Skocz do zawarto艣ci

Pelicans 19/20

BMF

Rekomendowane odpowiedzi

Geez, ten wysyp nowych fan贸w Pelicans zionowc贸w-sezonowc贸w b臋dzie irytuj膮cy.聽

Oh, wait, witam, co tam?

Leci nowy temat, bo straszne shitposty lec膮 w temacie o drafcie, a musz臋 sobie to jako艣 zgrabnie podsumowa膰.聽

Davis znalaz艂 si臋 w komicznej sytuacji, bo o ile w lutym poza hejterami 艂atwo by艂o zrozumie膰 jego trade request, o tyle teraz w dalszym ci膮gu b臋dzie mo偶na go broni膰 (czeka膰 te dwa lata na Ziona to szmat czasu dla 26-letniego superstara), i wg Shamsa nic ten pierwszy pick w decyzji AD nie zmienia - ale jednak faktem jest, 偶e teraz AD ma obok siebie borderline allstara i jednego z najlepszych prospekt贸w ostatniej dekady, a do tego za rok miejsce w salary gdy schodz膮 te umowy Hill贸w. Z przyzwoito艣ci wypada zostawi膰 kilka procent szans na jak膮艣 szalon膮 decyzj臋.

Jrue jest lepszy ni偶 jego warto艣膰 na rynku, a ze wzrastaj膮cym salary jego kontrakt wygl膮da fajnie - je偶eli AD odejdzie (za艂贸偶my, 偶e na 95% odejdzie), to z jednej strony mo偶na pisa膰 by Holiday zosta艂, bo szkoda przesadnie os艂abia膰 zespo艂u, z drugiej mo偶na szuka膰 dobrego assetu za Holidaya. Wed艂ug mnie jest kilka organizacji (Bulls, Suns, mo偶e nawet Wolves), kt贸re by艂yby w stanie da膰 co艣 naprawd臋 dobrego. Raczej przychylam si臋 do drugiej opcji, bo mocno rozmywa si臋 prime Holidaya i Ziona, a wok贸艂 tego drugiego trzeba budowa膰 zesp贸艂 - a szkoda dodatkowego, fajnego assetu. Ale jak Jrue zostanie, dramatu nie b臋dzie, to super gracz z perspektywy rozwoju ca艂ej dru偶yny.

Randle'a pewnie nie uda si臋 przed艂u偶y膰, chyba, 偶e Lakers wezm膮 troch臋 salary Davisa i si臋 zrobi troch臋 miejsca w Pels, ale raz, 偶e to 艣rednio prawdopodobne (pewnie pr臋dzej oddadz膮 m艂odzie偶 ca艂膮 by zachowa膰 cap space w lecie), a dwa - to tak podobni zawodnicy ze Zionem, 偶e to chyba nie ma wi臋kszego sensu. Moim zdaniem Randle dostanie bardzo dobr膮 umow臋, dlatego te kilkana艣cie mln nie wystarczy, a gdzie艣 tyle chyba maj膮 Pelicans, prawda?

Je偶eli chodzi o reszt臋 zawodnik贸w, to pewnie jakiego艣聽2nd roundera聽za takiego Moore'a uda si臋 pozyska膰.聽Ten Bertans z tego co widz臋 po statsach w Europie to raczej non-factor.

Puste salary na ten moment po 2021, bo pewnie Jrue wyoptuje jak b臋dzie zdrowy. Gentry mocno si臋 podekscytowa艂 z tego co widzia艂em, to fajny trener z perspektywy rozwoju w ofensywie Ziona. :)

O Zionie nie b臋d臋 pisa膰, ogl膮dn膮艂em 90% mecz贸w Duke i kole艣 b臋dzie kozakiem.聽

Je偶eli chodzi o wymian臋 Davisa, opcje s膮 trzy:

1) Knicks - posiadane assety:聽#3, future picks Mavs i swoje,聽Robinson, Knox, Ntilikina, Smith

2) Lakers - posiadane assety: #4, future picks swoje, Ingram, Ball, Kuzma, Hart, Ball

3) Celtics - posiadane assety: #14, future MEM, pick Clippers, swoje picki, Brown, Tatum, Williams, Smart

Zaczynaj膮c od ko艅ca - Boston by艂by pewnie w stanie odda膰 Tatuma je偶eli naprawd臋 licz膮, 偶e Irving zostanie gdy dostan膮 Davisa. Wtedy posz艂oby co艣 w stylu Tatum+Smart+jaki艣 Baynes (?) + picki, 偶eby pasowa艂o kontraktowo. Ma艂o prawdopodobne, ale da艂oby to Holiday-Smart-Tatum-Zion-jaki艣 center. Hell of a lineup, nawet je艣li Tatum z przysz艂ego superstara jako prospekt spad艂 do p贸艂ki allstar g臋b膮. Ma艂o realna opcja, ale trzeba mie膰 j膮 z ty艂u g艂owy.

Opcja nr 2 jest tricky - raz, nie wiadomo, czy Pels b臋d膮 chcieli w og贸le odda膰 AD do Lakers. Dwa, nie wiadomo, jakie b臋dzie podej艣cie do zdrowia Ingrama. Co mnie martwi, bo sportowo Ingram jest najlepszym prospektem Lakers, ale nie zdziwi艂oby mnie gdyby przez zdrowie poszli w opcj臋 #4, Kuzma, Hart, Ball, future 1st, co mocno by mi si臋 nie spodoba艂o. Tyle, 偶e Knicks mog膮 mocno tutaj powalczy膰 i wydaje mi si臋, 偶e jednak Lakers oddadz膮 Ingrama, je偶eli b臋d膮 chcieli AD.

Ball-Holiday-Ingram-Zion-center z draftu, dajmy na to Bol.

艢wietny core m艂odych zawodnik贸w i dobry poziom sportowy.

Opcja nr 1 - tutaj najciekawsze mo偶e by膰, 偶e do wzi臋cia z #3 m贸g艂by by膰 Barrett (ale mam w膮tpliwo艣ci, czy Memphis we藕mie Moranta i odda Conleya w lecie). Holiday-Barrett-Knox-Zion-Robinson + przysz艂e picki. By膰 mo偶e wygl膮da s艂abiej ni偶 paczka Celtics i Lakers, ale maj膮c przysz艂e picki Mavs, Pelicans i Griffin mieliby wi臋ksze flexibility w budowaniu zespo艂u, do tego kontraktowo lepiej mie膰 np. Barretta i Knoxa ni偶 Ingrama i Balla - bo Ingram dostanie extension za rok, a Ball za dwa lata, a ta dw贸jka za 3-4 lata, razem ze Zionem. I wtedy mo偶na mie膰 bardzo dobry zesp贸艂 i ca艂y cap space (tak jak Sixers, gdy mieli szanse na LeBrona). Przy extension dla Ingrama i Balla, wygl膮da to troch臋 gorzej, cho膰 wci膮偶 pewnie z odpowiedni膮 strategi膮 mo偶na mie膰 maxa.

Nie widz臋 innej opcji na jaki艣 rental w stylu Raptors czy Oklahomy, zbyt du偶膮 warto艣膰 ma AD, ani innej opcji dru偶yny kt贸ra ma tyle m艂odych prospekt贸w/asset贸w i aspiracje grania o co艣.聽

Mo偶na si臋 zastanawia膰, ile dru偶yny b臋d膮 w stanie da膰 za AD, ale wed艂ug mnie sytuacja Knicks (kt贸rzy raczej p贸jd膮 po AD) powoduje, 偶e mo偶e by膰 jaka艣 licytacja (czego nie by艂o w lutym), a to na pewno korzystne dla Pelicans.

Podsumowuj膮c: mam w膮tpliwo艣ci czy Griffin jest tak dobrym GMem jak si臋 m贸wi, ale sytuacja Pelicans jest w tym momencie wybitnie dobra. Problemem z obudowaniem Davisa by艂 taki, 偶e po oddaniu Noela za Holidaya (pami臋tacie jak krytykowano za ten ruch Pelicans? :P) brakowa艂o tam dobrych prospekt贸w innych ni偶 AD, a do tego podpisano g艂upie umowy. Tym samym ani nie by艂o innych m艂odych graczy, ani szans na wzmocnienie si臋 na rynku. Niby by艂 Hield, ale on mia艂 fatalne p贸艂 roku w Pelicans. Tutaj jest Zion, ale b臋dzie te偶 masa innych prospekt贸w i bardzo 艂adna sytuacja kontraktowa.

Tak jak pisa艂em, Pelicans nie s膮 'sexy' jak jaki艣 big market, ale czym d艂u偶ej o tym my艣l臋 tym bardziej utwierdzam si臋 w przekonaniu, 偶e to 艣wietna opcja startowa dla Ziona.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Randle niech sobie idzie do jakis Kings, zbedny tam jest na ten moment

Davis swoj膮 decyzje nt odejscia argumentowa艂 ch臋ci膮 wygrywania - je艣li nadal chce ode艣膰 to mo偶na to 艣mia艂o potraktowa膰 jako bullshit

TOP20 gracz ligi 艣wietnie do niego pasuj膮cy (Jrue) potencjalny all-star na rookie kontrakcie (Zion) czy艣ciutkie salary za sezon (a moze i ju偶 teraz?) I kumaty GM

w tym momencie on ma w tych Pelikanach warunkie takie jak dostanie wsz臋dzie indziej. A fani jak to fani - skoro Bryantowi wybaczyli to i jemu wybacz膮.

Odno艣nik do komentarza

Wszystko pi臋knie 艂adnie Panie BMF, cyk serduszko i tak dalej, ale czemu Clippers s膮 pomijani w tych wyliczankach?

Schodz膮cy Gallinari lub聽Sweet Lou. Z m艂odych聽m贸j cz艂owiek Shai Gilgeous-Alexnader lub聽Landry Shamet to p贸艂ka wy偶ej ni偶 to co maj膮 obecnie Knicks poza Robinsonem. Do tego zapychacz聽Harrell?聽

Pick贸w te偶 troch臋 maj膮. Nie s膮 jako艣 wysoko sytuowane, ale pick Miami pozyskany w wymianie Harrisa mo偶e by膰 kusz膮cy na d艂u偶sz膮 met臋.

Do tego (poprawcie mnie je偶eli si臋 myl臋) kiedy AD by zawita艂 do Clippers to dalej maj膮 jeszcze pieni膮dz na Leonarda?

giphy.gif

Odno艣nik do komentarza

Clippers nie potrzebuj膮 oddawa膰 swoich m艂odych graczy tylko po to, by nara偶a膰 si臋 na fochy Davisa, szans膮 dla nich jest Leonard, a jak nie teraz to si臋 nic nie stanie, nie trzeba robi膰 gwa艂townych ruch贸w. No i te assety w por贸wnaniu z konkurencj膮 wygl膮daj膮 na serio biednie, to ju偶 Knicks maj膮 o wiele wi臋cej do zaoferowania.

Odno艣nik do komentarza

42 minuty temu, january napisa艂:

Najlepsza paczka to Lakers z Ingramem, raczej inne nie maj膮 podej艣cia, ale dochodzi kwestia NOP-LAL i zdrowia BI.

a co jest w tej paczce jeszcze poza bonzo lolem, kt贸ry si臋 raczej nie nauczy rzuca膰 i 4. pickiem w drafcie, w kt贸rym poza top3 jest wyra藕ny spadek talentu?

+ to co napisa艂e艣 zakrzepica i wqrw NOP za ostatnie harce przy trade deadline

raczej zapomnijcie o AD i powoli przyzwyczajajcie si臋 do jakiego艣 Vucevica ;)

a co聽 do Pels to mi by si臋 najbardziej podoba艂 pakiet Knicks贸w z DSJem, Robinsonem, Ntilikin膮, Knoxem i 3. pickiem

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd
Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, BothTeamsPlayedHurd napisa艂:

a co聽 do Pels to mi by si臋 najbardziej podoba艂 pakiet Knicks贸w z DSJem, Robinsonem, Ntilikin膮, Knoxem i 3. pickiem

Je偶eli dosz艂oby do tej wymiany, to AD po przybyciu do Knicks siedzia艂by sam w szatni je偶eli Knicks nie przed艂u偶yliby um贸w z Dotsonem i Trierem :]聽

Odno艣nik do komentarza

8 minut temu, Przemek_Orli艅ski napisa艂:

Je偶eli dosz艂oby do tej wymiany, to AD po przybyciu do Knicks siedzia艂by sam w szatni je偶eli Knicks nie przed艂u偶yliby um贸w z Dotsonem i Trierem :]聽

siedzia艂by sam. bo pewnie po miesi膮cu KD i Kyrie by zacz臋li strzela膰 fochy i si臋 poobra偶ali ;)聽a tak serio to jacy艣 ringchaserzy si臋 zawsze znajd膮

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisa艂:

niby wiadomo o co chodzi, ale rzeczywisto艣膰 potrafi wali膰 po mordzie ;]

no wiem wiem, ale m贸wimy tu expected value w drafcie gdzie masz na ten moment consensus top3 a dalej ch.. wie co

Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, BothTeamsPlayedHurd napisa艂:

no wiem wiem, ale m贸wimy tu expected value w drafcie gdzie masz na ten moment consensus top3 a dalej ch.. wie co

patrz膮c cho膰by na ostatni draft i oczekiwania vs value, to ja bym si臋 z tym "c*** wie co" tak nie lecia艂, teraz gracze聽naprawd臋 jakby lepiej podchodz膮 do zawodu i tych wybuch贸w jest z roku na rok coraz wi臋cej, cho膰 oczywi艣cie kumam motyw, 偶e zespo艂y聽chc膮 jak najwy偶szego numerka, coby to 艂adnie przy wymianie wygl膮da艂o

Odno艣nik do komentarza

19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisa艂:

patrz膮c cho膰by na ostatni draft i oczekiwania vs value, to ja bym si臋 z tym "c*** wie co" tak nie lecia艂, teraz gracze聽naprawd臋 jakby lepiej podchodz膮 do zawodu i tych wybuch贸w jest z roku na rok coraz wi臋cej, cho膰 oczywi艣cie kumam motyw, 偶e zespo艂y聽chc膮 jak najwy偶szego numerka, coby to 艂adnie przy wymianie wygl膮da艂o

to prawda, inna rzecz, 偶e te wszystkie mocki robione przez media s膮 g贸wno warte, o czym przekona艂em si臋 obserwuj膮c draft w聽 nfl

ale z drugiej strony jesli faktycznie jest zion,morant, barett i d艂ugo nic, to nie chcesz by膰 tym GMem, kt贸ry b臋dzie wybiera艂 jako czwarty i kmini艂 jak uzyska膰 najwi臋cej value z tego picka

Odno艣nik do komentarza

Generalnie z Pelikanowej perspektywy Boston wygl膮da osom i wydaje si臋 mie膰 sens dla obu stron. Celtics maja du偶o atut贸w i maja co odda膰 aby pozosta膰 contenderem.聽

Lu藕no sobie mysl臋:聽
Davis + filler za snt Harrisa i Simmonsa to nie jest co艣 so ustawi艂oby jako tako obie strony? Oczywiscie to sifi, bo Harris musia艂by chcie膰 tego, a b臋dzie mia艂 pewnie perspektywy NY gdyby chcia艂 odej艣膰... ale nadal wygl膮da to ca艂kiem sensowinie Simmons-Jrue-Zion-Harris-ktokolwiek, albo opcja z smallbalowym Simmonsem na C

Anyway Peliksom si臋 艂adnie fartn臋艂o, a Davis je艣li ma troch臋 oleju w g艂owie powinien grzecznie poczekac jeszcze jeden sezon. Jesli jednak tak spieszy mu si臋 od LA to nic si臋 z tym nie zrobi.

Odno艣nik do komentarza

2 minuty temu, ptak napisa艂:

A nie ma ju偶 zwolennik贸w zaorania i przeniesienia klubu do Seattle?

Nie wydaje mi si臋 偶eby kto艣 chcia艂 przenosi膰 Celtics do Seatle. Je偶eli ju偶 to nie po聽jednej nieudanej serii w Play Offs

Odno艣nik do komentarza

16 minut temu, andy13 napisa艂:

Zion to, Zion tamto, ale co z Randle?聽馃檭 B臋dzie wyr贸wnywany, je偶eli dostanie od kogo艣 maxa?聽

Randle ma player option je偶eli nie podejmie(a raczej na 100% nie we藕mie $9MM)聽to jest automatycznie unrestricted聽

Odno艣nik do komentarza

20 minut temu, andy13 napisa艂:

Zion to, Zion tamto, ale co z Randle?聽馃檭 B臋dzie wyr贸wnywany, je偶eli dostanie od kogo艣 maxa?聽

Jak to wyrownany? Co masz na my艣li. ?

@BMFl

Gdyby Jazz odbi艂o 聽i po艂o偶y艂 Goberta na stole to Davis po 3 sekundach l膮duje w S艂onym聽Jeziorze聽

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, BullsFaN napisa艂:

Kempa na sterydach i kuracji w Mcdonalds ju偶 maj膮, wi臋c retro parkiet i pi臋kne zielone koszuleczki raz prosz臋. 馃槉

hehe, w sumie nawet Jrue to taki bidny Glove

a czy zostan膮 czy nie na tym ma艂ym ryneczku, to ich stroje i logo tak czy inaczej potrzebuj膮 rebrandu - no nie mog臋 patrze膰 na te kombinacj臋 niebieskiego, czerwonego i聽bia艂ego obok fleur de lis, najbardziej obrzygane stroje w lidze

Odno艣nik do komentarza

• Eld zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.