Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, fluber napisał(a):

Posiadanie legitymacji partyjnej platformy obywatelskiej jest na wszystkich sorach w Polsce klasyfikowane jako zagrażające życiu?;)

Po co zapisywać się w jakiekolwiek kolejki do lekarza skoro można pójść na SOR i zostać na legitymację od razu obsłużonym.  

2 godziny temu, jack napisał(a):

Po co zapisywać się w jakiekolwiek kolejki do lekarza skoro można pójść na SOR i zostać na legitymację od razu obsłużonym.  

Ta akcja ma potencjał na drugie ośmiorniczki. 

28-letni lekarz chwile po studiach z legitymacja partyjna wsadzony w warszawskim publicznym szpitalu na kierownika soru za 1,6 miliona rocznie, nie będący w pracy w czasie pracy, organizujący Salonik vipowski dla kolegów i koleżanek z partii na sor, żeby jak są zmęczeni mogli wpadać bez kolejki i w komfortowych warunkach czekać na pełen pakiet badań. Co to są za k****.

9 minut temu, fluber napisał(a):

Ta akcja ma potencjał na drugie ośmiorniczki. 

28-letni lekarz chwile po studiach z legitymacja partyjna wsadzony w warszawskim publicznym szpitalu na kierownika soru za 1,6 miliona rocznie, nie będący w pracy w czasie pracy, organizujący Salonik vipowski dla kolegów i koleżanek z partii na sor, żeby jak są zmęczeni mogli wpadać bez kolejki i w komfortowych warunkach czekać na pełen pakiet badań. Co to są za k****.

Moim zdaniem ośmiorniczki to jest przy tym nic, bo trzeba je było rozdmuchać i wmówić ludziom, że to jakiś luksus jak krewetka na Pizzy. 

Tu wystarczy sprawę nagłości ale z tego co pamiętam za PIS też miały miejsce wałki z uprzywilejowaniem elit w dostępie do służby zdrowia i nie było z tego wielkich konsekwencji. Najbardziej to bije ten typek co zarabiał tyle a mu się nie należało, czyli kradł a wiadomo, że PO kradło i jak widać kradnie dalej. 

Teraz, jack napisał(a):

Tu wystarczy sprawę nagłości ale z tego co pamiętam za PIS też miały miejsce wałki z uprzywilejowaniem elit w dostępie do służby zdrowia i nie było z tego wielkich konsekwencji.

Była jakaś akcja z umierającym mężem Witek na OIOM zamiast w hospicjum, ale gdzie tamtej sytuacji do pieprzonego saloniku vip na sorze, gdzie ludzie sobie wpadali z przeziębieniem!!!

3 minuty temu, jack napisał(a):

Najbardziej to bije ten typek co zarabiał tyle a mu się nie należało, czyli kradł a wiadomo, że PO kradło i jak widać kradnie dalej. 

Źle się zestarzało

Może ta sprawa ma jakieś drugie dno? 

Pomyślcie przed chwilę co byście zrobili gdybyście byli politykami i nie chcielibyście zwiększać wydatków na służbę zdrowia.

Bo ja bym zrobił szachy 3D - obsadziłbym jakiegoś lekarza w roli mocnego bad guy'a niczym w ,,Botoksie'' Patryka Vegi. Ten Kasprzyk to idealny kandydat, nawet z facjaty pasuje (mocny vibe banana/cwaniaczka/karierowicza). 

Celem byłoby wywołanie dużego oporu społecznego przed podwyższaniem wydatków na służbę zdrowia.  Przecież po tej akcji nawet taki Zandberg nie odważy się wyskoczyć z tego typu postulatem, bo przeciętnemu wyborcy od razu pojawi się przed oczami cwaniacka morda tego 28-letniego milionera. :) 

Oni są za głupi na takie kombinacje alpejskie. 
Koryto i tyle. Oni nawet nie ogarniają tych umów które są podkładkami. 
Ale tych afer było też za pisu sporo. Nawet mniej finezyjnych. Więc jedynie cieszę się że koledzy wiedzą teraz co się czuło wcześniej gdy inne afery PiS zbywał ironicznym bezczelnym uśmiechem. 
Teraz jest to samo. Ja nie widzę niestety różnicy. A już sięganie po tie breaka mnie znudziło. Niestety będąc w przestrzeni publicznego internetu nie mogę napisać wprost co bym złodziejom zrobił. Jestem bezsilny. 

Tylko „to cieszę” przez łzy bo cieszyć się nie ma z czego. Beznadziejne beztalencia. 

Piłkarski poker i nie nadajesz się do sportu wracaj do polityki wiecznie żywe. 

Gdzie i ten „sport” pokazany został jako polityczne bagno przecież. 

Teraz, fluber napisał(a):

Weź spadaj na drzewo, serio. Trzeba mieć nie po kolei w głowie, albo lubić jak ktoś Ci sra do mordy, żeby tego bronić.

Nigdzie nie bronię. Tylko pokazuję pewną ciągłość. 

Wręcz zrównuje złodziejów. 

Ten VIP room choć karygodny i bezczelny nie ma wpływu na moje zdrowie. Wiem że za wszystko i tak muszę płacić. 

Nagle odkrywacie przywileje władzy? Jedni robią sobie VIP drudzy uczelnie. I tak w koło. 

26 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Może ta sprawa ma jakieś drugie dno? 

Pomyślcie przed chwilę co byście zrobili gdybyście byli politykami i nie chcielibyście zwiększać wydatków na służbę zdrowia.

Bo ja bym zrobił szachy 3D - obsadziłbym jakiegoś lekarza w roli mocnego bad guy'a niczym w ,,Botoksie'' Patryka Vegi. Ten Kasprzyk to idealny kandydat, nawet z facjaty pasuje (mocny vibe banana/cwaniaczka/karierowicza). 

Celem byłoby wywołanie dużego oporu społecznego przed podwyższaniem wydatków na służbę zdrowia.  Przecież po tej akcji nawet taki Zandberg nie odważy się wyskoczyć z tego typu postulatem, bo przeciętnemu wyborcy od razu pojawi się przed oczami cwaniacka morda tego 28-letniego milionera. :) 

Właśnie to się dzieje i ja to wiem i widzę od dawna.

plus tutaj chodzi o prywatyzację za łapówki od luxmedu

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nigdzie nie bronię. Tylko pokazuję pewną ciągłość. 

Wręcz zrównuje złodziejów. 

Ten VIP room choć karygodny i bezczelny nie ma wpływu na moje zdrowie. Wiem że za wszystko i tak muszę płacić. 

Za to musisz płacić. 

Gdzie Ty stawiasz równość? Masz 28-latka prosto po studiach, który dostaje 1,6 miliona rocznie na zorganizowanie w publicznym szpitalu za publiczne pieniądze salonika VIP dla swoich kolegów i koleżanek z partii, którzy dostają pakiet kompletnych badań, gdy ludzie na SOR umierają czekając na pomoc, bo kolega i koleżanka z partii są pilniejszym przypadkiem. Ja pierdolę. Z czym Ty chcesz to porównać? Z Misiewiczem biorącym po kilkanaście tysięcy miesięcznie? Z Witek, która wsadziła umierającego męża na OIOm zamiast na oddział paliatywny? Gdzie Ty tu k**** widzisz symetrię i to samo? Takiego plucia na mordę wszystkim, którzy zapierdalają od rana do wieczora od poniedziałku do piątku i uczciwie płacą podatki i składki na aparat państwowy i publiczną służbę zdrowia nie było nigdy. Tego kurewstwa nie da się z niczym porównać. To nie jest k**** operacja łąkotki poza kolejnością, to jest salonik VIP na jebanym SORZE, gdzie każdego dnia umierają ludzie, zrozum to do cholery.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Za to musisz płacić. 

Gdzie Ty stawiasz równość? Masz 28-latka prosto po studiach, który dostaje 1,6 miliona rocznie na zorganizowanie w publicznym szpitalu za publiczne pieniądze salonika VIP dla swoich kolegów i koleżanek z partii, którzy dostają pakiet kompletnych badań, gdy ludzie na SOR umierają czekając na pomoc, bo kolega i koleżanka z partii są pilniejszym przypadkiem. Ja pierdolę. Z czym Ty chcesz to porównać? Z Misiewiczem biorącym po kilkanaście tysięcy miesięcznie? Z Witek, która wsadziła umierającego męża na OIOm zamiast na oddział paliatywny? Gdzie Ty tu k**** widzisz symetrię i to samo? Takiego plucia na mordę wszystkim, którzy zapierdalają od rana do wieczora od poniedziałku do piątku i uczciwie płacą podatki i składki na aparat państwowy i publiczną służbę zdrowia nie było nigdy. Tego kurewstwa nie da się z niczym porównać. To nie jest k**** operacja łąkotki poza kolejnością, to jest salonik VIP na jebanym SORZE, gdzie każdego dnia umierają ludzie, zrozum to do cholery.

Zasady te same. Kwoty może inne. Ale może tych pociotków Misiewiczow było więcej i suma wychodzi na korzyść tych pierwszych? 
Nie będę się sprzeczał czy suma kradzieży jest ostatecznie inna. Wyciskają ile się da. 

2 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Czyli opinie ekspertów są podzielone. :) 

Ja to się nie znam na polityce. Raz zobaczyłem babe w telewizji o nieumytych włosach i żarła sałatkę, odezwałem się pytając o co chodzi i mam za swoje z;) 

Więc ekspertem jestem nijakim 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Zasady te same. Kwoty może inne. Ale może tych pociotków Misiewiczow było więcej i suma wychodzi na korzyść tych pierwszych? 
Nie będę się sprzeczał czy suma kradzieży jest ostatecznie inna. Wyciskają ile się da. 

Porównaj sobie deficyty budżetowe za pisu i za platformy.

11 minut temu, ignazz napisał(a):

Piłkarski poker i nie nadajesz się do sportu wracaj do polityki wiecznie żywe. 

Gdzie i ten „sport” pokazany został jako polityczne bagno przecież. 

W sumie ciekawe, że do polskiej piłki w ostatnich latach przyszło paru ogarniętych życiowo gości (Dobrzycki, Kwiecień, Jakubas, Królewski, Mioduski, Leśnodorski) a do polityki niet (poza Mentzenem i Łąckim). 

8 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Czyli opinie ekspertów są podzielone. :) 

Platforma próbuje sprywatyzować służbę zdrowia od samego początku rządów. Tę aferę po prostu będą wykorzystywać do tego celu. Nie ma co się doszukiwać głębszych motywacji kradzieży u złodziei

7 minut temu, Koelner napisał(a):

Ciekawe ile było przed nim takich i ile po. PiS kiedyś bawił się w interwencję poselskie a może zlecić jakieś dużej firmie kompletny audyt całego tego sektora? PwC czy inna firma chętnie przytuliłaby takie zlecenie 

I wyjdzie, że jest niedofinansowany.

U nas w szpitalu najwyższa stawka godzinowa to anestezjolodzy 200 zł. Dałbyś im UOP dwie średnie krajowe, a wyszłyby koszty pracodawcy sporo wyższe 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Platforma próbuje sprywatyzować służbę zdrowia od samego początku rządów. Tę aferę po prostu będą wykorzystywać do tego celu. Nie ma co się doszukiwać głębszych motywacji kradzieży u złodziei

Znaczy to, że sami to ustawili to jest pewne.

Nie masz szans z ulicy przypadkiem dostać się pozareyzdencko na anestezjologię, nie chodzić na nią, dostać dwukrotność stawki na SOR z miejsca i funkcję kierowniczą i jeszcze tam nie chodzić.