Skocz do zawarto艣ci

[beGM & Co. ATF POST-98] Grupa B - opisy

BMF

Kto awansuje?  

27 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto awansuje?

• Sylvinho i Mac
    • Sylvinho i Ronnie
    • Sylvinho i Julek
      0
    • Mac i Ronnie
    • Maci i Julek
    • Ronnie i Julek

Ankieta zosta艂a zamkni臋ta

• Aby zag艂osowa膰 w tej ankiecie, prosimy si臋 zalogowa膰 lub zarejestrowa膰.
  • Ankieta zosta艂a zamkni臋ta 24.05.2020 o 20:00

Rekomendowane odpowiedzi

@Sylvinho.

@mac

@RonnieArtestics

@julekstep

Runda 1:

Sylvinho - Mac

RonnieArtestics - julekstep

Runda 2:

Sylvinho - RonnieArtestics

Mac - julekstep

Runda 3:

Sylvinho - julekstep

RonnieArtestics - Mac

[wrzucajcie tu tylko opisy, je艣li je napiszecie, tak chyba b臋dzie czytelniej, ale w sumie jak chcecie]

Edytowane przez Eld
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Eld przypi膮艂/e艂a ten temat
  • Eld odpi膮艂/臋艂a ten temat
  • 2 tygodnie p贸藕niej...

Opis dru偶yny Sombor Shuffle!

<mentalno艣膰 beGM on - czyli opis swoich wybor贸w -> nie wiem po co, ale inni daj膮 to ja te偶 lol>

#15 Nikola Jokic

Nie wiem jakim cudem bezapelacyjnie najlepszy gracz w zabawie osta艂 si臋 do mojego pierwszego wyboru. 艢redni TS% w PO (z ca艂ej kariery) = 60%. To wi臋cej ni偶 Jordan, LBJ czy jakikolwiek inny pseudo-GOAT jakiego sobie wymy艣licie (statystyki nie k艂ami膮). Dodatkowo tylko jedna przegrana seria PO w karierze (to tyle co Wasze 'jedynki' przegrywa艂y co rok-dwa, helo艂). Ofensywnie nie trzeba komentowa膰 - kto si臋 zna na koszyk贸wce ten wie, 偶e to ju偶 nr 1 all-time. W obronie w ramach tej dwulatki jest r贸wnie偶 doskona艂y - ustoi Shaqa bo b臋dzie w wersji early-season i b臋dzie gruby a przeciw small-ballom wyjdzie w wersji late-season i b臋dzie chudy i b臋dzie m贸g艂 biega膰 przez 60+ minut/mecz lu藕niutko.

#18 Draymon Green

Nie wiem jakim cudem bezapelacyjnie najlepszy obro艅ca w zabawie osta艂 si臋 do mojego drugiego wyboru. Wi臋kszy i silniejszy Pippen, kt贸ry dodatkowo umie w Rim Protection jak Hakeem co najmniej. W ataku r贸wnie偶 艣wietny. To g艂贸wnie dzi臋ki niemu Curry m贸g艂 tak szale膰 w RS 15/16 - jak聽chcia艂 z w艂asnej woli udowodni膰, 偶e machina GSW bez niego si臋 zatnie - to udowodni艂. Wielki charakter. Teamplayer (dzi臋ki tej pokaz贸wie GSW mogli wygra膰 b2b w kolejnych latach).

#34 Gary Payton

Nie wiem jakim cudem bezapelacyjnie najlepszy PG w zabawie osta艂 si臋 do mojego trzeciego wyboru. Cz臋sto jest w programach o NBA gdzie byli gracze (mi臋dzy innymi ci kt贸rych pickowali艣cie) m贸wi膮 偶e by艂 super. Oni si臋 znaj膮. Wy nie.

#50 Eddie Jones

Nie wiem jakim cudem bezapelacyjnie najlepszy i PROTOTYPOWY 3&D w historii NBA osta艂 si臋 do mojego czwartego wyboru. Umie w atak, umie w obron臋. Nie potrzebuje pi艂ki by by膰 skutecznym. Bajka. Dodatkowo warto艣膰 edukacyjna bo kilku gimb贸w dzi臋ki mnie pozna tego wspania艂ego gracza.

#79 Luol Deng

Nie wiem jakim cudem najlepszy afryka艅ski koszykarz w zabawie osta艂 si臋 do mojego pi膮tego wyboru. Kolejny 艣wietny 3&D zapewniaj膮cy, kt贸ry dope艂nia najlepsze trio obro艅c贸w obwodowych w zabawie. Podobno ma te偶 siusiaka wi臋kszego ni偶 Ibaka, wi臋c jak na mnie nie zag艂osujecie tzn 偶e zazdro艣cicie bo macie ma艂e siusiaki.

#82 Allen Iverson

Nie wiem jakim cudem najbardziej zas艂u偶ony MVP w nowo偶ytnej historii koszyk贸wki osta艂 si臋 do mojego sz贸stego wyboru. Jedyny superstar z jakim mogli艣cie si臋 identyfikowa膰 za dzieciaka. Wygra艂by z Lakers gdyby nie s臋dziowie #wiadomka #nbaisrigged

#111 Joakim Noah

Nie wiem jakim cudem najbardziej zaslu偶ony DPOTY (do czasu Draya) osta艂 si臋 do mojego si贸dmego wyboru. Oszuka艂 Knicks na kas臋 -> za to dodatkowe punkty.

#114 Anthony Mason

Nie wiem jakim cudem najsilniejszy zawdonik w zabawie osta艂 si臋 do mojego 贸smego wyboru. Wasi gracze si臋 go boj膮. Wy te偶. Aha - umie broni膰 ka偶d膮 pozycj臋, rozgrywa膰 i ma fajn膮 fryzur臋.

#143 Thabo Sefolosha

Nie wiem jakim cudem najlepszy obro艅ca obwodowy swojej ery osta艂 si臋 do mojego ostatniego wyboru. W swoich latach by艂 najlepszym - obok Tony'ego Allena - obro艅c膮 obwodowym, ale on przynajmniej nie by艂 kasztanem w ataku i umia艂 za 3. Bardzo dobrze.

<mentalno艣膰 beGM off>

Depth Chart (z - bardzo orientacyjnymi聽- minutami)

PG - Payton 28, Iverson 20

SG - Jones 30, Iverson 10, Sefolosha 8

SF - Deng 30, Sefolosha 8, Jones 5, Mason 5

PF - Dray 35, Mason 10, Deng 3 (jaka艣 tam furtka do smallballu)

C - Jok 30, Noah 15, Dray聽2, Mason 1 (jak trzeba b臋dzie 艂apa膰 faule to mam sporo opcji +聽opcja full smallballu z Drayem聽na 5)

przyk艂adowe line-upy:

s5 (raczej w ka偶dym meczu) - Payton/Jones/Deng/Dray/Jok

gonimy wynik / crunch - Iverson/Jones/Deng/Dray/Jok

bronimy wyniku / crunch - Payton/Jones/Deng/Dray/Noah

chamski small-ball - Iverson/Sefolosha/Jones/Deng/Dray

generalnie poza Paytonem/Jokiem/Noah to reszta grajk贸w mo偶e z powodzeniem gra膰 na dw贸ch (Sefo, Jones, Deng) albo i wi臋cej (Mason!) pozycjach!

mocne strony:

- przejebany playmaking / passing z r贸偶nych stref boiska (strzelam, 偶e lu藕no najlepszy w zabawie)

- ka偶dy (poza Noah) umie w rzucanie

- poza Iverkiem i Jokiem (kt贸ry w tej dwulatce jest ju偶 w sumie do艣膰聽przyzwoity w聽D) praktycznie ka偶dy 艣wietnie broni

