Me Myself and I Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 jak tylko Jarek rzuci ręcznik i PiS eksploduje jak supernowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 11 minut temu, Pepis21 napisał(a): Raczej kiepsko na dłuższą metę wyobrazić sobie koalicję KO-Lewica-3D. Właściwie to to samo, ale ta koalicja to będzie taka: 1. PO 2.Nowoczesna 3.IPL 4.Zieloni 5.Agrounia 6.Polska 2050 7.PSL 8. SLD 9.Biedroń i jego chłopaki 10. Razem 11. I Giertych na dokładkę. Całe szczęście dla powyższej jedynastki, że PiS monstrualnie rozbudował urzędniczo-ministerialny aparat ucisku, to może wystarczy im posad. Choć nie sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 17 minut temu, DRK napisał(a): Właściwie to to samo, ale ta koalicja to będzie taka: 1. PO 2.Nowoczesna 3.IPL 4.Zieloni 5.Agrounia 6.Polska 2050 7.PSL 8. SLD 9.Biedroń i jego chłopaki 10. Razem 11. I Giertych na dokładkę. Całe szczęście dla powyższej jedynastki, że PiS monstrualnie rozbudował urzędniczo-ministerialny aparat ucisku, to może wystarczy im posad. Choć nie sądzę. wspaniała będzie to koalicja nie zapomnę jej nigdy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 26 minut temu, DRK napisał(a): Właściwie to to samo, ale ta koalicja to będzie taka: 1. PO 2.Nowoczesna 3.IPL 4.Zieloni 5.Agrounia 6.Polska 2050 7.PSL 8. SLD 9.Biedroń i jego chłopaki 10. Razem 11. I Giertych na dokładkę. Całe szczęście dla powyższej jedynastki, że PiS monstrualnie rozbudował urzędniczo-ministerialny aparat ucisku, to może wystarczy im posad. Choć nie sądzę. O w mordę Nie spodziewałem się, że tam tego tyle, o tworze jak IPL nawet nigdy nie słyszałem nie licząc dzisiaj przeglądając Stronę PKW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoolifan Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, ely3 napisał(a): Chyba tylko u Ciebie..... Bo raczej nie pamiętam by ktoś tak pluł na polskie społeczeństwo jak Ty Akurat tutaj nie masz racji. Za każdym razem kiedy PiS wygrywał wybory, wyborcy opozycji wyciągali argument w postaci tabelek pokazujących rozkład głosów wśród osób z wykształceniem wyższym i podstawowym, jasno sugerując, że PiS wygrywa tłumokom bez szkoły, którym wystarczy pomachać przed twarzą 500 złotowym banknotem. Tak jak PiS przez wiele lat budował narrację o "warszawskich elitach" i "nadzwyczajnych kastach oderwanych od koryta", chcąc zdyskredytować osoby chodzące na marsze organizowane przez opozycję, tak opozycja też wielokrotnie okazywała pogardę względem osób mieszkających na wsiach lub w mniejszych miasteczkach. Tutaj warto tylko zaznaczyć, że PiS mówił to ustami posłów, a w przypadku opozycji to jednak była narracja prowadzona przez środowiska z nią związane, a nie bezpośrednio przez posłów i senatorów (a przynajmniej ja to tak zapamiętałem). Żeby nie być gołosłownym: https://x.com/aleksanek_/status/1713662327617204674?s=20 Edytowane 16 Października 2023 przez Hoolifan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Godzinę temu, Pepis21 napisał(a): Jak myślicie kolejne wybory parlamentarne za rok czy za dwa lata? Raczej kiepsko na dłuższą metę wyobrazić sobie koalicję KO-Lewica-3D. PiS natomiast wiadomo, że rządu mniejszościowego nie utworzy a o koalicję ciężko im będzie z kimkolwiek. beda jaja, pis bedzie przeciagal ile wlezie, pewnie liczac ze tamte się pokłócą zanim nawet wystartuja, a jak ten rząd powstanie to w sumie jedyne co ich łaczy to odsuniecie pis od koryta coby swoich pociotkow powrzucać, ok nie powiem to bardzo wazne spoiwo ale moze nie starczyć na cale 4 lata 1 godzinę temu, Sewer napisał(a): Jak spłacę kredycik to może ty to moze ale twoje rzieciaki juz nie beda chciały, tylko beda tu paliły opony i szabrowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Teraz, Hoolifan napisał(a): Akurat tutaj nie masz racji. Za każdym razem kiedy PiS wygrywał wybory, wyborcy opozycji wyciągali argument w postaci tabelek pokazujących rozkład głosów wśród osób z wykształceniem wyższym i podstawowym, Ale jakoś od 24 h tylko dwóch userów w ogóle wpadło by pisać jakieś inwektywy... Więc jakoś nikt nie wpadł na pomysł by pisać o motłochu choć nadal to Pis jest nr 1. Zwłaszcza ,że to była wrzutka w temacie frekwencji... 16 minut temu, DRK napisał(a): . SLD 9.Biedroń i jego chłopaki Oj widzę ,że kolega przeoczył zjednoczenie tych partii Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): No raczej słabo pamiętasz albo celowo kłamiesz. Od 24 h nikomu poza Toba nie wpadło by pisać o motłochu( no dobra jest jeszcze jeden użytkownik ale on jest frustratem) więc to pokazuje jaki jest Twój tok myślenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 8 minut temu, elwariato napisał(a): ty to moze ale twoje rzieciaki juz nie beda chciały, tylko beda tu paliły opony i szabrowały Pal gumę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 (edytowane) Taka sprawa. Zagłosowałem na kandydatkę i widzę, że w komisji, gdzie głosowałem dostała 0 głosów. Gdzie to mogę zgłosić? EDIT: A dobra, ta komisja jeszcze nie podała wyników. Mój błąd. Edytowane 16 Października 2023 przez MarcusCamby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 6 minut temu, ely3 napisał(a): Od 24 h nikomu poza Toba nie wpadło by pisać o motłochu( no dobra jest jeszcze jeden użytkownik ale on jest frustratem) więc to pokazuje jaki jest Twój tok myślenia Gościu ja - może nie słowo w słowo - przytaczałem wypowiedź Michnika o młodzieży która głosowała kiedyś na Dudę. Weź pomyśl najpierw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoolifan Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 3 minuty temu, ely3 napisał(a): Ale jakoś od 24 h tylko dwóch userów w ogóle wpadło by pisać jakieś inwektywy... Więc jakoś nikt nie wpadł na pomysł by pisać o motłochu choć nadal to Pis jest nr 1. Zwłaszcza ,że to była wrzutka w temacie frekwencji... Ewidentnie nie wyłapałem, że ten tekst o motłochu odnosił się do reakcji na Twój wpis i myślałem, że Twoim zdaniem narracja o "motłochu" w ogóle nie jest w polskiej przestrzeni publicznej obecna. Mea culpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Teraz, DLT_Braddock napisał(a): Gościu ja - może nie słowo w słowo - przytaczałem wypowiedź Michnika o młodzieży która głosowała kiedyś na Dudę. Weź pomyśl najpierw. Gościui nie zauważyłem ,że Michnik się tu udziela Więc pomyśl najpierw o czymś innym niż pluciu i szczuciu. Zacznij choć jeden dzień myśleć pozytywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szak Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 (edytowane) O istnieniu jakichś Zielonych dowiedziałem się dopiero wczoraj. Aż dziw, że jakichś popluczyn po Palikocie jeszcze nie było A tak poważniej, to łatwo nie będzie. Mam nadzieję, że główny kierunek jakoś dogadany, a w reszcie spraw jakieś kompromisy wymyślą. Wyborcy muszą być świadomi czym jest koalicja. W ministerstwach niszczarki już wyciągnięte. Edytowane 16 Października 2023 przez Szak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 47 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Gdzie to mogę zgłosić? otóż podjąłeś właściwą decyzje zglaszajac to tutaj 18 minut temu, Szak napisał(a): Mam nadzieję, że główny kierunek jakoś dogadany, a w reszcie spraw jakieś kompromisy wymyślą. znaczy to wiadomo, kierunek społki skarbu państwa jest dogadany jeszcze przed startem rozmów i o to martwic sie nie musisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szak Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 (edytowane) Why so cyniczny? Mam nadzieję, że przynajmniej założą białe rękawiczki. Bo PiS to kradnie/kradł brudnymi łapami, którymi wcześniej przerzucał gnój, bez jakiejkolwiek krępacji, a za to plując w gębę wszystkim via TVP Nie mam naiwnych złudzeń, niech po prostu nastąpi dobra zmiana, bo całkiem porządnie to nigdy nie było i nie będzie... Edytowane 16 Października 2023 przez Szak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 A w PIS to niby lepiej? Kaczor i jego stara gwardia, świry wokół Macierewicza, Ziobryści, Morawiecki i "eksperci", ludzie Bielana, mafia stołkowa Horały itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 (edytowane) Godzinę temu, ely3 napisał(a): Więc pomyśl najpierw o czymś innym niż pluciu i szczuciu. Zacznij choć jeden dzień myśleć pozytywnie Ja prdl Chyba ci się coś pomieszało od tego wymachiwania banderowskimi flagami. Myslę bardzo pozytywnie na razie. Zapowiadali zamach październikowy "a tu ludzie się do siebie uśmiechają" - tak to leci??? PS. Ponoć Czarzasty, Żukowska, Jachira nie wejdą i aktywiszcze. Gdyby jeszcze Gosiewską uwalili, ale niestety dobre miejsce na liście miała, więc chyba dalej będzie obniżać poziom w Sejmie. Edytowane 16 Października 2023 przez DLT_Braddock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 5 godzin temu, julekstep napisał(a): Brzmi jak Miasteczko Wilanow Myślę że u mnie było bardzo podobnie a mieszkam na zapyziałej Białołęce Coś czuję u ciebie straszny ból dupy do tego Wilanowa Nie stać cię na mieszkanie tam i zazdrościsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 4 minuty temu, josephnba napisał(a): Myślę że u mnie było bardzo podobnie a mieszkam na zapyziałej Białołęce Konfederacja w Warszawie, właśnie na Białołęce osiągnęła najlepszy rezultat i to z ogromną przewagą! Chyba się przeprowadzę sąsiedzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 18 minut temu, MarcusCamby napisał(a): Konfederacja w Warszawie, właśnie na Białołęce osiągnęła najlepszy rezultat i to z ogromną przewagą! Chyba się przeprowadzę sąsiedzie! Joe bedzie teraz na sąsiadów patrzył wilkiem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi