ely3 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 58 minut temu, Gregorius napisał: Wysadzone zbiorniki z paliwem w Woronezu również. To akurat przypadek bo na filmie widać ,ze Strela wystrzeliła pocisk w helikopter ale zamiast w niego to trafiła w zbiorniki 47 minut temu, DRK napisał: Sytuacja rozkręca się: 12 min. temu (17:19) Wagnerowcy przygotowują się do zajęcia magazynów z bronią atomową. Miał to ogłosić jeden z najemników, który znajduje się w obwodzie woroneskim. Tam, w mieście Borisoglebsk znajduje się magazyn broni jądrowej, znany również jako "obiekt 375 C". A skąd to info? Bo nigdzie nie widzę. Możesz potwierdzić to jakimś źródłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Naprawdę cześć osób tutaj w celu ratowania swoich wizji i przekonanań wymyśla coraz dziwniejsze scenariusze. Broń atomowa na pewno jest dobrze zabezpieczona i mysle ze nasze obawy wynikaja bardziej z niewiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Trochę to wygląda nie jak bunt tylko zaplanowany pucz Prigożina i Surowikina rękami Wagnerowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100lare Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Tylko tutaj padło info o tej broni jądrowej w rękach Wagnerowców, więc trochę sianie paniki się tu odbywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 1 minutę temu, Reikai napisał: Odplywasz troche. Tylko jeżeli traktujesz to poważnie 8 minut temu, ely3 napisał: Od kiedy Kindżały są przeznaczone do atakowania ruchomych celów. Jakie podasz koordynaty? Jak nie do końca wiadomo gdzie są. Nawet w te kilka minut od wystrzału to już się konwój przesunie na tyle ,że raczej Kindżał trafi w pustkę Po 1 - Każda kolumna Wagneroców z tego co widać ma ze sobą kilka zestawów Pancir. Do tego Strieły i nne systemy obrony pplot. Widać ,że coś próbowali bo są dowody ,ze zrzucali bomby FAB 500 w Wagnera ale raczej jest tak ,że Rosjanie są sparaliżowani. Jak Wagner szedł przez Ługańsk to były rozkazy by ich zatrzymać ale jednostki odmówiły walki. Po 2 - To widać od początku ,że armia rosyjska jest mocno podzielona . Część wspiera Putina a cześć Wagnera. Nie do końca wiadomo Chcesz mi powiedzieć, że Rosjanie, nie dysponują arsenałem, do likwidacji najemników jadących autostradą "na Moskwę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Teraz, Sewer napisał: Trochę to wygląda nie jak bunt tylko zaplanowany pucz Prigożina i Surowikina rękami Wagnerowców. Yup, na pewno ma zgode gdzies wyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 1 minutę temu, starYfaN napisał: Tylko jeżeli traktujesz to poważnie Chcesz mi powiedzieć, że Rosjanie, nie dysponują arsenałem, do likwidacji najemników jadących autostradą "na Moskwę"? Raczej, nie dysponuje arsenałem dzis dostepnym w tym miejscu zeby zlikwidować najemników z "najnowocześniejszymi" systemami obrony przeciwlotniczej. A sugerowanie Kindzałów czy kalibrów do tego to lekka kompromitacja. Chyba że przez zatrzymanie rozumiesz wysadzenie mostów pod drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Teraz, starYfaN napisał: Chcesz mi powiedzieć, że Rosjanie, nie dysponują arsenałem, do likwidacji najemników jadących autostradą "na Moskwę" Chcę ci powiedzieć ,że w armii rosyjskiej jest wielu zwolenników Prigożina. Jakieś ataki już były . Zrzucali bomby ale te konwoje mają silną obronę pplot. Ale Prigożin na bank wcześniej się dogadał z dowódcami. To było widać w Rostowie. Jest widoczny chaos . Widać ,że niektórzy próbują atakować ale większość woli czekać kto wygra w tym sporze To akurat normalne bo widzą co się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Gregorius napisał: Raczej, nie dysponuje arsenałem dzis dostepnym w tym miejscu zeby zlikwidować najemników z "najnowocześniejszymi" systemami obrony przeciwlotniczej. A sugerowanie Kindzałów czy kalibrów do tego