Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, fluber napisał(a):

Może coś drgnelo, bo ja nie pamiętam kiedy ostatnio Iga wróciła w takim meczu z takiej dupy 

Pamiętajmy, że po drugiej stronie była Kostyuk, która przez wielu jest nazywana członkinią "2 braincells club" :D 

36 minut temu, memento1984 napisał(a):

Sabalenka pobila juzte wszystkie rekordy Swiatek jako jedynka czy nie?

Jeśli chodzi o łączna ilość tygodni na czele rankingu to nie:

Świątek 125 tygodni - siódmy wynik All time

Sabalenka 102 tygodnie - dziesiąty wyniki All time

Jeśli chodzi o ilość tygodni z rzędu na prowadzeniu to tak:

Świątek 74 tygodnie - trzynasty wynik All time 

Sabalenka 93 tygodnie i run trwa - siódmy wynik All time 

Edytowane przez DRK

Godzinę temu, DRK napisał(a):

Jeśli chodzi o łączna ilość tygodni na czele rankingu to nie:

Świątek 125 tygodni - siódmy wynik All time

Sabalenka 102 tygodnie - dziesiąty wyniki All time

Jeśli chodzi o ilość tygodni z rzędu na prowadzeniu to tak:

Świątek 74 tygodnie - trzynasty wynik All time 

Sabalenka 93 tygodnie i run trwa - siódmy wynik All time 

Generalnie wszystko sie sprowadza do # GS’ow.

Iga ma kazdego roku realne szanse na kazdym takim turnieju, vide jej Wimbledon np.

Daria nie Daria, ona juz ma 25lat i “wow” factor bycia nastoletnia ma za soba. Teraz proza tenisowego zycia i trzeba sie zmierzyc z codziennoscia na tourze, skurwisynami z kamerami co nagrywaja kazdy twoj krok, grymas i pierdniecie/dlubanie w nosie. Malo tego, to samo spotyka wszystkich najblizszych, sztab.

o co ona teraz gra w tym tenisowym cyrku gdzie 40+ tygodni w rozjazdach, wszystko juz wygrala/byla. Zostal jej najbardziej “meh” z GS czyli AO.

jebiecie z gory na dol jej otoczenie/coach-darie a ona w sumie nadal w czubie.

Iga pewnie pokonała Rybakinę. Gameplan Igi zaskakująco prosty - grać do forehandu Rybakiny do tego stopnia, że można było pomyśleć, że jej rywalką jest Coco Gauff.
Do tego wymuszać ruch przód tył Kazaszki, który generował sporo niewymuszonych błędów.
Rybakina miała 84% pierwszego serwisu w pierwszym secie i około 40% w drugim, co z perspektywy wyniku może wydać się nieco mylące.

Iga w końcu też mniej spięta, w defensywie jej praca nóg była w końcu lżejsza i nie tak ciężka jak przez ostatnie 12 miesięcy.
Wisieńką na torcie w dzisiejszym meczu jest fakt, że Iga grała w końcu cierpliwie ze swoimi uderzeniami, budowała akcje, a nie biła na pałę byle szybciej.

Czy Iga w pełni wróciła? Nie wiem, ale miło było zobaczyć ją w takim wydaniu.

W dniu 6.08.2026 o 22:02, P_M napisał(a):

Eyewear Glasses Vision Care Headgear Sunglasses

,,Graj tak jak Cię uczyłam na treningach" :)

Może wcześniej to trenerski dwugłos z boxu rozstrajał Igę🤔

Ważny tysięcznik wzięty przez Świątek. Wraca do walki o WTA Finals. Do ósmej w rankingu Race Noskowej traci 700 punktów, do dziewiątej Kostiuk (szczególnie cenne było pokonanie Ukrainki w Kanadzie w 4R) niecałe 500.

„Dla mnie zwycięstwo w National Bank Open to więcej niż tylko kolejny wynik w turnieju.
Dziś chcę zadedykować ten tytuł wszystkim, którzy mierzą się z niesprawiedliwą oceną, negatywnością i hejtem - czy to w sporcie, czy w innym obszarze życia. Wiem, jak przytłaczające potrafi to być. Pamiętajcie, to nie czyjeś opinie Was definiują. 
Do wszystkich, którzy podążają swojej drogą – nie zatrzymujcie się. Tylko Wy wiecie, ile wysiłku i poświęceń za tym stoi.

I zobaczcie, gdzie jestem dzisiaj wieczorem... 🙂

Ja skupiam się własnym rozwoju. Po swojemu. 
Mam ogromną nadzieję, że będziemy traktować siebie nawzajem z większym szacunkiem i życzliwością. A wszystkim moim kibicom, którzy wspierają przy mnie na każdym kroku - ogromnie dziękuję 🙏🏻 ✨

7 godzin temu, P_M napisał(a):

Iga pewnie pokonała Rybakinę. Gameplan Igi zaskakująco prosty - grać do forehandu Rybakiny do tego stopnia, że można było pomyśleć, że jej rywalką jest Coco Gauff.
Do tego wymuszać ruch przód tył Kazaszki, który generował sporo niewymuszonych błędów.
Rybakina miała 84% pierwszego serwisu w pierwszym secie i około 40% w drugim, co z perspektywy wyniku może wydać się nieco mylące.

Iga w końcu też mniej spięta, w defensywie jej praca nóg była w końcu lżejsza i nie tak ciężka jak przez ostatnie 12 miesięcy.
Wisieńką na torcie w dzisiejszym meczu jest fakt, że Iga grała w końcu cierpliwie ze swoimi uderzeniami, budowała akcje, a nie biła na pałę byle szybciej.

Czy Iga w pełni wróciła? Nie wiem, ale miło było zobaczyć ją w takim wydaniu.

Ważniejsze niż ten finał były te mecze z Ukrainkami. Iga się sypała po takich setach jak pierwszy z Kostyuk i drugi ze Switoliną i nie było co zbierać, teraz dwa razy wróciła w jednym turnieju, nie pamiętam czy jej się to kiedykolwiek zdarzyło.

4 minuty temu, jack napisał(a):

„Dla mnie zwycięstwo w National Bank Open to więcej niż tylko kolejny wynik w turnieju.
Dziś chcę zadedykować ten tytuł wszystkim, którzy mierzą się z niesprawiedliwą oceną, negatywnością i hejtem - czy to w sporcie, czy w innym obszarze życia. Wiem, jak przytłaczające potrafi to być. Pamiętajcie, to nie czyjeś opinie Was definiują. 
Do wszystkich, którzy podążają swojej drogą – nie zatrzymujcie się. Tylko Wy wiecie, ile wysiłku i poświęceń za tym stoi.

I zobaczcie, gdzie jestem dzisiaj wieczorem... 🙂

Ja skupiam się własnym rozwoju. Po swojemu. 
Mam ogromną nadzieję, że będziemy traktować siebie nawzajem z większym szacunkiem i życzliwością. A wszystkim moim kibicom, którzy wspierają przy mnie na każdym kroku - ogromnie dziękuję 🙏🏻 ✨

Chyba to był pierwszy moment od zatrudnienia Roiga, gdzie faktycznie Iga miała czas potrenować, poćwiczyć, przepracować coś nowego (on wcześniej wjechał w trakcie grania na ziemi z marszu). Cieszy też, że wzmocniła się mentalnie podczas tej przerwy.

Przy czym Iga chyba ciągle nie rozumie, że to jest najnormalniejsza rzecz na świecie, że chwali się sportowców gdy osiągają sukcesy i krytykuje kiedy zbierają łomot. 

27 minut temu, fluber napisał(a):

Przy czym Iga chyba ciągle nie rozumie, że to jest najnormalniejsza rzecz na świecie, że chwali się sportowców gdy osiągają sukcesy i krytykuje kiedy zbierają łomot. 

Można narzekać, gdy ktoś jest w złej formie a przyczyną jest zaniedbanie treningu albo po prostu brak skupienia na sporcie. Tu to poszło w stronę w którą nie powinno, robienie z niej kretynki, chłopa. Tym bardziej, że jej osiągnięcia już teraz są wystarczające by być szanowaną po wsze czasy. 

3 godziny temu, DRK napisał(a):

,,Graj tak jak Cię uczyłam na treningach" :)

Może wcześniej to trenerski dwugłos z boxu rozstrajał Igę🤔

Ważny tysięcznik wzięty przez Świątek. Wraca do walki o WTA Finals. Do ósmej w rankingu Race Noskowej traci 700 punktów, do dziewiątej Kostiuk (szczególnie cenne było pokonanie Ukrainki w Kanadzie w 4R) niecałe 500.

Noskova wygrała Wimbledon, więc chyba na automatyczny awans 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Noskova wygrała Wimbledon, więc chyba na automatyczny awans 

Faktycznie, na śmierć zapomniałem o tym.

No to jeszcze trudniej będzie o kwalifikacje do Finals. Najprędzej może kosztem Muchowej, bo nie wiadomo czy ta się zdrowotnie ogarnie.

2 godziny temu, DRK napisał(a):

Faktycznie, na śmierć zapomniałem o tym.

No to jeszcze trudniej będzie o kwalifikacje do Finals. Najprędzej może kosztem Muchowej, bo nie wiadomo czy ta się zdrowotnie ogarnie.

Po prostu musi wygrać Us Open i problem się rozwiąże ;)

11 godzin temu, jack napisał(a):

robienie z niej kretynki, chłopa.

Kto z niej robi kretynke i chłopa?

11 godzin temu, fluber napisał(a):

Ważniejsze niż ten finał były te mecze z Ukrainkami. Iga się sypała po takich setach jak pierwszy z Kostyuk i drugi ze Switoliną i nie było co zbierać, teraz dwa razy wróciła w jednym turnieju, nie pamiętam czy jej się to kiedykolwiek zdarzyło.

Zdarzało, ale raczej nie 2 ważne mecze. Można powiedzieć: Ewa postawiła diagnozę, Coach Daria wdrożyła i powoli sie naprawia mechanizm ;) Powinna Iga Woydyłło podziekować, bo znacząco z niej hejt zszedł po tym wywiadzie...

28 minut temu, dannygd napisał(a):

I dalej nie wiem kto "robi z niej kretynkę i chłopa"...

Serio? To wpis sobie w Google „Igor Świątek” albo „Igor” w tym wątku. A kretynkę robiła choćby pani ekspert ostatnio. I jak widzę również Ty skoro uważasz, że Iga nie wie o czym mówi mówiąc o hejcie który ją spotyka. 

Godzinę temu, dannygd napisał(a):

Kto z niej robi kretynke i chłopa?

Zdarzało, ale raczej nie 2 ważne mecze. Można powiedzieć: Ewa postawiła diagnozę, Coach Daria wdrożyła i powoli sie naprawia mechanizm ;) Powinna Iga Woydyłło podziekować, bo znacząco z niej hejt zszedł po tym wywiadzie...

Nie wiem, czy Igor w swoim ograniczeniu intelektualnym pojem, jaki dar otrzymał od Pani Psycholog.

3 godziny temu, jack napisał(a):

Serio? To wpis sobie w Google „Igor Świątek” albo „Igor” w tym wątku.

Serio, nie każdy śledzi każde gówno w necie...

A kretynkę robiła choćby pani ekspert ostatnio.

Podasz nazwisko? Bo jeśli masz na myśli Woydyłło to znaczy, że ni c***a nie zrozumiałeś wypowiedzi Pani Ewy i kontekstu.

również Ty skoro uważasz, że Iga nie wie o czym mówi mówiąc o hejcie który ją spotyka

a gdzie tak napisałem?