Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, tankathon napisał(a):

W sensie że ja mam za ciebie przeglądać twoje szambo, które potrafisz wypuścić spod palca? Ok... już lecę 

Czyli jak zwykle rzucasz oskarżenia i uciekasz. Tylko na tyle cię stać? To może przeprosisz? 

3 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

:)

Ten przykład z Krakowa może byłby nawet spoko gdyby nie to, że:

- ciężko o wiarygodne źródło motywu ataku 

- ani ty ani deltuś ani Konrad Berkowcz ani Janusz Kowalski ani Leszek Miller przez cztery lata nie grzaliście tego tematu (albo wyszukiwarka o tym nie wie) 

W tych okolicznościach zarzucanie elemu, że nie potępił tego zdarzenia jest dość komiczne. :) 

Gdyby zamienić narodowości sprawcy z ofiarą byłoby spoko? To jest właśnie dramat, że o tej sprawie od czterech lat mało kto słyszał. Z wiadomych powodów. Prokurator już ustalił co napastnicy z Mołdawii i Ukrainy krzyczeli po rosyjsku do ofiar?

3 godziny temu, fluber napisał(a):

Z takich ataków, które były grzane przez prawa stronę kojarzy mi się to:

https://prawy.pl/135158-polak-zaatakowany-za-patriotyczny-tatuaz-chcieli-mu-odciac-reke-video/

Aczkolwiek miało to miejsce w Niemczech

Grzane przez prawą stronę? Za pomocą portalu prawy.pl? TVN już nie grzał? Dlaczego?

Bardzo szkodliwy działania państwa z perspektywy przyszłego najazdu muzułmanów i subsaharyjskich murzynów.

2 godziny temu, fluber napisał(a):

No nie bardzo, to był pierwszy ranking jaki w ogóle znalazłem.

Więc nie wiem co my na wyspach robimy, że oceniają nas gorzej niż tych znienawidzonych wszędzie Ukraińców. 

Niechlujstwo z twojej strony. Ja się zastanawiam dlaczego tylko o 1 punkt procentowy wyprzedzamy Saint Lucia. Krzywdzący ranking dla mieszkańców tego państewka, wszak wiadomo że to bardzo spoko ludzie, prawda?

45 minut temu, tankathon napisał(a):

No chyba zwariowałes, że będę się cofał wstecz kilka miesięcy, bo ty nie pamiętasz co potrafisz napisać. Zaiste tak będzie

Musisz się cofać aż kilka miesięcy by udowodnić mi patologię? To może po prostu przeproś?

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Nie podobają mi się powyższe rzeczy (cześć z wymienionych to absolutny margines) - patrzę raczej pozytywnie, bo jednak większość ukraińskich mężczyzn jest w Ukrainie i bezpośrednio lub pośrednio uczestniczy w wojnie, w której ja nie chcę uczestniczyć, Ukrainki w większości sprzedają mi hot -dogi w Żabce, albo wykonują inne pożyteczne prace, a ukraińskie dzieci w większości uczą się polskiego, chodzą do polskich klas i się asymilują.

I raczej nie podoba mi się psucie tej sytuacji i próba szukania awantury z Ukraińcami (których osobiście nie lubię gdyż moi dziadkowie musieli uciekać przez UPA z tamtych terenie i byli świadkami ukraińskiego ludobójstwa), bo jest to nikomu niepotrzebne. Dobrze, że walczycie o ukrócenie ich przywilejów po 4 latach od wybuchu wojny, ale cała reszta jest zupełnie niepotrzebna 

Piszemy "na Ukrainie" 😆

Kolonialne myślenie, "bo mi pani w Żabce sprzedaje hot-doga". Ukraińskie dzieci nie będą się asymilować jeśli takie będzie podejście państwa do nich. Powinien być jak największy nacisk na naukę o tym jak ich przodkowie byli tchórzami w okresie w i po I wojnie światowej. Jak mogli stworzyć państwo a wybrali bolszewickie hasła " grab co zagrabione", jakimi byli terrorystami i ludobójcami. Jak masowo wspierali Stalina i Hitlera. Jak w ich państwie kwitnie korupcja i ruski mir i mafia. Na Ukrainie jest mniejszy dostęp do wody pitnej i do kanalizacji niż w Rosji. Młodzi Ukraińcy powinni się wstydzić że pochodzą z Ukrainy. Tak więc ta nagonka którą sami sobie stworzyli może być na plus dla Polski:  ukr dzieci powinny się wstydzić swojego wschodniego akcentu, pochodzenia.

Ty naprawdę nie rozumiesz sowieckiej mentalności Ukraińców, no bo jak ? Skoro twoja wiedza na temat historii jest taka sama jak tych karków spod żabki. Przyzwyczaiłeś ich do tego że są półbogami i że za ciebie walczo, więc biorą co się da.

Edytowane przez DLT_Braddock

20 minut temu, jack napisał(a):

Musisz się cofać aż kilka miesięcy by udowodnić mi patologię? To może po prostu przeproś?

Wiem, że w te klocki różnie sobie radzisz, ale siłą rzeczy, jeśli zacząłem ignorować twoje posty jakiś czas temu, to logika, rozumiesz logika podpowiada, że owe zdarzenie było w pewnym odstępie czasowym. A już twoje oczekiwania, że ktoś ma cię przeprosić, bo ty nie pamiętasz jak będąc zapewne starym chłopem wyzywasz nieznajomych ludzi w internecie niczym nastolatek, bo nie potrafisz utrzymać ciśnienia...a idź pan w c***...hahahahahahaha

Edytowane przez tankathon

45 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Gdyby zamienić narodowości sprawcy z ofiarą byłoby spoko? To jest właśnie dramat, że o tej sprawie od czterech lat mało kto słyszał. Z wiadomych powodów. 

Załóżmy, że fajnopolackie oraz pisowskie media nie chciały eskalować niechęci do imigrantów. 

Ale czemu patoprawactwo tego zdarzenia jakoś specjalnie mocno nie grzało? 

Podejrzewam, że ktoś jednak próbował grzać ten temat ale zorientował się (albo jego uświadomiono), że to była bójka naszych sebiksów z wschodnimi sebiksami a poza tym zabójcą okazał się Mołdawianin a nie Ukrainiec czy Syryjczyk więc sprawa nie miała potencjału na zbyt mocne dymy.

1 godzinę temu, tankathon napisał(a):

będąc zapewne starym chłopem wyzywasz nieznajomych ludzi w internecie niczym nastolatek, bo nie potrafisz utrzymać ciśnienia...a idź pan w c***...hahahahahahaha

Ty, ale miałeś pokazać moją patologię a nie swoją. 
Ja czekam jakby co, widzę że masz mocne zdanie na mój temat więc podejrzewam, że musisz mieć tam sporo materiału.

3 godziny temu, julekstep napisał(a):

to już nie jesteś wege? :( 

Nawet wręcz przeciwnie, odkąd trenuję na siłowni, jem sporo białka, szczególnie kurczaka 

3 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

Niechlujstwo z twojej strony. Ja się zastanawiam dlaczego tylko o 1 punkt procentowy wyprzedzamy Saint Lucia. Krzywdzący ranking dla mieszkańców tego państewka, wszak wiadomo że to bardzo spoko ludzie, prawda?

Nie mam żadnych pozytywnych skojarzeń z saint lucia, więc trudno mi powiedzieć. To nie ja forsuje tu teze o tym, że za granicą lubią Polaków a nie lubią Ukraińców, która nie znajduje pokrycia w rzeczywistości 

2 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

Ukraińskie dzieci nie będą się asymilować jeśli takie będzie podejście państwa do nich. Powinien być jak największy nacisk na naukę o tym jak ich przodkowie byli tchórzami

Nie kumam. Jakby w Irlandii tłukli Ci do łba, że Twoi dziadkowie to tchorze to zostałbyś Irlandczykiem?

2 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

Młodzi Ukraińcy powinni się wstydzić że pochodzą z Ukrainy.

Albo, że powinieneś się wstydzić skąd podchodzisz?

Skąd w ogóle pomysł, że to zadziała???

3 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

Załóżmy, że fajnopolackie oraz pisowskie media nie chciały eskalować niechęci do imigrantów. 

Ale czemu patoprawactwo tego zdarzenia jakoś specjalnie mocno nie grzało? 

Podejrzewam, że ktoś jednak próbował grzać ten temat ale zorientował się (albo jego uświadomiono), że to była bójka naszych sebiksów z wschodnimi sebiksami a poza tym zabójcą okazał się Mołdawianin a nie Ukrainiec czy Syryjczyk więc sprawa nie miała potencjału na zbyt mocne dymy.

Nie rozumiem słowa prawactwo. W jakim to języku? Kto miał grzać temat? Skoro pis byl filoukraiński. Moldawianinowi i Ukraińcowi nie spodobały się polska flaga i pieśni które śpiewali. Obaj zaatakowali, jeden z nich zabił? Co krzyczeli w języku rosyjskim do Polaków? Wiesz może? Prokurator nie uznał, media przemilczały. A ty walisz jakimiś tekstami i sebiksach. Śmierdzi od ciebie na.kilometr patologią.

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Nie mam żadnych pozytywnych skojarzeń z saint lucia, więc trudno mi powiedzieć. To nie ja forsuje tu teze o tym, że za granicą lubią Polaków a nie lubią Ukraińców, która nie znajduje pokrycia w rzeczywistości 

Nie kumam. Jakby w Irlandii tłukli Ci do łba, że Twoi dziadkowie to tchorze to zostałbyś Irlandczykiem?

Albo, że powinieneś się wstydzić skąd podchodzisz?

Skąd w ogóle pomysł, że to zadziała???

Przecież to prawda, że Polacy mieli, mają i będą mieć lepszą opinie od Ukraińców. Tak samo jak bardziej ceni się Węgrów, Czechów czy Chorwatów. Ukraińców na zachodzie traktują już na równi z ciapatymi, Somalijczykami i nieco wyżej od Cyganów. Trzeba znać trochę tamtejsze realia,a nie raz na ruski rok przyjechać na sitibrejk i czerpać wiedzę z Demagoga. Dwa, że to coś na co się powołujesz to typowe pytanie i to jaki kraj kojarzy ci się jako fajny. Też mógłbym odpowiedzieć, że Jamajka, Dominika i Wyspy Zielonego Przylądka.

Znając poglądy tej fanki Lenina, która jest obecnie ministrem edukacji wszystko pewnie jest robione na odwrót. Pewnie jest nacisk na to aby wrażliwych dla Ukraińców kwestii historycznych i społecznych nie poruszać. Już jeden polski uczeń ma problemy w szkole bo zwrócił uwagę że jakiś Ukroaniec w jego szkole wychwalał Banderę. A prawda jest taka że ich historia i państwo to typowe postsowieckie gówno: surogatki, korupcja, handel żywym towarem i organami, przemyt ciapatych do Polski, falszerstwa, alkoholizm. Ich bohaterowie to ci co rozkazywali eksterminację kobiet i dzieci za pomocą siekier i niezliczonych tortur. Więc z czego ma być dumny Ukrainiec? Z Żeleńskiego? Z rosyjskiego klubu Szahtar Donieck? Z łapanek na ulicach? Dla Irlandii Polacy nie są żadnym zagrożeniem. Dla Polski Ukraińcy i ich panstwo są. Dlatego ten ich postsowiecki szowinizm (patriotyzmem tego nazwać nie można) należy tępić zarodku. PRL ani III RP tego nie zrobiła i tam gdzie przesiedlano Ukraińców po wojnie tam największe poparcie było dla PPR a potem PZPR. Stamtąd też wywodzą się antypolskie postawy do dziś.

47 minut temu, julekstep napisał(a):

nowa sesja nowy ja!

Co to za wegetarianin co wpierdala schabowe...

Edytowane przez DLT_Braddock