- dobra zbi贸rka na wi臋kszo艣ci pozycji

- mocno uniwersalny sk艂ad (mog臋 p贸j艣膰 w big ball, w small ball, we wszystko praktycznie)

- outlet pass Joka (i w troch臋 mniejszym stopniu KA呕DEGO mojego big mana)聽+ zapierdalacze typu Iverson i聽Jones = WNM

s艂abe strony:

- brak jakiego艣 turbo nazwiska

- brak jakiego艣 epickiego shootera

- wi臋cej nie pami臋tam, za wszystkie serdecznie 偶a艂uj臋

D艂u偶szy opis obrony i ataku sobie odpuszcz臋 (patrz膮c po innych聽to tam w wi臋kszo艣ci jest to traktowane po prostu jako kolejny baner reklamowy) ale wiadomo jaka jest podstawa:

Konie poci膮gowe w O to Jok -> Iverek (w dalszej kolejno艣ci Payton -> Dray -> Mason, pozosta艂a 4ka raczej unika grania z pi艂k膮)聽a w D generalnie jak jest Iverek na boisku to zawsze kryje najs艂abszego obwodowego a Jones/Sefo/Payton przejmuj膮 wtedy tego drugiego. Draymond z kolei 艂ata dziury po Joku (czyli kryje tych mobilniejszych wysokich, bawi si臋 Rim Protection, Jokowi zostawia tylko masowanie si臋 w post z wi臋kszymi kasztanami, bo w tym ten jest spoko)

Edytowane przez julekstep
Odno艣nik do komentarza

• Eld przypi膮艂/e艂a ten temat

Wrzucam sk艂ady wszystkich dru偶yn z grupy, 偶eby by艂o 艂atwiej g艂osowa膰:

3.聽@RonnieArtestics

#3 -LeBron James14/15 - 15/16, #30 -Klay Thompson14/15 - 15/16, #46 -Pau Gasol08/09 - 09/10

#62 -Baron Davis06/07 - 07/08, #67 -Paul Millsap14/15 - 15/16, #94 -Trevor Ariza13/14 - 14/15

#99 -Kevin Love15/16 - 16/17, #126 -Roy Hibbert11/12 - 12/13, #131 -George Hill12/13 - 13/14

4.聽@mac

#4 -Stephen Curry14/15 - 15/16, #29 -Vince Carter99/00 - 00/01, #45 -Andriej Kirilenko04/05 - 05/06

#61 -Jermaine O'Neal聽03/04 - 04/05, #68 -Khris Middleton18/19 - 19/20, #93 -Derrick Rose10/11聽- 11/12

#100 -Victor Oladipo17/18 - 18/19, #125 -Tyson Chandler10/11 - 11/12, #132 -Otto Porter16/17 - 17/18

10.@Sylvinho.

#10 -Dirk Nowitzki09/10- 10/11, #23 -Jason Kidd01/02 - 02/03, #39 -Shawn Marion聽04/05聽- 05/06

#55 -Ben Wallace03/04 - 04/05,#74 -Danny Green聽12/13 - 13/14, #87 -Carmelo Anthony聽08/09 - 09/10

#106 -David West12/13 - 13/14, #119 -Jason Terry09/10 - 10/11, #138 -Yao Ming07/08 - 08/09

15.聽@julekstep

#15 -Nikola Jokic18/19 - 19/20, #18 -Draymond Green15/16 - 16/17, #34 -Gary Payton99/00 - 00/01,

#50 -Eddie Jones98/99 - 99/00, #79 -Luol Deng10/11 - 11/12, #82 -Allen Iverson99/00 - 00/01

#111 -Joakim Noah12/13 - 13/14, #114 -Anthony Mason99/00 - 00/01, #143 -Thabo Sefolosha11/12 - 12/13

Odno艣nik do komentarza

44 minuty temu, blackmagic napisa艂:

iverson - imho lepsza wersja z nuggets

bullshit -> przeciez to byl ten sam (albo w sumie i gorszy) gracz -> po prostu tam gral kolo innych dobrych ofensywnie grajkow, wiec naturalnie poszla mu do gory efektywnosc

44 minuty temu, blackmagic napisa艂:

thabo to non factor na tym poziomie, obw贸d s艂abo rzucaj膮cy za 3

Thabo w tych latach byl to byl jeden chyba z dwoch najlepiej broniacych SGkow (obok聽Allena, ktory byl jednak dziurawy w ataku). Nie mam Curry'ego ani Klaya, ale generalnie kazdy moj grajek obwodowy (poza moze Iverkiem) umie w rzuty za 3.

zreszt膮 cyferki (w nawiasie PO):

Payton 1: 34% 6,3 3PA聽(39% 4,6 3PA)聽

Payton 2: 37,5% p3,4 3PA聽(nie gra艂 :)聽)

Jones 1: 34% 2,8 3PA (34,5% 6,5 3PA)

Jones 2: 37,5% 聽4,7 3PA聽 (44% 5,3 3PA)

Deng 1: 34,5% 4,1 3PA (32,5% 4,3 3PA)

Deng 2: 36,5 % 4 3PA (36,5% 3,7 3PA)

Iverek 1: 34% 3,7 3PA (31% 3,9 3PA)

Iverek 2: 32% 4,3 3PA (34%, 6,5 3PA)

Thabo 1: 43,5% 1,7 3PA (32,5% 2,5 3PA)

Thabo 2: 42% 3,2 3PA (31,5% 3,5 3PA)

wi臋c nawet u tego nieszcz臋snego Iverka nie ma dramatu -> a dodaj do tego, 偶e Joker i Green te偶 potrafi膮 co艣 za 3 rzuci膰 (Mason ma spoko mid-range) i generalnie to nie powinno by膰 wi臋kszym problem

ale czaj臋 -> magia pojedynczych nazwisk (Curry, Klay) robi robot臋 - jak to w atf

Odno艣nik do komentarza

@RonnieArtestics

lubi臋 ten sk艂ad Lebrona, pisa艂em ju偶, a wi臋cej na pewno w kolejnych rundach.

@julekstep

jedyna osoba, kt贸ra robi tu robot臋 off the dribble to Allen Iverson, a 偶eby gra膰 nim d艂ugie minuty musisz zabra膰 przy okazji pi艂k臋 Jokicowi i Paytonowi, kt贸ry nie b臋dzie zadowolony w roli Erica Snowa.聽

@Sylvinho.

po d艂u偶szym namy艣le uwa偶am, 偶e nie jest to lekko ulepszona wersja Mavs, tylko bardzo ulepszona wersja Mavs. Lubi臋 duet Dirk+Yao i Dirk+Ben, mo偶e troch臋 mniej Kidda 03, ale za to w defensywie Kidd-Green-Marion-Dirk-Ben to chyba top3 zabawy w obronie.

Przegrywasz tylko o kreatora na ko藕le, kt贸rego nie masz, Jason Terry to jedyny go艣膰, kt贸ry prze艂amuje atak, a na pokonanie dobrze obudowanego Curry'ego i Lebrona to troch臋 za ma艂o.

@mac

Jednak bardzo lubi臋 ten sk艂ad. Wyobra偶am sobie AK47 w roli Draymonda i uwa偶am, 偶e to chyba najbardziej podobny do niego zawodnik w ostatnich 30 latach. Naturalny playmaking, eliteD, jaki艣-tam-rzut-za-3. Tw贸j problem na wygranie to fakt, 偶e masz nieco gorszy sk艂ad ni偶 Warriors 2017-18, co dobitnie pokazuje z jak膮 niesprawiedliwo艣ci膮 mieli艣my do czynienia, skoro oni grali w normalnej lidze...

awans: @mac@RonnieArtestics

Odno艣nik do komentarza

4 godziny temu, julekstep napisa艂:

bullshit -> przeciez to byl ten sam (albo w sumie i gorszy) gracz -> po prostu tam gral kolo innych dobrych ofensywnie grajkow, wiec naturalnie poszla mu do gory efektywnosc

Thabo w tych latach byl to byl jeden chyba z dwoch najlepiej broniacych SGkow (obok聽Allena, ktory byl jednak dziurawy w ataku). Nie mam Curry'ego ani Klaya, ale generalnie kazdy moj grajek obwodowy (poza moze Iverkiem) umie w rzuty za 3.

zreszt膮 cyferki (w nawiasie PO):

Payton 1: 34% 6,3 3PA聽(39% 4,6 3PA)聽

Payton 2: 37,5% p3,4 3PA聽(nie gra艂 :)聽)

Jones 1: 34% 2,8 3PA (34,5% 6,5 3PA)

Jones 2: 37,5% 聽4,7 3PA聽 (44% 5,3 3PA)

Deng 1: 34,5% 4,1 3PA (32,5% 4,3 3PA)

Deng 2: 36,5 % 4 3PA (36,5% 3,7 3PA)

Iverek 1: 34% 3,7 3PA (31% 3,9 3PA)

Iverek 2: 32% 4,3 3PA (34%, 6,5 3PA)

Thabo 1: 43,5% 1,7 3PA (32,5% 2,5 3PA)

Thabo 2: 42% 3,2 3PA (31,5% 3,5 3PA)

wi臋c nawet u tego nieszcz臋snego Iverka nie ma dramatu -> a dodaj do tego, 偶e Joker i Green te偶 potrafi膮 co艣 za 3 rzuci膰 (Mason ma spoko mid-range) i generalnie to nie powinno by膰 wi臋kszym problem

ale czaj臋 -> magia pojedynczych nazwisk (Curry, Klay) robi robot臋 - jak to w atf

Ja inaczej ocenian iversona - w sezonach w kitrych go wybrales byl statystycznie lepszym zawodnikiem ale byl tez mlody i moim zdaniem bardziej dojrzaly byl denver i mial tez troche lepszy decision making (nie wiem jaki jest polski odpowiednik tego). Imho nie mozna powiedziec ze mentalnie maja 25 lat byl taki sam jak 31 i nie jestem pewien czy ten przeniesiony z 2000 dobrze odnalazlby sie w roli 3-4 opcji.

Thabo trafiajacy 1 trojke nie jest zagrozeniem w ataku a iverson nie poraza skutecznosci

Tak naprawde niezli sa deng jones i payton a chyba zaden z nich nie kojarzy sie z legitna 3 - brakuje choc jednego lepszego strzelca.聽

Poza tym pisalem ze bylo blisko awansu :)

Odno艣nik do komentarza

Ronnie ma najlepszy team, nie ma sensu tutaj pisa膰 zbyt wiele: troch臋 si臋 czepia艂em paru wybor贸w, ale nigdy nie kwestionowa艂em ca艂okszta艂tu, kt贸ry jest po prostu bardzo mocny. LeBron z #3 to los na loterii.

Kompletnie nie widz臋 w ataku teamu Sylvinho.聽

- kiepski spacing

- 偶adnego go艣cia mog膮cego prze艂amywa膰 lini臋 obrony

- ani Wallace, ani Yao nie s膮 dobrymi fitami dla Dirka - Ben w takim formacie traci, bo ci臋偶ko schowa膰 w ataku s艂abego grajka (zw艂aszcza maj膮c bieda spacing), a Yao ani nie jest odpowiednio mobilny w obronie,聽ani nie jest wszechstronny w ataku (przeci臋tny passing, przeci臋tny range)

Fajnie, 偶e jest Dirk, ale to nie jest po艂膮czenie Jordana i LeBrona - jego te偶 trzeba dobrze obudowa膰 w ataku, a tutaj wysz艂o to so-so.

Julekstep nie ma s艂abo艣ci, dobry draft, troch臋 pech, 偶e wybiera艂 z tak p贸藕nym numerkiem, optymalnie obudowany Joki膰 i nawet ten ca艂y Iverson nie razi w oczy.

Mac ma nawet solidny team, ale ci臋偶ko mi tutaj wskaza膰, co ta dru偶yna mia艂aby gra膰 w ataku, a niestety sobie nie pom贸g艂 opisem, zw艂aszcza, 偶e z 艂awki wchodzi dw贸ch dynamicznych combo-guard贸w. Z grupy C by wyszed艂, jakby wyja艣ni艂 takie zbudowanie zespo艂u - by膰 mo偶e te偶, tutaj - minimalnie przegrywa.

Awans: julekstep i Ronnie

Odno艣nik do komentarza

nie lubi艂em sk艂adu @Sylvinho.聽od pocz膮tku to pisa艂em wi臋c sorry kolego

sk艂ad聽@julekstep聽te偶 do mnie nie przemawia, cho膰 szacun za to, 偶e jako jedyny z grupy co艣 naskroba艂

@mac聽ma swoje problemy i (vs. Julek) Paytona na Currym, ale przechodzi dalej

@RonnieArtestics聽z pierwszego miejsca

nie chc臋 si臋 przypierda-la膰, ale ciekaw jestem jak聽聽komu艣聽 wysz艂o聽偶e聽 Mac & Julek albo Sylvinho & Mac przechodzo Ronniego, ch臋tnie bym poczyta艂 uzasadnienie

p.s. aha, 3 z 4 g艂os贸w to inni uczestnicy zabawy licz膮cy na to, 偶e stanie si臋 cud i @RonnieArtestics聽ugrz臋藕nie w grupie. Nice try.

Odno艣nik do komentarza

Strasznie ci臋偶ka grupa do wy艂onienia awansuj膮cych - w zasadzie wszystkie cztery sk艂ady bardzo mi si臋 podobaj膮. O ile w C (i tak nie g艂osuj臋, wi臋c tylko analiza dla siebie) i w A (te偶 nie by艂 to 艂atwy wyb贸r ale ostatecznie po analizie matchupu, kt贸ry walczy艂 u mnie o drugie miejsce, uda艂o si臋 chyba podj膮膰 decyzj臋) si臋 uda艂o, o tyle tu nawet nie wiem od czego zacz膮膰. A jeszcze przede mn膮 grupa D, w kt贸rej b臋d臋 mia艂 pewnie podobny problem...聽

Odno艣nik do komentarza

@RonnieArtestics聽na luzie wygrywa ta grupe, jeden problem jaki mam to ze nie wzial Arizy z 09 z championship run Lakers, elitarna obrona w PO pozamykanie samych kozakow na zachodzie, plus clutch playe w obronie w seriach i w ataku, zajebista skutecznosc za 3, wprost przezajebista

ale Ariza z tego sezonu ktory wybral tez jest zajebisty

jedyny ktory moglby z nim pograc to @Sylvinho.聽ale koniec koncow tez ma za malo w obronie argumentow

Odno艣nik do komentarza

53 minuty temu, Kubbas napisa艂:

Brak spacingu skresla cie w kazdym aspekcie

przegralbys nawet z Nuggets 09 a przypominam ze to jest all time fantasy

@julekstep

xD

ja max w Lakers 16 celuj臋! xDD

nie wiem jak wymy艣li艂e艣, 偶e u mnie brak spacingu skre艣la mnie ca艂kiem a Sylvinho jako jedyny mo偶e powalczy膰 - ale chyba nie chc臋 w to wnika膰 xD

Odno艣nik do komentarza

Teraz, Kubbas napisa艂:

bron boze nie odbieraj tego ofensywnie

mowie jak jest mariusz max kolonko, nowy jork

troche slabo powybierales po prostu聽

no spoko -> ale mam lepszy spacing od dru偶yny Sylvinho np

wi臋c w sumie z tym Maxem Kolonko to racja :P

Odno艣nik do komentarza

• january odpi膮艂/臋艂a ten temat
  • wiLQ zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.