Chytruz Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 46 minut temu, the_secret napisał: W UK kfc jest okropne, fuj. No wiem, dlatego pytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 po co w uk isc do kfc jak tam sa (a przynajmniej byly) te smiechowe podroby gdzie za 2-3 funty mialo sie w opor zestaw i same arabusy (w obsludze) + murzyniaki (klientela) w srodku PIEKNE CZASY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 W dniu 21.11.2022 o 08:55, RappaR napisał: Gdzie ja napisałem, że nią gardzę? https://www.samhsa.gov/homelessness-programs-resources/hpr-resources/rise-prescription-drug-misuse-abuse-impacting-teens To już wolę w Polsce Możesz mnie oświecić jakie to epitety? Fascynujące, a i tak prawie co 10 Amerykanin jest bezdomny, albo mieszka w przyczepie kempingowej To co oni z tym robią? Faktycznie taki jest czynsz na miejsce na śpiwór na chodniku? Z Twoich wpisów wyraźnie widać pogardę dla ludzi mniej wyedukowanych., Świadczą o tym epitety jakich nagminnie używasz : " prostym robolem", "niewykształceni, prości ludzie żyjący na koszt tej lepszej części społeczeństwa ". Ciekawe jak lekarz, który musi dotykać ludzi ,którymi się brzydzi odkaża ręce ?.,Chociaż ja osobiście takich typów nie uważam za lekarzy, tylko przebierańców w białych mundurkach z dyplomami uczelni medycznych , często uzyskanymi za przysłowiową osełkę masła , ćwiartkę cielęciny ,albo porządnie wypchaną kopertę ., Zresztą ,jeżeli ktoś wyliczył że "prawie co 10 Amerykanin jest bezdomny" to widać że ma trudności z przyswajaniem wiedzy, gdyż w rzeczywistości to jeden na 170 w skali całej populacji US , a w NYC jeden na 120 ., Tym tekstem o śpiworach to poleciałeś Urbanem, chyba rzeczywiście jest wiecznie żywy, nawet jeżeli umarł i go skremowali ,to ciągle żyje w głowach niektórych przedstawicieli "lepszej części społeczeństwa " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 28 minut temu, mayor napisał: Z Twoich wpisów wyraźnie widać pogardę dla ludzi mniej wyedukowanych., Świadczą o tym epitety jakich nagminnie używasz : " prostym robolem", "niewykształceni, prości ludzie żyjący na koszt tej lepszej części społeczeństwa ". Ciekawe jak lekarz, który musi dotykać ludzi ,którymi się brzydzi odkaża ręce ?.,Chociaż ja osobiście takich typów nie uważam za lekarzy, tylko przebierańców w białych mundurkach z dyplomami uczelni medycznych , często uzyskanymi za przysłowiową osełkę masła , ćwiartkę cielęciny ,albo porządnie wypchaną kopertę ., Zresztą ,jeżeli ktoś wyliczył że "prawie co 10 Amerykanin jest bezdomny" to widać że ma trudności z przyswajaniem wiedzy, gdyż w rzeczywistości to jeden na 170 w skali całej populacji US , a w NYC jeden na 120 ., Tym tekstem o śpiworach to poleciałeś Urbanem, chyba rzeczywiście jest wiecznie żywy, nawet jeżeli umarł i go skremowali ,to ciągle żyje w głowach niektórych przedstawicieli "lepszej części społeczeństwa " Ale to raczej nie jest wyjątek. Lepiej wyedukowani mają zwykle problem z gorzej wyedukowanymi, a gorzej wyedukowani z lepiej wyedukowanymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Godzinę temu, mayor napisał: Świadczą o tym epitety jakich nagminnie używasz : " prostym robolem", "niewykształceni, prości ludzie żyjący na koszt tej lepszej części społeczeństwa Ale to są cytaty innych ludzi, nie moje poglądy Godzinę temu, mayor napisał: Zresztą ,jeżeli ktoś wyliczył że "prawie co 10 Amerykanin jest bezdomny" to widać że ma trudności z przyswajaniem wiedzy, gdyż w rzeczywistości to jeden na 170 w skali całej populacji US , a w NYC jeden na 120 ., Nawet zacytować wypowiedzi nie potrafisz nic takiego nie napisałem, ale cóż. Są ludzie dla których normą jest to, że swoją kobietę biję. Z takimi się nie dogadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 3 minuty temu, RappaR napisał: Nawet zacytować wypowiedzi nie potrafisz nic takiego nie napisałem, ale cóż. W dniu 21.11.2022 o 08:55, RappaR napisał: Fascynujące, a i tak prawie co 10 Amerykanin jest bezdomny, albo mieszka w przyczepie kempingowej Coś masz ostatnio dołek intelektualny chyba Jeżeli są to cytaty, to lepiej w cudzysłowie pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 (edytowane) 14 minut temu, Pablo81 napisał: Coś masz ostatnio dołek intelektualny chyba Aha. Czyli jeśli gdzieś napisałem, że nie zrobiłem x, to wycięcie słów zrobiłem x będzie dowodem? Napisałem, że "prawie co 10 Amerykanin jest bezdomny, albo mieszka w przyczepie kempingowej" i to jest całe stwiedzenie. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/may/03/owning-trailer-parks-mobile-home-university-investment https://policyadvice.net/insurance/insights/homelessness-statistics/ Czyli ogółem około ~8% populacji USA jest bezdomna albo mieszka w przyczepie kempingowej. Czyli prawie co 10. Co się nie zgadza? Edytowane 22 Listopada 2022 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 1 minutę temu, RappaR napisał: Aha. Czyli jeśli gdzieś napisałem, że nie zrobiłem x, to wycięcie słów zrobiłem x będzie dowodem? Napisałem, że "prawie co 10 Amerykanin jest bezdomny, albo mieszka w przyczepie kempingowej" i to jest całe stwiedzenie. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/may/03/owning-trailer-parks-mobile-home-university-investment https://policyadvice.net/insurance/insights/homelessness-statistics/ Czyli ogółem około ~8% populacji USA jest bezdomna, albo mieszka w przyczepie kempingowej. Czyli prawie co 10. Co się nie zgadza? To dlaczego napisales: 20 minut temu, RappaR napisał: Nawet zacytować wypowiedzi nie potrafisz nic takiego nie napisałem, ale cóż. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: To dlaczego napisales: ? Bo nie napisałem, że co 10 Amerykanin jest bezdomny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 3 godziny temu, fluber napisał: Ale to raczej nie jest wyjątek. Lepiej wyedukowani mają zwykle problem z gorzej wyedukowanymi, a gorzej wyedukowani z lepiej wyedukowanymi. Ty dzielisz ludzi na gorzej i lepiej wyedukowanych? OK a co sądzisz o takich, którzy całą mądrość czerpią z internetu ? Gówno wiem, ale powiem bo i tak w internecie znajdę jakiś materiał na potwierdzenie mojej mądrości (.Ch.. z tym że z przed 19 lat ) A gdzie zaliczasz takich ,co nawet nie potrafią podziękować za 10 lajków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 26 minut temu, mayor napisał: Ty dzielisz ludzi na gorzej i lepiej wyedukowanych? Jest to jedno z kryteriów podziału ludzi, ktore wypłynęło akurat w waszej dyskusji. 27 minut temu, mayor napisał: OK a co sądzisz o takich, którzy całą mądrość czerpią z internetu ? Gówno wiem, ale powiem bo i tak w internecie znajdę jakiś materiał na potwierdzenie mojej mądrości (.Ch.. z tym że z przed 19 lat ) Nic nie sądzę, gdyż takich nie ma. 27 minut temu, mayor napisał: A gdzie zaliczasz takich ,co nawet nie potrafią podziękować za 10 lajków ? Czy to jest jakaś sugestia, że potrzebujesz podziękowań za dawanie lajków w Internecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 2 godziny temu, Pablo81 napisał: To dlaczego napisales: No nie napisałem, że co 10 Amerykanin jest bezdomny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Godzinę temu, fluber napisał: Jest to jedno z kryteriów podziału ludzi, ktore wypłynęło akurat w waszej dyskusji. Nic nie sądzę, gdyż takich nie ma. Czy to jest jakaś sugestia, że potrzebujesz podziękowań za dawanie lajków w Internecie? Rzeczywiście mój błąd, Twoje mądrości wykopane w internecie były z 1999 roku,nie 19 lat tylko 22 lata., Nie potrzebuje podziękowań, dałem z dobrego serca .Jak możesz zmienić komuś z zaburzeniami emocji, świat kilkoma kliknięciami to warto. Podziękować wypada, ale nie jest to niezbędne. Widzę że tam brakuje trochę do 10 tysięcy ,to w razie czego mogę pomóc, tym bardziej kiedy ci co zawsze lajkowali pochowali głowy w piaskownicy .,BTW PIS właśnie przegrał górny Śląsk, chyba początek końca i jednocześnie podziękowania od lokalnej społeczności za ekspresowe rozpi****lenie górnictwa 14 kopalń w 8 lat -Robi Wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 28 minut temu, mayor napisał: Rzeczywiście mój błąd, Twoje mądrości wykopane w internecie były z 1999 roku,nie 19 lat tylko 22 lata., Nie potrzebuje podziękowań, dałem z dobrego serca .Jak możesz zmienić komuś z zaburzeniami emocji, świat kilkoma kliknięciami to warto. Podziękować wypada, ale nie jest to niezbędne. Widzę że tam brakuje trochę do 10 tysięcy ,to w razie czego mogę pomóc, tym bardziej kiedy ci co zawsze lajkowali pochowali głowy w piaskownicy .,BTW PIS właśnie przegrał górny Śląsk, chyba początek końca i jednocześnie podziękowania od lokalnej społeczności za ekspresowe rozpi****lenie górnictwa 14 kopalń w 8 lat -Robi Wrażenie Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Konsumpcja jeszcze rośnie, ale praktycznie już przyhamowała. Może to przystopuje inflację za te 3-4 miesiące. https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-slabe-dane-o-sprzedazy-w-polsce-duze-rozczarowanie,nId,6428954 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) 3 godziny temu, fluber napisał: Konsumpcja jeszcze rośnie, ale praktycznie już przyhamowała. Może to przystopuje inflację za te 3-4 miesiące. https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-slabe-dane-o-sprzedazy-w-polsce-duze-rozczarowanie,nId,6428954 Ciężko będzie. Tarcza zniknie, od nowego roku nowe stawki za prąd gaz, podwyżka minimalnej, podwyżka ZUS dla przedsiębiorców. Ceny w wielu miejscach już są zduszone i nie sądzę aby firmy były zdolne przyjąć na siebie te obciążenia. Generalnie nie fajny czas. Budownictwo - które stanowiło 1/3 gospodarki przymiera głodem i tu będą zwolnienia ludzi a jak tu to i wszędzie. Będziemy biednieć. Edytowane 23 Listopada 2022 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Jakim prawem w takim czasie jak dziś, DRUGI RAZ można dodzwonić się do prezydenta Polski i udawać prezydenta Francji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 59 minut temu, Reikai napisał: Jakim prawem w takim czasie jak dziś, DRUGI RAZ można dodzwonić się do prezydenta Polski i udawać prezydenta Francji? Bo polskie państwo za PiS istnieje jeszcze bardziej teoretycznie niż wcześniej ? Zobacz co tutaj przechodzi. Dworczyk wyciąga 64 mln na swoją fundację, w tym dużą część z tego w momencie gdy kierował instytucją przyznającym dotację. Czyli de facto dotował sam siebie. I co się z tym dzieje ? Czy CBA zatrzymało Dworczyka ? Czy ABW zatrzymało go za wcześniejszy wyciek maili ? Polskie państwo za czasów PiS to kpina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 6 godzin temu, Sebastian napisał: Ciężko będzie. Tarcza zniknie, od nowego roku nowe stawki za prąd gaz, podwyżka minimalnej, podwyżka ZUS dla przedsiębiorców. Ceny w wielu miejscach już są zduszone i nie sądzę aby firmy były zdolne przyjąć na siebie te obciążenia. Generalnie nie fajny czas. Budownictwo - które stanowiło 1/3 gospodarki przymiera głodem i tu będą zwolnienia ludzi a jak tu to i wszędzie. Będziemy biednieć. Nie wiem gdzie ceny są zduszone, bo konsumpcja jest rekordowa i marże po pandemii też rekordowe: https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artykul/handel-podwyzszyl-marze-niemal-dwukrotnie-firmy-sprytnie-korzystaja-na-inflacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi