Skocz do zawartości

All Time Soccer Fantasy - grupa D (opisy i głosowanie)

Kily

Rekomendowane odpowiedzi

1. @P_M

Neuer 12-14 - Cafu 00-02, Desailly 97-99, Marquez 04-06, Chivu 08-10 - Pires 01-03, Pirlo 05-07, Deschamps 97-99, Nedved 02-04 - Owen 00-02, Crespo 99-01

Pokaż ukrytą zawartość

2. @eF.

Buffon 04-06 - Sagna 09-11, Barzagli 11-13, Cannavaro 04-06, Irwin 97-99 - Kante 16-18, Nainggolan 16-18, D. Silva 10-12, Camoranesi 04-06, Reus 12-14 - van Persie 11-13

Pokaż ukrytą zawartość

3. @Sylvinho.

Courtois 13-15 - Piszczek 11-13, Varane 16-18, Puyol 08-10, Maxwell 09-11 - Xabi Alonso 11-13, Koke 13-15, Muller 12-14 - Sancho 18-20, Neymar 14-16, van Nisterlooy 01-03

Pokaż ukrytą zawartość

4. @Qcin_69

De Gea 16-18 - Zabaleta 12-14, Ayala 00-02, Terry 06-08, Ze Roberto 00-02 - Vieira 02-04, Schweinsteiger 12-14, van Bommel 04-06 - Figo 99-01, Hazard 16-18, Kane 16-18

Pokaż ukrytą zawartość

Można głosować :)

Edytowane przez Kily

wiadomo kto - UNDERSIZED MOTHERFUCKERS, głosujcie! :D 

ps. czytam opisy moich przeciwników i szanuję, jest moc! 

@P_M

przez kogo Neuer jest uważany za GOAT'a? :D 

P_M co za skład...gnieciesz jak dla mnie.

walka pomiędzy Sylvinho i Qcinem. Obu bramkarzom niespecjalnie ufam, macie mocne ofensywy, dobry środek pola i o awansie zaważył chyba bezpośredni pojedynek i wygrany środek pola przez Qcina.

1. PM

2. Qcin

3. Sylvinho

4. eF

Edytowane przez BiałaCzekolada2.0

Miejsce #1 - P_M - mega mocny, zbalansowany skład, który ma wszystko (albo prawie wszystko). Mocne skrzydła, obrona i bramkarz bardzo dobrzy, Marquez ze świetnym wyprowadzeniem piłki. Fajny skład bez jakichś większych wad na pierwszy rzut oka.

Miejsce #2 - Qcin - trio Figo, Hazard, Kane ubezpieczane przez Van Bomela i Viere, do tego niemiec grający do przodu, może się udać

Miejsce #3 - ef - był blisko drugiego miejsca przez swoją mocną defensywę ale jednak nie do końca przekonują mnie skrzydła Reus i przede wszystkim Camoranesi na poziomie ATF

Miejsce #4 - Sylvinho. - trochę nie kupuje tego Mullera w tym składzie, przez to robi się trochę dziura w środku pola, której nawet dużo biegający Koke może nie załatać

p_m podoba mi się to fajnie zbudowany skład i dopóki będzie atakował to będzie złotem i pewnie ostatecznie z 65-70% posiadania piłki, Pires z Cafu na boku fajne połączenie, ale no w obronie dość łatwo może zostać rozegrany 

sylvek podobałby mi się ten zespół bardziej gdybyś grał szajs jaki oferuje liverpool, czyli regowanie środka i kontra/półkontra, bo jakoś nie czuję tego zespół jeżeli miałoby to byś ofensywnie i bezpiecznie

qcin fajny zespół, ten roberto nie gryzie w obronie a w ataku powinien coś dorzucić kejnowi, Vieira daje też duży komfort zamurowania środka polai dobrze, że nie piszesz o ataku pozycyjnym ;) 

ef spoko zespół, wzorowany na kotletico/leicester, ale ma pewne wady - david silva jest fuj w takim zespole i jego użyteczność spada, camoranesi jest meh, gdyby był mahrez (lub coś ten deseń) to nie straciłbyś w D a zyskał mocno w ofensywie. RvP oglądałem długo i nie widzę go w zespole, gdzie jest mało kombinacyjnej gry

1 qcin

2 p_m

3 sylvinho

Jak dla mnie to są trzy drużyny w tej grupie, które spokojnie, by mogły być na pierwszym miejscu, ale trzeba wybrać. 

Najpierw jednak kilka uwag.

Sylvinho - piszesz, że Maxwell ma raczej grać defensywnie, nie ruszać do przodu. Dlaczego? Przecież to jest ofensywny obrońca i w tym momencie zabijasz jego wartość. Jak chciałeś brać kogoś defensywnego to było brać, nie wiem, np. Kakhabera Kaładze. 

P_M - Chivu 08-10 ścisły top LO? Serio? Przecież to jest okres, gdzie zaczęło się więcej kontuzji, ok miał ten świetny mecz vs man utd, ale to jako ŚO. Potem ta kontuzja czaszki i po powrocie to już było coraz gorzej. Oczywiście miał u Mou momenty, ale generalnie kibice Interu to chcieli, żeby on już po tym sezonie kończył, przynajmniej ja tak kojarzę. Imho Chivu z Ajaxu czy w dwulatce zawartej el ME i samo Euro 2008 lepszy.

Dobra, ale nie odbierajcie tego jako atak, czy powód, dlaczego ktoś będzie 1, 2 czy 3. Po prostu ciężko mi się było zgodzić z tym, co piszecie, dlatego odpowiadam. 

Sylvinho - Qcin, imho tutaj górą byłby Sylwek

Qcin - P_M, górą Qcin

P_M - Sylvinho, górą P_M

A więc, co zadecyduje? A to, że w pojedynkach Waszych drużyn przeciwko eF, imho największe szanse eF miałby przeciwko ekipie P_M

Dlatego:

1. Sylvinho

2. Qcin

3. P_M

4. eF

Przykro mi eF, ale nieco odstajesz w tej grupie, a łatwo nie przechodzi mi to przez gardło, bo Kante to mój ulubiony zawodnik w tej grupie :( (no może tylko Xabi Alonso jest na podobnej półce pod względem mojej sympatii). 

@P_M - to jest mocny team, ale nie aż tak mocny. Moim zdaniem duet Pirlo-Deschamps wcale nie jest tak dobrym fitem - Pirlo uwielbiał grać obok dwóch wybieganych pomocników (Vidal i Marchisio, Seedorf i Gattuso) - tutaj jest tylko Deschamps, który też grał raczej głęboko, do tego ustawienie 4-4-2 wydaje mi się anachroniczne właśnie z tego powodu, i gdyby w miejsce Owena był gracz uzupełniający drugą linię, oceniałbym ten skład lepiej. Aczkolwiek - core Crespo-Nedved-Pirlo-Neuer + Cafu i Desailly w obronie, powoduje, że P_M będzie się liczyć.

@eF. - niepopularna opinia - niedoceniany zespół. Tzn. być może nie na jakiś daleki wynik tutaj, bo wybory Buffona i Cannavaro były taktycznie błędne (numer - impakt), ale dla mnie optymalne wybory (van Persie, Reus, David Silva, Nainggolan) graczy drugiego planu. Można było tę ekipę lepiej sprzedać, czwarte miejsce dlatego, że ta grupa jest jedną z mocniejszych.

@Sylvinho. - ani nie pasuje mi do tego składu van Nistelrooy, ani Muller - gdyby był bardziej wyważony ,,ofensywny'' pomocnik, ustawiony wyżej od Xabiego i Koke, ten zespół raczej zyskałby na jakości, zaś granie wysokim ustawieniem wymusza posiadanie kompletnej 9-tki, swobodnie czującej się w grze kombinacyjnej - a Holender kimś takim nie był. 

@Qcin_69 -  Hazard w tych dwóch latach był niesamowitym kozakiem i prawdopodobnie najlepszym graczem MŚ 2018, Figo - wiadomo, van Bommelowi można było dobrać lepsze lata. Nie rozumiem czepiania się Ze Roberto - na bokach obrony grały takie wynalazki w topowych zespołach, że Brazylijczyk dałby sobie w odpowiednio ustawionym zespole radę. Podoba mi się ten team, aczkolwiek brakuje tam jakiegoś x-factora gdy przyjdzie do grania poziom wyżej.

1. Qcin_69

2. P_M

3. Sylvinho

4. eF

Edytowane przez BMF

1.       P_M – bardzo mocny skład, pewnie kręci się w okolicach top 2 (obok Regisa) całej zabawy. Trudno do czegoś się przyczepić, jeśli już to może do zestawu napastników, choć to już mocno naciągane. Ale dalej od GK, poprzez solidną obronę i rewelacyjnych pomocników jest miazga.

2.       QCIN_69 – mnie się ten skład bardzo podoba i myślę, że Qcin może jeszcze namieszać. Podobnie jak u Januarego mocno psuje obraz przeciętny napastnik (tzn. dużo lepszy od Klose, ale jednak odstający od reszty składu) i boczni obrońcy. Nie podoba mi się też Bommel i jednego z tych ŚP zamieniłbym na kogoś bardziej kreatywnego. Ale poza tym bardzo fajny zestaw, jest moc na skrzydłach, dobry bramkarz, super ŚO i DP.

3.       EF. – było blisko z Sylvinho, ostatecznie EF wygrał lepszą defensywą. Najlepszy w grze GK + środek obrony + DP na bardzo wysokim poziomie. Brak bocznych obrońców i skrzydeł oraz przeciętna siła ofensywna nie pozwala na więcej.

4.       SYLVINHO – jakoś nie mogę się przekonać, może dlatego że historia najnowsza futbolu nie jest mi znana tak dobrze, jak ta starsza. Słabe boki obrony, Varane też szału nie robi. W ataku jest lepiej i Neymar + Ruud mogliby tu sporo namieszać. Było blisko, pech chciał że to chyba była najmocniejsza grupa. Z kilku pozostałych awans byłby formalnością.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.