Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, elwariato napisał(a):

Szeltonik to jednak ma ten hamerykan vibe, zawsze na duposcisku😋 brawo Saszka kto by pomyslal że taki sezon go czeka, trochu szczescia, ale ogolnie mocnym nadużycie by bylo powiedziec ze na farcie wygrywał albo nie zasłużył 

Trochu szczęścia?:)

14 minut temu, memento1984 napisał(a):

no ale stat jednak brutalny, dwa szlemy i tylko dwie wygrane z top10 po drodze.

to nie szczescie, to jakas umowa z diablem!

Nawet taki Kamil Majchrzak żeby wygrać losowe ATP 250 musiał wygrać wiecej meczów z top 10 niż Zverev przez cały sezon do tej pory 

W dniu 30.08.2025 o 14:11, RappaR napisał(a):

Wątpię bo po prostu:

wciąż są rodzice co kochają swoje dzieci i chcą je wysłać gdzieś, gdzie marzą

Jak patrzę na rynek cen w stosunku do kosztów/ryzyka, to w sumie w ogóle nie opłacalne.

Te czapki w porywach chodzą po 2k$usd i to Federera, a nie Majchrzaka. Dobry bilet, lot, hotel etc - no nie zarobisz. A przecież tylko ułamek widzów kończy z gadżetem 

https://x.com/pawelczyk_tpo/status/2103132491787706476

Słychać o tym procederze od lat, wypowiadają się gwiazdy sportu, doszło do procederu gdzie kluby robią oficjalne komunikaty, że za plakaty z prośbą o gadżety w jakikolwiek sposób wyprasza się z obiektu, ja widziałem to na żywo już 10-15 lat temu.

Ale Rappar wie lepiej, bo wykalkulował na podstawie cen biletu do Barcelony. Tak jakby nie mogli tego robić lokalsi :)

Niestety czasy, gdy ustawiali się pasjonaci dla frajdy minęły, teraz stoją "biznesmeni" i głównie posyłają dzieci, bo to najlepszy target do zbiorów. Dzieciak zbiera fant, oddaje dorosłemu, a ten wrzuca na handel i sprzedaje z ogromną przebitką.

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

https://x.com/pawelczyk_tpo/status/2103132491787706476

Słychać o tym procederze od lat, wypowiadają się gwiazdy sportu, doszło do procederu gdzie kluby robią oficjalne komunikaty, że za plakaty z prośbą o gadżety w jakikolwiek sposób wyprasza się z obiektu, ja widziałem to na żywo już 10-15 lat temu.

Ale Rappar wie lepiej, bo wykalkulował na podstawie cen biletu do Barcelony. Tak jakby nie mogli tego robić lokalsi :)

Niestety czasy, gdy ustawiali się pasjonaci dla frajdy minęły, teraz stoją "biznesmeni" i głównie posyłają dzieci, bo to najlepszy target do zbiorów. Dzieciak zbiera fant, oddaje dorosłemu, a ten wrzuca na handel i sprzedaje z ogromną przebitką.

Ty tak serio?

6 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Trzeba być totalnym idiotą, by nie widzieć tego biznesu o którym mówi już cały sportowy świat - piłkarze, koszykarze, tenisiści.

Teza RappaRa:

nikt nie wysyła na US Open dziecka na sektor blisko kortu(gdzie jest większa szansa na zebranie czapeczki) z miejscem za tysiąc dolarów plus z szansą na czapeczkę 1 na 100, by złapał czapeczkę wartą ~kilkaset dolarów

Kontrargument Marcusa:

popatrz, skoro lokalsi za darmo siedzą pod wejściami na treningi Barcelony, to tak samo jak oni siedzą, tak samo siedzą dzieci na US Open, gdzie rodzice kupują miejsca po kilka tysięcy dolarów, przecież to k**** logiczne

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Teza RappaRa:

nikt nie wysyła na US Open dziecka na sektor blisko kortu(gdzie jest większa szansa na zebranie czapeczki) z miejscem za tysiąc dolarów plus z szansą na czapeczkę 1 na 100, by złapał czapeczkę wartą ~kilkaset dolarów

Kontrargument Marcusa:

popatrz, skoro lokalsi za darmo siedzą pod wejściami na treningi Barcelony, to tak samo jak oni siedzą, tak samo siedzą dzieci na US Open, gdzie rodzice kupują miejsca po kilka tysięcy dolarów, przecież to k**** logiczne

Nie pisałem nic o US Open, tylko ogólnie o meczach tenisowych na które uczęszczałem w Europie - Barcelona, Wiedeń, Bukareszt. A akurat tenis to bardzo dobry "rynek" bo tam kupujesz nawet na duże turnieje bilety na cały dzień, możesz obejrzeć kilkanaście spotkań, latać po kilku kortach, gdzie akurat zaczyna/kończy się mecz, bo przecież nie interesuje Cię pojedynek, tylko dwa momenty, gdy zawodnicy są dostępni dla trybun.

Us Open był tylko początkiem dyskusji, bo tam była ta głośna sytuacja, gdzie ten dorosły Polak wyrwał dziecku piłkę z ręki.

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Nie pisałem nic o US Open, tylko ogólnie o meczach tenisowych na które uczęszczałem w Europie - Barcelona, Wiedeń, Bukareszt. A akurat tenis to bardzo dobry "rynek" bo tam kupujesz nawet na duże turnieje bilety na cały dzień, możesz obejrzeć kilkanaście spotkań, latać po kilku kortach, gdzie akurat zaczyna/kończy się mecz, bo przecież nie interesuje Cię pojedynek, tylko dwa momenty, gdy zawodnicy są dostępni dla trybun.

Us Open był tylko początkiem dyskusji, bo tam była ta głośna sytuacja, gdzie ten dorosły Polak wyrwał dziecku piłkę z ręki.

A ja się odniosłem do US Open, bo o tym była dyskusja i o tym się wypowiedziałem.

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Na ebay piłka z autografem lidera atp race chodzi za 40 dolarów. Średni to by był intreres.