to lekka kompromitacja. Chyba że przez zatrzymanie rozumiesz wysadzenie mostów pod drodze. Daruj sobie te prowokacje. Mogą rozwalić autostradę kawałek po kawałku. Razem z łysym i całym zadupiem. Edytowane 24 Czerwca 2023 przez starYfaN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Teraz, starYfaN napisał: Daruj sobie te prowokacje. Moga rozwalić autostradę kawałek po kawałku. Tylko jak widac rosyjskiemu wojsku nie za bardzo zalezy na pokonaniu Prigozyna na ten moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 2 minuty temu, starYfaN napisał: Daruj sobie te prowokacje. Moga rozwalić autostradę kawałek po kawałku. gdzie tu masz prowokacje. sugerowałeś użycia rakiet typu kalibr na co Ci odpowiedziałem i co wiedząc jak takie rakiety działają jest niedorzeczne. Autostradę to mogą po prostu wysadzić z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 5 minut temu, ely3 napisał: A skąd to info? Bo nigdzie nie widzę. Możesz potwierdzić to jakimś źródłem? To miałem z interii w relacji live. Wiadomość z 17:19. Pod polskim textem była jeszcze wstawka po rosyjsku o tym. Ale jak kopiuje to wkleja się tylko ten polski text, a rosyjski choć zaznaczony, jak na złość, już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 (edytowane) @ely3 masz jakies zrodla mowiace o tym, ze rosyjskie wojska na Ukrainie wycofuja sie do Rosji w jakis kierunkach? Bo Wolski tak pisze, ale wiesz jak to z nim jest. Edytowane 24 Czerwca 2023 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Godzinę temu, DRK napisał: I to jest wyższość sektora prywatnego nad państwowym. Zwykłej armii (państwowej) nawet nie przyszłoby do głowy przeskoczyć 1000 km z Rostowa do Moskwy w jeden dzień. Żadnemu wojskowemu by nie przyszło, no chyba, że wiedziałby, że nie dość, że nie napotka żadnego oporu to po drodze jeszcze sami przyjaciele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 13 minut temu, 100lare napisał: Tylko tutaj padło info o tej broni jądrowej w rękach Wagnerowców, więc trochę sianie paniki się tu odbywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 1 minutę temu, Gregorius napisał: @ely3 to właśnie był ten sam text co na interii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Wolski pisze to np. Ale po pierwsze oni nie ma żadnych źródeł tylko przekleja z paru ogólnie dostępnych kont dodając jakieś swoje tajemne przemyslania. PO drugie ta informacja ale dużo ostrożniejszej formie pojawiała się u Artuta Micka którego bardzo cenie za rzetelnośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 3 minuty temu, Gregorius napisał: gdzie tu masz prowokacje. sugerowałeś użycia rakiet typu kalibr na co Ci odpowiedziałem i co wiedząc jak takie rakiety działają jest niedorzeczne. Autostradę to mogą po prostu wysadzić z ziemi. Prowokacja polega na tym, że o rakietach Kalibr napisałeś jedynie Ty. Niedorzeczne jest domniemanie, że będą celować nie w cele strategiczne, tylko w łysy łeb najemnika. Jeżeli rosja nie jest w stanie zatrzymać kolumny na autostradzie, to jedyny przeciwnik z którym mogą wałczyć, to pasący kozy potomkowie mongołów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 3 minuty temu, Gregorius napisał: Artuta Micka którego bardzo cenie za rzetelnośc. U sure? Bo on napierdala hot tejkami jeszcze gorzej niz Wolski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 1 godzinę temu, starYfaN napisał: Tak tylko zapytam, ten kucharz "idzie na Moskwę", przejechał już ile tam kilometrów 500/800. Ruscy kopią rowy szpadlem, aby jechał wolniej. A co się stało z ruskim lotnictwem? Te nasze ręczne pioruny, wystrzelały wszystkie samoloty? Brakuje paliwa, czy są za wolne, aby dogonić łysego na stalowych furmankach? Kindzały to chyba powinny latać szybciej? Aha . Przepraszam. Ty chciałeś używać Kindzałów. Ok to ma sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi