RappaR Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Godzinę temu, ignazz napisał: Ciekawe ze za relatywnie niskie pieniądze możliwe ze wywalone w błoto nerwy puszczają Tobie a nie widzisz nic złego w systematycznym przepalaniu miliardów czyli kwot wielokrotnie większych gdzie bezczelność jest moim zdaniem nieporównywalnie większa. Ale gdzie są przepalane te miliardy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, RappaR napisał: Ale gdzie są przepalane te miliardy? Wszędzie. Na przykład w karach za Turów. W dotacjach dla urzędników - ukraińskich. W dodatkach Covidowych dla lekarzy, którzy mieli prawie najgorsze wyniki leczenia Covid. Edytowane 7 Sierpnia 2022 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zbysiu się nie pierdoli z jakimiś tam paragrafami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 5 godzin temu, Reikai napisał: Zbysiu się nie pierdoli z jakimiś tam paragrafami. To jest faszysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Koelner napisał: To jest faszysta Alerty z krytycznym niedoborem wody w Polsce. Większa dzietność, wincyj ferm, kurników, wybetonowanych miast, rzek itd. Czy to już jest ta chwila, w której będziemy kupować powietrze i wodę do mycia od Piotra, Józefa, Zygmunta? Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez starYfaN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 @starYfaN nie wiem, zapytaj może swoich dlaczego przez 7 lat nikt nie zajął się zbiornikami retencyjnymi, infrastrukturą wodną. Dlaczego nikt nie myśli w tym rządzie długofalowo? Ja rozumiem że to nie tak chwytliwy temat jak pińcetplus czy przekop przez mierzeję szansą na niezależność energetyczną, ale gdyby ten twór, który rządem nazywasz był choć w 10% tak dobry jak piszesz, znalazłoby się choć kilku ludzi z wizją Za to chętnie wydawane są pieniądze (nasze- im) na cpk czy atom, choć jedno i drugie to pieśń dalekiej przyszłości Ze o komisji wróżenia z fusów Antka, która wciąż pomimo (podobno) zakończenia prac wciąż ciągnie mój hajs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 48 minut temu, josephnba napisał: @starYfaN nie wiem, zapytaj może swoich dlaczego przez 7 lat nikt nie zajął się zbiornikami retencyjnymi, infrastrukturą wodną. Dlaczego nikt nie myśli w tym rządzie długofalowo? Ja rozumiem że to nie tak chwytliwy temat jak pińcetplus czy przekop przez mierzeję szansą na niezależność energetyczną, ale gdyby ten twór, który rządem nazywasz był choć w 10% tak dobry jak piszesz, znalazłoby się choć kilku ludzi z wizją Za to chętnie wydawane są pieniądze (nasze- im) na cpk czy atom, choć jedno i drugie to pieśń dalekiej przyszłości Ze o komisji wróżenia z fusów Antka, która wciąż pomimo (podobno) zakończenia prac wciąż ciągnie mój hajs Których swoich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 14 minut temu, starYfaN napisał: Których swoich? Gramy tu w Plemiona ? Nie wiedziałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 PiS spina pośladki żeby zmobilizować twardogłowych i resztę "moherów" ze swojego obozu (a raczej rydzykowego obozu) (Tak celowo użyłem słowa moher. Z klawiatur losowych wyborców leming i inne obraźliwe słowa padają częściej) Kaczyński próbuje pokazać po której stronie stało ZOMO swoim wywiadem dla sieci Jarus wie, że nie wygra, lub choć nie będzie drugą siłą w nowym sejmie bez sekty z Torunia więc zaczyna bić w ich ulubione tony Już tylko czekam aż wykopią sobecka i Macierewicza, żeby głaskali Tadzika po zwiednietych jajkach, a ten po raz kolejny szantażem (ostatnio przebąkiwal chyba o założeniu swojej partii) wymusi na Kaczyńskim wciśnięcie na szczyty list swoich przydupasow Nie zdziwię się, jak pod obrady wejdą postulaty Kai godek i jej podobnym Wiadomo że Jarek jest chory tylko na jedno i tylko o jedno mu chodzi. BTW Mateuszek serio powiedział że za Tuska nie było wakacji kredytowych czy to jakiś fejk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 3 minuty temu, josephnba napisał: BTW Mateuszek serio powiedział że za Tuska nie było wakacji kredytowych czy to jakiś fejk? powiedział, że jakby był Tusk to byłaby inflacja 80% jak w Turcji i że Donald jest wilkiem w owczej skórze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 15 minut temu, Sebastian napisał: Gramy tu w Plemiona ? Nie wiedziałeś ? Wiedziałem. Nie wiem tylko, którzy i dlaczego są moi? 2 minuty temu, Koelner napisał: powiedział, że jakby był Tusk to byłaby inflacja 80% jak w Turcji i że Donald jest wilkiem w owczej skórze. Nie byłoby 80 %. Wynalazł maść na inflację i będziemy mieli kolejnego noblistę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 3 minuty temu, starYfaN napisał: Nie byłoby 80 %. Wynalazł maść na inflację i będziemy mieli kolejnego noblistę. Nie nudzi Ci się? Rzucasz głupie tezy i jeszcze głupsze pytania, w dodatku prowadzisz dyskusję sam z sobą. Jesteś bratem bliźniakiem deltusia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 5 minut temu, Koelner napisał: Nie nudzi Ci się? Rzucasz głupie tezy i jeszcze głupsze pytania, w dodatku prowadzisz dyskusję sam z sobą. Jesteś bratem bliźniakiem deltusia? Które pytania i tezy? Konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, starYfaN napisał: Nie wiem tylko, którzy i dlaczego są moi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Miałem w tym tygodniu te nieprzyjemnosc być na dworcach w Poznaniu i Toruniu i nie wiem @ely3 @ignazz czy to wina rządu, samorządu czy c*** wie kogo, ale standard w porównaniu do Wrocławia do którego jestem przyzwyczajony to jest jakaś katastrofa. Nie wiem czy ja mam takie szczęście ale zawsze jak jestem w Poznaniu to Poznań śmierdzi a dworzec jest po prostu brudny. Czy tam ktoś w ogóle sprząta??? rozumieć komunikatów się nie da, stary budynek dworca wygląda jak kilka stodół w mojej okolicy, menele leżący na oknach, oznaczenia nie wiem kto tam projektował, przejścia podziemne to jeden wielki zapach szczochów sprawiły że przeniosłem się do galerii handlowej. No nie powiem, 3 złote za kibel w galerii handlowej, to chyba tylko Poznań mógł wymyślić. Dobrze że ostatecznie trafiłem na pociąg, chociaż co innego wyświetliło a co innego stało na peronie ( te podwójne perony to nieporozumienie). A te szklane klatki w Toruniu głównym to jakiś pomysł na darmowa saunę w lipcu? Kto projektuje takie koszmary, kto to w ogóle dopuścił do realizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 24 minuty temu, fluber napisał: czy to wina rządu, samorządu czy c*** wie kogo, Dworce należą do PKP Jacek Sasin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 4 minuty temu, Krzemo napisał: Dworce należą do PKP Jacek Sasin Jak typa nie znoszę, tak za PKP on zbyt długo nie odpowiada, żeby zwalać na niego odpowiedzialność za stan kolei i budynków Choć za te 70 baniek trochę by się zrobić na kolei dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 1 minutę temu, josephnba napisał: Jak typa nie znoszę, tak za PKP on zbyt długo nie odpowiada, żeby zwalać na niego odpowiedzialność za stan kolei i budynków No sprzątanie mógłby ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 21 minut temu, Krzemo napisał: No sprzątanie mógłby ogarnąć. Ja wolę lepszy tabor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) Przykro ze się dworzec po remoncie nie podoba. Zawsze po tej stronie Wisły wszystko kiedyś było traktowane po macoszemu ale jednak w miarę budynek jsk i płac wokół z obu stron torów ogarnięto. Nigdy kolej mi się jakoś nie kojarzyła w Polsce z luksusem ale dworzec Wrocław to przecież jedno z najpiękniejszych miejsc i to potężnie zabytkowych z dusza. Tu rozumiem zachwyt sam w sobie ale aby tak wyprowadzać strzał wobec innych miejsc stawiając wzorzec i top jako punkt porównania? trochę przewrotny pomysł. To tak jakbym kręcił nosem na hale sportowa w zielonej pisząc o MSG. Niby można ale taka dziwna zaczepka nie w twoim stylu moim zdaniem. Ogólnie to zapraszam na Toruń Wschód. Tsm się poczujesz jak u Siebie. „Jestem przyzwyczajony do standardu Wrocławia” Jak to brzmi? Przecież to top Ale jak wspomniałem szkoda ze nie spodobał się zabytkowy i ładnie wypiaskowany i w środku unowocześniony choć oczywiście niedorobiony dworzec w Toruniu. Który kiedyś był koszmarny ale i tsk nigdy nie będzie jakimś znaczącym wydarzeniem na tle innych zabytków. Choć mający swój urok. zapraszam do Aleksandrowa Kuj czy Włocławka przed remontem ;€ Byłeś w Toruniu tylko siku na dworcu czy mimo wszystko jakieś pozytywne przeżycie tez Ciebie spotkało? Bo w upał to pojedynczy bezdomny może estetykę wywindować do granic piękna. Zależy kto co lubi. Ja np lubię film „Sztuczki” Odpowiadając na twoje pytanie to za dworce odpowiada MInfra a za meneli Rząd. Ciebie spotkało combo ale jak złe to znosisz to zawsze możesz napisać ze to wina Tuska. Wracajac do Wrocławia który jest dla Ciebie norma nie wiem czy wiesz ze hala peronowa tam to jest raczej ewenement na skale Polski niż norma. Dla mnie Dworzec Wrocław to arcydzieło. Choć i tu…. https://www.infoarchitekta.pl/artykuly:4-projekty:7154-najladniejsze-polskie-dworce-kolejowe-top-10.html niespodzisnka https://podroze.onet.pl/ciekawe/najladniejsze-stacje-kolejowe-w-polsce/repkjrs.amp#slidehash-1 W obu przypadkach Poznań co mnie zaskoczyło wyżej niż Wrocław. widocznie sikanie chyba nie poszło lub brsk tych 3 złotych zrobiło traumę;) mimo wszystko „twój” dworzec raczej top https://sztuka-architektury.pl/article/15332/dworzec-roku-2021-zobacz-najladniejszy-dworzec-w-polsce Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi