Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, RappaR napisał(a):

Jakie były kursy na popular vote dla Kamali?

Ja się tutaj odnoszę do głównych zakładów jakie są, czyli kto zostanie prezydentem. Kursy na prezydenta USA w Kamala vs Trump ciągle były mniejsze na Trumpa i okazały się trafne, bo wygrał Trump. Ogólnie ja chętnie założyłbym się o jakieś wysokie sumy, bo to w zasadzie z mojej perspektywy byłaby kasa za darmo, że Stanowski nie dostanie się do drugiej tury, ale bukmacherzy pewnie nawet tego nie wystawią.

Napisałeś, że ludzie ze wszystkich stron będą głosować na Stanowskiego, a kto konkretnie ma na niego głosować? Ja idę swoim myśleniem - ludzie z PO go wyzywają na socialach i tam nie bardzo ma czego szukać, do Lewicy się wielokrotnie pruł i tutaj też nie ma czego szukać, więc też odpada. PiSowcy mają swojego, jest Hołownia i Mentzen, którym właśnie pewnie trochę uwali głosów i tyle. Maskotka, która idzie po kasę z wyświetleń i zrobić jakąś awanturę pod kliki.

Zresztą on sam wielokrotnie powtarzał, że politycy zarabiają bardzo małe pieniądze i jego przez to nie interesuje wejście do polityki. Zobaczyłem sobie teraz i Duda ma w Google wpisane, że zarabia 25,5k brutto miesięcznie. Dla odmiany najpopularniejsi dziennikarze sportowi biorą miesięcznie od 30 do 60 tysięcy za reklamowanie zakładów bukmacherskich (Stanowski czyni to od lat), więc o czym w ogóle rozmowa...

Edytowane przez Wyparlo

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to taki przypadek "sredni" reprezentujacy, przecietny elektorat kazdego z plemion, tu akurat anty-pis.

47 minut temu, Wyparlo napisał(a):

Ja się tutaj odnoszę do głównych zakładów jakie są, czyli kto zostanie prezydentem. Kursy na prezydenta USA w Kamala vs Trump ciągle były mniejsze na Trumpa i okazały się trafne, bo wygrał Trump. Ogólnie ja chętnie założyłbym się o jakieś wysokie sumy, bo to w zasadzie z mojej perspektywy byłaby kasa za darmo, że Stanowski nie dostanie się do drugiej tury, ale bukmacherzy pewnie nawet tego nie wystawią.

Napisałeś, że ludzie ze wszystkich stron będą głosować na Stanowskiego, a kto konkretnie ma na niego głosować? Ja idę swoim myśleniem - ludzie z PO go wyzywają na socialach i tam nie bardzo ma czego szukać, do Lewicy się wielokrotnie pruł i tutaj też nie ma czego szukać, więc też odpada. PiSowcy mają swojego, jest Hołownia i Mentzen, którym właśnie pewnie trochę uwali głosów i tyle. Maskotka, która idzie po kasę z wyświetleń i zrobić jakąś awanturę pod kliki.

Zresztą on sam wielokrotnie powtarzał, że politycy zarabiają bardzo małe pieniądze i jego przez to nie interesuje wejście do polityki. Zobaczyłem sobie teraz i Duda ma w Google wpisane, że zarabia 25,5k brutto miesięcznie. Dla odmiany najpopularniejsi dziennikarze sportowi biorą miesięcznie od 30 do 60 tysięcy za reklamowanie zakładów bukmacherskich (Stanowski czyni to od lat), więc o czym w ogóle rozmowa...

wszystko zalezy jak szybko by oglosil start - jesli dalby sobie sporo czasu, uzywajac swojego kanalu jako tuby, moglby szybko wjechac na poziom 10-20%.

troche w szoku jestem, ze jednak nie dali zadnych szans temu Sikorskiemu. jesli jest prawda (z plotek), ze to jest taki buc ktorego nawet srednio-nizsi urzednicy DoSu nie znosili, to jest gosciu z takiego materialu jakbys potrzebowal do rozpoczecia jakiejkolwiek dyskusji na szczeblu dyplomatycznym (nie jest to pieniacz, tylko facet z topowym backgroundem, jakkolwiek to zabrzmi).

czytajac jego wczesniejszy zyciorys bylo podobnie w kregach UK, gdzie on ma naprawde legitne papiery na bycie politykiem duzego kalibru, ciekawe gdzie to sie spierdolilo, ze wyladowal na koncowce stawki politykow z pierwszego szeregu.

jesli wybor bylby miedzy nonejmem z pisu a rafalkiem, to mozna spokojnie pojsc na wybory i oddac karte z duzym kutasem namalowanym dlugopisem.

13 minut temu, karl napisał(a):

Stanowski to rzeczywiście dla beki, ale jeśli z tych okolic wystartuje gen. Andrzejczak albo taki Siewiera to ja tu myślę, że będzie jeszcze ciekawie i druga tura to niekoniecznie już POPiS. 

Kompletnie nie rozumiem zachwytów nad Andrzejczakiem w kontekście kandydata na prezydenta.

21 minut temu, P_M napisał(a):

Kompletnie nie rozumiem zachwytów nad Andrzejczakiem w kontekście kandydata na prezydenta.

W obecnych czasach aż głupio abyśmy nie mieli byłego wojskowego jako kandydata na prezydenta. Nasi sąsiedzi nawet sobie takiego wybrali.