Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą nie macie wrażenia, że organizacyjnie coś zostało zjebane, że tyle ludzi jeszcze czeka w kolejkach? Exit poll ogloszony, a tysiące ludzi jeszcze stało. Cisza wyborcza do kosza 😀

W sensie ja idę do lokalu i po 5 minutach jest po wydarzeniu. A jak ktoś ma stać pół dnia, to szacunek.

Edytowane przez Szak

4 minuty temu, Szak napisał(a):

Mam nadzieję, że nic się tam nie odpierdoli i ta banda pisowska zostanie pogoniona,ale opozycji będzie niezmiernie trudno. Raz że dużo partii w koalicji, hamulcowy Duda, sprzątanie stajni i trudne decyzje. 

Prawdopodobnie większość będzie nieznaczna, partii koalicyjnych mnóstwo i wiszące weto prezydenckie. Poza tym najpierw trochę poczekają na próby PiSu z utworzeniem większości. Ogólnie ciężko będzie pogodzić interesy wszystkich partii, a oczekiwania są ogromne 

2 minuty temu, Szak napisał(a):

Swoją drogą nie macie wrażenia, że organizacyjnie coś zostało zjebane, że tyle ludzi jeszcze czeka w kolejkach? Exit poll ogloszony, a tysiące ludzi jeszcze stało. Cisza wyborcza do kosza 😀

Wydaje mi się, że po prostu te wybory zaczynają się za wcześnie i za wcześnie kończą. Przez te 30 lat polskie społeczeństwo przeszło szereg zmian, między innymi nie wstajemy tak wcześnie jak poprzednie pokolenia, wolimy dłużej posiedzieć niż wstać wcześniej. To tylko dowód anegdotyczny ale widzę to w relacjach moje pokolenie - pokolenie moich rodziców. 

2 minuty temu, Szak napisał(a):

Zdecydowanie, o ile dobrze przypominam sobie dawniej były jakieś przesunięcia ciszy wyborczej bo był jakiś incydent i na jakimś wypizdowie komisja musiała 1h dłużej siedzieć, a teraz te kolejki a oni wszystko ogłaszają.

13 minut temu, Szak napisał(a):

W sensie ja idę do lokalu i po 5 minutach jest po wydarzeniu. A jak ktoś ma stać pół dnia, to szacunek.

no nie zyebane tylko myk a la to z d. sreferendum, znaczy u mnie na wieosce doyebali komisji a ponoc w miastach poprzenosili i uyebali, typowa tania sztuczka tej wladzy, na czym zreszta sami sie pewnie przejechali

to juz ostatnia wina łopozycji, zyebane sreferendum😄 to jest dopiero beka, polowa uc***ala bo Tusk im kazał😄🥴

3 minuty temu, elwariato napisał(a):

no nie zyebane tylko myk a la to z d. sreferendum, znaczy u mnie na wieosce doyebali komisji a ponoc w miastach poprzenosili i uyebali, typowa tania sztuczka tej wladzy, na czym zreszta sami sie pewnie przejechali

No PiS sam sobie strzelił w stopę jak pokazują w Warszawie na Woli, to sami młodzi stoją w kolejce do głosowania, bo  seniorzy by nie dali rady stać 5 godzin , Młodzi raczej tak kochają pisiorów jak psy dziada w ciemnej ulicy

18 minut temu, RappaR napisał(a):

Jedna z bardziej paskudnych osób. Poczytaj o niej, jest ohydna

podrzuci coś dla leniwych, plus ochydna no raka orientalna uroda😄😋

plus juz sie zaczyna lepsza polsza triumfuje, to pisowską hołotę pogonili😄 co za ludzie, niektore rzeczy sie nigdy nie zmienią