Jendras Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 44 minuty temu, marzec napisał: payton jest idealny przy jordanie. 20 lat temu może i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 IMHO jest jeden modern wysoki, który pasowałby (overall) lepiej do LeBrona niż Davis, chociaż sam AD - wiadomo, dobry pick. Kłopot z AD niezmiennie (w porównaniu do reala) jest taki, że na centrze go tutaj ciężko wystawić, a jako PF pojawia się ten sam problem - bez poważnie rozciągającego grę centra spacing trochę leży. Tak, poszła młodsza wersja LeBrona, ale on wtedy zdobywał najwięcej punków z restricted area w karierze, bo jego jumper w tamtym sezonie ssał. A w tym sezonie już pisałem w innym temacie, że w konfiguracjach LeBron-AD-center, LeBron bardzo się męczy pod względem scoringu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Godzinę temu, BMF napisał: Tak, był bardzo dobry (zwłaszcza z ławki w tamtych czasach), Suns do jego kontuzji mieli 36-10 pomimo tego, że Barkley i XXX opuścili łącznie 40 meczów, oni go podpisali na jakimś małym kontrakcie, bo chciał grać o tytuł. OK, mogliby mieć problemy przez matchupy w finałach, ale raczej swobodnie przeszliby Zachód, skoro ta seria z Rockets to właściwie rzut monetą (no dobra, nie aż tak, ale było blisko ;]). No, wystawił wtedy Hawks, którzy kilka miesięcy wcześniej oddali za niego Wilkinsa (i dobrze im tak). IMO Suns mieliby problem z Orlando, zwłaszcza że z plecami Barkley'a było nie najlepiej, o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 piękne podsumowanie peta Jordana a last dance jakoś nie mam zamiaru ogladać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 1 minutę temu, BMF napisał: IMHO jest jeden modern wysoki, który pasowałby (overall) lepiej do LeBrona niż Davis, chociaż sam AD - wiadomo, dobry pick. Kłopot z AD niezmiennie (w porównaniu do reala) jest taki, że na centrze go tutaj ciężko wystawić, a jako PF pojawia się ten sam problem - bez poważnie rozciągającego grę centra spacing trochę leży. Tak, poszła młodsza wersja LeBrona, ale on wtedy zdobywał najwięcej punków z restricted area w karierze, bo jego jumper w tamtym sezonie ssał. A w tym sezonie już pisałem w innym temacie, że w konfiguracjach LeBron-AD-center, LeBron bardzo się męczy pod względem scoringu. Można dobrać centra z rzutem, choćby na 15-20 minut, ewentualnie wyjść z Davisem na centrze i podwajać tych największych kozaków, zwłaszcza że zapowiada się na spartolony spacing u większości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 dawno tyle nie myślałem nad pickiem w atf lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 11 minut temu, Jendras napisał: 20 lat temu może i tak. nie czaje jendras co chcesz powiedziec ze ta gora glove mike nie jest ok w tej zabawie bo grali w latach 90tych ? to reggie pippen robinson tez nie jest ok. lepiej manu i dirk. jokic z kimkolwiek i draymond green k****. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Teraz, Jendras napisał: Można dobrać centra z rzutem, choćby na 15-20 minut, ewentualnie wyjść z Davisem na centrze i podwajać tych największych kozaków, zwłaszcza że zapowiada się na spartolony spacing u większości. Dla mnie jeden z największych atutów LeBrona w formacie fantasy jest to, że można swobodnie grać nim jako czwórką (bo to jeszcze ten wymiatający LeBron w D) - wtedy połowa osób ma na starcie pograne, bo musi bronić go Dirkami, Barkleyami czy Malone'ami, albo jeszcze bardziej kombinować z matchupami. Davis to dobry pick, ale wymusza wzięcie centra - i to nie można wziąć typowego defensywnego specjalistę, który w ataku jest tylko finisherem. Dlatego aż tak się tym wyborem nie zachwycam, z tym, że wiadomo - powinien pójść wcześniej. Ja jakbym obudowywał LeBrona - to właśnie brałbym mocnego w ataku centra-anchora w D, który był do wzięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Teraz, BMF napisał: Dla mnie jeden z największych atutów LeBrona w formacie fantasy jest to, że można swobodnie grać nim jako czwórką (bo to jeszcze ten wymiatający LeBron w D) ej ale tu mamy LeBrona 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 21 minut temu, Jendras napisał: Wybierając Davisa. Poszedł zdecydowanie za późno. I miałem nie brać Malone czy Kawhiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 2 minuty temu, marzec napisał: . jokic z kimkolwiek i draymond green k****. ale dupa swedzi z tym Draymondem, bo poruszyło chora świętość związaną z produkcją pakuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: ale tu mamy LeBrona 2016 Bardzo dobry regular + DPOTY impakt w playoffach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) 7 minut temu, marzec napisał: nie czaje jendras co chcesz powiedziec ze ta gora glove mike nie jest ok w tej zabawie bo grali w latach 90tych ? to reggie pippen robinson tez nie jest ok. lepiej manu i dirk. jokic z kimkolwiek i draymond green k****. Nie mówię, że "nie ok", ale że nie idealny. Przepisy się zmieniły, koszykówka ewoluowała. Indywidualna obrona tego duetu na niewiele się zda, jeśli np. wysocy będą słabi na pickach. W ataku doskwierać będzie słaba trójka. Reggie, Pippen, Robinson - zależy od dalszych picków, na razie tego nie widzę. Edytowane 17 Maja 2020 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 1 minutę temu, BMF napisał: Bardzo dobry regular + DPOTY impakt w playoffach. ale to nie jest ten 'wymiatający w D' LeBron - szczególnie na poziomie atf ot okres przejściowy od All-D do No-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 3 minuty temu, RappaR napisał: I miałem nie brać Malone czy Kawhiego? Niekoniecznie miałem na myśli Ciebie, choć brałbym Davisa przed Malone'm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 3 minuty temu, polishllama69 napisał: ale dupa swedzi z tym Draymondem, bo poruszyło chora świętość związaną z produkcją pakuł Ja tam się zgadzam z Kolegą co do oceny Joka. To totalny kasztan. Na poziomie Nasha i Leonarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Teraz, julekstep napisał: ale to nie jest ten 'wymiatający w D' LeBron - szczególnie na poziomie atf ot okres przejściowy od All-D do No-D To zależy, jak to mamy oceniać wszystko. W top6 poszli Kawhi i KD, którzy mieli takie sobie regulary (dużo absencji, ~top8 ligi za sam RS), ale wymiatali w playoffach. LeBron podobnie - miał bardzo dobry regular w obronie - i wymiatał w playoffach, gdzie bronił zajebiście. Ale owszem, ja raczej overall brałbym LeBrona '12, ale znowu - to kwestia kryteriów oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: To totalny kasztan. Na poziomie Nasha i Leonarda tutaj są podniety Pennym, więc podejrzewam, że on też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) 9 minut temu, BMF napisał: Dla mnie jeden z największych atutów LeBrona w formacie fantasy jest to, że można swobodnie grać nim jako czwórką (bo to jeszcze ten wymiatający LeBron w D) - wtedy połowa osób ma na starcie pograne, bo musi bronić go Dirkami, Barkleyami czy Malone'ami, albo jeszcze bardziej kombinować z matchupami. Davis to dobry pick, ale wymusza wzięcie centra - i to nie można wziąć typowego defensywnego specjalistę, który w ataku jest tylko finisherem. Dlatego aż tak się tym wyborem nie zachwycam, z tym, że wiadomo - powinien pójść wcześniej. Ja jakbym obudowywał LeBrona - to właśnie brałbym mocnego w ataku centra-anchora w D, który był do wzięcia. Czemu nie grać Davisem na centrze? Nie każdy ma Shaqa w składzie. Edytowane 17 Maja 2020 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eF. Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 7 minut temu, julekstep napisał: 40. Jason Kidd '03 @BMF Czyli jednak nie Jokić będzie liderem tego teamu? ps. fajny pick! .............................................................................................................. z tym pieprzeniem, że Payton i Jordan by pasowali do siebie, ale 20 lat temu to nawet nie jest zabawne gloryfikowanie obecnych czasów, przy jednoczesnym umniejszaniu takim graczom jest po prostu smutne Tutaj nawet nie mamy jasnych zasad, że gramy jak w 2020 roku to raz, a dwa - gdyby Jordan grał w obecnych czasach, to uważacie, że by się nie dostosował do wymogów obecnej ligi? Bądźmy poważni. Byłby równie zajebisty jak w 90's, nie ma żadnych wątpliwości. Jak można w ogóle podważać skill tych graczy, i w ogóle skill graczy ze starej szkoły jak Barkley itd. C'mon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi