darkonza Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) 2 minuty temu, ely3 napisał: W Niemczech też otwarto szkoły a wzrost zakażeń jest przede wszystkim w grupie dorosłych a nie dzieci. Bo dzieci nosza wirusy ale na nie nie chorują, czy tam chorują bezobjawowo. Edytowane 19 Września 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 2 minuty temu, ely3 napisał: Ale to wciąż Twoje gdybanie ,że to odpowiada za wzrost zachorowań. W Niemczech też otwarto szkoły a wzrost zakażeń jest przede wszystkim w grupie dorosłych a nie dzieci. Więc niby czemu w Polsce miałoby być inaczej A skąd te dane o Niemczech? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 2 minuty temu, darkonza napisał: Bo dzieci nosza wirusy ale na nie nie chorują, czy tam chorują bezobjawowo. @Fluber https://www.rp.pl/Covid-19/308229977-Instytut-Roberta-Kocha-W-biurach-i-szkolach-niemal-sie-nie-zakazamy.html Dane z Niemiec na 55 tys zakażonych tylko 31 dotyczy szkół. Dane z końca sierpnia kiedy już niektóre landy miały otwarte szkoły, U nich jest to inaczej i tam każdy region ma inny termin wakacji oraz początku roku szkolnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 2 minuty temu, ely3 napisał: @Fluber https://www.rp.pl/Covid-19/308229977-Instytut-Roberta-Kocha-W-biurach-i-szkolach-niemal-sie-nie-zakazamy.html Dane z Niemiec na 55 tys zakażonych tylko 31 dotyczy szkół. Dane z końca sierpnia kiedy już niektóre landy miały otwarte szkoły, U nich jest to inaczej i tam każdy region ma inny termin wakacji oraz początku roku szkolnego No ale to są przecież dane sprzed otwarcia szkół, co nawet napisali w artykule:) Piszesz o danych z końca sierpnia a w tekście jest: Należy jednak podkreślić, że przez większą część pandemii wiele szkół było zamkniętych. Dane Instytutu odnoszą się do sytuacji sprzed 11 sierpnia i mogą teraz, po wznowieniu nauki w szkołach, ulec zmianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 (edytowane) Powtórze się, zapomnijcie o naukowcach, jak temat jest ogólnoświatowy to znajdą sie naukowcy na dowolne twierdzenie, bo jest ich tak wielu Edytowane 19 Września 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 4 minuty temu, darkonza napisał: Powtórze się, zapomnijcie o naukowcach, jak temat jest ogólnoświatowy to znajdą sie naukowcy na dowolne twierdzenie, bo jest ich tak wielu Tu nie chodzi o naukowców a o wyciąganie pochopnych wniosków z wyników:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 2 minuty temu, fluber napisał: Tu nie chodzi o naukowców a o wyciąganie pochopnych wniosków z wyników:) No więc jest ich tak wielu ze zawsze jacyś wyciagną pochopne wnioski. Tak jak chlorochinina czy co tram innego miało leczyć wirusa i tak twierdził jakiś znany lekarz ze on tym leczy, okazało sie ze nie działa.Więcej samemu logiką sie dziś zdziała niż "naukowcami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 1 minutę temu, fluber napisał: No ale to są przecież dane sprzed otwarcia szkół, co nawet napisali w artykule:) Piszesz o danych z końca sierpnia a w tekście jest: Należy jednak podkreślić, że przez większą część pandemii wiele szkół było zamkniętych. Dane Instytutu odnoszą się do sytuacji sprzed 11 sierpnia i mogą teraz, po wznowieniu nauki w szkołach, ulec zmianie. Niemcy są skrupulatni . Codziennie mają szczegółowy raport To z dziś https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Sept_2020/2020-09-19-en.pdf?__blob=publicationFile Możesz też przejrzeć sobie wszystkie dni od tegoż 11 sierpnia. I możesz wysnuć wnioski gdzie są główne żródła zakażeń bo np 19 września są dokładnie te same konkluzje jak w tym artykule co linkowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Teraz, darkonza napisał: No więc jest ich tak wielu ze zawsze jacyś wyciagną pochopne wnioski. Tak jak chlorochinina czy co tram innego miało leczyć wirusa i tak twierdził jakiś znany lekarz ze on tym leczy, okazało sie ze nie działa.Więcej samemu logiką sie dziś zdziała niż "naukowcami" Powodzenia z mechanika kwantową:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 4 minuty temu, fluber napisał: Tu nie chodzi o naukowców a o wyciąganie pochopnych wniosków z wyników:) PRzecież na razie to Ty wyciagasz wnioski nawet nie na podstawie liczby zakażonych w grupie wiekowej ale na bazie ilości zamkniętych szkół co jest dopiero wróżeniem z fusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 19 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Teraz, fluber napisał: Powodzenia z mechanika kwantową:) Tam też jest logika tyle ze inna, niepodobna do tej z makroświata, problem taki ze tamta logika jest totalnie poza naszą intuicją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 W sumie śmiesznie, flu season dopiero przed nami, a mamy excess deaths liczone w setkach tysięcy i dotyczy to tylko krajów, z których mamy jako takie dane. A za chwile dojdą ofiary kryzysowe i ofiary osłabionych służb zdrowia. Spory rozpierdziel all in all został już zasiany przez ta „pandemie”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @ely3 dzis zamknęli liceum w trzebnicy, na razie 8 uczniów z pozytywnym wynikiem, zarażają się między sobą jak nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 fluber z utęsknieniem czeka kiedy wróci na zdalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 31 minut temu, DeltaCenter napisał: fluber z utęsknieniem czeka kiedy wróci na zdalne. Bez jaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Ja się tam @fluberowi nie dziwę, mi przedłużyli zdalną do końca roku i tylko się cieszę z tego. Wygoda i oszczędność na dojazdach z tego tytułu jest wręcz bezcenna (dodatek do prądu wychodzi miesięcznie o wiele mniej niż paliwo) no i na dodatek można NBA oglądać z większym luzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Niby tak, ale są plusy i minusy pracy zdalnej w tak długim okresie. Minusy dopiero zaczną wychodzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) O jakich minusach dokładnie mówisz? Ja już przed pandemią nie wiedziałem po co siedzę w biurze skoro cała moja praca polega na wymianie mailów i okazjonalnego wykonywania telefonów. Teraz nawet moja firma sama powiedziała, że z finansowego punktu widzenia nie opłaca im się przystosowywać mojej lokalizacji do powrotu i taniej im jest trzymać nas na zdalnej. Rozumiem jak ktoś czuje potrzebę obcowania ludźmi albo nie potrafi się sam zorganizować to tak tutaj minusy będą wychodzić. Ja osobiście po sobie żadnych minusów na razie nie dostrzegam, po prostu robię swoje przez 8h a potem wyłączam wtyczkę z kontaktu i mam fajrant bez straty czasu na powrót do domu. Edytowane 22 Września 2020 przez Pepis21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 16 godzin temu, Pepis21 napisał: Ja się tam @fluberowi nie dziwę, mi przedłużyli zdalną do końca roku i tylko się cieszę z tego. Wygoda i oszczędność na dojazdach z tego tytułu jest wręcz bezcenna (dodatek do prądu wychodzi miesięcznie o wiele mniej niż paliwo) no i na dodatek można NBA oglądać z większym luzem. Ja tylko zaznacze ze jestem ciągle na zdalnym i będę jeszcze przez pół roku:) Pozdro @DeltaCenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 3 godziny temu, Pepis21 napisał: ... O minusach całej tej sytuacji. Dużo ludzi sobie będzie słabo radzić psychicznie, bo to, ze cześć ludzi chodziło do biura dawało innym prace, cześć z nich ja straci. Będzie więcej rozwodów etc etc etc no i zarządzanie zespołem jest trochę trudniejsze, ale to to jest raczej pikus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi