Sebastian Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 3 godziny temu, Cardi napisał: Kiedy można zacząć strzelać? Gdy zatłuką jednego na śmierć, czy też nie? Oszalałeś prawda ? Ogarnij, że w Unii wciąż jest spory klimat do tego, żeby przyjmować "uchodźców", jacyś pojebani komisarze mówią, że oni giną w polskich lasach a my im nie pomagamy. Jak zaczniemy strzelać to Ci co nas popierają zamilkną. Zyska tylko Łukaszenia i Putin a nam pewnie jeszcze kary dołożą - Biedroń i spółka się o to zatroszczą. I pamiętaj, że Ukraina nie jest daleko od nas a jak Ruscy ich zaatakowali to ile tam było zachodniego wojska z pomocą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 3 minuty temu, Sebastian napisał: Oszalałeś prawda ? Ogarnij, że w Unii wciąż jest spory klimat do tego, żeby przyjmować "uchodźców", jacyś pojebani komisarze mówią, że oni giną w polskich lasach a my im nie pomagamy. Jak zaczniemy strzelać to Ci co nas popierają zamilkną. Zyska tylko Łukaszenia i Putin a nam pewnie jeszcze kary dołożą - Biedroń i spółka się o to zatroszczą. I pamiętaj, że Ukraina nie jest daleko od nas a jak Ruscy ich zaatakowali to ile tam było zachodniego wojska z pomocą ? To po co nam armia? Jak wejdą ludzie w mundurach bez emblematów i bez broni to też nie można strzelać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Teraz, Cardi napisał: To po co nam armia? Jak wejdą ludzie w mundurach bez emblematów i bez broni to też nie można strzelać? Trzeba ich zatrzymać ale nie strzelać. Da się obezwładnić ludzi bez zabijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Teraz, Sebastian napisał: Trzeba ich zatrzymać ale nie strzelać. Da się obezwładnić ludzi bez zabijania. Da się strzelać bez zabijania i to nawet nie w powietrze. Redaktor Onetu biega od jednej osoby do drugiej: Dwie kobiety mówią, że jest spokojnie, nie bały się, fajnie że mało policji. Redaktorek wspomina że rok temu nie było spokojnie, Bitwa o Empik itd. a kobiety mówią, że były tam i musiały uciekać przed policją. No nie pykło, to teraz czarnoskóry Nigeryjczyk, okazuje się że jest w Polsce 8 lat, uczy angielskiego, Polska to najlepszy kraj w Europie, nie odczuł nigdy rasizmu i uwielbia polskie Święto Niepodległości. Nie pykło drugi raz, to może kobieta z dzieckiem, ale znów to samo: bezpiecznie, nie boję się przyjść z dzieckiem, wszystko pozytywnie, wrócimy za rok. Ups. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 ten czarnoskóry w czapce Polska i bluzie Polska Jezus - wygrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 7 minut temu, Koelner napisał: ten czarnoskóry w czapce Polska i bluzie Polska Jezus - wygrał Trochę przykre, że musi słuchać o tym, że Polska będzie albo biała albo żadna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 2 minuty temu, Kołczu33 napisał: Trochę przykre, że musi słuchać o tym, że Polska będzie albo biała albo żadna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Mnie to zdjęcie śmieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepler Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 4 godziny temu, Cardi napisał: Kiedy można zacząć strzelać? Gdy zatłuką jednego na śmierć, czy też nie? Strzelanie do tych imigrantów to byłby idealny scenariusz dla Putina i Łukaszenki a także tuskomatołków w Polsce w prowadzeniu ich narracji. Natomiast plusów z tego nie byłoby żadnych, chyba tylko kilku wyrywnych byłoby zadowolonych, że 21-sza armia świata pokazała "siłę". Dobrze się składa, że jak na razie dowództwo w wojsku i ich polityczni zwierzchnicy mają więcej oleju w głowie i do tego nie dopuszczają. W świat idzie przekaz, że chronimy nasze granice i nie pozwalamy na niekontrolowane przekraczanie granicy przez imigrantów ale robimy to humanitarnie. Oczywiście, mając tak długą zieloną granicę jak z Białorusią wiadomym jest, że jakimś grupkom imigrantów uda się pokonać tą granicę ale tego chyba nie rozumieją tylko ludzie myślący: "uszczelnijmy granice ale nie stawiajmy murów czy zasieków". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 4 minuty temu, Kepler napisał: Strzelanie do tych imigrantów to byłby idealny scenariusz dla Putina i Łukaszenki a także tuskomatołków w Polsce w prowadzeniu ich narracji. Natomiast plusów z tego nie byłoby żadnych, chyba tylko kilku wyrywnych byłoby zadowolonych, że 21-sza armia świata pokazała "siłę". Dobrze się składa, że jak na razie dowództwo w wojsku i ich polityczni zwierzchnicy mają więcej oleju w głowie i do tego nie dopuszczają. W świat idzie przekaz, że chronimy nasze granice i nie pozwalamy na niekontrolowane przekraczanie granicy przez imigrantów ale robimy to humanitarnie. Oczywiście, mając tak długą zieloną granicę jak z Białorusią wiadomym jest, że jakimś grupkom imigrantów uda się pokonać tą granicę ale tego chyba nie rozumieją tylko ludzie myślący: "uszczelnijmy granice ale nie stawiajmy murów czy zasieków". Czyli gładkolufowa w Bitwie o Empik i na stadionach spoko, ale jak obcy wchodzą na nasz teren, to malujemy kredą po betonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepler Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 6 minut temu, Cardi napisał: to malujemy kredą po betonie. Odpowiednikiem malowania kredą po betonie byłoby malowanie farbą granicy pomiędzy słupkami granicznymi. Pomiędzy tym a strzelaniem do imigrantów jest jeszcze trochę przestrzeni i dobrze, że teraz jest wykorzystywana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 19 minut temu, quevas napisał: a co czeka autora takiej egzekucji? Pewnie to samo co gościa który spalił kukłę Kaczyńskiego. Czyli nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 6 minut temu, quevas napisał: zatem : najwyraźniej symboliczne uśmiercanie kukły biskupa narusza uczucia religijne Prawdopodobnie chodziło o artykuł w którym karane jest nawoływanie do nienawiści na tle wyznaniowym, narodowościowym czy orientacji seksualnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Widzę, że Ochojska ładnie wczoraj wspierała Polskę w parlamencie europejskim. Mam szczerą nadzieję, że te wszystkie wypowiedzi jej i jej podobnych zostaną zapamiętane przez Polaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 26 minut temu, Sebastian napisał: Widzę, że Ochojska ładnie wczoraj wspierała Polskę w parlamencie europejskim. Mam szczerą nadzieję, że te wszystkie wypowiedzi jej i jej podobnych zostaną zapamiętane przez Polaków. Dałbyś jakieś cytaty, żeby było wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 3 minuty temu, matek napisał: Dałbyś jakieś cytaty, żeby było wiadomo o co chodzi. Nikt nie atakuje polskich granic czy suwerenności. Tam są dzieci, kobiety odpychani przez polskich strażników granicznych do slumsów, do lasów, więc nie chcę im dziękować, ale organizacjom pozarządowym, które chcą wspierać, które chcą przyjmować tych uchodźców Ogólnie ten kryzys jest zajebistym zwierciadłem w którym możemy zobaczyć twarze naszych polityków. Widać komu zależy na Polsce a komu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 51 minut temu, Sebastian napisał: Nikt nie atakuje polskich granic czy suwerenności. Tam są dzieci, kobiety odpychani przez polskich strażników granicznych do slumsów, do lasów, więc nie chcę im dziękować, ale organizacjom pozarządowym, które chcą wspierać, które chcą przyjmować tych uchodźców Ogólnie ten kryzys jest zajebistym zwierciadłem w którym możemy zobaczyć twarze naszych polityków. Widać komu zależy na Polsce a komu nie. A te dzieci z kobietami na rękach, to z Azji przyszły na piechotę i dopiero Polscy pogranicznicy zablokowali ten rajd. Ogólnie muslimów trzeba uczyć używania dzieciaków i kobiet jako narzędzi, bo normalnie to kobieta i dziecko popi........la z tobołkiem/walizką, a arab je grzecznie pogania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Ogólnie mam na polityke w Polsce z góry na dół bo wszyscy to złodzieje i kłamcy ale ten cały kryzys migracyjny pokazuje kto jest bardziej od rzeczywistosci odklejony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie". Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili". Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie." Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 3 minuty temu, darkonza napisał: "Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; b. byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie". Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili". Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie." Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego" Dobrze, że Ci na granicy są innej wiary bo jeszcze by nam Mateusza cytowali. Przejście graniczne w którym można poprosić o azyl jest kilka kilometrów dalej. Umowy międzynarodowe przewidują komu taki azyl się należy. Nie da się pomóc każdemu na świecie. A ciężko z otwartymi ramionami przyjmować ludzi, którzy niszczą Twoją własność. Co więcej Ci ludzie już po przybyciu na miejsce nie chcą pracować a wyzyskiwać pracę innych. Mam nadzieję, że wysłałeś Łukaszence mail z taką treścią, to w końcu do niego przybyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi