiwność prowadzącego, który chyba myśli, że Polska jest w takiej samej sytuacji jak Francja czy Niemcy. Edytowane 24 Lutego 2022 przez Kepler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 14 minut temu, ely3 napisał: https://twitter.com/JulianRoepcke Tu masz w miarę dokładne dane. Widać ,że na południu Ukraińcy się złożyli i Rosjanie prą bez przeszkód większych na Odesse jeśli oczywiście to prawda ,że Cherson omineli. Za to w Sumac wciągneli Rosjan w pułapke i niby się wycofali a jak zapadł zmrok to rozpoczęli ciężkie walki uliczne i wygląda tam średnio ciekawie. Ciekawie czy na południu też nie jest czasem jakaś próba wciągnięcia Rosjan w pułapkę Koleżanka z pracy ma całą najbliższą rodzinę w Sumach, a tam z tego co piszą najostrzejsze walki w mieście teraz.. masakra, rano już wyglądała bardzo słabo, nie chcę nawet myśleć co Ci ludzie przeżywają i mam nadzieję, że my nie będziemy musieli tego przeżywać.. Mam tylko nadzieję, że skończy się pi****lenie o sankcjach tylko NATO po jutrzejszym spotkaniu zdecyduje o przysłaniu dużej ilości wojska na wszystkie granicę z Ukrainą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 11 minut temu, darkonza napisał: W cytowanym fragmencie nie potrzeba zadnej weryfikacji. weryfikowano bo była taka mozliwość zanim sie z komendantem dogadano. Widze ze zaczynasz to co zawsze to co prawie wszyscy. Nie było miesa w PRL-u, daje wykres ze było, nie było mieszkań w PRL-u, daje wykres ze były, no to "nie potrzeba było miesa i mieszkań, no to sfałszowane statystyki, no to jesteś głupi" itp. Nie mówie o nikim konkretnym ale nikt nigdy sie do błedu nie przyznał, coś w stylu "no faktycznie, uległem stereotypom", nie zawsze wykrety i ściemnianie. To ja jednak głupi jestem ze biorę na klate, bo na rewanż nie mozna liczyć, powinienem tak jak wszyscy razem z dzisiejszymi chińczykami Wez już chlopie przestan, wkurwiasz tylko tą propagandą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Generalnie to jak świat zareaguje da odpowiedź Chińczykom czy atakować Tajwan jeszcze w tym roku... A wtedy to może być już grubo bo USA pewnie będzie interweniować militarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. matek Opublikowano 24 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 37 minut temu, darkonza napisał: Nasza SG wpuszcza Ukraińców nawet bez żadnych papierów Nie no, to się kwalifikuje pod bana. Wybaczcie, im mniej takiego syfu w necie, tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 1 minutę temu, matek napisał: Nie no, to się kwalifikuje pod bana. Wybaczcie, im mniej takiego syfu w necie, tym lepiej. Alleluja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieMy Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 (edytowane) 7 minut temu, matek napisał: Nie no, to się kwalifikuje pod bana. Wybaczcie, im mniej takiego syfu w necie, tym lepiej. Nie wiem jak można takiego trolla tolerować? Edytowane 24 Lutego 2022 przez NieMy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Ukrainy: Wstrzymujemy wyjazd z kraju mężczyzn w wieku 18-60 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 24 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 12 minut temu, matek napisał: Nie no, to się kwalifikuje pod bana. Wybaczcie, im mniej takiego syfu w necie, tym lepiej. bez przesady, za coś takiego nie powinno się banować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 1 minutę temu, lorak napisał: bez przesady, za coś takiego nie powinno się banować. Ale za całokształt powinno, łącznie z podaniem IP i po liściu od każdego użytkownika na odmulke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 8 minut temu, NieMy napisał: Nie wiem jak można takiego trolla tolerować? nie mam takich kitek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 24 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 10 minut temu, lorak napisał: bez przesady, za coś takiego nie powinno się banować. Masz rację nie trzeba banować, ważne żeby wypierdalał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi