Me Myself and I Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 27 minut temu, kucio napisał: Wczoraj (chyba) rzecznik MZ stwierdził, że brakować sprzętu i zwolniono jakiegoś tam dyrektora centrali zaopatrzenia, bo nie wywiązywał się obowiązków w czasie pandemii. tylko co da zwolnienie człowieka w środku bałaganu i to jeszcze jakby jego tylko i wyłącznie była wina za wszystko? teraz na pracuj.pl rekrutację wrzucą i się poprawi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliasz Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 1 minutę temu, Me Myself and I napisał: tylko co da zwolnienie człowieka w środku bałaganu i to jeszcze jakby jego tylko i wyłącznie była wina za wszystko? teraz na pracuj.pl rekrutację wrzucą i się poprawi? Przecież w razie co musieli znaleźć winnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 może nawet nie majo, ale po prostu czasem się takie ruchy robi żeby pokazać 'jak są problemy to odpowiedzialni leco'. A czy następca będzie lepiej wypełniał swoje zadania czy nie, to już (niestety) mniejsza o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 39 minut temu, bulek napisał: U nas masz to samo. bez przesady. przecież różnica jest kolosalna na naszą korzyść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 No i jest ograniczenie zgromadzen do 2 osób. Teraz juz wodke mozna pic tylko mano a mano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Ja już tylko czekam, aż to wszystko jebnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 5 minut temu, Vice-kontorezerwowe napisał: Ja już tylko czekam, aż to wszystko jebnie. A ja myślę, że akurat to rozwiązanie nie wplywa na gospodarkę a jedynie na to, że Haliny i Janusze nie będą mogli grilla nad rzeką zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 tak tylko dla przypomnienia: https://www.dorzeczy.pl/obserwator-mediow/132926/lukasz-szumowski-mozemy-miec-10-tysiecy-zakazonych.html do końca poprzedniego tygodnia miało być 1,5k - skończyło się na 530. do końca obecnego ma być kilka tysięcy, nawet pod 10k, a dziś dopiero pęknie 800. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) nie chciałbym być opatrznie zrozumiany - bo w miare opanowanie rozprzestrzeniania się wirusa to suckes, nie ma wątpliwości. Pytanie jak długo można kraj utrzymywać w takim stanie (podpowiadam - nie można) i co się stanie z liczbą zachorowań jak się ludzi znowu puści wolno. Bo prędzej czy póżniej będzie trzeba przejść do życia 'po' wirusie. Oczywiście to pytanie nie tylko u nas nalezy zadać, wszędzie indziej też. Choc przynajmniej u nas nie będzie (oby nie było) paru tys. zgonow w krótkim czasie jak w Hiszpanii czy Włoszech. Edytowane 24 Marca 2020 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Lepiej podawać więcej i mieć mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 uroczystości religijne ograniczone do 5 osób - o półtora tygodnia za późno i wciąż za dużo (bo kościoły powinny być po prostu zamknięte), ale jednak krok do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Teraz, DeltaCenter napisał: Lepiej podawać więcej i mieć mniej. I sukces gwarantowany. PiS to umie w politykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 3 minuty temu, rw30 napisał: nie chciałbym być opatrznie zrozumiany - bo w miare opanowanie rozprzestrzeniania się wirusa to suckes, nie ma wątpliwości. Pytanie jak długo można kraj utrzymywać w takim stanie (podpowiadam - nie można) i co się stanie z liczbą zachorowań jak się ludzi znowu puści wolno. Wg mnie nie można dłużej niż jeszcze 2-3 tygodnie. A liczba zachorowań wzrośnie i tak w końcu. Jak nie będzie szczepionki to nie widzę tego, by to całkowicie wygasić w Europie. Zwłaszcza, że każdy idzie po swojemu, a na wakacje pewnie kraje będą chciały rozruszać gospodarki i turystyka też będzie powoli wracała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 7 minut temu, rw30 napisał: Pytanie jak długo można kraj utrzymywać w takim stanie (podpowiadam - nie można) i co się stanie z liczbą zachorowań jak się ludzi znowu puści wolno. ludzie są w stanie dużo znieść ; ] co do drugiego, to w teorii nie powinno być nowych zachorowań, bo granice pewnie nadal będą zamknięte, a obecni zakażeni albo będą wyleczeni, albo dalej na kwarantannie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 1 minutę temu, kucio napisał: Przepraszam, że to napiszę: Kim jest Piotr Niemczyk i co on pierdoli w TVN24. Niemczyk to taki James Bond III RP. Teraz już stary, zgeyźliwy tetryk - wielu teraz takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 6 minut temu, Zdzich napisał: Wg mnie nie można dłużej niż jeszcze 2-3 tygodnie. A liczba zachorowań wzrośnie i tak w końcu. Jak nie będzie szczepionki to nie widzę tego, by to całkowicie wygasić w Europie. Zwłaszcza, że każdy idzie po swojemu, a na wakacje pewnie kraje będą chciały rozruszać gospodarki i turystyka też będzie powoli wracała. Przy dobrych wiatrach w maju wrócimy do jako takiego życia i zaczniemy lizać gospodarcze rany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzich Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 A ja mam pytanie o kwestię praktyczną tych ograniczeń - będą wymagane specjalne przepustki jak we Francji czy co? Czy po prostu policjant jak kogoś spotka to będzie maglował ludzi? Bo nie mogę póki co znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) 10 minut temu, polskignom napisał: Przy dobrych wiatrach w maju wrócimy do jako takiego życia i zaczniemy lizać gospodarcze rany. Sorry ale jakim cudem. Niemcy prognozuja ze zachoruje 60-70% ludzi, szumowski ze zachoruje 10-20%, to jest 3,5 do 7mln. Koronowirus protestuje bo nie wyrobi sie do maja, chyba ze przyszłego roku. Edytowane 24 Marca 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) 6 minut temu, Zdzich napisał: A ja mam pytanie o kwestię praktyczną tych ograniczeń - będą wymagane specjalne przepustki jak we Francji czy co? Czy po prostu policjant jak kogoś spotka to będzie maglował ludzi? Bo nie mogę póki co znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Policjant gdy jest sam, to mało co może CI zrobić, więc się nie martw, a nie mogą chodzić we dwójkę jak to ma zwyczaj na patrolach, bo jak się spotkacie, to mamy 3 osoby, i złamany zakaz o zgromadzeniach do dwoch osób. No chyba, że wszyscy trzej jesteście rodziną Edytowane 24 Marca 2020 przez Vice-kontorezerwowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 1 minutę temu, kucio napisał: Policja ma patrolować i robić wywiad, jeśli ocenią, że przebywasz "nielegalnie" poza miejscem zamieszkania, to obowiązują Cię kary z ustawy o epidemii, czyli do 30k mandat. Na konferencji mowili ze do 5k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi