Skocz do zawarto艣ci

THE best ASG eva!

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

Z g贸ry zak艂adam 偶e tegoroczny ASG, cho膰 rozgrywany w moim Chicago nie b臋dzie si臋 zbytnio r贸偶ni艂 od tych z lat wcze艣niejszych, cho膰 mo偶e nowe zasady z zerwowaniem punkt贸w i tym podobnymi bzdetami co艣 wnios膮聽

Ja jednak chcia艂bym stworzy膰 nasz ranking aldsargejm贸w聽

1 bezapelacyjnie ASG 2001, gdzie nie do艣膰 偶e mvp zosta艂 w贸wczas m贸j ulubiony Iverson to przede wszystkim mieli艣my tam wysyp m艂odych gwiazd ligi

Ale najwa偶niejszy by艂 poziom sportowy tego widowiska. Gra by艂a na luzie w pierwszej po艂owie ale i tak dostarczy艂a emocji zagraniami defensywnymi Garnetta, Duncana. By艂y hustle, by艂y bloki, by pi臋kne pojedynki 1&1

Zach贸d mia艂 ju偶 w pewnej chwili 20 punkt贸w przewagi i wydawa艂o si臋 偶e mecz ju偶 si臋 sko艅czy艂聽

Ale wtedy Wsch贸d zrobi艂 co艣 nieprawdopodobnego i przy naprawd臋 dobrej obronie potrafili zrobi膰 run.

Wygran膮 przypiecz臋towa艂 Marbury swoimi trojkami pogr膮偶aj膮c zach贸d

Kuwa do dzi艣 mam ciary jak ogladam ten mecz聽

Dw贸jka to ASG 98 i legendarna lekcja gry Jordana. Ka偶dy chyba pami臋ta te dwa rzuty MJa z rog贸w nad naprawd臋 daj膮cym z siebie 110% defensywy Bryantem

Tam te偶 Bryant popisa艂 si臋 przepi臋knym alley oopem do Garnetta. Mecz w nowym Jorku by艂by moim best ever gdyby nie 2001

No i trzeci to ostatni ASG Jordana (2003) zako艅czony r贸wnie dramatycznie co 2001, ale tu opr贸cz walki do ostatnich minut mieli艣my dwie dogrywki. Jordan mial tam swoje momenty nawet rzut na drug膮 dogrywk臋 ale to Marion by艂 obok Kevina najwi臋kszym bohaterem meczu blokuj膮c rzut Jordana, kt贸ry mial i m贸g艂 da膰 Wschodowi wygran膮

No i gest Cartera, kt贸ry odda艂 swoje miejsce w S5 Jordanowi te偶 zrobi艂 robot臋.

Nie bez znaczenia dla mnie i my艣l臋 偶e nie tylko by艂y koszulki w kt贸rych zawodnicy rozgrywali ten mecz. Pi臋kny uk艂on w stron臋 Jordana

Edytowane przez josephnba
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Jak zacz膮艂em ogl膮da膰 NBA to pierwszy mecz All Star obejrza艂em w TVP2, w 1997 roku. Nigdy go nie zapomn臋, prezentacja 50 najlepszych graczy 贸wczesnej historii NBA, Grant Hill, Penny Hardaway obok Jordana i rekord punkt贸w Rice'a. Wtedy by艂o wida膰 nawet rywalizacje mi臋dzy聽Bulls (Pip, MJ), a Jazz (Malone, Stockton). Pocz膮tki fajnej rywalizacji.

Jednak zgodz臋 si臋 z josephem, 偶e najlepszy to by艂 mecz w 2001, lubi臋 do niego wraca膰, come back wschodu, Larry Brown na 艂awce, Mutombo w obronie, KG, Webber, Bryant w swoim 偶ywiole.聽

Rok 1998 i pierwszy pojedynek Jordan - Bryant, co艣 pi臋knego. Obaj dali z siebie du偶o, Kobe pokaza艂 wtedy, 偶e powolutku dojdzie do czo艂贸wki ligi.

Bardzo lubi臋 tak偶e wraca膰 do meczu z 2004 roku, popisy Iversona i Cartera, no i oczywi艣cie Shaq show.聽

P贸藕niej ju偶 by艂o gorzej, wi臋kszy dost臋p do mecz贸w, a mimo to nie wspomina si臋 ich tak dobrze. Zacz臋艂y si臋 konkursy tr贸jek w trakcie meczu, co zabi艂o to widowisko. Og贸lnie All Star weekendy z roku na rok co raz s艂absze, konkursy na odwal si臋, mniej zaanga偶owania zawodnik贸w. Jedynie konkurs wsad贸w w Toronto w 2016 roku b臋dzie zapami臋tany na lata.聽

Odno艣nik do komentarza

O fakt, 1997 te偶 by艂 spoko, zw艂aszcza te teksnskie jerseye 馃ぃ

No i t-d Jordana, cho膰 troch臋 naci膮gni臋te, to jednak zrobi艂o rywalizacj臋 o mvp z riceem znacznie ciekawsz膮

Tam te偶 by艂a jedn膮 z moich ulubionych akcji jordan-shaq z punktami na raty

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, january napisa艂:

A co do tematu - ja bym doda艂 2012, tam KB ostatni raz jako艣 walczy艂 z Bronem, ale og贸lnie tam si臋 wtedy mocno spi臋li gracze na zwyci臋stwo z obu stron i dobrze si臋 to ogl膮da艂o jako meczyk, a nie pseudomecz, kt贸rych ju偶 nie ogl膮dam^

Z ostatnich edycji, ogl膮da艂em tylko 4q '18 z odtworzenia, bo podobno dobre by艂o - i ko艅c贸wka faktycznie by艂a dobra.

Odno艣nik do komentarza

9 minut temu, josephnba napisa艂:

O fakt, 1997 te偶 by艂 spoko, zw艂aszcza te teksnskie jerseye 馃ぃ

No i t-d Jordana, cho膰 troch臋 naci膮gni臋te, to jednak zrobi艂o rywalizacj臋 o mvp z riceem znacznie ciekawsz膮

Tam te偶 by艂a jedn膮 z moich ulubionych akcji jordan-shaq z punktami na raty

Shaq nie gra艂 w meczu w 1997. W 98 by艂a akcja MJ - Shaq po spin move na Kobym, a Shaq nielegalnie zbija艂, ale akcja by艂a pi臋kna.聽

Tak w艂a艣nie patrze na te mecze i nawet prezentacja pierwszych pi膮tek by艂a normalna, a teraz to jakie艣 windy, podziemia, show na granicy dobrego smaku. C贸偶 showbiznes rz膮dzi.聽

Odno艣nik do komentarza

3 minuty temu, Wr贸bel napisa艂:

Shaq nie gra艂 w meczu w 1997. W 98 by艂a akcja MJ - Shaq po spin move na Kobym, a Shaq nielegalnie zbija艂, ale akcja by艂a pi臋kna.聽

Tak w艂a艣nie patrze na te mecze i nawet prezentacja pierwszych pi膮tek by艂a normalna, a teraz to jakie艣 windy, podziemia, show na granicy dobrego smaku. C贸偶 showbiznes rz膮dzi.聽

Masz racj臋, akcja jordan-shaq-jordan-shaq by艂a w 1996, w Teksasie gdzie mi poda艂 pi艂k臋 wylatuj膮c za po艂ow臋 do so, a 97 przecie偶 by艂o w cleveland, pomieszaly mi si臋 dwa mecze :)

1993 pami臋tam bardziej z konkursu marka pricea ni偶 z meczu gwiazd, cho膰 przyznam szczerze 偶e jak teraz sobie wrzuci艂em highlights to spokojnie powinien by膰 w top5 all time

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, josephnba napisa艂:

Z g贸ry zak艂adam 偶e tegoroczny ASG, cho膰 rozgrywany w moim Chicago nie b臋dzie si臋 zbytnio r贸偶ni艂 od tych z lat wcze艣niejszych, cho膰 mo偶e nowe zasady z zerwowaniem punkt贸w i tym podobnymi bzdetami co艣 wnios膮聽

Ja jednak chcia艂bym stworzy膰 nasz ranking aldsargejm贸w聽

1 bezapelacyjnie ASG 2001, gdzie nie do艣膰 偶e mvp zosta艂 w贸wczas m贸j ulubiony Iverson to przede wszystkim mieli艣my tam wysyp m艂odych gwiazd ligi

Ale najwa偶niejszy by艂 poziom sportowy tego widowiska. Gra by艂a na luzie w pierwszej po艂owie ale i tak dostarczy艂a emocji zagraniami defensywnymi Garnetta, Duncana. By艂y hustle, by艂y bloki, by pi臋kne pojedynki 1&1

Zach贸d mia艂 ju偶 w pewnej chwili 20 punkt贸w przewagi i wydawa艂o si臋 偶e mecz ju偶 si臋 sko艅czy艂聽

Ale wtedy Wsch贸d zrobi艂 co艣 nieprawdopodobnego i przy naprawd臋 dobrej obronie potrafili zrobi膰 run.

Wygran膮 przypiecz臋towa艂 Marbury swoimi trojkami pogr膮偶aj膮c zach贸d

Kuwa do dzi艣 mam ciary jak ogladam ten mecz聽

Dw贸jka to ASG 98 i legendarna lekcja gry Jordana. Ka偶dy chyba pami臋ta te dwa rzuty MJa z rog贸w nad naprawd臋 daj膮cym z siebie 110% defensywy Bryantem

Tam te偶 Bryant popisa艂 si臋 przepi臋knym alley oopem do Garnetta. Mecz w nowym Jorku by艂by moim best ever gdyby nie 2001

No i trzeci to ostatni ASG Jordana (2003) zako艅czony r贸wnie dramatycznie co 2001, ale tu opr贸cz walki do ostatnich minut mieli艣my dwie dogrywki. Jordan mial tam swoje momenty nawet rzut na drug膮 dogrywk臋 ale to Marion by艂 obok Kevina najwi臋kszym bohaterem meczu blokuj膮c rzut Jordana, kt贸ry mial i m贸g艂 da膰 Wschodowi wygran膮

No i gest Cartera, kt贸ry odda艂 swoje miejsce w S5 Jordanowi te偶 zrobi艂 robot臋.

Nie bez znaczenia dla mnie i my艣l臋 偶e nie tylko by艂y koszulki w kt贸rych zawodnicy rozgrywali ten mecz. Pi臋kny uk艂on w stron臋 Jordana

Widzia艂em ASG od 1980-2019. Najbardziej podobaj膮 si臋 mi z 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998 i 2001.
Na r贸wni. Nie potrafi艂bym wybra膰 najlepszego z nich. Du偶o zale偶y od tego, 偶e lig臋 NBA ogl膮dam od 1990 roku i znacznie lepsza do
ogl膮dania by艂a dla mnie ta na starszych przepisach, gdzie by艂o czu膰, 偶e gra jest na serio po dw贸ch stronach parkietu, a nie tylko atak.
Nawet por贸wnuj膮c mecze ASG du偶o lepsza jest NBA z tamtych lat.

Odno艣nik do komentarza

45 minut temu, Jendras napisa艂:

I niezapomniany Riley bior膮cy w ko艅c贸wce czas za czasem, 偶eby rozpisa膰 akcj臋 na Price'a. :)

Chcia艂bym, 偶eby znowu zagrali ASG na serio tak jak wtedy. To by艂by najlepszy ho艂d dla Bryanta.聽

Niestety...

Znaj膮c mentalno艣膰 dzisiejszych gwiazd pr臋dzej zobaczymy na tablicy wynik 240-80 ni偶 gr臋 na powa偶nie聽

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.