Skocz do zawartości

All Time Soccer Fantasy - grupa F (opisy i głosowanie)

Kily

Rekomendowane odpowiedzi

I do gabloty, niech przegra najgorszy.

1. @The Game 85

Canizares 99-01 - Angloma 99-01, Bonucci 15-17, Godin 12-14, van Bronckhorst  04-06 - Henderson 18-20, Sneijder 09-11, Iniesta 09-11, Luis Enrique 97-99, Del Piero 01-03 - Dzeko 16-18

Pokaż ukrytą zawartość

2. @kucio

Howard 06-08 - Lahm 12-14, Sule 17-19, Samuel 08-10, Woodgate 02-04, Alaba 12-14 - Pjanić 14-16, Stanković 05-07, Aimar 02-04 - C. Ronaldo 15-17, Vieri 01-03

Pokaż ukrytą zawartość

3. @ignazz

Ter Stegen 18-20 - A. Valencia 08-10, Stam 98-00, F. de Boer 98-00, Riise 04-06 - Rodri 18-20, Scholes 02-04, Giggs 07-09, Deco 03-05 - Edu Vargas 14-16, Ibrahimović 13-15

Pokaż ukrytą zawartość

4. @Regis

Kahn 00-02 - Sagnol 05-07, T. Silva 12-14, Adams 97-99, Grosso 05-07 - Gattuso 05-07, Davids 01-03, Ballack 01-03 - Overmars 97-99, Tevez 09-11, Ronaldo 97-99

Pokaż ukrytą zawartość

Można głosować :)

Edytowane przez Kily

kucio ale poszedłeś hipstersko. Jakby jednak nie patrzeć masz bardzo fajny skład wokół Cristiano, ale ta niedoświadczona defensywna para Sule-Woodgate może mieć kłopoty z kozakami jak Ronaldo, Messi czy Ronaldinho

1. Regis

ale masz skład rzeźników. Wygrać piłkę w środku pola to będzie koszt utraty zęba, a do defensywy wraca też Carlos Tevez (chociaż nie wiem czy nie wolałbym go z późniejszych lat). Pewny awans

2. kucio

przekonałeś mnie tymi skrzydłami i duetem Ronaldo-Vieri.

3. TheGame

Mocno techniczny zespół, przegrałeś o włos z kuciem, bo akurat Edin Dzeko nie jest dla mnie tym, kto obnaży jego defensywę.

4. ignazz

fajny skład, ale ten wybór Vargasa przejdzie już do historii :) 

mocna grupa

przekonal mnie tercet w środku pola regisa poparty Silvą, ktory elegancko wyprowadza piłkę

kucio hipsteryzm znowu i tego AImara jakoś nie kupuję

the game85 spoko, ale ten henderson tutaj tak razi w  oko, on najlepiej wyglada obok prawdziwego defmida

iggy spoko skład, ale chyba bez określonych preferencji, bo ani to do kontry się nie nadaje, ani do ataku pozycyjnego

awans regis i kucio

the game85 trzeci

1. @Regis - obrona mi się średnio podoba, ale pomoc, atak i bramka to jest moc.

2. @kucio - tu widać jaką przewagę dawały pierwsze picki (CR7)

3. @The Game 85 - brakuje mi trochę siły w ataku (Dzeko) plus van bronhorst to dziad (pisałem już w czasie draftu). Plus za Bonucciego,  del piero których lubię. Miałeś pecha, że kucio jednym zawodnikiem nadrabia tak wiele

4. @ignazz nie moja bajka ani atak ani pomoc a ten vargas to juz w ogole

O ile w innych grupach muszę się jeszcze zastanowić na uszeregowaniem miejsc, tak w tej jest to dla mnie dosyć łatwy wybór, także jazda... :)

1 miejsce - Regis

Podoba mi się, że nie chcesz na siłę robić reklamy swoim graczom i np. piszesz, że Sagnol to solidniak. Silva i Adams bardzo mądrzy zawodnicy, którzy nawet jak dostaną bardzo szybkiego napadziora to mogą sporo nadrobić czytaniem gry, ustawieniem, no i obaj to liderzy. Dwóch DM'ów wzór + mocny fizycznie Ballack. Jak już pisałem wcześniej, ten Tevez to może nie jest wymarzona opcja na skrzydło, ale przy tej swobodzie, którą dajesz graczom w ataku to da się to zaakceptować. Na szpicy "El Fenomeno" bomba, mój ulubiony grajek ever. Odnośnie Twojego opisu - gdyby można było wziąć Ronaldo 96-98 to nie dotrwałby do Twojego picku ;)

Aa, nie jestem zwolennikiem dawania opaski bramkarzowi, tymbardziej że masz w składzie prawdziwych kapitanów typu Adams chociażby. Kończąc, pewne pierwsze miejsce. 

2 miejsce - kucio

Trochę przekombinowałeś. Czy ja dobrze widzę, że Sule jest DM? Przecież to idealny chłop, żeby grać PŚO w trójce, a samuel jest bdb libero. Tyko wtedy na LŚO szukałbym kogoś innego, niż Woodgate bo nie lubię jak w systemie trójki stoperów na pół-lewym gra prawonożny gracz. Brawo za Dejana, ja go kupuję. Do tego regulujący tempo Pjanić, po bokach świetny zestaw, no i jednak mający swobodę CR7 robi robotę. Jak dla mnie wychodzisz z tej grupy. 

3 miejsce - The Game 85

Świetny środek obrony + zdyscyplinowany Angloma po prawej, ale potem za bardzo ofensywne zestawienie. W ataku to może ładnie hulać, ta gra kombinacyjna w środku będzie mocna. Ale Hendo jako samotny DM w takim towarzystwie? Szkoda, że zamiast kogoś z dwójki Del Piero/Sneijder nie wleciał jakiś kocur na DM/CM, bo wtedy byłbyś mega mocnym graczem, a tak jesteś 3 minimalne za kuciem. 

4 miejsce - ignazz

Jedyny team w tej grupie, który w ogóle mi się nie podoba. Valencia z lat 08-10 jako PO, kiedy z niego obrońcę to dopiero parę lat później zrobili. Z drugiej strony Riise. Lubię go, ale nieprzypadkowo, kiedy Liverpool wygrywał w Europie to rudy ze swoją szybkością i torpedo lewą nogą grał na skrzydle, a zanim sobie czekał Djimi Traore, a no właśnie dlatego, że Norweg sobie lubił o obronie zapomnieć. Dalej, Rodri sympatyczny, ale były lepsze opcje na DM. Zły system taktyczny pod Giggsa. Jest ten Ibra z przodu, ale to za mało. O Vargasie już nie chcę mówić, ale po prostu przykro mi jest jak taki gość jest w atf, a np. Bobby Firmino jest out :(

1 @ignazz za poczucie humoru, za Vargasa, za drużynę! 

żartuję... przykro mi, ale tym Vargasem sam sobie wykopałeś grób (4 miejsce)

@Regis jedyny faworyt w tej grupie, nie ma chyba żadnych wątpliwości

2. @kucio obrona jest bardzo średnia (Sule+Woodgate? nie widzę tego), ale CR7 ratuje Ci dupę, a więc przechodzisz dalej

3 @The Game 85 bardzo mocny środek obrony, średnie boki, dobra pomoc i taki sobie atak (Del Piero jest świetny, ale Dżeko mnie nie przekonuje)

miejsca 2 i 3 to równe sobie teamy, więc tutaj nie ma wielkiej różnicy (równie dobrze @The Game 85 mógłby wygrać po rzutach karnych)

a tak ogólnie to średnia grupa, jeśli chodzi o 'walkę', bo @Regis tutaj nie ma konkurencji

1. Regis

2. TheGame85

3. kucio

4. ignazz

Większość już została opisana, więc dodam tylko, że zamieniłem miejscami kucio i thegame85 z racji, że team kucia wydaje się być strasznie podatny na kontry, w momencie, kiedy Alaba i Lahm włączą się w atak z racji braku nominalnych skrzydłowych, zostaną tam wówczas tylko Sule, Samuel (który w jednym z sezonów zagrał jedyne 20 spotkań, z czego 17 w lidze) i Woodgate + a Howard, jako ten, który ma powstrzymać ATF'owe ataki mnie nie przekonuje.

Miejsce #1 - Regis - mocny skład i jedyne do czego mam wątpliwości to ten Tevez ustawiony na prawym skrzydle, trochę słabo mi się to widzi bo w mojej opinii jest to trochę marnowanie potencjału Carlosa. Też średnio mi podchodzi Gatuso w takiej kombinacji pomocy, bo wolałbym kogoś ciut bardziej lepszego z piłką przy nodze, chociaż z drugiej strony ktoś taki będzie złotem przy asekuracji skrzydeł. 

Miejsce #2 - TheGame - z tym składem personalnym grałbym chyba Iniestą większość czasu jako lewo skrzydłowym

Miejsce #3 - Kucio - było blisko #2, jednak nie kupuje Sule jako DM i ten wybór Woodgate'a średnio mi się podoba (niestety opinii o jakimś piłkarzu żadne statsy nie zmienią a na jakiejś podstawie trzeba wybrać) 

Miejsce #4 Ignazz - gdyby wymienić parodyste Rodriego na kogoś innego w miarę ogarniętego to pomoc xxx-Scholes-Deco to byłaby chyba najlepsza pomoc w całej zabawie, a tak to Rodri psuje swoją statycznością cały obraz tej pomocy. No i ten nieszczęsny Vargas IKS DE, jak można wybrać kogoś takiego na poziomie ATF to nie wiem, i skąd on został wymyślony, nie rozumiem. Wymienić tą dwójkę, dać opis i dla mnie to byłby wówczas skład na #1/#2 w tej grupie. 

Dziękuje za nieliczne głosy wyżej niż 4#. Rzeczywiście z tym Vargasem trochę przeszarżowałem zbędnie chcąc ożywić nudna do niedawna grę. Miał być powiew swiezosci a wyszły bataty ze śmietnika.

nie pozostaje mi nic innego jak zmienić Nick.

@Borys zmień mi na „DeMar deVargas Gay” w skrócie Bryn ;) 

trzeba było brać Owena plus Milito i brać grupę broniąc Zlatana przed @january który nie docenia graczy dopóty nie wybierze do swojej ekipy. Wtedy Olynik  czy Huerter zamieniają się w Duncana czy Allena. 

Mój głos 

Regis

Qcio

Game

Vargas Team 

To ja się wyłamię :D

1. Kucio - możliwe, że najlepszy (a na pewno w ścisłej czołówce) w grze duet napastników oraz bocznych obrońców. Do tego dużo kreatywności i też całkiem sporo wszechstronności od pomocników. Duet Samuel-Woodgate mnie osobiście nie razi. Howard w swojej dwulatce tym bardziej. Najwięcej wątpliwości budzi enigmatyczny Sule, którego słabo znam z racji słabnącego zainteresowania piłką, w tym w szczególności niemiecką, a w wybranym okresie był głównie rezerwowym w reprezentacji. Do tego dostał tu dość tajemniczą rolę pomiędzy stoperem na DP. W każdym razie przynajmniej ma dobre statystyki pod względem podań i jest atletyczny, więc ma to przynajmniej teoretycznie sens, chociaż też preferuję grę zawodników na swoich pozycjach z rzeczywistości.

2. Regis - tutaj grzech zmiany pozycji zawodnika jest bardziej rażący z Tevezem na skrzydle. Linia obrony poza Silvą nie urywa niczego. Ballack na OP jest ok, ale w skali ATF nic więcej. Wyraźne plusy to bardzo fajny duet DP i przyjemny Overmars na lewej. No i mam problem z Ronaldo, bo on w jednym z wybranych sezonów był najlepszym piłkarzem świata, a w kolejnym nieco więcej już było nazwiska niż wcześniejszej magii - ostatecznie to sobie uśredniłem i dlatego nie mógł to być boost porównywalny z CR7 u Kucia.

3. The Game 85 - bardzo fajny duet kandydatów do Złotej Piłki z 2010, niezły środek obrony to wyraźne atuty, ale poza tym bez szału w tej ekipie.

4. Ignazz - mówią, że nie należy kopać leżącego.

@ignazz- to nie jest zły zespół, ale na takim poziomie nie można sobie pozwolić na takie wpadki jak z Vargasem. Zwłaszcza, że Ibra, pomimo ogromnego talentu, ma baaaardzo kiepskie statystyki w meczach fazy pucharowej LM i na pewnym poziomie sam z siebie nie stworzy elite ofensywy. 

@kucio- zabawny team, bo albo coś mi się bardzo podoba, albo bardzo mi się nie podoba - plus za wybór Sule i Howarda (tak powinno być - oceniamy skilla, a nie resume), minus za niepotrzebne ustawienie z trójką w środku obrony (Alaba i Lahm luźno mogą grać w ustawieniu z dwójką), dla mnie fit Ronaldo i Vieriego jest zwyczajnie przeciętny, aczkolwiek wiadomo, że broni się talentem. Stankovic w tym ustawieniu mi nie pasuje, on w prime grał wyżej, a w Interze wcale nie był stałym punktem wyjściowego składu właśnie dlatego, że na jego pozycji grał Sneijder, a niżej mogli grać Motta, Cambiasso i Zanetti.

@Regis - takie zostały przyjęte kryteria, że należy uznać Ronaldo za najlepszego napastnika w grze, więc to się broni - Tevez na skrzydle, to jak Griezmann na skrzydle - niby można, ale jednak zaznaczyłbym, że gra jako fałszywy skrzydłowy, na co w swoim ustawieniu Regis mógłby sobie pozwolić. Solidny team, ten sam tier z kuciem, bez rażących błędów.

@The Game 85 - Plus za Anglomę i duet Sneijder-Iniesta, minus za Enrique i Dżeko - ciężko mi to jednoznacznie ocenić, brakuje mi balansu w drugiej linii (raczej nie przekonuje mnie Henderson), a niewybrani zostali raczej trochę lepsi zawodnicy niż Enrique i Dżeko. Mam nadzieję, że awansuje z trzeciego miejsca, bo to nie jest zły team, steal (relacja impakt-pick) ze Sneijderem.

1. Regis

2. Kucio

3. The Game 85

4. Ignazz

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.