fluber Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Teraz, jack napisał: Ja widzę burdel na kolejnym froncie. Bo skoro wojsko nie współpracuje ściśle z PCK i odwrotnie a takie rzeczy wywleka się do mediów społecznościowych to znaczy, że niedługo zabraknie dykty i sznurka. * PODCZAS POKOJU, ZNAKI MOGĄ BYĆ WYKORZYSTANE INDYWIDUALNIE I W CZYSTEJ FORMIE JAKO SYMBOL OCHRONY PRZEZ: • służby medyczne sił zbrojnych PCK i Onet wywlekają to do mediów a potem zajmują się tym pożyteczni idioci. Tak jak pisze @darkonza to nie są wolne media. Minutę mi zajęło żeby sprawdzić w przepisach że transport medyczny wojska może używać tego znaku jeżeli nie podpisuje sie jako czerwony krzyż. To nie jest burdel tylko hejtowanie PiSu nawet tam gdzie nie zasługuje. TVN wali fejkami że koczowisko jest po polskiej stronie, że żołnierze to śmieci, a jak organizujemy transport medyczny i pomoc humanitarną przez oficjalna granice tak jak się legalnie powinno to robić to się dojebuja do logo. Gdzie tu widzisz burdel inny niż wykreowany przez hejt nieobiektywnych mediów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, jack napisał: Ja widzę burdel na kolejnym froncie. Bo skoro wojsko nie współpracuje ściśle z PCK i odwrotnie a takie rzeczy wywleka się do mediów społecznościowych to znaczy, że niedługo zabraknie dykty i sznurka. Gładko łykasz każdy bajer.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 17 godzin temu, josephnba napisał: @fluberserio próbujesz bronić rappara za nazywanie ludzi pedofilami, w tym używającego sugestii że buc może i ja jestem pedofilem? Są się upaść niżej niż rappar? Widać się da Będę zgłaszał każda próbę sugerowania że jestem bądź mogę być pedofilem, będę reagował też na każdą próbę oczerniania straży a to właśnie robił rappar Chcesz go fluber bronić proszę bardzo. Nawet zaskoczony nie jestem @ely3 i mi dał 48h za nazwanie deltusia śmieciem i jakoś nie płacze z tego powodu Co jest złego w nazywaniu ludzi, którzy są pedofilami, pedofilami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 14 minut temu, Sebastian napisał: Gładko łykasz każdy bajer.. Nie no jasne, ten cyrk który się odbywa na granicy z Białorusią to normalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 13 minut temu, jack napisał: Nie no jasne, ten cyrk który się odbywa na granicy z Białorusią to normalka No nie jest. Ale jak Jachira, ten idiota co biegał i reszta ekipy z opozycji wroci do Warszawy to znow bedzie normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 JPRD. Pomoc humanitarna czeka na granicy, nie została wpuszczona przez służby graniczne Białorusi, a dzban z PO próbuję przekroczyć granicę z pomocą w reklamówce Budka tłumaczy, że to nie "było potrzebne", ale się na pewno dzisiaj do posła dodzwoni i dostanie zakaz samodzielnego desantu na stronę białoruską Boże ześlij burzę, bo te dzbany rozpętają 3 wojnę Światową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 19 minut temu, starYfaN napisał: JPRD. Pomoc humanitarna czeka na granicy, nie została wpuszczona przez służby graniczne Białorusi, a dzban z PO próbuję przekroczyć granicę z pomocą w reklamówce Budka tłumaczy, że to nie "było potrzebne", ale się na pewno dzisiaj do posła dodzwoni i dostanie zakaz samodzielnego desantu na stronę białoruską Boże ześlij burzę, bo te dzbany rozpętają 3 wojnę Światową. "Nie czekając na decyzję Białorusinów, polskie władze wysłały transport. W naczepie ciężarówki jest 8 namiotów, 80 łóżek, 160 koców i 80 kompletów piżam, środki higieny osobistej oraz agregaty prądotwórcze " to wszystko dla tych 20-30 uchodźców i drogiego kota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 To jest wręcz niewyobrażalne jakich idiotów opozycja ma w swoich szeregach. PiS sobie kupi popkorn i aż żal nie organizować wyborów za chwile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 2 minuty temu, polskignom napisał: To jest wręcz niewyobrażalne jakich idiotów opozycja ma w swoich szeregach. PiS sobie kupi popkorn i aż żal nie organizować wyborów za chwile. No tak, bo nagle wszyscy zapomną o idiotach w pisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 2 minuty temu, jack napisał: No tak, bo nagle wszyscy zapomną o idiotach w pisie Myśle, ze zapomną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Tylko mnie zastanawia taki fakt, że: Kilkanaście miesięcy temu było Refugees welcome Czyli PiS był fuj dla Unii Platforma latała do Brukseli ze skargą, wracała z rozkazami. Nagle zmiana o 360 (tak, tak, wiem) stopni Refugees są passe Unia twierdzi, że PiS jest spoko, współpracujemy ze stroną polską Platforma nie słucha rozkazu z Brukseli, że trzymanie dziwnych ludzi poza UE jest spoko tylko odkurwiają manianę I to wszystko jak tata Donald wrócił do domu. Teza 1: Bruksela po wycofaniu się USA z Europy za sprawą Józia Bajdena umiłowała sobie w PiSie widząc jak daremne jest PO Teza 2: Platforma została odstawiona od piersi Unii Europejskiej i teraz w akcie desperacji napierdala w PiS bez ładu i składu przy każdej możliwej okazji, bo nic innego nie potrafią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Szkoda ze nie miał kamery gopro jak biegł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Nie orientuje się ktoś czy można samodzielnie zwiększyć sobie składkę do ZUS? Do jakiego maks poziomu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 31 minut temu, polskignom napisał: To jest wręcz niewyobrażalne jakich idiotów opozycja ma w swoich szeregach. PiS sobie kupi popkorn i aż żal nie organizować wyborów za chwile. Ja nie jestem pewny, jeżeli dla @jack to co odpierdala sterczewski jest kompromitacja PiS , służb i państwa to podejrzewam że nie jest odosobniony w swoich poglądach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 3 minuty temu, fluber napisał: Ja nie jestem pewny, jeżeli dla @jack to co odpierdala sterczewski jest kompromitacja PiS , służb i państwa to podejrzewam że nie jest odosobniony w swoich poglądach. Jak oni mają gonić za zdesperowanymi uchodźcami i kotem skoro nawet posła nie mogą złapać. Premia od Błaszczaka tu nic nie da. Niezłe party się szykuje na tej granicy i nie szybko może się skończyć skoro TIR wiezie 80 łóżek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 44 minuty temu, fluber napisał: Ja nie jestem pewny, jeżeli dla @jack to co odpierdala sterczewski jest kompromitacja PiS , służb i państwa to podejrzewam że nie jest odosobniony w swoich poglądach. Myśle, ze jednak taki @jackjest w mniejszości. Kod czy Lempart do dziś maja swoich wyznawców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 36 minut temu, darkonza napisał: Nie orientuje się ktoś czy można samodzielnie zwiększyć sobie składkę do ZUS? Do jakiego maks poziomu? Moze rozwinę. Przychodzi do mnie koleżanka żony, stara panna po 40-tce której tak się ułożyło w życiu już bezdzietna pozostanie. Dziewczyna pracuje gdzies na półetatu i dorabia sobie kasę nie ważne tam jak. No i ona pyta mnie w co warto zainwestować bo ma duze oszczednosci, ze teraz podobno w złoto już nie ale ze na bitcoinie to mozna dużo zarobić. No więc jaj jej mówie ze kryptowaluty nigdy w zyciu bo to loteria i to nie dla niej i ze dziś nie istnieją tzw. "bezpiecznie przystanie", że ewntualnie te obligacje "inflacja +1,5%", albo nieruchomośc w dużym miejscu i wynajem ale to kłopot jest. I dziś rano wstaje i znalazłem najbezpieczniejsza przystań dla bezdzietnej. Jest nią ZUS. Przykładowo jeśli będzie wynajmować albo inwestowac to teraz, ale co będzie wieku 70 lat, albo 80? też bedzie wynajmowac i inwestowac? Człowiek traci jasnosc umysłu przecież. O wiele lepiej płacić możliwie dużą składkę emerytalną. Później dzięi tej skałdce będzie miałą pewny i rewaloryzowany dochód. Jak umrze w wieku 61 lat. Straciła kase ale i tak ona nie bedzie jej w grobie do niczego potrzebna. Jak umrze w wieku 100 lat to jej inwestycja przyniesie wspaniały zwrot a ona nie bedzie się musiała tą inwestycją zajmować. Okazuje się ze składki emerytalne to dziś najpewniejsza mozliwa inwestycja. Najlepsza dla kobiety, trochę gorsza dla faceta (emerytura od 65 a nie 60 i krócej żyjemy) Jeśli ktoś ma dzieci dochdza sprawy spadkowe i chęć przekazania majatku dzieciom, wtedy moze być inaczej. Jeśli ktoś nie mysli o spadkach powinien ładowac wszystko co ma w ZUS i PPK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) Ale do zusu ma płacić na jakiej zasadzie? Max podstawa to 30-krotność prognozowanego średniego na następny rok, ale musi mieć jakaś podstawę (samozatrudnienie np.), ale wtedy musi odliczyć swoje pół etatu. Bo cap na ZUS jest kumulowany. Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez polskignom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 34 minuty temu, jack napisał: Jak oni mają gonić za zdesperowanymi uchodźcami i kotem skoro nawet posła nie mogą złapać. Premia od Błaszczaka tu nic nie da. Niezłe party się szykuje na tej granicy i nie szybko może się skończyć skoro TIR wiezie 80 łóżek. Odgradzali go od granicy całkiem sprawnie. Oczywiście powinni do obalić, skuć i odprowadzić do miejsca odosobnienia ale wtedy onet i gazeta grzmiałyby o brutalnym ataku na posła i wzywały Błaszczaka do dymisji a idiota Frasyniuk prawiłby kolejne komplementy wojsku i straży granicznej. A Ty byś to robił tutaj razem z nimi tak jak robisz teraz. Bo tańczysz tak jak Ci zagrają. Zacznij w końcu myśleć, serio. @Darknoza https://www.bankier.pl/wiadomosc/IKE-i-IKZE-limity-wplat-od-2021-roku-wzrosl-8036728.html W ogóle forum ma błąd bo jak piszę post i w międzyczasie pojawią się nowe, to je widzę mimo, że mam autora na ignorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Sebastian napisał: Odgradzali go od granicy całkiem sprawnie. Oczywiście powinni do obalić, skuć i odprowadzić do miejsca odosobnienia ale wtedy onet i gazeta grzmiałyby o brutalnym ataku na posła i wzywały Błaszczaka do dymisji a idiota Frasyniuk prawiłby kolejne komplementy wojsku i straży granicznej. A Ty byś to robił tutaj razem z nimi tak jak robisz teraz. Bo tańczysz tak jak Ci zagrają. Zacznij w końcu myśleć, serio. Przecież wiadomo, ze obchodzili się z nim jak z jajkiem, bo to pan Franio w tenisówkach. Ciekawe co sobie Tusk mysli, opuszczał partie wodzowska grzeczna, a zastal niesterownego kolosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi