Cardi Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 5 godzin temu, RappaR napisał: Jest akcyza na papierosy. Ta sama akcyza, co Twoi idole cały czas próbują zlikwidować Jak zwykle nie skumałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 20 godzin temu, rw30 napisał: przy okazji: czy ktoś może mi wytłumaczyć taktykę krajów typu Filipiny, Wietnam czy Sri Lanka które zamknęły się na amen i nie za bardzo zamierzają w najbliższym czasie otwierać? mają zamiar się otworzyć jak CoVid przeminie, czyli w 2030 czy jak? https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/koronawirus-wietnam-polak-opowiada-o-covid-19/9kg029k,07640b54 ciekawy wywiad, wyglada na to, ze się otworzą jak na świecie się skończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 5 godzin temu, RappaR napisał: @darkonza Wzywam Ciebie do walki Już się pogubiłem o co mam walczyć, dziwny ten wykres, na poczatku i końcu 2019 mieliśmy całkiem niezłą cichą epidemię, a patrząc na lata 2015, 2017 to w ostatnim tygodniu śmierć zrobiła sobie urlop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Dentysta pilnie poszukiwany: https://www.gov.pl/web/uw-warminsko-mazurski/ogloszenie-o-poszukiwaniu-przez-wojewode-lekarzalekarza-dentysty-do-stwierdzania-zgonow-osob-podejrzanych-o-zakazenie-wirusem-sars-cov-2-albo-zakazonych-tym-wirusem-poza-szpitalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Czy jakiś cywilizowany kraj miał w jakimkolwiek momencie 50% pozytywnych wyników?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 https://www.o2.pl/informacje/szczepionka-na-koronawirusa-sensacyjne-wiesci-swiat-na-to-czekal-6573773091974048a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 2 minuty temu, january napisał: @RappaR, Maciek skomentujesz od strony medycznej ten news ? Ze strony medycznej wiem tyle ile w tym wpisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 25 minut temu, fluber napisał: Lol Wbrew pozorom jest takich pacjentów zawsze sporo co nie ma z nimi zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 1 minutę temu, RappaR napisał: Wbrew pozorom jest takich pacjentów zawsze sporo co nie ma z nimi zrobić Nie wiem, ale lekarz, który to wrzucił stwierdził, że takich pacjentów nie trzymają w szpitalu, tylko wysyłają do domu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, january napisał: Chodziło mi o to czy 90% skuteczności to super wynik jak piszą, czy nie bardzo, nie znam się, myślałem że pomożesz:) Niemiecka giełda rośnie o 6%, ropa naftowa o 10%, świat po tej informacji uwierzył ze znów bedzie normalnie. p.s. U nas PKO o 8%, Orlen 12% Edytowane 9 Listopada 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 35 minut temu, fluber napisał: Nie wiem, ale lekarz, który to wrzucił stwierdził, że takich pacjentów nie trzymają w szpitalu, tylko wysyłają do domu... W teorii. Często się awanturują, straszą, błagają że nie ma co rodzina zrobić. W skrócie - to co piszą lekarze na FB i Twitterze z punktu widzenia lekarza(i to pracującego z COVID) to bajka. 18 godzin temu, darkonza napisał: Już się pogubiłem o co mam walczyć, dziwny ten wykres, na poczatku i końcu 2019 mieliśmy całkiem niezłą cichą epidemię, a patrząc na lata 2015, 2017 to w ostatnim tygodniu śmierć zrobiła sobie urlop. Pisałeś, że jak lekarze nie leczą, to nie ma błędów medycznych, które są jedną z najczęstszych przyczyn śmierci. Możesz wyjaśnić Vice, że rząd właśnie ratuje tymi decyzjami życie ludzkie, że nie ma zabiegów i diagnostyki planowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 3 minuty temu, RappaR napisał: Pisałeś, że jak lekarze nie leczą, to nie ma błędów medycznych, które są jedną z najczęstszych przyczyn śmierci. Możesz wyjaśnić Vice, że rząd właśnie ratuje tymi decyzjami życie ludzkie, że nie ma zabiegów i diagnostyki planowej Nawet pisanie o "kompromisie aborcyjnym" będzie mniej drażniące niz forsowanie takiej hipotezy mimo ze nie jest ona pozbawiona podstaw, bo te zjazdy śmiertlenosci na koniec roku to moze byc brak operacji i forsownych kuracji w tym okresie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Ka 5 minut temu, darkonza napisał: Nawet pisanie o "kompromisie aborcyjnym" będzie mniej drażniące niz forsowanie takiej hipotezy mimo ze nie jest ona pozbawiona podstaw, bo te zjazdy śmiertlenosci na koniec roku to moze byc brak operacji i forsownych kuracji w tym okresie. Dlatego wezwałem Ciebie do walki byś to przeforsował Pika.... Darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 14 minut temu, RappaR napisał: Dlatego wezwałem Ciebie do walki byś to przeforsował Pika.... Darkonza No a ja napisałem ze sie pogubiłem bo możńa rozmawiac o tej epidemii z róznych poziomów, tego w którym walczymy maksymalnie o brak zakażeń, albo patrzymy bardziej długoterminowo jak np. szwedzi i walczymy o tylko kontrolę ilości zakażeń, albo moze wpierw rozważamy czy służba zdrowia jest w ogole skuteczna i w razie wykazania braku tej skutecznosci maksymalizujemy liczbę zakażeń by jak najszybciej sie to wszystko skończyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 6 godzin temu, fluber napisał: Czy jakiś cywilizowany kraj miał w jakimkolwiek momencie 50% pozytywnych wyników?:) polska też nie ma, jeśli w komunikatach nie są uwzględnione negatywne z prywatnych labów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 2 minuty temu, lorak napisał: polska też nie ma, jeśli w komunikatach nie są uwzględnione negatywne z prywatnych labów. Plus pewnie nie ma negatywnych antygenów, a obecnie szpitale rozpoznają nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan.kowalski Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 4 godziny temu, RappaR napisał: Pisałeś, że jak lekarze nie leczą, to nie ma błędów medycznych, które są jedną z najczęstszych przyczyn śmierci. Możesz wyjaśnić Vice, że rząd właśnie ratuje tymi decyzjami życie ludzkie, że nie ma zabiegów i diagnostyki planowej Darki to chyba teraz jest zajęty trollowaniem na twitterze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Płaszczak w formie Dyrektorzy szpitali mówią otwarcie WOT w szpitalach tak, ale to szpital decyduje o zakresie ich działań Rzad- nie k**** działacie z nadania politycznego c***e Mam znajomych w WOT. Nie mam nic przeciwko tej służbie, zbyt mało ludzi obecnie ma jakiekolwiek przeszkolenie, kiedyś było PO w szkołach i człowiek coś tam potrafił WOT naprawdę się przydaje Ale medycznie są słabo przygotowani. Mam dziewczynę w straży która jest też w WOT, porównaliśmy zakres szkolenia z p.pomocy u nas i w WOT Bez porównania, tak więc nie dziwię się że szpitale chcą wyznaczać im obowiązki Zresztą ochotnicy od nas jak jadą pomagać też oddają się pod komendę personelu To chyba oczywiste Edytowane 10 Listopada 2020 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Ale Błaszczak chyba nie pisze o tym, żeby żołnierze wykonywali jakieś ważne zadania, tylko żeby ich po prostu wpuścić np. do mierzenia temperatury. Ja zrozumiałem to tak, że część szpitali z góry odmawia nawet takiego wsparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi