agresywnychomik Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 1 godzinę temu, julekstep napisał: ale w przyszly pt ide na balet xD (to akurat u mnie nisko, ale cora chce zobaczyc ) Mnie kiedyś dupeczka wzięła na 2 randke na trocadero do dzis nie wiem co myśleć o ballecie, całym show i tej dziewczynie. P.s. 3ciej randki nie było xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 2 minuty temu, agresywnychomik napisał: Mnie kiedyś dupeczka wzięła na 2 randke na trocadero do dzis nie wiem co myśleć o ballecie, całym show i tej dziewczynie. P.s. 3ciej randki nie było xD no ja corce ghostingu nie moge potem zapodac CHYBA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 (edytowane) 14 minut temu, ignazz napisał: To już zarcikiem nie można? Spotkanie z reszta było biznesowe ogólnie wiec nie tylko o operę chodziło Między loża na ekstraklasie a loża w operze różnice często polegają tylko na tym w co są ubrani ludzie załatwiający swoje interesy 4 godziny temu, ely3 napisał: O ile pamietam to Ty chyba gdzieś ze ściany Wschodniej jesteś ale w Poznaniu jest kapitalna sztuka Extravaganza o....Na scenie aktorzy jadą po wszystkich świętościach . Po gejach, Żydach po praiwcy kościele. Tylko trzeba mieć spory dystans do siebie i do świata bo to nie jest sztuka dla wszystkim i nie polecam jej każdemu Tam jest nawet nabijanie się kultury masowej i Pulp Fiction np. I tak do teatru chodza ładniejsze dziewczyny niż do kina Jakieś, kurde, chyba z 16 lat temu oglądałem "smycz" Bartka porczyka. Najlepsza gra aktorska jaka w życiu widziałem, facet był fenomenalny ( a i z biletami nie było problemu) Parę lat później grał w barwach szczęścia czy jakimś innym m jak miłość, bo z samego teatru ciężko było wyżyć, trochę szkoda że tak to kiedyś wyglądalo. Na szczęście teraz już mocno się poprawiło Edytowane 25 Maja 2023 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 9 minut temu, julekstep napisał: no ja corce ghostingu nie moge potem zapodac CHYBA! Nie wiesz jak córa zareaguje na balet xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Ło panie, opery, operetki, balety, musicale... Z tego wszystkiego to za młodu na balety chodziłem, choć chyba nie o takich baletach piszecie. Chyba już się do w.w. nie przekonam, ni moja bajka. Ale szczerze zdziwiony jestem, że są w ogóle tutaj fani ww. form sztuki. W całkiem niemałej ilości. Biorąc pod uwagę że wielu tutaj zapewne jeszcze nie dokonało operowo-baletowego coming outu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 dzieciaki się napatrzą na rodziców i później brak koszykarzy i więcej lgbtq na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Godzinę temu, Koelner napisał: dzieciaki się napatrzą na rodziców i później brak koszykarzy i więcej lgbtq na rynku No i c*** no i cześć @fluber już na operę nie pójdzie bo nie chce spedalić Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 5 godzin temu, ignazz napisał: @julekstep dla Ciebie opery tylko po niemiecku Byłem kiedyś na jakiejś operze po niemiecku i to była jedyna opera, gdy wiedziałem o czym śpiewają bo była z napisami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 3 godziny temu, Koelner napisał: dzieciaki się napatrzą na rodziców i później brak koszykarzy i więcej lgbtq na rynku Panie Doktorze, bo mnie się wszystko kojarzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 46 minut temu, fluber napisał: Panie Doktorze, bo mnie się wszystko kojarzy... Jezus Cię uchronił od bycia członkiem drużyny kolorowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Dziwny zbieg okoliczności. Jakby @fluber chciał odwrócić nasza uwagę od tego : https://vm.tiktok.com/ZGJ9sQxPW/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 6 godzin temu, ernie9005 napisał: Warto tez, zeby padlo w tym watku nazwisko Wagnera, jesli mowa o niemieckich operach. Takze spiesze z pomoca. Franz Wagner? Czy brachol ? 4 godziny temu, Szabla napisał: Ło panie, opery, operetki, balety, musicale... Z tego wszystkiego to za młodu na balety chodziłem, choć chyba nie o takich baletach piszecie. Chyba już się do w.w. nie przekonam, ni moja bajka. Ale szczerze zdziwiony jestem, że są w ogóle tutaj fani ww. form sztuki. W całkiem niemałej ilości. Biorąc pod uwagę że wielu tutaj zapewne jeszcze nie dokonało operowo-baletowego coming outu Na Broadway’u musical Mamma Mia czy Chicago to jest rozpierdalator umysłu. Polecam. Na żywca. Nie bierze jeńców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 6 minut temu, LAF napisał: Dziwny zbieg okoliczności. Jakby @fluber chciał odwrócić nasza uwagę od tego : https://vm.tiktok.com/ZGJ9sQxPW/ Od tego ? W sejmie dziś projekty zmiany konstytucji według których rząd a raczej minister będzie mógł konfiskować majątki polskim firmom wedle swojego uznania. Takie to PiS nam gotuje konfitury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Właśnie moja lokalna gazeta opublikowała oświadczenia majątkowe radnych. 4 z nich jest nauczycielami w szkołach podstawowych. Średnie roczne wynagrodzenie tej czwórki za zeszły rok to 106 tysięcy złotych. Prawie 9000 miesięcznie A teraz pomyślcie o liczbie godzin jaka pracują, liczbie dni wolnych jakie mają i ile można jeszcze dorobić na korkach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Jaki nauczyciel w szkole na rękę bierze w podstawówce 9k? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Dorabiają na forach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 2 minuty temu, Reikai napisał: Jaki nauczyciel w szkole na rękę bierze w podstawówce 9k? Nie na rękę tylko brutto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 2 minuty temu, fluber napisał: Właśnie moja lokalna gazeta opublikowała oświadczenia majątkowe radnych. 4 z nich jest nauczycielami w szkołach podstawowych. Średnie roczne wynagrodzenie tej czwórki za zeszły rok to 106 tysięcy złotych. Prawie 9000 miesięcznie A teraz pomyślcie o liczbie godzin jaka pracują, liczbie dni wolnych jakie mają i ile można jeszcze dorobić na korkach:) Mam żonę nauczycielkę przyrody. Niemożliwe na 1 etacie. 1,5 etatu brutto tak, ale nie jeden etat. I mowie o dyplomowanym nauczycielu. Tak właśnie powstają mity nt cudownych zarobków nauczycieli. A co do ich pracy. Pracuje w korpo. Gdybyś zobaczył jak pracujemy w domu i wiedziałbyś, że jedno z nas jest nauczycielem uznałbyś, że ja uczę wf-u, a zona pracuje w korpo. 5-6 godzin dziennie. Sprawdziany, konkursy, kólka, organizacje wycieczek, wyjazdy do uczniow na zajęcia indywidualne bo nie moga chodzic do szkoly, wolontariat , tabelki, pisanie i wyklócanie sie z rodzicami o pierdolach, itp. itd. Nauczyciel z pasją haruje jak wół. Leser (jak w każdej pracy) opierdziela się, a minimalista robi minimum. I nie za 9000 PLN. A na pewno nie za 1 etat lub troszkę (np 2h tygodniowo) ponad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 1 minutę temu, Szabla napisał: Mam żonę nauczycielkę przyrody. Niemożliwe na 1 etacie. 1,5 etatu brutto tak, ale nie jeden etat. I mowie o dyplomowanym nauczycielu. Tak właśnie powstają mity nt cudownych zarobków nauczycieli. A co do ich pracy. Pracuje w korpo. Gdybyś zobaczył jak pracujemy w domu i wiedziałbyś, że jedno z nas jest nauczycielem uznałbyś, że ja uczę wf-u, a zona pracuje w korpo. 5-6 godzin dziennie. Sprawdziany, konkursy, kólka, organizacje wycieczek, wyjazdy do uczniow na zajęcia indywidualne bo nie moga chodzic do szkoly, wolontariat , tabelki, pisanie i wyklócanie sie z rodzicami o pierdolach, itp. itd. Nauczyciel z pasją haruje jak wół. Leser (jak w każdej pracy) opierdziela się, a minimalista robi minimum. I nie za 9000 PLN. A na pewno nie za 1 etat lub troszkę (np 2h tygodniowo) ponad Nie wiem ile oni etatów robią, wiem ile średnio miesięcznie płaciły im podstawówki w 2022 roku. I źródłem tego nie są mity tylko ich oświadczenia majątkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 @LAF postujący tu tik toki Sławka to ten brakujący element tematu politycznego DZIĘKI! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi