dannygd Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 17 godzin temu, fluber napisał(a): Myślisz, że 81 w nicku Pablo81 pochodzi od pokolenia Z?;) Nie, ale to, że zmiana pokoleniowa w skali społeczeństwa zachodzi, nie znaczy, że wcześniej nie zachodziła w mniejszej grupie do której "kolega" jak widać należy. Poza tym wyraźnie odniosłem się do kolegi: 22 godziny temu, dannygd napisał(a): Polecam książkę The Digital Delusion - szczególnie w kontekście Waszych dzieci, ale myślę pokolenie Millenialsów też powinno sobie kilka rzeczy uświadomić... bo to głównie "ich wina", że obecnie młodzi ludzie i dzieci wierzą prawie we wszystko co cyfrowo mają podane. a Ty już lecisz potencjalnym "clickbajtem"... Jak widać @fluber warto czytać całość, bo kontekst reszty wypowiedzi ma znaczenie, prawda? 6 godzin temu, memento1984 napisał(a): “iloczyn” inteligencji, bez watpienia! chyba miałeś na myśli "iloraz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) 6 minut temu, dannygd napisał(a): Nie, ale to, że zmiana pokoleniowa w skali społeczeństwa zachodzi, nie znaczy, że wcześniej nie zachodziła w mniejszej grupie do której "kolega" jak widać należy. Poza tym wyraźnie odniosłem się do kolegi: a Ty już lecisz potencjalnym "clickbajtem"... Jak widać @fluber warto czytać całość, bo kontekst reszty wypowiedzi ma znaczenie, prawda? Pokaż w końcu kontekst usprawiedliwiający epitety pod adresem Świątek i Sabalenki, a nie przynudzasz o niczym. Serio to naprawdę proste pytanie. Głupiutki człowiek nawet zrozumie. I nie jesteśmy kolegami. Ani takim w cudzysłowie ani takimi bez niego. Edytowane 18 Sierpnia przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 3 godziny temu, Pablo81 napisał(a): Społeczeństwo, które jest ogłupiałe, nie rozumie takiej formy przekazu i zaszczuło autorytet Pierwszy raz (w tym kontekście) napisałeś prawdę... 17 godzin temu, Pablo81 napisał(a): Jednym postem zanegowales sens używania AI i treści przez nie tworzonych. Serio? Zanegowałem bezmyślne korzystanie z niego. Ja z AI korzystam dobre 20 lat, ale robię to świadomie - bynajmniej na poziomie wiedzy w tym zakresie jaką mamy. 17 godzin temu, Pablo81 napisał(a): jak już skończysz z wycieczkami osobistymi i uciekaniem od tematu Nie zauważyłem, abym gdzieś "uciekał"... 17 godzin temu, Pablo81 napisał(a): podaj ten tajemniczy kontekst pisałem już - 111 strona tego tematu m.in. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) 14 minut temu, dannygd napisał(a): Pierwszy raz (w tym kontekście) napisałeś prawdę... Zanegowałem bezmyślne korzystanie z niego. Ja z AI korzystam dobre 20 lat, ale robię to świadomie - bynajmniej na poziomie wiedzy w tym zakresie jaką mamy. Nie zauważyłem, abym gdzieś "uciekał"... pisałem już - 111 strona tego tematu m.in. 'Bynajmniej' to nie to samo co 'przynajmniej'. A uciekać można 'dokądś' a nie 'gdzies'. Chyba nie należysz do pokolenia, które specjalnie dużo czytało, co? *** Jak już piszesz protekcjonalnie ('świadomie' vs 'bezmyslnie' + wcześniejsze wycieczki osobiste) i pozujesz na (sic!) intelektualistę, to rób to wiarygodnie *** Edytowane 18 Sierpnia przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) 22 minuty temu, Pablo81 napisał(a): 'Bynajmniej' to nie to samo co 'przynajmniej'. A uciekać można 'dokądś' a nie 'gdzies'. Chyba nie należysz do pokolenia, które specjalnie dużo czytało, co? Może należę do pokolenia, które dużo czytało na pomorzu i w centralnej Polsce... i dam radę z tym żyć. PS. Ciekawe czy wiedziałeś o tym "Panie Polonisto" (za SJP) ;D Cytat Użycia bynajmniej w znaczeniu 'przynajmniej, w każdym razie' są obecne w polszczyźnie potocznej z cechami gwarowymi i w wypowiedziach w założeniu eleganckich i poprawnych. Wiele osób razi używanie słowa bynajmniej w sposób niekonwencjonalny, w znaczeniu 'przynajmniej'. Jest to jednak innowacja dość rozpowszechniona, często spotykana w Polsce centralnej i na Pomorzu. Skoro przedostaje się do języka osób wykształconych, niewykluczone, że kiedyś zostanie zaaprobowana. Tak się stało w literackim języku kaszubskim, gdzie bënômni jest synonimem przënômni 'przynajmniej': Choc tu je casno, ale bënômni cepło (Jest tu ciasno, ale przynajmniej ciepło. (E. Gołąbk, Kaszëbsczi słowôrz normatiwny, Gdańsk 2005, s. 24). 38 minut temu, Pablo81 napisał(a): I nie jesteśmy kolegami. Ani takim w cudzysłowie ani takimi bez niego. To jest zawsze takie przewidywalne na tym forum... Miłego dnia! Edytowane 18 Sierpnia przez dannygd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2 minuty temu, dannygd napisał(a): Może należę do pokolenia, które dużo czytało na pomorzu i w centralnej Polsce... i dam radę z tym żyć. PS. Ciekawe czy wiedziałeś o tym "Panie Polonisto" (za SJP) ;D To jest zawsze takie przewidywalne na tym forum... Miłego dnia! Pisz jak potrafisz Bez stresu Nie ocenię Ciebie jako "głupiutkiego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia czasu się nie oszuka, chociaż oszukiwał go dość długo.. jakoś człowiekowi smutno, że niebawem nadejdzie zakończenie jego pięknej kariery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Poniedziałek o 16:45 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:45 Iga prowadziła 5:0 by przegrać 5:7 pierwszego seta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Poniedziałek o 16:50 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:50 3 minuty temu, P_M napisał(a): Iga prowadziła 5:0 by przegrać 5:7 pierwszego seta... Może Daria grubo obstawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Poniedziałek o 17:17 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:17 pozamiatane raczej znowu jakis mentalny collapse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Poniedziałek o 17:28 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:28 42 minuty temu, P_M napisał(a): Iga prowadziła 5:0 by przegrać 5:7 pierwszego seta... Zheng zrobiła to samo z Keys w poprzedniej rundzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Poniedziałek o 17:33 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:33 15 minut temu, Kubbas napisał(a): pozamiatane raczej znowu jakis mentalny collapse No i przełamanie Igi, po frytkach. 4 minuty temu, fluber napisał(a): Zheng zrobiła to samo z Keys w poprzedniej rundzie Still zrobienie tego przeciwko 6-time GS champion to coś niezwykłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Poniedziałek o 17:46 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:46 8 minut temu, P_M napisał(a): Still zrobienie tego przeciwko 6-time GS champion to coś niezwykłego. Na twardych kortach to na tyle samo GS co Keys. Ciekawe czy ktokolwiek na GS wygrał 7 gemów z rzędu w 2 kolejnych setach kiedykolwiek. Smutne, że to był najłatwiejszy mecz dla Zheng od 2 rundy kwalifikacji 48 minut temu, Kubbas napisał(a): pozamiatane raczej znowu jakis mentalny collapse Miejmy nadzieję, że to przez te problemy z udem jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Wtorek o 17:41 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 17:41 23 godziny temu, fluber napisał(a): Miejmy nadzieję, że to przez te problemy z udem jednak. Nadzieja matką.... Gdyby to udo/mięsień to by praktycznie każda piłkę miała problem aby dobrze posłac, a ona mieszała trafiona cudownie z wyrzuconymi metr czy dwa za kort. No cóż - na Ewę poszedł hejt, ale chyba diagnoza była trafna... Iga trochę na wkurwie popykała, już rundę temu gdyby rywalka jej nie sprezentowała wielu punktów, to by odpadła, tu Zheng już nic nie darowała... BTW. Ta Chinka chyba też zrobiła wodę z mózgu Idze w IO? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano Środa o 16:51 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:51 Jak człowiek 30 lat oglada, to top 5 akcji z meczu sheltona z alcarazem to jakaś abstrakcja, co za świry, polecam kto nie widział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu W dniu 9.09.2026 o 18:51, marzec napisał(a): Jak człowiek 30 lat oglada, to top 5 akcji z meczu sheltona z alcarazem to jakaś abstrakcja, co za świry, polecam kto nie widział. Jeden z lepszych meczów jakie widziałem w ostatnich latach. Trochę najlepsze pojedynki Nole-Murray mi przypominał. Kiedyś już tu pisałem, że Shelton ma potencjał i umiejętności ale zazwyczaj głowa go zawodziła, w tym US Open wygląda jak inny człowiek.Swoja drogą Tiafoe też też grał jeden z najlepszych turniejów w życiu, mecz z Sheltonem bdb. Natomiast wśród kobiet Rybakina absolutnie najlepszy tenis gra obecnie. Powinna w 2 setach wygrać, ale spoko, to był bdb finał. Szkoda, że publiczność w półfinale tak ja potraktowała... A co do Sabalenki to powiem tak: Ewa Woydyłło ją znakomicie opisała. Totalne przeciwieństwo skromnej Rybakiny. Bardzo mnie cieszy jej porażka i takie akcje: https://x.com/aniafajna/status/2098905717537222692 https://x.com/RottenKnee23/status/2098911002272166289 https://x.com/luaxdr/status/2098902592017277131 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 40 minut temu, dannygd napisał(a): Natomiast wśród kobiet Rybakina absolutnie najlepszy tenis gra obecnie. Powinna w 2 setach wygrać, ale spoko, to był bdb finał. Szkoda, że publiczność w półfinale tak ja potraktowała... Mało pisze na forum wiec nikt w sumie nie wie, ale jestem fanem Rybakiny juz 6 rok, praktycznie od początku kariery oglądam wszystko co gra. W końcu nadszedł moment ze jest najlepsza , uwielbiam jej gre ten spokój opanowanie, tą siłę którą prezentuje przy kazdej piłce precyzje, ten potężny serwis i przy tym wszystkim prawie żadnych emocji, coś pięknego. Wierze ze jeszcze sporo wygra i ze długo będzie numerem 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, dannygd napisał(a): Totalne przeciwieństwo skromnej Rybakiny. Bycie szczątkowym w emocjach, nie oznacza skromności. Imho nie jest skromna, nierzadko mocno arogancka w swoich wypowiedziach. Anyway tak jak obstawiałem przed sezonem Iga i Aryna bez szlema w tym roku. 2 Szlemy Rybakiny lekkim zaskoczeniem. Dziewczyna ma talent, ale niejednokrotnie gra tak pasywnie + kiepsko porusza się po korcie, do tego problemy ze zdrowiem, a mimo to najlepszy sezon w karierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi