Cardi Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 5 godzin temu, fluber napisał: Ja też się zgadzam, że gdyby nie takie podnoszenie płacy minimalnej to nie miałbym co cytować próbując wypromować ten wszechobecny dobrobyt jako sukces partii rządzącej. Poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 9 minut temu, Sebastian napisał: A jeśli coś nie działa to obecny nasz system. I tu mam nadzieję, że nie potrzebujecie dowodów. Dlaczego nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 1 minutę temu, fluber napisał: Dlaczego nie działa? Może dlatego, że od jakichś 16 lat decyzje podejmowane są w ostatniej chwili i w dodatku złe ? Może dlatego, że nie żadnego realnego planu tylko gaszenie pożarów, powstających w większości przypadków w wyniku zaniechań czy nieprzemyślanych decyzji. Może dlatego, że nasi rządzący - po kolei - zajmują się głównie drenażem zasobów państwa w celu uzyskania własnych korzyści majątkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 6 godzin temu, fluber napisał: I co na to powiecie? A jak nałożysz na te dane inflację w UE i Polsce to stosunek nie będzie czasem zbliżony? Tak tylko rzucam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 1 godzinę temu, Sebastian napisał: To znaczy ? W rodzinie u mnie w zasadzie taki system działa. Podzieliliśmy między siebie obowiązki a o pozostałych rzeczach decydujemy razem wspólnie. Co do firmy to w spółce tak to działa, że każdy ma obowiązki a jak są jakieś ważne decyzje to mamy głosowanie. W działalnościach demokracji nie będzie bo to są moje środki i moje decyzje - oczywiście konsultuję te decyzje z pracownikami (tymi, którzy się akurat na danej dziedzinie znają) ale realnie to ja ponoszę odpowiedzialność więc mogę podjąć decyzję niezgodną z ich sugestiami. Parę lat temu proponowałem kilku pracownikom stworzenie społki która zajmowałaby się tylko montażami, uruchomieniami i dbaniem o serwis ale nie chcieli - sądzę, że bali się współodpowiedzialności finansowej. W sumie to nie wprowadziłeś takiego systemu tylko tak sobie popisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 13 minut temu, jack napisał: A jak nałożysz na te dane inflację w UE i Polsce to stosunek nie będzie czasem zbliżony? Tak tylko rzucam. Nie za bardzo wiem, co chcesz na co nakładać. Przecież ja podaję dane w Euro. 31 minut temu, Sebastian napisał: Może dlatego, że od jakichś 16 lat decyzje podejmowane są w ostatniej chwili i w dodatku złe ? Może dlatego, że nie żadnego realnego planu tylko gaszenie pożarów, powstających w większości przypadków w wyniku zaniechań czy nieprzemyślanych decyzji. Może dlatego, że nasi rządzący - po kolei - zajmują się głównie drenażem zasobów państwa w celu uzyskania własnych korzyści majątkowych. Od 16 lat jesteśmy najszybciej rozwijającym się państwem w Unii Europejskiej. Albo jest to efektem podejmowanych w ostatniej chwili złych decyzji, pożarów w wyniku zaniechań i nieprzemyślanych decyzji oraz drenażu zasobów państwa w celu uzyskania własnych korzyści majątkowych, albo pierdolisz od rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 5 minut temu, Koelner napisał: W sumie to nie wprowadziłeś takiego systemu tylko tak sobie popisałeś. Po prostu taki system działa w każdej normalnej rodzinie. Nie musiałem go wprowadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Teraz, Sebastian napisał: Po prostu taki system działa w każdej normalnej rodzinie. Nie musiałem go wprowadzać. Trzylatka pytasz o podział budżetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 35 minut temu, Sebastian napisał: Może dlatego, że od jakichś 16 lat decyzje podejmowane są w ostatniej chwili i w dodatku złe ? Może dlatego, że nie żadnego realnego planu tylko gaszenie pożarów, powstających w większości przypadków w wyniku zaniechań czy nieprzemyślanych decyzji. Może dlatego, że nasi rządzący - po kolei - zajmują się głównie drenażem zasobów państwa w celu uzyskania własnych korzyści majątkowych. a potem ten sam kolo będzie wyzywał PiS od populistów xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: Trzylatka pytasz o podział budżetu? Może jednak chłopaki mają rację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 9 minut temu, Sebastian napisał: Może jednak chłopaki mają rację... nie wiem co ma znaczyć ta myśl ale robienie z Polski Szwajcarii to jak robić demokracje w Iraku -> nie każdy zespół może grać triangle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Teraz, Koelner napisał: nie wiem co ma znaczyć ta myśl ale robienie z Polski Szwajcarii to jak robić demokracje w Iraku -> nie każdy zespół może grać triangle Taka demokracja sprawdza się u nas na przykład we wspólnotach mieszkaniowych. A ta myśl ma znaczyć tyle, że wiadomo, że nie pytam 8 latka o budżet - raczej rozmawiam z nim o tym co jego bezpośrednio dotyczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 11 godzin temu, Sebastian napisał: Ja bym skopiował system Szwajcarski. Tam dają radę. Nie głosują nad wszystkim ale na tym niskim poziomie wybierają swoje "rady miasta" z tym, że mogą w zasadzie w każdej chwili takie osoby odwołać i w dodatku takie osoby nie mogą zasiadać w takiej radzie bodajże tylko raz czy dwa. Mając taką bezpośrednią dźwignię na zarządzających łatwo ich kontrolować. I właśnie na tym szczeblu lokalnym to działa bardzo fajnie i przekłada się później na szczebel krajowy. Nie ma szamotania się, pochopnym decyzji. Z tego wszystkiego, wystarczy ograniczyć kadencyjność do liczby 2 i wprowadzić możliwość odwoływania na każdym szczeblu. 6 godzin temu, Sebastian napisał: Parę lat temu proponowałem kilku pracownikom stworzenie społki która zajmowałaby się tylko montażami, uruchomieniami i dbaniem o serwis ale nie chcieli - sądzę, że bali się współodpowiedzialności finansowej. Może się o outsourcingu naczytali zbyt dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 12:38, josephnba napisał: Wiem że jestem stary i pewnie się nie znam, ale ten rap dziś to jakoś tak średnio to rapu który pamiętam sprzed lat pasuje jakieś autotune wykręcone na max, że to bardziej jakieś tanie elektro przypomina niż potomków 2paca czy Snoopa Jak to usłyszałem, to mi nawet te kawałki brata Kukulskiej brzmią lepiej Choć wciąż jak Martyniuk po ścieżce koksu Rap to najbardziej zróżnicowany gatunek w historii muzyki, więc może to różnić się od rapu jaki pamiętasz z lat 90 ale nadal jest to rap. A to, że słychać autotune, to instrument muzyczny jak każy inny, to tak jakbyś krytykował zespoły metalowe, że używają bassu 13 godzin temu, Sebastian napisał: Ja bym skopiował system Szwajcarski. Tam dają radę. Nie głosują nad wszystkim ale na tym niskim poziomie wybierają swoje "rady miasta" z tym, że mogą w zasadzie w każdej chwili takie osoby odwołać i w dodatku takie osoby nie mogą zasiadać w takiej radzie bodajże tylko raz czy dwa. Mając taką bezpośrednią dźwignię na zarządzających łatwo ich kontrolować. I właśnie na tym szczeblu lokalnym to działa bardzo fajnie i przekłada się później na szczebel krajowy. Nie ma szamotania się, pochopnym decyzji. Mnie naprawdę zadziwia Wasza wiara w Was samych. Tak tak obniżymy podatki i każdy będzie milionerem sprzedając parówki a memcel krul. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, Kołczu33 napisał: Rap to najbardziej zróżnicowany gatunek w historii muzyki, więc może to różnić się od rapu jaki pamiętasz z lat 90 ale nadal jest to rap. A to, że słychać autotune, to instrument muzyczny jak każy inny, to tak jakbyś krytykował zespoły metalowe, że używają bassu Tak tak obniżymy podatki i każdy będzie milionerem sprzedając parówki a memcel krul. Nie krytykuję, bo nie słucham Po prostu luźno zauważyłem że nijak się to ma do mojego przestarzałego wyobrażenia o rapie Sam zasluchwalem się w płytach Snoop dogga, dre czy method mana, czy z polskiego powtórka ostrego Eldo Paktofoniki czy wcześniej kalibra Dlatego w mojej głowie kiedy słyszę słowo rap wybrzmiewają takie nuty A co się tyczy autotunea to niezależnie od gatunku strasznie mi się niepodoba ten zmieniony elektronicznie wokal ludzi Tak jakby większość sama nie potrafiła czysto zaśpiewać Ale jak zauważyłem, nie słucham tego typu utworów na co dzień więc mogę z tym żyć Na szczęście w cięższym rocku jeszcze nikt na to nie wpadł albo ja na takie nagrania nie trafiłem (i dobrze) Edytowane 18 Października 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Godzinę temu, Kołczu33 napisał: Tak tak obniżymy podatki i każdy będzie milionerem sprzedając parówki a memcel krul. Nie wiem czy pijesz czy palisz czy wciągasz ale dla Twojego zdrowia przestań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 15 godzin temu, Sebastian napisał: Taka demokracja sprawdza się u nas na przykład we wspólnotach mieszkaniowych. W sumie to jest najlepsze podsumowanie tej zabawnej dyskusji na temat skutecznego systemu politycznego w kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Poczta umie w internety tak samo jak w doręczanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 O ja prdle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi