Życie_to_mem Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 8 minut temu, RappaR napisał(a): To chyba te wszystkie wyjątki z całej Polski trafiają na mnie To jednak trochę dziwne, biorąc pod uwagę jak wielu Ukraińców pracuje w obsłudze klienta. W ostatnim czasie trafiłem chociażby na recepcjonistkę w hotelu, pielęgniarkę która pobierała mi krew i bileterkę w kinie. O kasjerkach w spożywce nawet nie wspominam, bo są chyba w co drugim sklepie. Kiedyś było ich też dużo w Uberach i Boltach ale chyba wyparły ich inne mniejszości. Może w budowlance i na magazynach są Ukraińcy ze słabszą znajomością polskiego i to głównie tacy ci się trafiają. Ciekawe jakie doświadczenia w tej kwestii ma np. pediatra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 5 godzin temu, mistrzBeatka napisał(a): nie klam , zmanipulowales moja wypowiedz, kazdy kto ma cwierc szarej komorki potepia zachowanie tego mezczyzny, natomiast reakcja powinna byc adekwatna do czynu, typ jest grillowany w mediach jakby je conajmniej zgwalcil, juz stracil prace (slusznie, sam bedac kierowca autobusu powinien lepiej ogarniac customer service)przeprsil a ty bys mu jeszcze 6 miesiecy w zawiasach przykleil. Wskaż mi kłamstwo... LOL... toniesz i brzytwy się chwytasz i dalej brniesz w te 6 m-cy. A największy paradoks tej całej akcji jest taki, że stała się przejaskrawiona, kiedy dziesiątki dzielnych rycerzy prawicy zaczęło bronić tego zachowania zamiast je potępić i nawet tego nie zauważasz. Prace społeczne lub zawiasy to musi być przykład, aby w zarodku potępić takie zachowania, które potem przeradzają się do takiego poziomu nienawiści, który kończy się gorzej niż wyzwiska wobec dziecka. Kolejny etap to rękoczyny, odwet, a na koniec nieposkromiona nienawiść tłumu. Konflikt Polsko-Ukraiński nie zaczął się od UPA, to długa historia od min. XV wieku i nie trzeba tu dużo, żeby rozpalić ogień... tylko nam nie jest na rękę. Kuriozalnie powinno nam zależeć, aby każde ukraińskie dziecko mówiło po polsku i żeby w szkole poznało inny punkt widzenia UPA i rzezi wołyńskiej. To jedyna (moim zdaniem) skuteczna ścieżka do odwrócenia naszej relacji, bo polityka zawsze będzie miała inne cele. 5 godzin temu, RappaR napisał(a): Polityk której partii nazwał 11-letnie dzieci k****mi? Przecież tu nie chodziło o polityka, choć chyba dziś Korwin się odpalił, tylko o to, że politycy na których głosujesz bronili jego zachowania. 4 godziny temu, tankathon napisał(a): Chłop tak stanowczo potępia patologie władzy, że o obecnie rządzących napisał tyle samo co sympatyk sałatkowy...bo oni są OBIEKTYWNI, i nikt k****, absolutnie nikt nie zgadnie kogo popierają. A jak Inwektywy zarezerwowane dla jednej strony to tylko wisienka na torcie bezstronności... Co Ty możesz wiedzieć o tym kto, gdzie napisał coś o patologii władzy.... ten wątek polityczny na tym forum to nie każdego tak musi zajmować jak Ciebie. 3 godziny temu, RappaR napisał(a): mnie wkurwia to polscy politycy co wykorzystują ich do nagonki antypolskiej i szkalowania Polaków LOL, szkalowanie czyjegoś zachowania, to nie jest szkalowanie Polaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 11 minut temu, dannygd napisał(a): Przecież tu nie chodziło o polityka, choć chyba dziś Korwin się odpalił, tylko o to, że politycy na których głosujesz bronili jego zachowania. Ja mówię o zachowaniu polityka. Polityka, który jest liderem partii. A Ty mi podajesz przykład jakiegoś losowego noname, o którym nie wiadomo nawet jakie ma poglądy polityczne i o tym, że jego zachowanie było bronione przez polityka, z którego cisnę bekę. Widzisz jakkolwiek wewnętrzna logikę w tym co wypisujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 7 minut temu, RappaR napisał(a): Widzisz jakkolwiek wewnętrzna logikę w tym co wypisujesz? Nie widzę logiki w tym co Ty wypisujesz, wjeżdżając w tej dyskusji z cytowaniem Miłosza przez Tuska. Sorry ale ja w pierdolondo odciągające (nie pierwszy i nie ostatni raz przez Ciebie) od głównego wątku, dalej nie zamierzam brnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 7 minut temu, dannygd napisał(a): Nie widzę logiki w tym co Ty wypisujesz, wjeżdżając w tej dyskusji z cytowaniem Miłosza przez Tuska. Sorry ale ja w pierdolondo odciągające (nie pierwszy i nie ostatni raz przez Ciebie) od głównego wątku, dalej nie zamierzam brnąć. A sądzisz, że tamten gość nie cytował? Nie jest pierwszą osobą, która użyła słowa k**** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 3 godziny temu, RappaR napisał(a): A sądzisz, że tamten gość nie cytował? Nie jest pierwszą osobą, która użyła słowa k**** Masz, "złap Snickersa", może wróci myślenie jak cukier Ci skoczy. https://x.com/i/status/2077423915618505134 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 4 godziny temu, dannygd napisał(a): Masz, "złap Snickersa", może wróci myślenie jak cukier Ci skoczy. https://x.com/i/status/2077423915618505134 Czyli brak Ci argumentów, dlaczego do 67-latki prokurator może wjechać o 6 rano za życzenie śmierci, a do 60-latka za życzenie śmierci trzeba wysłać tekę premiera. Skoro nie potrafisz zrozumieć, że prawo jest prawem, a nie tyranią, jeśli każdego obowiązuje, to pozostaje Ci obrażanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 20 godzin temu, RappaR napisał(a): Dokładnie. Jak Polak coś takiego zrobi, to trzeba przykładnie karać i uzmysłowić Polakom, że są podludźmi i mają znać swoje miejsce. Podobnie jak ktoś powie coś na Owsiaka, to prokuratura wjeżdża o 6 rano do 67-latki. Ale jak publicznie groził śmiercią Tusk Dudzie, to taki jak Ty zagłosował na to, by utworzył rząd i został premierem. Trzeba uzmysłowić, że prawo działa w jedną stronę tylko Zwykły polityczny trash talk. W dodatku mniej dosłowny niż różne wysrywy Korwina o strzelaniu, wieszaniu i zamachach stanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 9 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Zwykły polityczny trash talk. W dodatku mniej dosłowny niż różne wysrywy Korwina o strzelaniu, wieszaniu i zamachach stanu. A bardziej dosłowny niż to? https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-gin-czleku-do-owsiaka-jest-wyrok-za-wpis-emerytki,nId,8062497 Wyjaśnij mi co jest nieprawdą w tym wpisie: 5 godzin temu, RappaR napisał(a): prawo jest prawem, a nie tyranią, jeśli każdego obowiązuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca Godzinę temu, RappaR napisał(a): A bardziej dosłowny niż to? https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-gin-czleku-do-owsiaka-jest-wyrok-za-wpis-emerytki,nId,8062497 Nie jestem specem od poezji ale w tym fragmencie z Miłosza raczej chodzi o samobójstwo a nie zabójstwo. Tak więc nie są to tożsame wpisy pod względem znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 50 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Nie jestem specem od poezji ale w tym fragmencie z Miłosza raczej chodzi o samobójstwo a nie zabójstwo. Tak więc nie są to tożsame wpisy pod względem znaczenia. W słowie giń także nie chodzi o zabójstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, RappaR napisał(a): W słowie giń także nie chodzi o zabójstwo. wiadomo, że chodzi o gin BTW. Nie polecam tego, łeb napierdala po nim. A po tych perfumach to już w ogóle... może kobita pomyliła w lidlu z wódką i tak siadło jej na głowę.... Edytowane 16 Lipca przez dannygd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 25 minut temu, dannygd napisał(a): A po tych perfumach to już w ogóle... może kobita pomyliła w lidlu z wódką i tak siadło jej na głowę.... A co siadło na głowie Tuskowi, że tak powiedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 1 minutę temu, RappaR napisał(a): A co siadło na głowie Tuskowi, że tak powiedział? Poezja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca A to ci zaskoczenie, za chwilę zapewne nagranie zaginie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca (edytowane) W dniu 15.07.2026 o 21:48, dannygd napisał(a): Wskaż mi kłamstwo... LOL... toniesz i brzytwy się chwytasz i dalej brniesz w te 6 m-cy. zmanipulowales moja wypowiedz, wyrwales pytanie z kontekstu i wokol niego stworzyles chochola z ktorym sobie zaczales sam gadac, twoj chocholizm mi nie przeszkadza o ile nie bedziesz mnie cytowal zeby te swoje chocholy tworzyc, te 6 miesiecy to preciez ty sobie uroiles tu cytat z ciebie : Cytat O czym Ty dyskutujesz? Gość dostanie 3-6 m-cy w zawiasach, albo prace społeczne i bardzo dobrze moze w koncu odniesiesz sie do sedna : Cytat problemem jest brak wspolmiernego zachowania w druga strone, tu masz kilka akcji ukr pol, slyszales cokolwiek o tych wydarzeniach? czy byly w podobny sposob naglasniane jak sytuacja z autobusu? nie oczekuje ze odpowiesz, znowu pewnie wymyslisz 10 zastepczych tematow Cytat A największy paradoks tej całej akcji jest taki, że stała się przejaskrawiona, kiedy dziesiątki dzielnych rycerzy prawicy zaczęło bronić tego zachowania zamiast je potępić i nawet tego nie zauważasz. potepilem te zachowanie dwukrotnie i chce aby kierowca otrzymal adekwatna kare , ADEKWATNA rozumiesz? skad wiesz ze nie potepiam internetowych oszolomow ? znowu cos sobie uroiles? Cytat Prace społeczne lub zawiasy to musi być przykład, aby w zarodku potępić takie zachowania, które potem przeradzają się do takiego poziomu nienawiści, który kończy się gorzej niż wyzwiska wobec dziecka. Kolejny etap to rękoczyny, odwet, a na koniec nieposkromiona nienawiść tłumu. wierze ze w prokuraturze nie ma oszolomow i 55 letni zgredzik najprawdopodbniej wczesniej nie karany dostanie jakas grzywne max bo na to zasluzyl . linczowanie w imie przykladu to sobie uskuteczniaj w swojej rodzinie bo wierze ze mieszkam w normalnym kraju i nikt na pokaz nie bedzie stawiany pod pregierzem zwlaszcza w takiej dosyc blachej sprawie. Edytowane 17 Lipca przez mistrzBeatka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 9 godzin temu, tankathon napisał(a): A to ci zaskoczenie, za chwilę zapewne nagranie zaginie Czyli istnieją dorośli faceci, którzy uważają, że 11latkę można a czasem nawet trzeba wyzwać od kurew. Co musiało by być na nagraniu by usprawiedliwić takie zachowanie? Edytowane 17 Lipca przez jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 7 godzin temu, mistrzBeatka napisał(a): moze w koncu odniesiesz sie do sedna : Cytat problemem jest brak wspolmiernego zachowania w druga strone, tu masz kilka akcji ukr pol, slyszales cokolwiek o tych wydarzeniach? czy byly w podobny sposob naglasniane jak sytuacja z autobusu? nie oczekuje ze odpowiesz, znowu pewnie wymyslisz 10 zastepczych tematow Cytat A największy paradoks tej całej akcji jest taki, że stała się przejaskrawiona, kiedy dziesiątki dzielnych rycerzy prawicy zaczęło bronić tego zachowania zamiast je potępić i nawet tego nie zauważasz. potepilem te zachowanie dwukrotnie i chce aby kierowca otrzymal adekwatna kare , ADEKWATNA rozumiesz? skad wiesz ze nie potepiam internetowych oszolomow ? znowu cos sobie uroiles? Przecież Ci odpisałem - czytasz ze zrozumieniem? Akcję z Ukraińcami nagłaśnia prawica, a Ty masz pretensje do centro-lewicy... Co więcej sugerują każdorazowo, że konflikt był na tle narodowościowym, co jest w 99% przypadków bzdurą. Natomiast żaden prawicowiec nie nagłaśnia podobnych zdarzeń gdzie napastnikiem/kami są Polacy. Zobacz przykłady z Bytowa: o akcji pobicia ze skutkiem śmiertelnym nagłośnił prawie każdy prawicowiec dodając tło narodowościowe, a powoli dowiadujemy się, że doszło do bójki w obronie kobiety. Sytuacja absolutnie niedopuszczalna i sprawcy powinni być ukarani surowo, ale razi w oczy wykorzystanie tego politycznie, kiedy w tym samym miesiącu na podobnym tle nożem zabił Polak - Polska. Ba w maju doszło w Bytowie do ataku na 12 latka przez 31 letniego z 20 letnia partnerka. Albo akcja z Częstochowy że stycznia, gdzie facet zwrócił uwagę drugiemu meżczyźnie, że ten źle traktuje swoją kobietę, a ten w odwecie zebrał narzędzia zbrodni, kolegów (sami Polacy) i poszedł do jego mieszkania pobić/zabić mężczyznę. Ktoś z prawicy to nagłaśniał? W Polsce Ukraińcy stanowią ok. 4-5% a odpowiadają za ok. 2% wszystkich przestępstw, a prawicowe media nagłaśniają ich historie jakby sytuacja co najmniej była odwrotna... Jak się ma tu Twoja adekwatność? Gdzie krytyka? Za to od wczoraj wszystkie prawicowe trolle bronią w mediach i lamentują z powodu wyroku dla tego recydywisty/debila/przestępcy Żaka. Seriio? Gość jest śmieciem, którego powinno się zutylizować, bo kara nic tu u niego nie zmieni co sędzia podsumował jak mało kiedy w punkt, a oni lamentują, że 15 lat bez opcji zwolnienia warunkowego (20 lat wyrok). Oczekujesz adekwatnych reakcji i kar (ja też), ale adekwatność ma 2 oblicza: pierwsze dotyczy tego co Ty napisałaś (że może zgred bez historii przestępczej powinien dostać grzywnę - ja uważam, że grzywna tu nie działa, bo zaraz prawicowe trolle zbiorą tysiaka czy dwa i nie będzie realnej kary. Prace społeczne działają lepiej, a zawiasy są tylko "zabezpieczeniem", żeby tak on, jak i inni pomyśleli, zanim się odpalą pod wpływem prawicowej ksenofobicznej propagandy. I to jest drugi aspekt tej historii - społeczny, który pomijasz. Ps. Nigdzie nie napisałem, że nie potępiasz oszołomów, tylko że prawicowi rycerze zaczęli bronić zamiast potępić zachowanie tego 54 latka. O Tobie pisałem, że "nie zauważyłeś" tego - czytaj nie zwróciłeś na to uwagi w swojej wypowiedzi. Czy teraz jasno się wyraziłem dla Ciebie? 7 godzin temu, mistrzBeatka napisał(a): te 6 miesiecy to preciez ty sobie uroiles tu cytat z ciebie : Cytat O czym Ty dyskutujesz? Gość dostanie 3-6 m-cy w zawiasach, albo prace społeczne i bardzo dobrze Jak można cytować moją wypowiedź ze zrozumieniem i ciągle (3-4 raz?) pisać ciągle tylko o 6 m-cach i jednocześnie to mnie oskarżać i wybiórczość... 12 godzin temu, tankathon napisał(a): A to ci zaskoczenie, za chwilę zapewne nagranie zaginie. Tylko debil daje się nabrać na te triki Mateckiego. Do czasu zakończenia postępowania prokuratury, działacz KO nie mam nic do gadania w kontekście udostępniania nagrań będących przedmiotem postępowania. Darek (który już dawno mnie zablokował :)) doskonale o tym wie i świadomie gra na emocjach takich ludzi jak Ty, licząc że wkleisz te bzdury i rozpowszechnisz na swoich SM. Edytowane 17 Lipca przez dannygd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 16 minut temu, dannygd napisał(a): Oczekujesz adekwatnych reakcji i kar (ja też), ale adekwatność ma 2 oblicza: pierwsze dotyczy tego co Ty napisałaś (że może zgred bez historii przestępczej powinien dostać grzywnę - ja uważam, że grzywna tu nie działa, bo zaraz prawicowe trolle zbiorą tysiaka czy dwa i nie będzie realnej kary. Prace społeczne działają lepiej, a zawiasy są tylko "zabezpieczeniem", żeby tak on, jak i inni pomyśleli, zanim się odpalą pod wpływem prawicowej ksenofobicznej propagandy. https://regiony.tvp.pl/71420770/wyrok-dla-babci-kasi-prokuratura-kara-jest-razaco-lagodna Wiadomo, trzeba dzielić społeczeństwo na dwie kategorie. Jedną która jest karana i druga która jest bezkarna. Prawo stosować wybiórczo Na tym polega terror państwoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 49 minut temu, dannygd napisał(a): Tylko debil Będzie to moja jedyna i ostatnia reakcja na twoje wpisy, bo z patolgią nie mam w zwyczaju wymieniać kropki, więc napiszę tylko, najbardziej mnie śmieszy, że ludzie twojego pokroju czy innych jacków i mayorów tego forum, nie mogą zrozumieć, że nie są w stanie nikogo obrazić...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi