lorak Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 10 minut temu, fluber napisał: wysmiewam tylko hipokryzje tych ktorzy sadza ze artystycznie mozna obrazac wszystkich tylko nie ich ok, pytanie tylko czy Korwin jedynie wyśmiewał/obrażał czy faktycznie nawołuje/przedstawia swoje poglądy i gdyby dorwał się do władzy, to by poszatkował. ciekawsze rzeczy dzieją się jednak w polityce, SN nawet nie będę tykał, ale sprawa maseczek jest wymowna: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/resort-zdrowia-kupil-maseczki-ktore-nie-spelnialy-norm-posrednikiem-znajomy/eg00bck " dwa dni po ogłoszeniu w Polsce stanu zagrożenia epidemicznego, 16 marca, do brata ministra Szumowskiego zgłosił się znajomy rodziny Łukasz G., oferując maseczki ochronne. (...) "Ostatecznie za pośrednictwem Łukasza G. resort zdrowia kupił co najmniej 100 tys. maseczek typu FFP2, płacąc ok. 39 zł netto za sztukę (z VAT to ok. 42 zł) i 20 tys. maseczek chirurgicznych po 8 zł. Po tej pierwszej transakcji Łukasz G. sprzedał jeszcze ministerstwu 10 tys. sztuk FFP2 z Ukrainy (cena 48 zł netto) i 3 tys. przyłbic (cena nieznana)" - czytamy w "Gazecie Wyborczej". Jak podkreśla dziennik, ceny są horrendalne - przed epidemią maseczki FFP2 kosztowały między 2 a 4 zł za sztukę, chirurgiczne – między 50 gr a 1 zł. Sprzęt, w sprzedaży którego pośredniczył G., pochodził z Chin i Ukrainy. (...) Jak informuje "Gazeta Wyborcza", sprawę badała też CBA. Jednak zawiadomienie do prokuratury nie wpłynęło. (...) Jak przypomina gazeta, w specustawie koronawirusowej znalazł się art. 10c, który znosi odpowiedzialność za przestępstwa z art. 231 i 296 kodeksu karnego, jeśli działania były podejmowane dla zwalczania epidemii. Pierwszy z artykułów mówi o nadużyciu uprawnień przez funkcjonariusza publicznego, drugi – o wyrządzeniu szkody majątkowej w obrocie gospodarczym. Według "Gazety Wyborczej", za wprowadzenie do ustawy tego przepisu odpowiada wiceminister Cieszyński. Resort zdrowia temu zaprzecza. " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Teraz, lorak napisał: Jak podkreśla dziennik, ceny są horrendalne - przed epidemią maseczki FFP2 kosztowały między 2 a 4 zł za sztukę, chirurgiczne – między 50 gr a 1 zł. Sprzęt, w sprzedaży którego pośredniczył G., pochodził z Chin i Ukrainy. (...) Jak informuje "Gazeta Wyborcza", sprawę badała też CBA. Jednak zawiadomienie do prokuratury nie wpłynęło. to mowisz ze kupili maseczki drozej niz kosztowaly przed epidemia, a znany przyjaciel pis marian banas nie znalazl w tej transakcji nieprawidlowosci, szok:) dla mnie "ciekawe" sa inne rzeczy. np to ze wg ue nasza gospodarka radzi sobie najlepiej z pandemia sposrod wszystkich krajow ue. a nie jakies tanie sensacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 7 minut temu, quevas napisał: sądząc z jej pochodzenia i środowiska z którego się wywodzi, można wierzyć że będzie miała większy szacunek dla publicznych pieniędzy niż jej poprzednicy, więc mądrzej się z nimi obejdzie Masz na myśli Unię Wolności? No to tak jak Dudex przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 2 minuty temu, quevas napisał: raczej rodzinę i przyległości Chodzi Ci o endeka Grabskiego?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StaryFan Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 16 minut temu, quevas napisał: sądząc z jej pochodzenia i środowiska z którego się wywodzi, można wierzyć że będzie miała większy szacunek dla publicznych pieniędzy niż jej poprzednicy No. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Teraz, quevas napisał: wolałbym jakiegoś zatwardziałego libertyna, ale i endeka z ogładą gotów jestem uznać, zwłaszcza w materii szacunku dla państwa i jego pieniędzy pradziadek mkb jest jednym z najbardziej znanych politykow ruchu narodowego ever, jej dziadek rowniez byl bardzo znanym dzialaczem ruchu narodowego. milo z Twojej strony ze zmieniles zdanie o faszystach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Gowinowi dupa płonie Zdaje się zapomniał jak Kaczyński potrafi być mściwy Postawił się wielkiemu naczelnikowi więc naczelnik mu w ugrupowaniu namiesza, przejmie "posłów niezależnych" którzy odejdą z porozumienia i wykopie Gowina jak już niejednego niepokornego w przeszłości wysłał na zieloną trawkę Cud że jeszcze ktokolwiek chce w godzić wykłady z tym zgorzknialym, mściwym człowieczkiem Historia lubi się powtarzać, ale mi akurat Gowina nie szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 1 minutę temu, quevas napisał: w czasach zaborów, sam bym był narodowcem wtedy nie było for internetowych ziom 8 minut temu, josephnba napisał: Zdaje się zapomniał jak Kaczyński potrafi być mściwy Ja też zapomniałem. Przypomnisz? (rozumiem jakby to było o jakimś Ziobrze np) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Teraz, quevas napisał: mnie też nie było tego nie mogłem być pewien na 100% wybacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Ziobro Kurski Lepper Giertych to tak żebyś sobie poczytał na początek Dorn Cymanski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 2 minuty temu, josephnba napisał: Ziobro Kurski Lepper Giertych to tak żebyś sobie poczytał na początek Dwa pierwsze nazwiska, które wymieniasz jako symbole mściwości Kaczyńskiego to Ziobro i Kurski?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 2 minuty temu, josephnba napisał: Ziobro Kurski Lepper Giertych to tak żebyś sobie poczytał na początek Dorn Cymanski Ale zemsta. Jeden z nich jest teraz wicepremierem, drugi do niedawna kosił gruby hajs w TVP a trzeci ma spokojną emeryturkę w Brukseli. Mściwy naczelniku, plizzzzz zemścij się na mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Kolejność jest mało istotna Istotny jest fakt że wylecieli a to że teraz są w rządzie to wynik tylko i wyłącznie kalkulacji żeby mieć większość Nie udawaj głupiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Teraz, josephnba napisał: Kolejność jest mało istotna Istotny jest fakt że wylecieli a to że teraz są w rządzie to wynik tylko i wyłącznie kalkulacji żeby mieć większość Nie udawaj głupiego czyli podsumujmy wylatujesz z PiSu - zemsta mściwego Kaczora wlatujesz do PiSu - zimna kalkulacja wyrachowanego Kaczora coś w ten deseń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Podsumujmyy Szkoda mi na twój trolling czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Teraz, josephnba napisał: Podsumujmyy Szkoda mi na twój trolling czasu oj w czasie kwarantanny mógłbyś poświęcić na mój trolling trochę czasu tak jak ja poświęciłem na Twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 @flubermiales mnie wrzucić do ignorowanych Zrób to 1 minutę temu, julekstep napisał: oj w czasie kwarantanny mógłbyś poświęcić na mój trolling trochę czasu tak jak ja poświęciłem na Twój Nie poswiecaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 1 minutę temu, josephnba napisał: Nie poswiecaj za późno! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Teraz, quevas napisał: ewentualnie wiąże jakieś większe nadzieje z Dudą, który - wygra czy przegra - zacznie budować własny obóz polityczny, do którego wciągnie Morawieckiego, część Platformy, umiarkowane skrzydło PIS, może paru lepszych zawodników z PSL i w następnym rozdaniu zdobędzie władzę z powodu zużycia PIS, wiarygodnie gwarantując socjalne obietnice przypomnieniem podpisów Dudy pod tymi ustawami, a jednocześnie składając samokrytykę i odcinając się od groteskowych antyeuropejskich, sprzecznych z prawem działań kaczystów , zrzucając winę na Kaczyńskiego i rasowych bolszewików z Solidarnej Polski i będziemy żyli długo i szczęśliwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 49 minut temu, josephnba napisał: Gowinowi dupa płonie Gowin jest już skończony, i to bez względu na rozwój sytuacji. Mógł przez moment pofikać, ale już w momencie odwrócenia się od Kaczyńskiego wykopał sobie grób. Wcześniej, po opuszczeniu Tuska, kupił kwaterę. Pozostaje do niej wskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi