ignazz Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 A paliwo jakie drogie. Jadac do Katowic musiałem zwolnić aby wyjść na swoje. Ogólnie pozdrawiam z Lornety z Meduza na Mariackiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 24 minuty temu, ignazz napisał: A paliwo jakie drogie. Jadac do Katowic musiałem zwolnić aby wyjść na swoje. Niedługo przerzucimy się na spacery:) https://subiektywnieofinansach.pl/tankowanie-ile-zaplacimy-nowego-podatku-w-cenie-paliwa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 5 minut temu, Deltuś napisał: A czy dzień po szczepieniu znika strach przed Covidem czy czeka się na instrukcje? Przekonaj się sam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 33 minuty temu, fluber napisał: Niedługo przerzucimy się na spacery:) https://subiektywnieofinansach.pl/tankowanie-ile-zaplacimy-nowego-podatku-w-cenie-paliwa/ Pora kupić jakieś sportowe autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 3 minuty temu, Sebastian napisał: Pora kupić jakieś sportowe autko Tesla Model S P100D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Tesla Model S P100D? Bardziej myślę o czymś już nie produkowanym - Maserati Grantourismo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 8 minut temu, Deltuś napisał: Czekam, aż mnie zachęcą. Jakieś kowidowe 500 Mnie by zachęciła możliwość bycia w innej grupie niż ci debile z kolejnego odosobnionego przypadku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 2 minuty temu, Deltuś napisał: SZTURM na ogródek, ogólnie dostępny......... ludzie w MUNDURACH...... agresja poprzez ZADAWANIE TRUDNYCH pytań.....pracownicy ZESTRESOWALI się...... MYŚLELI, że zaraz się na nich RZUCĄ... Teraz najlepszy fragment: "Piknik laktacyjny został przedwcześnie zakończony, poczas gdy antyszczepionkowe demonstracje przed bramą szpitala, wówczas już pokojowe" uffff. Z całym szacunkiem fluber, ale ten artykuł jest kierowany do ludzi o IQ ameby albo lotnej brygady KOD. Przychodzisz z dzieciakami na piknik a banda agresywnych idiotów wpierdala się na ogrodzenie, wbiega na teren szpitala, drze morde i wyzywa i dla Ciebie to jest normalne? Jak możesz bronić patologii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 2 godziny temu, fluber napisał: Przychodzisz z dzieciakami na piknik a banda agresywnych idiotów wpierdala się na ogrodzenie, wbiega na teren szpitala, drze morde i wyzywa i dla Ciebie to jest normalne? Jak możesz bronić patologii? nie no - artykułów na Onecie też ciężko bronić tbh.... ten jeszcze fajniejszy: https://www.o2.pl/informacje/atak-w-gdyni-antyszczepionkowcy-zaatakowali-punkt-szczepien-6667538946161568a brutalny, brutalny....a jednak nic się nie stało lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 43 minuty temu, julekstep napisał: brutalny, brutalny....a jednak nic się nie stało lol w sumie taka rola dziennikarzy aby podgrzewać temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 11 minut temu, Koelner napisał: w sumie taka rola dziennikarzy aby podgrzewać temat ja jednak wciąż naiwnie wierzę że rolą dziennikarzy jest relacjonować rzeczywistość a nie ją tworzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 W dniu 31.07.2021 o 20:44, RappaR napisał: #niechjada Cieszy mnie to pod kątem wyborów, widać jak wielu wyborców w ukryciu jest za PiSem. Nie bój się ely3 coming outu, będziemy Ciebie wspierać, i pomożemy, byś się zaakceptował takim, jakim naprawdę jesteś Połowa pielęgniarek jest w grupie wiekowej 50-60.. By zarabiać w miarę sensowne pieniadze to pielęgniarki przechodżą na kontrakty tyle że na nich muszą pracować po 80-100 godzin w tygodniu by wyjść na swoje. Z jednego długiego dyżuru jada na drugi |Wiem ,ze lekarzom nie w smak słyszęc gorzką prawdę ale tak zwane są sfustrowane dysproporcjami w zarobkach. Pielęgniarek poniżej 30 roku nei mamy. Nie wiem jak to jest wśród ratowników ale większym problem w perspektywie 5-10 lat jest brak pielęgniarek niż brak lekarzy. Oczywiście można prosić by nie odchodziły na emeryturę w wieklu 60 lat ale te pielęgniarki , które ja znam osobiście są zajechane i nie mają zamiaru na kontraktach pracować dłużej a na etacie to są pensje wręcz głodowe Przy obecnej strukturze wydatków nie da się tego poskładać. Można podnosić składke zdrowotną ale najpierw trzeba uzdrowić sytuację bo struktura wydatków nie jest najlepsza Im większy procent składki zdrowotnej będzie szedł na pensje tym wiekszy będzie opór spoleczny. Bo ludzie zgodzą się na podniesienie składki zdrowotnej ale nie jeśli znowu ta podwyżka pójdzie na podwyżki uposażeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 12 minut temu, ely3 napisał: Połowa pielęgniarek jest w grupie wiekowej 50-60.. By zarabiać w miarę sensowne pieniadze to pielęgniarki przechodżą na kontrakty tyle że na nich muszą pracować po 80-100 godzin w tygodniu by wyjść na swoje. Z jednego długiego dyżuru jada na drugi Pensje na etacie między lekarzami, a pielęgniarkami się dużo nie różnią, Moja dziewczyna na etacie w wieku 26 lat ma brutto ~5000, moja ordynator na etacie 6750 + 1% za każdy przepracowany rok(nie pytałem ile dokładnie). Różnice są w pensjach na kontrakcie, etaty lekarskie są z 2 koła wyższe. 16 minut temu, ely3 napisał: Im większy procent składki zdrowotnej będzie szedł na pensje tym wiekszy będzie opór spoleczny. Bo ludzie zgodzą się na podniesienie składki zdrowotnej ale nie jeśli znowu ta podwyżka pójdzie na podwyżki uposażeń Nie mamy w wieku 35-45, to jest ta dziura, kiedy była największa emigracja. Wokół mnie pracuje sporo młodych. 16 minut temu, ely3 napisał: Im większy procent składki zdrowotnej będzie szedł na pensje tym wiekszy będzie opór spoleczny. Bo ludzie zgodzą się na podniesienie składki zdrowotnej ale nie jeśli znowu ta podwyżka pójdzie na podwyżki uposażeń Rodzina już wie, czy tylko na forum masz coming out Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @RappaR Ja wiem ,że masz problem z czytaniem i to nie od dziś ale co ma wspólnego jakaś Hrynkiewicz z tym co ja piszę/.. Bo punktów wspólnych nie ma Nie wiem gdzie Ty widziesz te młode ale dane pokazują ,że tych młodych jest mniej niż tych ok 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Kiedyś się pielęgniarką zostawało po szkole zawodowej, taką może zastąpić opiekunka medyczna, liczba absolwentów pielęgniarstwa rośnie, podobnie z ratownikami medycznymi, którzy obecnie bardzo często zastępują pielęgniarki na SOR/IP/OIOM 9 minut temu, ely3 napisał: Ja wiem ,że masz problem z czytaniem i to nie od dziś To, że jesteś moderatorem to jakiś smutny żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 2 godziny temu, julekstep napisał: nie no - artykułów na Onecie też ciężko bronić tbh.... ten jeszcze fajniejszy: https://www.o2.pl/informacje/atak-w-gdyni-antyszczepionkowcy-zaatakowali-punkt-szczepien-6667538946161568a brutalny, brutalny....a jednak nic się nie stało lol Komentarze też są niezłe. Oczywiście prowokacja, jak w Gliwicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Czyli uważasz, że izba pielęgniarek podaje nieprawdę ,że nie ma młodych pielęgniarek ? Bo ich dane pokazują raczej kipeską perspektywę Liczba absolwentow wcale nie oznacze ,że ludzie dalej idą do zawodu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 1 minutę temu, jack napisał: Komentarze też są niezłe. Oczywiście prowokacja, jak w Gliwicach well, tam chociaż filmik był tutaj musiało się tak nic nie dziać że nawet filmików nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Teraz, julekstep napisał: well, tam chociaż filmik był tutaj musiało się tak nic nie dziać że nawet filmików nie ma ale im chodzi o atak na radiostację w Gliwicach w 39 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Teraz, jack napisał: ale im chodzi o atak na radiostację w Gliwicach w 39 roku aaaa lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi