starYfaN Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 21 godzin temu, WD_czterdzieści napisał: Powstaje nam niezły hegemon paliwowo - energetyczny na rynku. Po 89 rozbijano duże spółki jak PKP na mniejsze, w celu poprawy efektywności wykorzystania kapitału i lepszego zarządzania. Komuno wróć. Zaraz po 89 niekoniecznie ktokolwiek z tamtej kadry wiedział z czym się je "wolny rynek". 19 minut temu, polskignom napisał: Akurat rynek paliwowo-energetyczny jest dość mocno specyficzny. Jeśli to jest oznaka komuny, to cała branża jest komunistyczna. No chyba, ze Shell, Bp, Total i inne wcale nie powstawały w wyniku takich fuzji/przejęć Czy ja wiem, jak przejrzysz akcjonariat, to wychodzi, że gro sektora przedsiębiorstw mają w portfelu te same fundusze emerytalne i grupy kapitałowe. Już to kiedyś pisałem, na rynku paliwowo energetycznym "duży może więcej". To dobra decyzja, abstrahując od tego, kto ją wymyślił. Reguła kości w strukturze wielkości przedsiębiorstw jest stała w gospodarce rynkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 8 minut temu, starYfaN napisał: Już to kiedyś pisałem, na rynku paliwowo energetycznym "duży może więcej". To dobra decyzja, abstrahując od tego, kto ją wymyślił. I to by far więcej. Decyzja dobra, nawet bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Godzinę temu, Sebastian napisał: Rappar dobrze wiesz, że realne bezrobocie w Polsce wynosi zero i każdy ma pełny etat. Kombinują Ci, którzy nie chcą wykazywać dochodów z różnych względów. I oni dostali nagrodę od PiSu Głównie rozwodnicy unikający alimentów zatrudnieni na 1/4 albo 1/8 etatu. No to im chyba nie powinniśmy zwiększać kwoty wolnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Mapka pokazująca jakie gminy bezprawnie przekazały dane wyborców do Poczty Polskiej w związku z sasinowymi wyborami. Kolor zielony - gminy, które danych nie przekazały Kolor niebieski - gminy, które przekazały dane, ale zaszyfrowane (bez klucza) Kolor czerwony i czarny - gminy, które dane przekazały Kolor żółty - gminy, które nie udzieliły jasnych odpowiedzi w związku z tymi wyborami Jakoś mnie ten rozkład nieszczególnie dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 57 minut temu, Artlan napisał: Szczerze mówiąc to nie wiem. Chyba jakiś owczy pęd na zasadzie ,,wszyscy robią, to ja też''. Tak się właśnie tworzyły kolejki w PRL:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Teraz, fluber napisał: Tak się właśnie tworzyły kolejki w PRL:) Gdybym teraz miał 15 lat to bym olał zarówno bierzmowanie jak i lekcje religii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 2 minuty temu, Artlan napisał: Gdybym teraz miał 15 lat to bym olał zarówno bierzmowanie jak i lekcje religii. Czyli dalej jesteś człowiekiem typu "wszyscy robią, to ja też":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Czyli dalej jesteś człowiekiem typu "wszyscy robią, to ja też":) No nie, bo np. nigdy nie uległem modzie na Korwina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 5 minut temu, fluber napisał: Czyli dalej jesteś człowiekiem typu "wszyscy robią, to ja też":) Naprawdę będąc dzieckiem samowolnie chodziliście do kościoła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 8 minut temu, Koelner napisał: Naprawdę będąc dzieckiem samowolnie chodziliście do kościoła ? Mając 15 lat? 9 minut temu, Artlan napisał: No nie, bo np. nigdy nie uległem modzie na Korwina. Nigdy nie było mody na Korwina;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) 8 minut temu, fluber napisał: Nigdy nie było mody na Korwina;) Czy ministrant właśnie zaargumentował to że 'nie ulega modom' tym że nie głosował na typa który ma średnio 2% poparcia? o fuck xD Edytowane 13 Maja 2021 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 9 minut temu, fluber napisał: Mając 15 lat? Obojętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 21 minut temu, Artlan napisał: No nie, bo np. nigdy nie uległem modzie na Korwina. Skoro nazywasz to "modą" to się nie dziwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 23 minuty temu, fluber napisał: Nigdy nie było mody na Korwina;) Przecież on zawsze miał duże poparcie wśród gimnazjalistów, licealistów oraz studentów płci męskiej. 15 minut temu, julekstep napisał: Czy ministrant właśnie zaargumentował to że 'nie ulega modom' tym że nie głosował na typa który ma średnio 2% poparcia? o fuck xD Jak wyżej. Poza tym nie byłem nigdy ministrantem. A nawet jakbym był to co z tego. Przypominam, że dorastałem w czasach, w których nawet TVP komucha Kwiatkowskiego było pro katolickie a 99 procent dzieci uczęszczało na religię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 3 minuty temu, Artlan napisał: Przecież on zawsze miał duże poparcie wśród gimnazjalistów, licealistów oraz studentów płci męskiej. Większość z nich go nie popierała, zawsze:) 25 minut temu, Koelner napisał: Obojętnie Co obojętnie? nie pierdol że dalej robisz to co mamusia każe wbrew swojej woli;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 4 minuty temu, fluber napisał: Co obojętnie? nie pierdol że dalej robisz to co mamusia każe wbrew swojej woli;) zastanawia mnie w jakim wieku zacząłeś chodzić do kościoła z własnej woli ogólnie zamiast w niedziele iść pograć w basket z ziomkami wolałeś się modlić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 11 minut temu, Artlan napisał: Przecież on zawsze miał duże poparcie wśród gimnazjalistów A co Korwinowi po poparciu 13-16 latków? Pytam z czystej ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Większość z nich go nie popierała, zawsze:) Korwin wygrywał wiele ,,wyborów'' w gimnazjach oraz liceach. Konfederacja w ostatnich wyborach dostała ponad 20 procent wśród osób 18-29 lat. Partia Korwin w wyborach z 2015 roku miała 17 procent poparcia w tym samym elektoracie. Gdyby wziąć pod uwagę osoby w wieku 15-22 lat to pewnie obie te partie miałyby najwyższe poparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 4 minuty temu, Koelner napisał: zastanawia mnie w jakim wieku zacząłeś chodzić do kościoła z własnej woli ogólnie zamiast w niedziele iść pograć w basket z ziomkami wolałeś się modlić To było w wieku 11 lat:) w niedzielę grywalem też w basket z ziomkami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 1 minutę temu, Deltuś napisał: A ty w jakim wieku zdecydowałeś się z własnej woli przestać robić w pieluchę? nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi