BMF Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Teraz, P_M napisał(a): Ok, tylko niech już nie twierdzą z, że bronią demokracji, bo nie potrafią z niej korzystać;) Szkopuł w tym, że perfekcyjnie z niej skorzystali, referendum to martwa instytucja, bo tak została zaprojektowana konstytucja, tak że pretensje można mieć co najwyżej do tych, którzy ją pisali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 1 minutę temu, elwariato napisał(a): jakie dał dżuma i cholera! uznałem że hiv i aids byłoby nieadekwatne i krzywdzące dla tego który byłby aidsem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 45 minut temu, RappaR napisał(a): No właśnie pokazują, że nie dorośli do demokracji. Referendum to zawsze okazja do wyrażenia zdania i świadczy o dojrzałości demokracji W batustanach go się nie docenia Niekoniecznie. Ja nie wziąłem karty do referendum dlatego, że pytania były naprawdę zbyt ogólne. Czy mur na granicy z Białorusią musi istnieć zawsze ? No nie musi. Czy będę popierał przyjęcie emigrantów ? To zależy ilu, kiedy, jakich. Jaka będzie ewentualna kara i jaki zysk. To naprawdę nie są rzeczy zerojedynkowe. I tak naprawdę te pytanie służyły tylko temu aby PiS mógł nadać ton dyskusji w kampanii wyborczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Teraz, BMF napisał(a): Szkopuł w tym, że perfekcyjnie z niej skorzystali, referendum to martwa instytucja, bo tak została zaprojektowana konstytucja, tak że pretensje można mieć co najwyżej do tych, którzy ją pisali. No właśnie tu się z Tobą nie zgadzam :))) To takie "na złość mamie odmrożę sobie uszy", a nie korzystanie z demokracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Teraz, BMF napisał(a): Szkopuł w tym, że perfekcyjnie z niej skorzystali, referendum to martwa instytucja, bo tak została zaprojektowana konstytucja konstytucja która przeszła w referendum jakąś tam marginalną przewagą, przy frekwencji która byłaby 'niewiążąca' wg. tej konstytucji tak btw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Funkcjonariusze usmiech przez lzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 4 minuty temu, Sebastian napisał(a): Niekoniecznie. Ja nie wziąłem karty do referendum dlatego, że pytania były naprawdę zbyt ogólne. Czy mur na granicy z Białorusią musi istnieć zawsze ? No nie musi. Czy będę popierał przyjęcie emigrantów ? To zależy ilu, kiedy, jakich. Jaka będzie ewentualna kara i jaki zysk. To naprawdę nie są rzeczy zerojedynkowe. I tak naprawdę te pytanie służyły tylko temu aby PiS mógł nadać ton dyskusji w kampanii wyborczej. Pytanie o wiek emerytalny było konkretne a i tak nie skorzystałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 8 minut temu, mayor napisał(a): Popieram, nawet chyba ma większy majątek od obecnego premiera, i nie z kradzieży nie no jej stary to devieloper to nawet gdyby byl najuczciwszym we wszechświecie to i tak wiadomo ze kanalia i zadnych skrupułów nie posiada slowem dziewczyna o orientalnej urodzie, i tutaj ciekawe czy po matce, czy moze urodzila sie jako brzydki chlopiec no ale piniądz czyni cuda wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Krul znalazl przyczyne kompromitacji konfederacji. Za malo Korwina i Brauna xD https://wydarzenia.interia.pl/raport-wybory-parlamentarne-2023/news-wybory-2023-janusz-korwin-mikke-tlumaczy-porazke-konfederacj,nId,7089077 Nikt nie spodziewał się takiego wyniku. Ale, niestety, jak się ukrywa przede wszystkim Grzegorza Brauna, mnie, to takie są skutki - powiedział Interii Janusz Korwin-Mikke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 I kolejne 4 lata @fluber będzie uprawiał propagandę PiSu podkreślając, że na nich nie głosował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Teraz, jack napisał(a): I kolejne 4 lata @fluber będzie uprawiał propagandę PiSu podkreślając, że na nich nie głosował Na senatora zagłosowałem z PiSu, także tak pół na pół ostatecznie wyszło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 10 minut temu, julekstep napisał(a): na najbezpieczniejszą opcję (czyli na tych co nie mieli szans się dostać) - na Bezpartyjnych! ja na trzecia dupe, i serio na niewiaste z tak odleglego miejsca ze tez spokojnie nie ponosze odpowiedzialnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 19 minut temu, LAF napisał(a): Aby wybrać premiera Ty go wybierasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 A ja zagłosowałem na faceta który w Toruniu zrobił najwiecej dla Torunia. A wynik się dopiero sprawdzi we wtorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 brawo ale to nie te wybory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Teraz, Me Myself and I napisał(a): brawo ale to nie te wybory Uznałem ze jednak te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 18 minut temu, julekstep napisał(a): konstytucja która przeszła w referendum jakąś tam marginalną przewagą, przy frekwencji która byłaby 'niewiążąca' wg. tej konstytucji tak btw Nie do końca. Art. 11 ustawy konstytucyjnej z 92 roku mówi o większości biorących udział w referendum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szak Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Referendum było zaprzeczeniem swojej idei. Wiem, że demokracja i w ogóle, ale to była farsa, pułapka, manipulacja. Jedna z wielu PiS. Jestem przekonany, że pytania ustalali na kolanie, bez udziału kogokolwiek kompetentnego. Zbyt ogólne, tendencyje, bo wskazujące, że opozycja wszystko to chce wprowadzić, a praktycznie i tak niewiążace. Mam nadzieję, że nic się tam nie odpierdoli i ta banda pisowska zostanie pogoniona,ale opozycji będzie niezmiernie trudno. Raz że dużo partii w koalicji, hamulcowy Duda, sprzątanie stajni i trudne decyzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 To ciekawe. O wyniku wyborów nie zdecydowały przepływy wyborców a Ci którzy 4 lata temu nie głosowali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 38 minut temu, LAF napisał(a): Właśnie trzeba obczaić nowe dupy jakie będą w sejmie. Aśka Mucha clears te wszystkie nowe co weszły, chociaż ja mam do niej sentyment bo przypomina mi moją nauczycielkę od fizyki z liceum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi