Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, RappaR napisał(a):

To chyba te wszystkie wyjątki z całej Polski trafiają na mnie

To jednak trochę dziwne, biorąc pod uwagę jak wielu Ukraińców pracuje w obsłudze klienta. 

W ostatnim czasie trafiłem chociażby na recepcjonistkę w hotelu, pielęgniarkę która pobierała mi krew i bileterkę w kinie. O kasjerkach w spożywce nawet nie wspominam, bo są chyba w co drugim sklepie. Kiedyś było ich też dużo w Uberach i Boltach ale chyba wyparły ich inne mniejszości. Może w budowlance i na magazynach są Ukraińcy ze słabszą znajomością polskiego i to głównie tacy ci się trafiają. 

Ciekawe jakie doświadczenia w tej kwestii ma np. pediatra. 

5 godzin temu, mistrzBeatka napisał(a):

nie klam , zmanipulowales moja wypowiedz, kazdy kto ma cwierc szarej komorki potepia zachowanie tego mezczyzny, natomiast reakcja powinna byc adekwatna do czynu, typ jest grillowany w mediach jakby je conajmniej zgwalcil, juz stracil prace (slusznie, sam bedac kierowca autobusu powinien lepiej ogarniac customer service)przeprsil a ty bys mu jeszcze 6 miesiecy w zawiasach przykleil.

Wskaż mi kłamstwo... LOL... toniesz i brzytwy się chwytasz i dalej brniesz w te 6 m-cy.

A największy paradoks tej całej akcji jest taki, że stała się przejaskrawiona, kiedy dziesiątki dzielnych rycerzy prawicy zaczęło bronić tego zachowania zamiast je potępić i nawet tego nie zauważasz. 

Prace społeczne lub zawiasy to musi być przykład, aby w zarodku potępić takie zachowania, które potem przeradzają się do takiego poziomu nienawiści, który kończy się gorzej niż wyzwiska wobec dziecka. Kolejny etap to rękoczyny, odwet, a na koniec nieposkromiona nienawiść tłumu.

Konflikt Polsko-Ukraiński nie zaczął się od UPA, to długa historia od min. XV wieku i nie trzeba tu dużo, żeby rozpalić ogień... tylko nam nie jest na rękę. Kuriozalnie powinno nam zależeć, aby każde ukraińskie dziecko mówiło po polsku i żeby w szkole poznało inny punkt widzenia UPA i rzezi wołyńskiej. To jedyna (moim zdaniem) skuteczna ścieżka do odwrócenia naszej relacji, bo polityka zawsze będzie miała inne cele.

5 godzin temu, RappaR napisał(a):

Polityk której partii nazwał 11-letnie dzieci k****mi?

Przecież tu nie chodziło o polityka, choć chyba dziś Korwin się odpalił, tylko o to, że politycy na których głosujesz bronili jego zachowania.

4 godziny temu, tankathon napisał(a):

Chłop tak stanowczo potępia patologie władzy, że o obecnie rządzących napisał tyle samo co sympatyk sałatkowy...bo oni są OBIEKTYWNI, i nikt k****, absolutnie nikt nie zgadnie kogo popierają. A jak 😂🤣😌

Inwektywy zarezerwowane dla jednej strony to tylko wisienka na torcie bezstronności...

Co Ty możesz wiedzieć o tym kto, gdzie napisał coś o patologii władzy.... ten wątek polityczny na tym forum to nie każdego tak musi zajmować jak Ciebie.

3 godziny temu, RappaR napisał(a):

mnie wkurwia to polscy politycy co wykorzystują ich do nagonki antypolskiej i szkalowania Polaków

LOL, szkalowanie czyjegoś zachowania, to nie jest szkalowanie Polaków. :)

11 minut temu, dannygd napisał(a):

Przecież tu nie chodziło o polityka, choć chyba dziś Korwin się odpalił, tylko o to, że politycy na których głosujesz bronili jego zachowania.

Ja mówię o zachowaniu polityka. Polityka, który jest liderem partii.

A Ty mi podajesz przykład jakiegoś losowego noname, o którym nie wiadomo nawet jakie ma poglądy polityczne i o tym, że jego zachowanie było bronione przez polityka, z którego cisnę bekę. 

Widzisz jakkolwiek wewnętrzna logikę w tym co wypisujesz?

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Widzisz jakkolwiek wewnętrzna logikę w tym co wypisujesz?

Nie widzę logiki w tym co Ty wypisujesz, wjeżdżając w tej dyskusji z cytowaniem Miłosza przez Tuska. Sorry ale ja w pierdolondo odciągające (nie pierwszy i nie ostatni raz przez Ciebie) od głównego wątku, dalej nie zamierzam brnąć. 

7 minut temu, dannygd napisał(a):

Nie widzę logiki w tym co Ty wypisujesz, wjeżdżając w tej dyskusji z cytowaniem Miłosza przez Tuska. Sorry ale ja w pierdolondo odciągające (nie pierwszy i nie ostatni raz przez Ciebie) od głównego wątku, dalej nie zamierzam brnąć. 

A sądzisz, że tamten gość nie cytował? Nie jest pierwszą osobą, która użyła słowa k****