Skocz do zawartości

All Time Soccer Fantasy - grupa C (opisy i głosowanie)

Kily

Rekomendowane odpowiedzi

1. @Mentor

Ederson 17-19 - Kimmich 17-19, Thuram 00-02, Cordoba 05-07, R. Carlos 01-03 - Keane 98-00, Veratti 13-15, Thiago Alcatara 15-17, Ozil 11-13 - Benzema 14-16, Batistuta 98-00

Pokaż ukrytą zawartość

2. @hasek

Casillas 08-10 - Lauren 02-04, Ferdinand 07-09, Chiellini 16-18, Heinze 06-08 - Schneider 01-03, Makelele 04-06, McManaman 99-01, Killy Gonzalez 00-02 - Henry 02-04, Torres 07-09

Pokaż ukrytą zawartość

3. @Braveheart22

Lehmann 05-07, Lichtsteiner 13-15, van Dijk 18-20, Mihajlović 98-00, Lee Young-pyo 03-05 - Vidal 11-13, Simeone 97-99, Kroos 15-17, De Bruyne 16-18 - Villa 08-10, Cavani 16-18

Pokaż ukrytą zawartość

4. @mac

Toldo 98-00 - Zambrotta 01-03, Kuffour 99-01, Montero 97-99, Evra 08-10 - Emerson 03-05, Effenberg 99-01, Redondo 98-00, Fabregas 08-10 - Lewandowski 17-19, Rivaldo 98-00

Pokaż ukrytą zawartość

Można głosować :)

Edytowane przez Kily

u maca nie podoba mi się duet Kuffour-Montero. Był kiksy przy tych nazwiskach. Podoba mi się za to Fabregas-Rivaldo-Lewandowski zdecydowanie najbardziej z całego zestawu ofensywnego w tej grupie. Powinno wystarczyć na awans

reszta wyrównana walka,  zadecydowała defensywa Ferdinand-Chiellini-Makalele. Trudno to będzie obejść.

1. mac

2. hasek

3. mentor

4. braveheart22

Edytowane przez BiałaCzekolada2.0

spojrzałem na LO Heinze i widze, że tak trafiło, że nikt tego nie wykorzysta

mentor podoba mi się ten środek pola, agresja Keana i artyzm Tiago to może być coś ciekawego do oglądania dobrze uzupełnia to benzema i killer batistuta, no i Carlos musi zrobić różnicę

hasek fajny atak, nienajgorsza obrona, ale z pomocy połowy nie znam a googlować mi sie nie cche...

bravehart atletyczny i dnymiczny środek pola potrafiący kontrolowac grę poprarty VvD, Cavani i Villa bez błysku, ale popraci KdB zrobią róznicę

mac - w innych grupach na luzie bys mógł wyjść, ale Lewandowski tutaj będzie miał problem

1. bravehart

2 mentor 

3 mac

strasznie wyrównana grupa, ale że trzeba kogoś wybrać...

1 @mac nie przekonuje mnie tylko Kuffour, reszta jest piękna... (imho jeden z faworytów całej gry!)

2 @Mentor nie lubię lenia Ozila, ale tutaj też ciężko znaleźć słabe punkty (mogłeś dobrać innego napastnika do Batistuty)

3 @Braveheart22 nie przekonuje mnie Koreańczyk, a przez to i brak skrzydeł, ale i tak ta drużyna może powalczyć z każdym w tej grupie

@hasek przykro mi, bo to nie jest zły team, ale na tle rywali troszeczkę odstaje... mocno ratuje Cię tercet Chiellini/Ferdinand/Makelele, bo co jak co, ale skrzydła to masz co najwyżej niezłe (Steve i Kily to trochę meh), dlatego team @Braveheart22 Cię wyprzedza, bo choć on nie gra skrzydłami, to z takimi pomocnikami jacy są u Ciebie.. poradzi sobie... 

różnice są minimalne, to bardzo fajna grupa, oglądałbym! :) 

Miejsce #1 - mac - środek obrony wygląda jak wygląda, szału nie ma, natomiast trio Fabs, Robercik i Rivaldo robi robotę, ciężko będzie zatrzymać taką kombinację 

Miejsce #2 - mentor - albo zaklepiesz się na śmierć w środku pola, albo rozklepiesz wszystko 😛 brakuje trochę skrzydeł (nawet mimo posiadania Kimmicha i Carlosa na bokach obrony), do tego Brakuje mi trochę opcji na zdobywanie bramek - pomoc nic, w ataku Benz to też taki se egzekutor

Miejsce # 3 - brave

Miejsce #4 - hasek - brak opisu + pomoc która w pewnej części jest dla mnie zagadką, a szkoda bo mając w ataku Henry + Torres można było na lajcie wygrać tą grupę bo masz najmocniejszą obronę w tej grupie

1. Mac - morderczo dobra czwórka pomocników zapewniająca świetny odbiór i grę piłką, do tego fajnie spasowana z Rivaldo i Lewym, na plus sam Rivaldo jako jedyny w tej grupie ofensywny superstar robiący różnicę. Schody się zaczynają się przy czwórce obrońców, z których każdy jest solidny , tylko przy tym ustawieniu fajnie byłoby mieć więcej ciągu ofensywnego od bocznych obrońców (Evra i Zambrotta nie są ofensywnie upośledzeni, ale to nie jest taki zestaw jaki np. grupowy rywal Mentor), a jeśli chodzi o środek to z jednej strony nie wiem skąd to negatywne podejście do Montero i Kuffoura, którzy byli pewnymi punktami czołowych europejskich drużyn tracących po 28 goli w sezonie ligowym, ale z drugiej widzę inny szkopuł - mianowicie obaj są niscy i nie nadrabiają wzrostu wybitnym wyskokiem, co w tej grupie nie zostanie jeszcze w pełni wykorzystane przeciwko niemu, ale jakby trafił na takiego Kucia i duet CR7-Vieri to dośrodkowania w pole karne będą mogły być bardzo bolesne. To w opisie o skrzydłach to chyba pozostałość z mojego opisu sprzed kilku lat, więc nie biorę tego na poważnie. :D

2. Mentor - super fit w całym zespole. Podoba mi się czwórka obrońców w tym systemie, jak i zadbanie o ich fajną asekurację. Z przodu mogłoby być więcej suchego talentu i chyba w kwestii zdobywania goli ten zespół jest nieco za bardzo uzależniony od dyspozycji Batigola. No i przyznam, że w ostatnich latach coraz mniej oglądam piłki i może czegoś nie ogarniam, ale mam pewne wątpliwości co do Edersona, bo patrząc w liczby to mała liczba traconych goli Manchesteru City wygląda na zasługę graczy z pola, a % obronionych strzałów Portugalczyka nie wygląda imponująco.

3. Braveheart - może być zasadniczy problem z defensywą po lewej stronie, a do tego ważni w tym ustawieniu również dla ofensywy boczni obrońcy się prawdopodobnie najsłabszą parą ze wszystkich drużyn grających tym systemem. Na plus dobrze spasowana szóstka najwyżej ustawionych graczy, Van Diijk i Lehmann.

4. Hasek - jak łatwo się domyślić po nicku, lubię Kily'ego Gonzaleza, ale nie jest to najmocniejszy skrzydłowy w zabawie i osobiście wybrałbym w drafcie przed nim np. Maloudę, który nie został wybrany. Zresztą w ogóle nie przekonują mnie boki w tym zespole, nie przekonuje mnie środkowa linia i jakkolwiek w ataku jest sporo talentu, to mam wątpliwości czy aby Henry i Torres nie są do siebie zbyt podobni by mówić tu o optymalnym ficie.

Edytowane przez Kily

@Mentor - bardzo duży plus za jednoznaczną taktykę i ,,egzekucję'' w drafcie, mocno niedoceniana druga linia - bardzo podoba mi się ten zespół, nie będę ukrywać. Balans, obrona, atak, taktyka - wszystko się zgadza. Wiadomo, że bez jednego kozaka jako anchora całego teamu, ciężko jest wygrać, ale z tym late miejscem w loterii - Mentor poradził sobie świetnie.

@hasek ma zbyt wielu non-factorów na tym poziomie - McManaman, Schneider, Heinze, Gonzalez - no i ten Henry, gdy można było mieć w składzie Messiego. Gdyby kwartet Schneider-Makalele-McManaman-Gonzalez wrzucić do obecnej piłki, to uznalibyśmy to za poziom Tottenhamu.

@mac - świetny team - poza tworzeniem charakterystyki Redondo na nowo, bo o ile w pomocy wcale nie musiał grać jako defensywny pomocnik, to jego ,,ofensywne inklinacje'' dobrze odzwierciedla fakt, że przez całą karierę w Madrycie strzelił pięć bramek, byłem ciekawy opisu i nie rozwiązał moich wątpliwości. Jedyny minus to środek defensywy, dlatego na drugim miejscu, aczkolwiek podobnie jak u Mentora - taktyka -> selekcja -> opis się zgadza, pomimo pierwotnej wpadki z tym ostatnim. :P 

@Braveheart22 - jedna z najmocniejszych grup, więc pomimo tego, że lubię skład Bravehearta, tylko trzecie miejsce: znakomita druga linia, strasznie wszechstronny duet napastników, odważny i słuszny pick z bramkarzem. Mam nadzieję, że awansuje do kolejnej fazy z trzeciego miejsca.

1. Mentor

2. Mac

3. Braveheart22

4. Hasek

1.       MAC – bardzo słaby środek obrony + przeciętny Emerson, ale poza tym bardzo ciekawy skład. Nie jestem przekonany co do stylu gry, duuuuży minus za kopiuj – wklej przy opisie, ale na wygraną w grupie IMO wystarczy. Solidny GK, dobre boki obrony (tzn. Zambrotta, bo Evry jakoś nie lubiłem nigdy). Fajni pomocnicy, choć brak tu trochę mobilności, szybkości i nie wiem jakimi skrzydłami chce grać mac.

2.       MENTOR – pozycje nie podoba mi się zestawienie Benzemy z Batistutą oraz wybór Verattiego i Ozila, ale poza tym fajny skład. Brak skrzydeł w ataku rekompensują ofensywni boczni obrońcy, których ma kto asekurować.

3.       BRAVEHEART – fatalni boczni obrońcy. Poza tym jest solidnie, ale brakuje firepoweru w ofensywie.

4.       HASEK – mocno nierówny zestaw. Dobry GK, jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza para ŚO,  top DM i bardzo dobra dwójka napastników, ale reszta już bardzo przeciętna. Boki obrony chyba najgorsze w całej zabawie, Kily, Schneider i McManaman też szału nie robią. Brakuje ofensywnego talentu w linii pomocy, nie bardzo będzie miał kto wspierać napastników, bo ani tu dobrych boków ani kreatywnego ŚPO. Za to obrona powinna wyglądać bardzo solidnie.

Ogólnie grupa jest bardzo wyrównana i ciężko mi było to spozycjonować. Ktoś musiał być tu najsłabszy, ale grupa jest mocna i np. 3 tutaj Brave czy 4. Hasek w takiej grupie A mogliby spokojnie zająć 1 miejsce.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.