Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ignazz napisał:

niby mamy gramatury wypisane ale te kanapki są coraz bardziej papciowate jeżeli chodzi o objętość - wagowo chyba to nadrabiają jakimś wypełniaczem bo obecny Royal niby ćwierćfunciak wygląda jak kapeć i cheesburger 10 lat temu

kiedyś to był grubas a dziś sprasowany kotlet z budy i jak to widzę to bym się przyłączył

ogólnie mięso z OSI Foods produkowane w Polsce ( Ostróda plus ubojnia  okolicach Leszna) produkowane jest wysokiej jakości i stąd dostarczane jest do Skandynawii i Niemiec ale głęboko mrożone produkty nigdy nie będą miały w smaku jakość

jak ktoś ma okazję to niech leci do sieciówki Max Burger ( Gdańsk obwodnica, Warszawa Złote , Złomianki) tam chociaż to ma smak prawdziwego mięsa a dodatki nie są tak sprasowane jak ten pojedyńczy ogóreczek w McD cheeseburger 

mc Nugets to już w ogóle papka a kurczaki konkurujące z KFC niezjadliwe

co śmieszne jadając w Wendy's tańszym odpowiedniku McD w USA gdzie jest największy odsetek czarnych braci ze względu na atrakcyjne ceny bałagan był w lokalach największy ale żarło najlepsze

szkoda że upadł koncept Taco Bells w Polsce

co dziwne kupiłem ostatnio kubeł frytek za 9,99 w KFC i biją te z McD

Taco Bells jest piekny, nie wiedziałem w ogole ze nie ma tego w Polsce. A frytki z KFC vs MC to też dla mnie temat ciekawy, na pewno dają rade te z KFC tez i są blisko siebie.

To jest ciekawy temat jak bardzo te fast foody sie roznia od siebie w zależności od kraju.

Ogolnie KFC i McDonlad w PL to zupelnie inna jakosc (lepsza) niz np w UK.

W Hiszpani maja McCafe w ktorych mozna kupic np całkiem ok macaroons.

Co do frytek to te w KFC z 10 lat temu byly tak slabe ze zmienili cala technologie ich robienia.

Podsumowując uważam że za te ceny można zjeść cos lepszego w okolicy niż akurat ten czy inny FF.

34 minuty temu, P_M napisał:

Raz w życiu miałem kubełek z jakimś kurczakiem z 10-15 lat temu, never again. Straszny szrot, mdli mnie na samą myśl. 

Na kaca plus miriada wchodzi najlepiej. Zawsze mnie stawia na nogi 

Ale ogólnie to jest różnica knajp tej samej sieci. Jak właściciel Żydzi to na wszystkim oszuka mimo kontroli sieciowej. Największy klasyk to sypanie mniej proszku do napoju ( tak tak robi się to gowno na miejscu i nie ma to nic wspólnego z cola czy fanta) i duuuuzo lodu. 

Są miejsca gdzie ewidentnie jest większy syf i żarcie mniej smaczne. 
pozdrawam Burger Kinga na A4 przed Mysłowicami gdzie syf jak na stacji w NRD 

Ogólnie w tych najlepszych galeriach handlowych siec ma lepsza jakość niż w pipidowkach autostradowych. Knajpy w centrum miast jak Olsztyn tez dbają bardziej bo tam maja wielokrotnego powtarzalnego klienta 

Takiego przejazdowego ma się gdzieś. 

Np od Włocławkiem. 

Gdzie widać nieogarnięta obsługę 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat