Skocz do zawartości

TENIS

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Sinner out. Jestem w lekkim szoku, że dokończył mecz po kontuzji przy stanie 6:3, 6:2, 5:1 zamiast poddać mecz po 3 secie ( od tego momentu było 0:6 1:6 1:6)

Bo to byla "kontuzja". Pewnie liczył ze wróci mu prąd. Od serving for the match niekończaca sie seria błędow i zlych decyzji.

18 minut temu, Mailman napisał(a):

Wielki Joao Fonseca wrócił ze stanu 0-2 w setach i wyrzuca z turnieju Djoko po blisko pięciogodzinnym spotkaniu.

Dopóki Djokovic miał paliwo to w zasadzie Fonseca nie istniał w meczu. Od czwartego seta można robić memy i zamiast rakiety tenisowej podmienić na laskę do podtrzymywania się dla Djokovica, który wiele akcji już grał wtedy na stojąco i nawet nie podejmował biegania do piłek. W piątym secie wyglądał już fatalnie wizualnie i był niczym komórka z 5% energią, gdzie trzeba szachować każdy ruch, aby nie padła do końca. Rzadko włączam tenis, bo to jest średniowieczny sport do oglądania w obecnych czasach, bo szkoda życia, żeby oglądać jeden mecz 4-5 godzin. Tenis podobnie do NBA jest zakładnikiem starych rekordów/wyników, ale w obu przypadkach spotkania są za długie i NBA dla mnie powinna grać 40 minut/4x10, a wielkie szlemy powinny być rozgrywane do dwóch wygranych. Wyższy poziom, wyższa jakość, a nie pojedynkowanie się na kondycję.

Piłka nożna oprócz łatwości dostępu dla każdego ma również doskonały czas gry, gdzie te 90 minut jest najlepsze i mecze nie są, ani za długie ani za krótkie.

19 minut temu, Wyparlo napisał(a):

włączam tenis, bo to jest średniowieczny sport do oglądania w obecnych czasach, bo szkoda życia, żeby oglądać jeden mecz 4-5 godzin.

Snookerowe mistrzostwa świata pragna zaprosić Cię na jeden mecz kilkusesyjny każdy z nich po kilka godzin przez parę dni  😂 

24 minuty temu, P_M napisał(a):

Snookerowe mistrzostwa świata pragna zaprosić Cię na jeden mecz kilkusesyjny każdy z nich po kilka godzin przez parę dni  😂 

Ten sport mam zbanowany już od dawna. Pamiętam do dziś, że kiedyś jako 15-letni dzieciak obstawiłem mecz snookera za 2-3 złote z kolegą i mecz zaczął się o 10:00. Po dwóch godzinach oglądania nam się znudziło i poszliśmy na dwór. Wróciliśmy o 18:00 i oni dalej grali. Już nigdy nie obstawiłem więcej tego sportu i chyba nigdy w życiu nie obejrzałem potem żadnego meczu snookera.

Maja Chwalińska w 4 rundzie RG, oglądałem od drugiego seta, gdy Sakkari prowadziła 2:1 i Maja grała świetnie. Przypomniała, że tenis to nie tylko atletyczność, ale skill, myślenie, wykorzystanie kortu, wysokie piłki, timing uderzeń. Sakkari zarówno miała ogromne problemy z dropshotami (problem z zmianą kierunku biegu do przodu), jak i wysokie piłki umiejscawiane przy linii co sprawiało, ze Maria musiała wychodzić głęboko poza linię końcową.