matek Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Ta Schreiber to musi robić śmigło z c***a, bo nie mam pojęcia dlaczego typ z nią jest. Ewentualnie działa na polecenie, żeby był szum. I tej opcji daję bardzo duże prawdopodobieństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 27 minut temu, matek napisał: Ta Schreiber to musi robić śmigło z c***a, teraz to na pewno ma mój głos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 52 minuty temu, Koelner napisał: teraz to na pewno ma mój głos Od razu widać, że zawsze chciałeś latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 1 minutę temu, starYfaN napisał: Od razu widać, że zawsze chciałeś latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Dlaczego opozycja głosowała przeciwko rozwiązaniu Izby dyscyplinarnej skoro nawet UE uznała że projekt jest ok i przywrócą nam środki z kpo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 6 godzin temu, fluber napisał: Dostanie sporo głosów jak Kukiz. Dla jaj On miał przynajmniej jakiś zalążek programu Nie mogę oprzeć się wrażeniu że to jakiś "projekt społeczny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 1 minutę temu, josephnba napisał: On miał przynajmniej jakiś zalążek programu Nie mogę oprzeć się wrażeniu że to jakiś "projekt społeczny" Ale zbuntowana młodzież i sporo dorosłych może zaznaczyc mam dość żeby pokazać że ma dość. Genialnie wymyślili te nazwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 1 minutę temu, fluber napisał: Dlaczego opozycja głosowała przeciwko rozwiązaniu Izby dyscyplinarnej skoro nawet UE uznała że projekt jest ok i przywrócą nam środki z kpo? Ty się naprawdę jeszcze zastanawiasz czym kieruje sie opozycja w naszym kraju? Bardziej bolesna dla Polski jest postawa PiSu w sprawie Ziobry, bo wg mnie na jego wyrzuceniu z partii Kaczyński może tylko zyskać (wiem, wiem, członek Rydzyka) 1 minutę temu, fluber napisał: Ale zbuntowana młodzież i sporo dorosłych może zaznaczyc mam dość żeby pokazać że ma dość. Genialnie wymyślili te nazwę. No i co to da? 3%? 5%? Nie spodziewasz się chyba progu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 6 minut temu, josephnba napisał: Bardziej bolesna dla Polski jest postawa PiSu w sprawie Ziobry, bo wg mnie na jego wyrzuceniu z partii Kaczyński może tylko zyskać (wiem, wiem, członek Rydzyka) Bez Solidarnej Polski nie mają większości. Bez większości nie mogą rządzić, bo z kim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 9 minut temu, fluber napisał: Bez Solidarnej Polski nie mają większości. Bez większości nie mogą rządzić, bo z kim? Z MAM DOŚĆ! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 23 minuty temu, fluber napisał: Bez Solidarnej Polski nie mają większości. Bez większości nie mogą rządzić, bo z kim? Bez Ziobra PiS staje się sporo korzystniej koalicjantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Godzinę temu, RappaR napisał: Bez Ziobra PiS staje się sporo korzystniej koalicjantem Jutro jest jakies spotkanie konfederacji, gdzie szykuja sie zmiany(korwin out?ladnie im pr zepsul przez wojne). Nie zdziwilaby mnie jakas koalicja z konfederacja, zwlaszcza w obliczu potencjalnego zjednoczenia opozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 (edytowane) 14 minut temu, Reikai napisał: Jutro jest jakies spotkanie konfederacji, gdzie szykuja sie zmiany(korwin out?ladnie im pr zepsul przez wojne). Nie zdziwilaby mnie jakas koalicja z konfederacja, zwlaszcza w obliczu potencjalnego zjednoczenia opozycji. nie ma opcji raczej elektorat konfederacji jest często bardziej antypisowy niż antypis Edytowane 26 Maja 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 22 minuty temu, julekstep napisał: nie ma opcji raczej elektorat konfederacji jest często bardziej antypisowy niż antypis Pytanie kto jest teraz elektoratem konfederacji?Przed wojną mieli jakieś 10%, teraz są pod progiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 1 minutę temu, Reikai napisał: Pytanie kto jest teraz elektoratem konfederacji?Przed wojną mieli jakieś 10%, teraz są pod progiem. eee mają 6-7% teraz -> tak jak patrzę to nawet ciut wyżej niż w grudniu 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Na konfederację głosowali i głosują debile bez wyobraźni Jeśli kogoś uraziłem to w sumie celowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 7 minut temu, josephnba napisał: Na konfederację głosowali i głosują debile bez wyobraźni Jeśli kogoś uraziłem to w sumie celowo W sumie masz rację. Ale tak samo jest z tymi co głosują na PO, PiS czy Lewicę z wszystkimi niewymienionymi przystawkami. A chyba nawet gorzej, bo Ci już zdążyli ludzi parę razy wydymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcreativo Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) Co sądzicie z perspektywy Polski? https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1704219/johnson-proposes-alternative-union-with-ukraine-may-include-baltic-states-media Ja np uważam, że docelowo w perspektywie dziesięcioleci, większy sens jest iść w takim kierunku czyli jakieś mniejsze zrzeszenia/unie. Które np razem by mogły współpracować w obrębie bardzo luźnej UE/innego tworu. To samo NATO, jest za duże. Konflikty w ramach samego NATO(Grecja, Turcja), podzielić na mniejsze zwarte sojusze, które by współpracowały ze sobą w ramach całego NATO. Edytowane 27 Maja 2022 przez mcreativo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Godzinę temu, mcreativo napisał: Co sądzicie z perspektywy Polski? https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/1704219/johnson-proposes-alternative-union-with-ukraine-may-include-baltic-states-media Ja np uważam, że docelowo w perspektywie dziesięcioleci, większy sens jest iść w takim kierunku czyli jakieś mniejsze zrzeszenia/unie. Które np razem by mogły współpracować w obrębie bardzo luźnej UE/innego tworu. To samo NATO, jest za duże. Konflikty w ramach samego NATO(Grecja, Turcja), podzielić na mniejsze zwarte sojusze, które by współpracowały ze sobą w ramach całego NATO. W takim układzie Polska na pewno odgrywałaby większą rolę ale czy realnie by zyskała ? Obecne czasy to jednak w większości czasy pokoju a w czasie pokoju ważny jest handel i przepływ towarów. A ten zostałby przy takim sojuszu poważnie zakłócony. Z drugiej strony jeśli zostaniemy w UE i będziemy dostosowywać się do kolejnych dyrektyw to z naszego przemysłu i handlu niewiele zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 28 minut temu, Sebastian napisał: W takim układzie Polska na pewno odgrywałaby większą rolę ale czy realnie by zyskała ? Obecne czasy to jednak w większości czasy pokoju a w czasie pokoju ważny jest handel i przepływ towarów. A ten zostałby przy takim sojuszu poważnie zakłócony. Z drugiej strony jeśli zostaniemy w UE i będziemy dostosowywać się do kolejnych dyrektyw to z naszego przemysłu i handlu niewiele zostanie. Ale ta "alternatywa" niekoniecznie oznacza definitywny rozwód z EU (to bardzo niesprecyzowany projekt). Natomiast zgadzam się, że dalsza kolektywizacja, doprowadzić musi do głębokiej erozji rodzimego przemysłu, handlu i szeroko pojętej produkcji. Ale to nie jest nawet kwestia dyrektyw (chociaż mają wpływ), a dowolnego przepływu kapitału i zasobów. Orlen i Lotos i PGNIG razem mają szansę, osobno, długofalowo zostaliby zjedzeni przez zachodnie kolosy, dysponujące środkami, siłą negocjacyjną i możliwością dywersyfikacji źródeł przychodów. To tzw kość Druckera, gdzie nie ma niszy dla średnich (w skali globalnej) firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi