jack Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 58 minut temu, Sebastian napisał: Chodzi o to, że Afgańczykom z pracy to najlepiej wychodziła produkcja i przemyt narokotyków. I chodzi o to, że ogólnie ludzie z tego rejonu są po prostu leniwi - jeśli mają okazję dostać kasę za "nic nie robienie" to będą "nic nie robili" Słyszałem kiedyś podobną opinię tylko zamiast Afgańczyków byli Polacy a zamiast produkcji narkotyków była kradzież samochodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 19 godzin temu, ely3 napisał: Mogę poznać uzasadniego mojego ostrzeżenia, bym więcej nie popełnił takiego błędu? 11 godzin temu, jack napisał: Słyszałem kiedyś podobną opinię tylko zamiast Afgańczyków byli Polacy a zamiast produkcji narkotyków była kradzież samochodów. Pomijając drobny fakt, że kradzież samochodów jest dużo bardziej wyrafinowanym zawodem wymagającym bardziej specjalistycznych umiejętności, to opinia nie tak bardzo krzywdząca. Polacy kradli wtedy na potęgę i faktycznie na miejscu Niemców starałbym się trzymać Polaków jak najdalej od swoich aut. Co do wyciągania odpowiedzialności? Popieram wyciąganie odpowiedzialności od Polaków, którzy kradli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 https://wiadomosci.wp.pl/bialystok-nielegalni-imigranci-w-mercedesie-to-obywatele-iraku-6675443964902048a Ci też uciekają przed wojną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 5 minut temu, starYfaN napisał: https://wiadomosci.wp.pl/bialystok-nielegalni-imigranci-w-mercedesie-to-obywatele-iraku-6675443964902048a Ci też uciekają przed wojną? Ciekawe czy zawieźli ich do obozu koncentracyjnego na granicy z Białorusią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 16 godzin temu, Cardi napisał: jest durniem Nie jest ale ostatnie lata gada głupoty... 9 minut temu, starYfaN napisał: https://wiadomosci.wp.pl/bialystok-nielegalni-imigranci-w-mercedesie-to-obywatele-iraku-6675443964902048a Ci też uciekają przed wojną? Uciekają przed biedą i prześladowaniami.. Irak to nadal kraj daeliki od normalności z duża ilością konfliktow religijnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 2 minuty temu, jack napisał: Ciekawe czy zawieźli ich do obozu koncentracyjnego na granicy z Białorusią. Nie, zabrali im telefony, dokumenty i glodza na śmierć. Mniej wolnych mediów polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 12 godzin temu, Sebastian napisał: hodzi o to, że Afgańczykom z pracy to najlepiej wychodziła produkcja i przemyt narokotyków Wiesz to troche wynikało z tego ,że tam nie było za dużo opcji na inną pracę. Coś jak przez lata w Kolumbii .... Bo nikt nie zainwestuje w kopalnie w tak niepewnym kraju ... A kopalnie tak moga dać dobry zarobek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Teraz, fluber napisał: Nie, zabrali im telefony, dokumenty i glodza na śmierć. Mniej wolnych mediów polecam. Całą wiedzę na ten temat czerpię z tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 17 godzin temu, julekstep napisał: Czy Ty właśnie jako obliczenie na opłacalność przyjmowania migrantów z dalekiego wschodu podałeś przykład strzelaniny w której jeden afgańczyk Amir uratował potencjalne x osób przed strzałami drugiego irańczyka Aliego (2gie pokolenie migrantów)? Tylko że ta strzelanina to przykład jak Irańczyk tak bardzo się zasymilował z narodem niemieckim ,że jako niemiecki patriota postanowił zastrzelić tych wstrętnych imigrantów. On polował na śniadolicych imigrantów z Syrii , Afganistanu ( a że zabijał Albańczyków, Turków to już inna bajka). Jakbyć jemu powiedział ,że jest Irańczykiem to pewnie by do Ciebie strzelał... Tam asymilacja poszła aż za dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 9 minut temu, ely3 napisał: Mogę usłyszeć uzasadnienie ostrzeżenie, by wiedzieć jakiego zachowania unikać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 4 minuty temu, ely3 napisał: Tylko że ta strzelanina to przykład jak Irańczyk tak bardzo się zasymilował z narodem niemieckim ,że jako niemiecki patriota postanowił zastrzelić tych wstrętnych imigrantów. On polował na śniadolicych imigrantów z Syrii , Afganistanu ( a że zabijał Albańczyków, Turków to już inna bajka). Jakbyć jemu powiedział ,że jest Irańczykiem to pewnie by do Ciebie strzelał... Tam asymilacja poszła aż za dobrze czyli jak asymilacja idzie źle to źle a jak idzie dobrze to też źle no zachęcacie mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) Czyli jednak nie uciekają przed wojną tylko uciekają do Berlina. Żodyn się nie spodziewał. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 aha no i warto wiedzieć czemu akurat kierował się głównie w stronę śniadych (chociaż rykosztem i jakiś Węgier i jakiś Niemiec też padli) tak jak bywa w przypadku młodocianych 'strzelców' kolo był tyrany w szkole -> a kto tyra w niemieckich szkołach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 9 minut temu, RappaR napisał: Mogę usłyszeć uzasadnienie ostrzeżenie, by wiedzieć jakiego zachowania unikać? Za każdym razem jak będziesz kłamliwie sugerował pedofilie w jakiejs grupie zawodowej to będziesz otrzymywał bana. Następny za coś takiego będzie już pernamentny bez drogi powrotu.. A kłamiliwie bo jakbyś sprawdził dane MS to byś wiedział jaka grupa zawodowa ma największą reprezentacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) 2 minuty temu, ely3 napisał: Za każdym razem jak będziesz kłamliwie sugerował pedofilie w jakiejs grupie zawodowej to będziesz otrzymywał bana. Następny za coś takiego będzie już pernamentny bez drogi powrotu.. A kłamiliwie bo jakbyś sprawdził dane MS to byś wiedział jaka grupa zawodowa ma największą reprezentacje Jeden drugiemu tu zarzuca faszyzm, nazizm, komunizm i inne zbrodnicze poglądy, a wszyscy wesoło dyskutują. A tu banować chco. P.S. W sumie ja dostałem 7 czy 10 dni za nazwanie jednego użytkownika durniem, no ale come on, gorsze rzeczy się dzieją i nikt się nie obraża. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 1 minutę temu, ely3 napisał: Za każdym razem jak będziesz kłamliwie sugerował pedofilie w jakiejs grupie zawodowej to będziesz otrzymywał bana. Następny za coś takiego będzie już pernamentny bez drogi powrotu.. A kłamiliwie bo jakbyś sprawdził dane MS to byś wiedział jaka grupa zawodowa ma największą reprezentacje Czyli według Ciebie nigdy nie było żadnego pedofila strażaka? Czyli jak na przykład sprawdzając dane MS, każda osoba sugerująca księżom pedofilię, także będzie dostawała bana? Chcę się dowiedzieć dokładnie po prostu, by takiego błędu drugi raz nie popełnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) 8 minut temu, ely3 napisał: Za każdym razem jak będziesz kłamliwie sugerował pedofilie w jakiejs grupie zawodowej to będziesz otrzymywał bana. Następny za coś takiego będzie już pernamentny bez drogi powrotu.. A kłamiliwie bo jakbyś sprawdził dane MS to byś wiedział jaka grupa zawodowa ma największą reprezentacje Nie żebym bronił rappara ale jak sie 3,5 roku temu powolywalem na te listę to twierdziles że księża są z niej masowo wpisywani i powinno być ich na tej liście kilkadziesiąt razy więcej a do tego oskarzyles mnie o manipulacje że sie na nią powołuje:) Według tej logiki to sam sobie powinieneś zaserwowac bana jeżeli rzeczywiście za sugerowanie większej skali pedofilii w danej grupie zawodowej niż wynika z tej listy miałby być ban:) co do wypisywania to właśnie dlatego pisałem o manipulacji że podawałeś tę listę jako argument bez uprzedniego sprawdzenia że rząd wpisał sobie prawo przesuwania z jawnej na tajną. I teraz sam przyznajesz ,że wartość tej listy jako argumentu jest żadna Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 2 minuty temu, fluber napisał: Nie żebym bronił rappara ale jak sie 3,5 roku temu powolywalem na te listę to twierdziles że księża są z niej masowo wpisywani i powinno być ich na tej liście kilkadziesiąt razy więcej a do tego oskarzyles mnie o manipulacje że sie na nią powołuje:) Według tej logiki to sam sobie powinieneś zaserwowac bana jeżeli rzeczywiście za sugerowanie większej skali pedofilii w danej grupie zawodowej niż wynika z tej listy miałby być ban:) co do wypisywania to właśnie dlatego pisałem o manipulacji że podawałeś tę listę jako argument bez uprzedniego sprawdzenia że rząd wpisał sobie prawo przesuwania z jawnej na tajną. I teraz sam przyznajesz ,że wartość tej listy jako argumentu jest żadna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 7 minut temu, fluber napisał: Nie żebym bronił rappara ale jak sie 3,5 roku temu powolywalem na te listę to twierdziles że księża są z niej masowo wpisywani i powinno być ich na tej liście kilkadziesiąt razy więcej a do tego oskarzyles mnie o manipulacje że sie na nią powołuje:) Księża jako jedyni mogli się z niej wypisać.. Tzn mogli wnioskowac do Ministerstwa , które je usuwało. Żadna inna grupa takiego przywileju nie miała Więc nadal ta lista ma wartość w każdej innej grupie zawodowej 13 minut temu, RappaR napisał: Czyli według Ciebie nigdy nie było żadnego pedofila strażaka Masz dowód ,że byli najliczniejsza grupą jak pisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 1 minutę temu, ely3 napisał: Masz dowód ,że byli najliczniejsza grupą jak pisałeś Nigdy nic takiego nie napisałem. Dlaczego kłamiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi